Pengar pengar...Kungahus och Regering

Datum: 2009-10-01 Klockan: 09:01:39 Kategori: Allmänt

Skrev ju om Viktorias väska igår. Och NEJ jag vet ju verkligen inte om HON betalt denna väska. Hon kan ju ha fått den. GIVETVIS är det så.

Visst de representerar vårt land men är det ändå så att de MÅSTE ha saker som kostar MYCKET.... de dyraste märkena på skor kläder och väskor? Kanske är det så? Eller skulle de flesta av oss känna att de kanske vore mindre stela och mänskliga om de också hade saker ur den mera normala prisklassen?

Jag kan tycka att även folk på regeringsnivå borde skämmas. Där sitter de med sina förmåner. Sina höga löner. Visst det är inte lönen som så jag stör mig på utan att de ändå ska ha mer och mer.... höjer sin lön med tex tio procent och klagar på oss i vården som vill ha en höjning på fem. Alltså vad är fem procent på vår redan låga lön? Men vad ger TIO på deras redan HÖGA??? Alltså jag säger inte att deras jobb inte är viktigt MEN det känns som om de säger att vårat jobb inte har något värde alls.

ALLA kategorier jobb behövs. ALLA är viktiga. Alla behövs vi. Men vi ska helst inte ha betalt.

Sedan min poäng... Dessa på höga toppar ska alltså ha mera fast hela samhället står och faller. Regeringen drar åt för de som redan ligger medan de tar flyget..... Inte flyget i ekonomiklass utan helst ett eget plan... Alltså hur tänker man då? Varför slösa med skattemedlen när det finns viktigare saker.

Skola, vård... människor i kris... företag som håller på att gå åt så ännu fler blir arbetslösa.

Se stora företag med sina chefer i toppen. Företaget håller på att gå i konkurs men de kan höja sina löner och ge sig själva en rejäl bonus eller pension medan man sparkar folk på golvet.

Nej jag gillar inte de stora klyfor som finns. Jag tycker många borde tänka till. Vad de gör med sina pengar innan de sänker pensionen med flera hundra. Undrar om de är medvetna om vilken LÅG pension de flesta har och vad hyror osv verkligen kostar ute i landet.

Man blir upprörd. Och det handlar inte om någon form av avundsjuka. Jag har det inte så fett ställt, jag har ett låglönejobb som jag ändå trivs med. Trivseln är viktig. Jag klarar mig. Men det finns så många som tyvärr inte gör det och så sitter de som bestämmer och lyxar till de... det känns allt förbannat SURT.



Bild: rönn

***********************

Regnet vräker ner och det är verkligen kallt ute. Barnen förstår inte att det är KLÄDER som gäller nu. Ytterkläder. Men de lär sig väl inse... att man även måst ha regnkläder om man inte vill gå blöt. Sjuåringen vet detta. Han tar på sig det som krävs. Han är praktisk ända ut i fingerspetsarna. Vår unge... han med speciella behov HAN har ordning han medan de större tittar frågande på mig när MAMMAN säger att man måste klä sig ordentligt. Vad är ordentligt? Ja vad vet väl jag?

Men gud i min himmel vad jag är tacksam över att just JAG fick bli deras mamma. Just mig valde de. Jag valde dom. Som de är. Ovillkorlig kärlek.

Mamman är trött. Har drömt massor i natt. Oroliga drömmar. Mamman har vaknat otaliga gånger av att jag hört min egen röst:

-Nej det är VERKLIGEN inte klokt!

-NU slutar du GENAST!

-Nu får det vara NOG!

Oftast ARGA tillrop.

Minns inte riktigt vad jag drömt men jag vet att vi träffade Kronprinsessan och att vi tog foton med henne och August. Det minns jag. Hrm.... vad säger man? man tar med sig samtalsämnena in i drömmens värld.

I drömmen bearbetar jag, skäller och far runt.... Lägger tillrätta. Saker som känns. Saker som hänt. Kommer hända.

Nu ska jag snart åka till byn. Massage.... mat hos mamma... jobb och sedan ut och äta med just jobbet. För egna slantar. Vi har inget representationskonto att ta till. Vi går heller inte på någon lyx krog utan PIZZAN i byn. Dit fyllona går Där de sitter innan hemmamatchen tillsammans med alla de andra som säger sig gilla fotboll men bara vill ha en ursäkt för att få dricka sprit och öl en vanlig sketen vardag. DIT går vi. Maten är god.

Sedan sover jag hos en kompis för att spara pengar. Bensin. Miljön. Vad du vill. Men mest pengar. Och tid.


Bild: Underbar Pion.


Kommentera här 11 st

Kommentarer
Mindy

Härliga bilder du delar med dig..Ja hösten bara kom helt plötsligt..snart är det vinter.kram

2009-10-01 @ 09:26:24
Länk: http://blondis81.blogg.se/
marie

God morgon!!

Hoppas du får en trevlig kväll med glada skratt o god mat.

Värledn är orättvis....tänk så många människor som inte har boende, mat, kläder, trygghet.....

Ovh vissa har ALLT matreriellt som tänkas kan.....



Men viktigast av allt är kärleken, har man inte kärlek omkring sej så mår man inte bra.

kram på dej

2009-10-01 @ 09:59:00
Länk: http://mariekjerulf.blogg.se/
Malin - Hockeyfruga

hihi hoppas du sovit gott då ;)

ah verkligen! åh de låter som en fin dag där du! Kram på dig

2009-10-01 @ 10:23:42
Länk: http://mysunshinestory.blogg.se/
Pernilla

Hoppas du får en bra dag och kväll, lät som trevliga planer =)

2009-10-01 @ 10:41:39
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Simone

Uscha ja, tråkiga regnvädret får en inte på så gott humör :/

2009-10-01 @ 10:56:52
Länk: http://fattybom.blogg.se/
ina

jag läste några av de första raderna och det räcker för mig, jag pratar inte ens om dom, jag förstår att de från kungahuset inte förstår (fast Daniel borde förstå, det är ganska enkelt och fattigt i Ockelbo), de lever inte på samma planet trots alla sina ansträngningar att se ut sådana som bryr sig om...vad?, det funkar inte så. det är inget annat än våra skattepengar de lever på. våra pengar. vi som också ibland går

till socialen, men vi får ju inget, men vi betalar och betalar, vi betalar allt för de andra... Jesus sade till den rike son inte hittade några fel hos sig själv: om du vill verkligen vill följa mig gå då och sälj allt du äger och ge bort pengarna till de fattiga, och så kom och följ mig; eller: det är lika svårt för den rike komma in i mitt rike som för en kamel att tränga sig genom öglan av ett nål. jag har fått enorm tröst i allting Jesus sade och menade men som i kyrkornas läran har fördärvats och missbrukats och förvandlats till godo för de rika, IGEN! under hela mänsklighetens historia. egentligen står vi över allt detta som människor gör oss. vi kommer att gå bort från denna värld nakna och urfattiga, vi äger enbart våra smärtor och alla bördor vi haft under livet, och det är vårat skatt i det kommande livet. de som har brutit mot denna regeln och har samlat till sig av allt världsligt och speciellt tagit ifrån andra kommer inte ha det så kul, men även de hoppas ju, de har svårt att tänka sig in hur det kommer att bli. jag talar från min erfarenhet, jag har sett vissa högmodiga människor falla redan under min livstid, vissa saker går inte förklarar på ett annat sätt än med rättvisan som är gömd bakom det synliga livet. kram på dig, jag kommer hit sällan men jag kommer. du får gärna skriva till mitt mail, jag är ofta där:)

2009-10-01 @ 11:57:43
Länk: http://iinnaa.blogg.se/
Ness

ja verkligen :)hoppas du är nöjd med dom kläderna då :)

tack så jätte mkt detsamma! :)kramen

2009-10-01 @ 14:42:33
Länk: http://sness.blogg.se/
Malin

Det är så tråkigt att dom flesta "viktiga" jobb typ inom barn och äldreomsorg är så dåligt betalda i relation till det ansvar man faktiskt har.

2009-10-01 @ 22:31:37
Länk: http://surrfia.blogg.se/
H A I D I J A K O B S S O N

*SV:* hihi tack :D

2009-10-02 @ 00:08:26
Länk: http://haidis.se/
messan

Nu börjar min kropp att mjukna igen, skönt!

Här skiner solen idag och det var helt vitt ute med frost. Vackert och kallt!Vacker bild på rönnen. Det är ett vackert träd.



Önskar dig en skön frdag!

Kram messan

2009-10-02 @ 09:18:13
Länk: http://www.jagochminms.blogspot.com
Du vet inte

hej hej..

aa då ser jag frem emot bilderna :d

2009-10-02 @ 12:32:01
Länk: http://duvetintee.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: