Utredningen....

Datum: 2009-06-16 Klockan: 22:49:13 Kategori: August/barnen/Autism

Idag fick jag vara med under träningen med August. Det var logopeden samt psykologen idag. De filmade hela mötet. Han fick göra massa olika lekmoment under den timma vi var där och jag tycker han var jätteduktig. Koncentrationen var helt okej så han fungerade och gjorde det han skulle. Vissa saker krävdes lite hjälp men jo det gick bra.

Han lekte bla med olika leksaker, fick titta i en bok och berätta vad som hände. Sedan fick han titta på bilder och återberätta berättelsen. Visa hur man tex borstar tänderna. Berätta när han tex blir arg, ledsen och glad och hur det känns. Vem han leker med och hur vi tex gör vid olika tillfällen hemma som när vi firar kalas. Han fick berätta vad han gjort under dagen osv osv.... MASSA övningsmoment.

De tycker han är en härlig kille och de tycker mycket om honom det märks och det gör gott i mitt mamma hjärta.

Han är social i alla fall OM han nu har autistiska drag som många tror. När vi kom dit idag var vi lite tidiga. August gick genast till närmsta plats han såg människor på, ett snickeri och pratade. Berättade till och med att han inte håller på Örebro i fotboll utan Degerfors... så han måste ju berättat innan att han bott där.

Jag frågade idag vad de tror och vad de ser men detta ville inte psykologen berätta om innan de sammanställt allt. Det vi har kvar nu är sjukgymnasten på torsdag och efter det kommer de göra denna sammanställning. Men pga av sommaren så får vi svaren i Augusti.

Känns bra. Jag hoppas bara att vi får svar även om även jag ser att han utvecklas och går framåt.

En rolig sak när vi kom in på området där NP enheten ligger så satt en kille på en lastbrygga... han följde vår bil med blicken. Från baksätet hör jag:

-Mamma, guuud va den där killen kollade på dig! Han är jättekär i dig mamma!

Ha ha ha ha... joooo säkert.

**********************

Efter karlstad åkte vi faktiskt ner till byn. Barnen ville till mormor. Jag tog mig en ensam stund.... åkte även fram till Mattias å fick lite ost och satt på altan i solen en stund. Nu ska jag ta kvällen eftersom vi ska upp tidigt imorgon. August ska på hemlig resa med fritids... SKOJ.... Oskar ska ner och klippas... jag ska hämta hem min säng och sedan på eftermiddagen ska Oskar åka till sin kusin i Norge...

Ha de gottis....



Bild: August.

Kommentera här 6 st

Kommentarer
PerNilla

Jaa vi får nog ta och göra det =)



Vad skönt att utredningen är igång och att det går framåt...måste ju kännas skönt!!



Verkar som en bra dag för er imon ju. Själv ska jag städa och greja här hemma är det tänkt...sovgott!!

2009-06-16 @ 22:58:50
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
anne

Intressant att du berättar hur denna utredning går tilll, jag har ingen aning. Hoppas allt bli bra, vad det än nu handlar om.

2009-06-16 @ 23:58:02
Länk: http://annnne.blogg.se/
syren

God morgon! Vilken härlig grabb du har. kram

2009-06-17 @ 06:06:01
Länk: http://www.metrobloggen.se/abc
Mindy

Godmorogn gumman.Allt är bra med mig..så trött av mig så man har inte orkar blogga,,men man kommer in i det snart igen.Ha en skön dag.Här är det så skönt väder.kram

2009-06-17 @ 08:44:30
Länk: http://blondis81.blogg.se/
PerNilla

Hejhej!! Hoppas att dagen är bra idag och att det blir som ni tänkt. Här har jag ej börjat städa än, känner ej för det riktigt och så skiner solen så ska nog vara ute lite istället och greja...städningen tar jag ikväll eller imon istället...Ha det bra!!

2009-06-17 @ 13:53:21
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Bjorne

Hoppas utredningen visar att det är okay,tänkte se på sängen men läste du ska hämta den,och bättre med säng än en platt tv och dålig rygg,trevlig midsommar o kram om vi inte hörs av innan.

2009-06-17 @ 14:04:43
Länk: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: