Dagen....

Datum: 2010-04-15 Klockan: 11:56:48 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Vi är duktiga på att säga att vi inte är så duktiga.

Jag har ju börjat pyssla med scrapbooking. Jag har ingen som lär mig och jag tittar på andra och funderar själv. Jag vet inte exakt hur man SKA göra men tänker som så att jag tycker det är skoj.... jag får till olika kort och jag blir nöjd.
Ändå står jag inne på min pysselbutik MAZZARIN och säger:

-Nej jag är inte så bra,,, jag vet faktiskt inte riktigt hur man SKA göra.

Att jag ens sa detta var att Josifin som gjorde mitt hår kom in och tackade för det kort jag gav henne som tack.... hon va så glad för kortet.

Hon som har butiken frågar om jag är DUKTIG eftersom jag handlar en del men att hon inte sett några alster... Jag svarar det jag skrev över.... tänker på Mia Törnblom å ändrar mig....

-Ja jag är DUKTIG. PUNKT!!!!!

-BRA!!!! säger hon... SÅ ska man tänka om sig själv. KLART du är duktig.

Jag förklarar varför jag sa som jag gjorde först... att man är så DUM... JAG är ju nöjd... då är det BRA. Sen om der är RÄTT i någon annans ögon, va spelar det för roll? EGENTLIGEN?

Jag har gjort människor glada med mina kort och det har varit syftet.

Har fått en utmaning som ajg tänker anta.... VARFÖR valde just JAG Kristinehamn. Ska bli en utställning på turistbyrån i sommar som Mazzarin är med å letar alter till. Jag har en bild i skallen och plötsligt har jag insperation. Måste bara vänta in min man som kan fixa fram sina underbara bilder på stan....

________________________________________

Vet ni om att jag är HÄRLIG?



Å sedan är jag GO har jag hört.

_____________________________________

Lagning av trasig mjölktand gick galant. Har en underbar tandläkare med personal. Borrning med laser... inte många har denna apparat till detta men underlättar enormt. August fixade detta med bravur trots sina funktionshinder. Jag är lyckligt lottad....

Jag har tränat. Jag är nöjd.






Kommentera här 12 st

Kommentarer
Lixy

Ja i USA är alla fria att göra vad dom vill, misslyckas eller lyckas, men jobb finns där.

Min sambo har bott där i nästan ett år och har sett hur det ser ut, inte bilden media visar.

2010-04-15 @ 12:10:22
Länk: http://lixy.blogg.se/
Lixy

Vi har varken fri tandvård eller sjukvård i Sverige, den är subventionerad.

Det är tråkigt när barn föds med funktionshinder men du kan inte förvänta dig att totala främlingar ska betala för det, med skattepengar.

Det ska finnas försäkringar för sånt, på samma sätt som att jag inte vill betala för en alkoholist som har supit bort sin familjeförmögenhet.

I USA finns försäkringar så att folk med funktionshinder får ersättning av staten just för att det kan vara svårt att försörja sig annars.

Min poäng är att om skatten inte hade varit så hög som den är här så hade du kunnat köpa dig den försäkringen du behövt, nu betalar du som sagt för hattmuseet i Falun och då har du inte råd att köpa det DU behöver, staten bestämmer åt dig vad du ska betala för.



Hur de behandlar homosexuella i USA har inte med statsskiktet att göra, det är olika uppfattning om homosexuella i olika delstater, i USA till skillnad från Sverige finns det kyrkor som riktar sig enbart till homosexuella.

Frågan om rasism i USA grundar sig långt tillbaka i tiden. Om du läser en bok som heter "De Amerikanska folkets historia" så förstår du vart det kommer ifrån.



Min sambo hade företag i sju år och betalade i runda slängar tre miljoner i skatt och egenavgifter och det var på fyra anställda och två delägare så var momsen på cirka tjugo miljoner, det är mer skatt än du kommer betala under hela ditt liv och ändå fick inte min sambo A-kassa när hennes mamma blev sjuk, är det rätt?

2010-04-15 @ 12:55:41
Länk: http://lixy.blogg.se/
Becca & baby

Du verkar vara på bra humör, härligt :D



Får prova och se om besöksstatistiken ökar ytterligare ;)



Nu ska jag ta och klippa lite tyg och göra ett par "trosor" till Isac för att prova symaskinen. Bild kommer när det är klart :)



Min pojkvän har köpt nytt batteri till bilen nu, startade på första försöket :D Nöjda är vi! Köpte ju som sagt bilen för 500:- ;p

2010-04-15 @ 17:39:00
Länk: http://grrsexymama.blogg.se/
Lixy

Cirka en tredjedel av alla skattepengar går till kultur,sport och annat som vi även måste betala för igen när vi använder det. Våra pengar går till poliserna som måste kallas in på matcher för att ta hand om hulliganerna fast det borde arrangörerna stå för.



Vad det gäller sjukreglerna så tycker jag att du låter precis som Sahlin, det är några uppmärksammade fall som varit så som du beskriver men den stora massan har faktiskt varit arbetsför befolkning som inte jobbat för att det har varit bekvämt, folk som inte arbetar alls kostar bara samhället massa pengar, varför ska friska människor som är sjukskrivna leva på mina pengar?



Vad det gäller att Julia inte fick A-kassa är för att om man har företag får man inte plocka ut en a-kassa, dom vill bara att företagare ska betala skatt och inte få något tillbaka. Det ska vara orättvist, Sverige vill bara ha en stor offentlig sektor som inte producerar utan bara kostar och dom som skapar arbetstillfällen som egna företagare som ska anställa ska straffas.

2010-04-15 @ 17:47:10
Länk: http://lixy.blogg.se/
Becca & baby

Ska jag vara ärlig så gör jag det för att tjäna en extra slant också, är lätt förtjänta pengar och sånt är alltid välkommet ;) Men håller med dig om att det nog är lättare att få läsade genom att kommentera på andras osv. Gör så en del också :)



Din är bloggpartner ibland och ibland den där hårprodukt-sidan, så lite ändras den minsann :)



Jobbigt med migrän :/ Har själv haft huvudvärk till och från i ett par dagar, tror det beror på sömnbrist >.<



Kramis!

2010-04-15 @ 18:48:43
Länk: http://grrsexymama.blogg.se/
Lixy

Precis det jag säger, skatterna borde omfördelas så att dom som faktiskt jobbar får sin del av kakan och dom som

ligger på latsidan och bara går på bidrag ska inte ha det lika bra, man måste ju faktiskt dra sitt trå till stacken.



Jag och Julia ska flytta till Phoeinix Arizona inom tre år.



Jag förstår faktiskt inte hur du kan tycka så starkt om vissa saker när du inte är politiskt insatt?

Man måste vara ganska insatt för att förstå vad en socialdemokratiskt styre skulle göra i det långa loppet och hur en moderat-regering

kan se ut på lång sikt.



Vad det gäller sjukförsäkringen så måste man ju faktiskt kunna tänka sig att byta arbete om man inte klarar det man har.

Bara för att man har jobbat med en sak och sen ändras livet så man inte längre kan det ska man ju inte bara få vara hemma och löka

man får ju vackert söka sig till ett annat arbete.



Självklart ska vi betala skatt, men i Sverige har vi inte bara skatter utan arbetsgivaravgifter, sociala-avgifter och hög moms som gör att

vår köpkraft inte är som i andra länder och därför hämmar egenföretagande och expandering av företag som gör att vi inte kan anställa och då höjs arbetslösheten.



Folk borde sätta sig in i politiken bättre och inte bara rösta på det partiet som ger bäst bidrag utan faktiskt tänka lite långsiktigt.

Vi har varit ett land där industri har varit vår största arbetsmarknad men nu när kina mfl kan konkurrera ut oss måste vi byta bana och bli ett tjänsteland men det går inte när socialdemokraterna vill höja alla skatter och göra det svårare att starta och driva företag.



Och dom i Bryssel och politikerna här hemma tjänar inte speciellt bra med tanke på vilken uppoffring dom gör, dom ger i princip upp sina liv för att göra Sverige bättre. Intrenationelt sett så tjänar svenska politiker jääävligt dåligt.

2010-04-15 @ 19:03:07
Länk: http://lixy.blogg.se/
Lixy

Jag tycker absolut inte att du är ett pucko.



Jag önskar bara att folk engagerade sig för att göra förändring.



Om den kvinnan du talar om ska få en rättvis behandling bör hon självklart bli heltidssjukskriven, men de flesta fall är inte lika grava som hennes.



Det enda jag vill förmedla är att vi lägger pengar på fel ställen och det tror jag personligen gör det värre för Sverige.



Och att folk då inte sätter sig in i politiken utan går och röstar fast de inte vet vad partiet står för tycker jag är skandal. Bättre då att rösta blankt än att rösta på något man inte är insatt i.



Du har helt rätt i att moderaterna gör saker som är knäppa, tror personligen bara att det är för att hålla kvar väljare.



Att företag går omkull är mest på grund av all skatt arbetsgivare måste betala och att vår moms är hög så vi inte har råd att konsumera.

2010-04-15 @ 19:24:27
Länk: http://lixy.blogg.se/
Becca & baby

Va snäll du är! Du är också värd pengarna, synd att man inte tjänar lite mer lite fortare. 350 kr räcker ju till en del mat och sånt, men inga riktigt stora grejer som semester och sånt :/



Skönt att somna sådär ibland, det är ju inte alltid man märker när man behöver det.



Lägg gärna upp bilder på det du gör med scrapbookingen :D

2010-04-15 @ 19:27:19
Länk: http://grrsexymama.blogg.se/
Lixy

Måste börja med att säga att det inlägget inte alls var riktat till dig utan generellt Svenskar i allmänhet.



Nej USA är absolut inte perfekt men där får folk bestämma själva vad dom vill göra för sina pengar, och jag tror att anledningen att dom införde sjukvårdsreformen var för att för många helt enkelt valde att lägga sina pengar på annat än sjukvård, jag är kluven i den reformen om den var bra eller inte.



Det är bra att du vågar säga vad du tycker, det är inte många som törs det nu för tiden tyvärr.

2010-04-15 @ 20:22:46
Länk: http://lixy.blogg.se/
Marcus Å

Tack så mycket! Det är alltid roligt när man får till bra reportage, är lite som en kick! Händer i helgen då?

Kram

2010-04-16 @ 08:25:05
Länk: http://slipsens.blogg.se/
Mamma mina

God eftermiddag.Ha en skön helg fast du ska jobba.kram

2010-04-16 @ 13:57:02
Länk: http://blondis81.blogg.se/
Johan

Det är ju dina grejer som sagt, så är du nöjd så är det bra! :)



Borra med laser låter lite hightech... :)



SV: Ja, hoppas det blir kul där! :)



Det ska nog bli kul i Stockholm på tisdag också! :)

2010-04-16 @ 20:31:41
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: