Det är en ny dag

Datum: 2009-03-15 Klockan: 09:35:38 Kategori: Allmänt

Idag jobbar jag som alltid.... hrm typ. Men snart är de klart för denna gång å ja får ge mig av hemmåt. SKÖNT. Nog för att det är både trevligt å gott att vara hos syrran så är det skönt när man får komma hem. Sova i sin egna sängen å framförallt ligga på armen på gubben ;-D å dela sängen med den egna katten.... höra sina fåglar om morgonen som kvittrar å Isak som suckar djudligt på golvet....

************

Gissa om jag e TACKSAM för all den kärlek familjen ger mig. All den närhet och värme. Tänker på alla dom som lever i en rellation eller i en familj som inte ger detta. Eller de som ofrivilligt lever ensamma.

Tänker just på de som under helgen när man ska vara tillsammans inte har någon. Jag är lycklig som har detta. Och jag är tacksam och visar de mina detta både mycket och ofta.

Att visa tacksamhet och ömhet handlar inte bara om materiella ting. Det ska vi komma ihåg att när en människa mår dåligt och man ska hjälpa denna så hjälper inga saker i världen att få en att må bättre. Men att ge sin tid, att lyssna och att finnas och ge ett vänligt ord det ger så mycket mera.

Någon sa till mig att innan man säger något till någon annan ska man tänka igenom detta noga.... minns inte exakt orden. Men man kanske ska tänka om det är nödvändigt att säga sin åsikt även om man har rätt till den. Ger det MIG eller PERSONEN jag säger detta till något. Kritik är bra och nödvändig för att komma framåt i livet men VISSA saker ger ingen något mer än någon annan blir ledsen och den andra sjunker i sin egnen självkänsla. Att slänga skit som inte är befogad mot andra bottnar allt för ofta i en dålig självkänsla. Det finns det mycket litteratur om.

Man får säga vad man tycker.... jag är själv uppfostrad så. Att man ska få ha sin åsikt även om den inte är som andras. MEN en viktig sak jag fick lära mig av min mamma och pappa att man ALDRIG får SÅRA någon. Sådant är inte sånt man ska vara stolt över eller gömma sig bakom att man får ha sin EGNA åsikt.... å säga va man tycker. Men de finns gränser för VAD man säger.

Jag är stolt över min mamma å pappa som har lärt mig att ta hänsyn till andra. Att inte klnaka ner på andras utseende eller klädel. frisyrer eller olikheter. Alla är vi lika mycket värda oavsett detta.




Kommentera här 3 st

Kommentarer
Liene

vissa saker tycker man ju bara för att man själv mår inte riktigt bra. För om man hackar på andra för en viss sak för mycket är det inte längre av ärlighet.

2009-03-15 @ 11:05:22
Länk: http://lienes.blogg.se/
Afrodite

Godmorgon...hmm...blev visst lite sovmorgon idag...=)

Väldigt kloka och sanna ord du skriver...har aldrig förstått mig på de människor som har ett sånt fantastiskt behov att framhäva sig själva, som inte kan vara på ens egen nivå och bara lyssna, utan då måste de komma med någon egen erfarenhet i ämnet, eller ännu värre, som du säger, kritisera och vara allmänt elaka. Detta är oftast oerhört egoistiska människor med noll i empatiförmåga, de ser bara sig själva och sina behov. Kallar dem energitjuvar, för de gör inget annat än snor ens egen energi.

Då är det verkligen skönt att man har de sina, sin egen familj, som ger en så mycket och som man kan slösa sin egen kärlek på...och som lyssnar...och som älskar no matter what. Och man älskar tillbaka förbehållslöst...=)

Äsch vad detta blev långt...tyckte det var intressant. =)

Ha en fin dag!

Kramiz

2009-03-15 @ 11:08:39
Länk: http://afrodite.blogg.se/
Stefan

Ja du...vi var nog ganska förtvivlade allihopa där på läktaren just då. Usch!

men men. En chans kvar, även om den är ruskigt liten.

Kram kram

2009-03-15 @ 11:54:39
Länk: http://jalonen.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: