Terapi... självkänsla å självbild

Datum: 2009-01-29 Klockan: 19:54:16 Kategori: August/barnen/Autism

Jag funderade grymt mycket på varför ja i hela friden själv bad om att gå i terapi igen. Jag VET så väl hur livet ska levas å har massa bra verktyg för att ja ska få det att fungera men är mer stor i käften när det gäller detta än att få det att fungera i praktiken.

Sedan ja börjat jobba efter Mia Törnbloms metoder tycker jag att jag mår bättre och att jag har lite lättare att må bra, ska snart förklara. Hennes metod passar säkert inte alla men ja tror vi kan alla plocka bitar ur som passar var å en.

Jag har de sista tio åren haft svackor,, tunga perioder i livet och man får sig allt en törn ibland å idag hade ja bestämt mig för att ja vill inte gå i terapi å älta massa gammalt skit. Jag har ältat klart å vill blicka framåt och inte stanna i det som varit. Men psykologen gav mig flera AHA upplevelser.... flera... bla att ANDRA har gett mig en självbild jag inte bett om... är den mitt fel??? Tex att jag aldrig sov som liten?? Ska ja leva resten av mitt liv med att jag var ett jobbigt litet barn som inte kunde sova??? Jag har alltid fått höra va jobbig jag var som barn.... nu ska de få ett stopp jag ska hitta de rätta svaren i detta och JAG är inte JOBBIGARE än någon annan nu... å om någon tycker det så behöver de itne umgås med mig.

Jag använder mig ju av JAG ÄR BRA BOKEN... de delar jag gör nu är att be om hjälp... om stort å smått men denna hjälp ber ja ju om rakt ut i luften men på nått vis får den mig själv att hjälpa just mig... Sedan radar jag upp saker jag är tacksam över i mitt liv, under min dag och detta gör att jag ser va mycket fint ja har runt om mig. Sedan detta att skriva upp minst tre saker som är bra med just mig.... det gör att man ser det positiva i lilla mig.

Sedan har ja ju slutat... biter mig alltså i tungen gånger flera varje dag för att tex inte fråga Daniel HUR han står ut med mig å verkligen älskar mig fast ja ser det.... en vän sa till mig att jag sabbar mer om ja håller på å frågar för att jag får den ja frågar att tro att den inte visar detta tydligt nog eller att denna faktiskt ljuger för mig.... Psykologen sa nu att detta va bra att ja slutat med för vem säger att jag är så jobbig??? Jo jag själv enbart....

Jag hoppas å tror att vi ska jobba framåt och att ta tag i min självbild...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Har även haft möte på skolan. Det var inte skoj alls. Det var hemskt mycket negativt och ja hoppas vi ska kunna vända detta till något ljust.... NU!!! Jag har tagit tag i det jag kan just nu och det är att låta August bo enbart hos mig för att få mera struktur och inte så långa dagar i skolan och fritids som han helt enkelt inte klarar av. Om ca en vecka kommer remis gå iväg till MP enheten. Skolan har satt in alla tänkbara resurer å ja beundrar dom GRYMT!!!! Tycer bara de e så trist med alla andra föräldrar som bara tror å förutsätter att mitt barn gör det han gör i skolan för att han är elak... han förstår helt enkelt inte bättre.... LEDSEN vill att mitt barn ska må bra...^

***********************************

Nu ligger en nyopererad katt å myser i mitt knä å ja e trött å ska lägga mig i soffan.... maken pluggar inför sin tenta så cellerna går runt i skallen... hoppas bara han kan allt å lite till imorgon om just cellen.

Idag gav han mig en rundvandring på univeristetet å de va så stort... fint å trevligt. Träffade två av hans klasskompisar oxå... en från söder å en från norr..... Att höra Helsingborg dialekten väckte så hemskt mycket fina minnen när ja tänker på Mattias..... trist att vi inte har kontakt. MISS YA!!!!!



Hade en underbar stund med pappa på förmiddagen då vi fikade på hemgjorda semlor....


Kommentera här 13 st

Kommentarer
Stefan

Ha ha ha...nä man ska ju inte det. Och helt ärligt. Sådana personer brukar ju kunna se en aning irrationella ut ;-)

2009-01-29 @ 20:02:53
Länk: http://jalonen.blogg.se/
soffie

vad skönt att du ändå verkar komma i balans med dej själv och må bättre,

jag hoppas du hittar tillbaka till det liv du är nöjd med å mår bra!

kramar till dej

2009-01-29 @ 20:22:15
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Maria

I helgen har jag tid:) Vore bra om du hade msn så vi kunde prata där??

2009-01-29 @ 21:39:11
Länk: http://designbyristo.blogg.se/
PerNilla

Jag fick hem böckerna idag så ska snart börja läsa i den första =)



Hoppas det är bra annars med dig? Kram

2009-01-29 @ 22:20:28
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Kattis

Ha en finfin fredag!

KRAM

2009-01-30 @ 10:40:33
Länk: http://kattis11.blogg.se/
Maria

Ja men då kan vi ju ta det till veckan istället?

2009-01-30 @ 11:36:41
Länk: http://designbyristo.blogg.se/
PerNilla

Jaa jag tror nog dem kan hjälpa mig en hel del med visa bitar som jag har svårt med.



Hoppas du får en bra Fredag, kram!

2009-01-30 @ 11:56:14
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
PerNilla

Ja det har man märkt genom att läsa i din blogg =)



Hoppas på att du får en trevlig Fredagskväll, kram!!

2009-01-30 @ 16:37:33
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
soffie

em härlig fredagskväll önskar jag dej!

2009-01-30 @ 16:57:46
Länk: http://soffie69.blogg.se/
PerNilla

Det var så lite så =) Tycker du är väldigt duktig!!



Kramis.

2009-01-30 @ 18:34:52
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Herr E

Kämpa på och lycka till!

2009-01-31 @ 11:02:14
Länk: http://www.ejrevi.com
anne

Vad handlar det om med August? Vad är problemen? Han är väl inte så gammal, eller hur?

2009-01-31 @ 21:12:41
Länk: http://annnne.blogg.se/
jayne

Lider med dig ang sonen! Jag har ju en son som inte är utagerande utan mer "slö" så han är ju inte till besvär för någon... bara för honom själv.

Men på jobb har jag stött på dessa utagerande barn många gånger och just de problem som du tar upp. Andra föräldrar som klagar och som inte alls förstår, vill förstå? Ändå tycker jag att man idag borde vara mer upplyst om dessa svårigheter, de flesta borde väl veta att dessa barn inte gör det av elakhet....eller???

Hoppas utredningarna startar snart!

kram

2009-02-01 @ 09:54:02
Länk: http://jayne.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: