Förståelse

Datum: 2009-06-01 Klockan: 13:40:43 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Satt mig en stund..... såg att JONAS va tillbaka. Har ju själv varit lite lite OFF under helgen va gäller detta. Jag blev skitglad då han e en av mina favoritbloggare.... men de va väl inte så muntert där.... verkar vara mycket som händer just nu både hos honom och hos andra.

Livet är inte alltid enkelt.

Han tog upp en sak i sista inlägget jag läste om att inte känna sig förstådd.

Det är ju sällan jag gör heller. Och ibland känner jag att jag själv inte förstår mig själv och varför jag är som jag är eller gör och tänker de tankar som kommer. Sedan ska man bli förstådd av den man lever med, människor runt omkring och jag kan säga att det är ju inte lätt.

Förstår JAG andra? Nej inte alltid. Jag kan försöka förstå. Men jag kan ju aldrig riktigt veta hur den andra tänker fullt ut. Till hundra procent. Men att försöka ha empati och känna in det kan man men ibladn blir det ändå så fel.

Jag känner mig ofta fel. FEL.... att jag inte passar in. Ensam. Det beror nog på att JAG inte är som de flesta tycker man ska vara. Hur nu det är. Men jag passar sällan in i någon form eller i något sammanhang.

I en separation är det ju än värre med att förstå varann fullt ut. Där finns så mycket sårade känslor. Man vill inte riktigt förstå. Men man kanske gör det senare. Senare är bättre än aldrig.

Hur tänker ni om detta? Känner ni er förstådda?


Kommentera här 12 st

Kommentarer
E-C

Nää, inte när jag skilde mig.. Då var ju den stående kommentaren: Kan du försöka förstå MIG någon gång då!!, från båda håll.

Så nej..Jag känner mig inte förstådd jämt inte, men för det mesta..:)

2009-06-01 @ 14:02:19
Länk: http://ramnissan.se
E-C

Ja det är trist! :(

Hade hoppats på att de skulle lösa det, gillar dem ju båda två ju..



2009-06-01 @ 14:31:57
Länk: http://ramnissan.se
Johan

Jadu, det är inte alltid lätt... som synskadad får man utstå mycket. Jag själv har inte varit med om så mycket, men jag vet att folk har blivit behandlade som om de var helt dumma i huvudet bara för att de inte ser. Folk pratar över huvudet på dem, man ska hjälpa till med precis allt och man tror att man är totalt inkompetent bara för att man inte ser. I grund och botten tror jag att det handlar om okunskap. Folk vet inte hur de ska bete sig mot någon som inte riktigt är som alla andra. De försöker antingen hjälpa till, men gör det alldeles för mycket, eller så känner de ett obehag och pratar med den person man har med sig, som ser, istället.

Många beter sig så, men så finns det folk som tar en person som den är och som behandlar en som alla andra trots att man inte ser. De är riktigt bra personer =)



SV: Jodå, det är bra =) Vädret kan man ju inte klaga på nu i alla fall =)

2009-06-01 @ 16:15:42
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Mindy

God kväll gumman..Hoppas att allt är bra med dig denna kväll..Här har man sovit stort sätt hela denna eftermiddag..men smått har det släppt lita..Ha en skön kväll.kram

2009-06-01 @ 16:44:16
Länk: http://blondis81.blogg.se/
E-C

Ok, ja man vill väl ge den bilden in i det längsta kanske..:)

2009-06-01 @ 17:44:57
Länk: http://ramnissan.se
anne

De som inte känner mig väl, kan nog tyckar jag är hur begriplig och lättförstådd som helst, maken tycker nog jag är lika begriplig stundtals som en utomjording från Andromeda. Jag brukar nog inte fundera så mycket på det, det har väl inte varit så viktigt för mig att vara förstådd, antar jag. Jag är nöjd med att förstå mig själv.



Usch, jag låter väldigt ego, men det är inte så jag menar.

2009-06-01 @ 18:57:32
Länk: http://annnne.blogg.se/
anna

nä, det är svårt det där, vi känner oss ju alla ensamma och lite konstiga ibland, det har ju med en inre osäkerhet att göra, och bråkar man så är det ju ännu lättare att bli osäker och missförstådd.

2009-06-01 @ 19:08:41
Länk: http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan
Mindy

God kväll gumman..Så underbart väder denna måndag kväll..Blev att man åt middagen på balkongen så man fick njuta lita av denna underbara sol..Så gott med grillning.Ha en skön kväll.kram

2009-06-01 @ 19:08:57
Länk: http://blondis81.blogg.se/
Micke

Jag brukar inte passa in eller ibland vill

jag inte passa in.

Varför, allt skall vara som en ram

o råkar man inte hålla sig i den då är man inte

rätt.

Men det bryr jag mej inte om.

Ex: Jag är 50 o slänger mej på marken o lekar med egen hund eller andras normalt vet ej.

Men jag gillar det he he he.

Kram på dej o var som du är.

2009-06-01 @ 20:24:24
Länk: http://pappamicke.blogg.se/
Malin

Det har vi nog alla gjort någon gång, men just nu känns allt så härligt, känner mig positiv och glad... Är han? Sätt gärna in en bild på din katt så får jag se! Kramiz M

2009-06-01 @ 20:29:02
Länk: http://tidsoptimistens.blogg.se/
PerNilla

Hejhej. Jaa rensade kläder gjorde jag med lite grann igår och gav bort till sambons brorsdöttrar. Sånt som måste göras då och då ju som du sa.



Hoppas det är bra annars, det är det här. Kram!!

2009-06-01 @ 21:37:12
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
PerNilla

Skönt att höra =)

2009-06-01 @ 21:47:56
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: