Jonas Moström

Datum: 2009-03-07 Klockan: 16:55:09 Kategori: Böcker

Då har ja börjat i Jonas Moströms nya bok.

Detta är en kriminalroman skrivande författatare som tidigare utgett:

Dödens Pendel och Svart cirkel. Denna nya å tredje bok heter Hjärtats mörker.





Några småpojkar som är ute och leker i skogen hittar en död kvinna. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och allting tyder på att det är ett sexmord.
Den enda ledtråden efter mördaren tycks vara den röda Golf som setts lämna området strax efter mordet. Kvinnans mobiltelefon saknas, och kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen har inte mycket att gå efter när de tar upp jakten på mördaren.

Samtidigt har Axbergs bäste vän läkaren Erik Jensen fått personliga problem. Äktenskapet med Sara har börjat knaka betänkligt i fogarna och Sara, som har tröttnat på att gå hemma och vara arbetslös, åker på skrivarkurs i Frankrike. Där har hon en affär med en annan, en affär som det visar sig kommer att stå både henne och familjen
dyrt
...





Historien är tät, språket rappt och det går knappt att lägga ifrån sig boken
Östersunds-Posten

När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg.

Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna.

När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen. Går en seriemördare lös i staden?

Dödens pendel är Jonas Moströms debut och en rapp och spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig.

En övertygande debut. Poliskollektivet är ledigt skissat, huvudpersonerna har karaktär och dialogen är otvungen, ibland till och med rolig.
Dagens Nyheter

"Få, om ens någon av alla debutanter jag läst i år, skriver dialoger lika rappt och äkta. Han upprätthåller spänningen boken igenom med en långsamt stegrad intensitet." 


                                                                                     
  Snön ligger tung i Sundsvall den Luciakväll när den före detta rockstjärnan Rick Johnson under mycket egendomliga omständigheter mördas på ett hotellrum. Kommissarie Johan Axberg inleder en utredning som visar att superstjärnans glättiga fasad dolde många obehagliga överraskningar, däribland nära kontakter med den ryska maffian. Det hela kompliceras av att det enda vittne som sett mördaren på nära håll ligger i koma på Sundsvalls sjukhus. Och samtidigt planerar mördaren att slå till igen...

Jonas Moström har gjort det igen! Dödens pendel, hans framgångsrika debutroman från 2004, som överöstes med beröm och där Dagens Nyheter konstaterade att det är "en övertygande debut som lovar gott för framtiden".

När han nu följer upp med sin nya roman Svart cirkel så möter läsaren på nytt Johan Axberg och hans utredningsgrupp i en skickligt sammanflätad historia.

Torsten Wahlund är urstockholmare med en lång teater-, TV- och filmkarriär. Han är en av de mest rutinerade, kanske den mest rutinerade ljudboksuppläsaren vi har i Sverige.



************************************

Andra böcker ja tipsar om finner ni under Böcker i kategori raden.


Kommentera här 2 st

Kommentarer
Angelica

tack för dina fina kommentarer i min blogg.

du verkar vara en väldigt snäll o trevlig människa.

och nejj du ser varken gammal eller ful ut.

ha en toppen helg!

KRAM

2009-03-07 @ 17:13:04
Länk: http://angelicahallin.blogg.se/
Malin

Nej, tyvärr har jag inte det, men jag arbetar fram en liten "plan" hihi... ha en findin lördagkväll! Kramiz M

2009-03-07 @ 17:34:20
Länk: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: