Rasist...Sverige Demokraterna

Datum: 2010-09-20 Klockan: 19:46:40 Kategori: Allmänt

Jag har aldrig sett mig som rasist. Men idag är man rasist. Tycker man inte att invandringspolitiken är bra i Sverige är man rasist.

Detta lärde jag mig igår.

Vänsterpartiets ledare lärde mig oxå att man inte kan vistas i samma rum som någon som har en annan åsikt. Han sjönk rejält i min syn. herregud säger jag bara.

Är de så man gör i en demokrati? Cencurerar vissa personer som har annorlunda åsikter? Har vi inte yttrandefrihet?

Ja jag vet, vi vill inte att det som hände under andra värdskriget med Hitler upprepar sig. Nej de vill vi inte men sådant händer dagligen i världen och visst de ÄR inte okej men för att jag har en åsikt om invandringen i Sverige betyder ju inte att jag inte tycker om människor från andra länder.

Många tycker som jag. Många sitter hemma på kammaren och säger än de ena än de andra. Retar sig... ser brottsstatistiken... ser invandrare i dyra bilar å DÅ är de okej. Eller? Innanför hemmets väggar går de bra att säga vad man vill men inte högt. Stå för fasen inte för åsikten inte.

Säg inte NEGERBOLL... FYYYY... jag vet väl inte varför de fick namnet negerboll. De liksom hette så redan när jag var liten. Men utlänningar för säga jävla VITLÖK... DE är ju skillnad de. man får inte använda ordet Neger. De svarta har ju varit slavar. Jo men inte de som lever idag. Neger betyder väl typ svart eller brun? Så varför är de ett så fult ord? Jag är en idiot som inte förstår. De svarta som lever idag har ju inte upplevt slaveriet. Men visst är de hemskt. Att ha varit något man köpt och sålt och behandlat illa. Men JAG har inte hittat på ordet negerboll. SÄg inte Finska pinnar heller eller att du fått en FINNE på hakan... Någon från Finland har du väl inte på hakan? Eller?

Vi måste värna om alla kulturer och seder. Vi i Sverige ska acceptera de seder andra länder har men vi själva ska genast sluta sjunga Du gamla du fria... Ja exakt för man kan vara rasist OM man sjunger den. Att det är tradition och vår nationalsång de ska vi bara ta å sluta med. När jag gick ut gymnasiet skulle vi inte få sjunga den längre och knappt hissa Svenska flaggan. Varför? Jo men vi kunde uppfattas som rasister. Ingen fattade något. Å Om vi lovade att sjunga sången av rätt anledningen. Ja ingen hade nog tänkt något annat ens.

Jag förstår faktiskt att SD är inne i regeringen. Jag är inte alls förvånad. Många är trött på detta jag skriver här över. De vill få en förändring. Detta betyder inte att de vill att vi ska utrota vissa grupper av människor. Eller att man inte tycker om olika kultrer eller vill sluta äta pizza.

Är jag rasist? Nej och jag är hemskt intresserad av hur andra lever och har de. Jag är inte mot andras leverne. Men ajg vill leva som jag vill oxå. Jag är heller inte någon som röstat på SD men det är ju inte Joakim Åkessons fel att hans parti tar plats. Det är väljarna som valt som gjort detta möjligt. Å ingen har sett bad det kommer leda till.

Jag kommer länka till en annan blogg som oxå tar upp just detta UTAN att vare sig hon eller jag är rasist. Men vi vågar säga att detta inte är klokt. Var vuxna för guds skull.

BLOGG


Kommentera här 13 st

Kommentarer
Johanna

Tycker det är ett jätte bra inlägg du skriver!!! =)

2010-09-20 @ 20:07:27
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Johanna

Så lite så... :)

2010-09-20 @ 20:12:45
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Maria

hehe jo det går bra! Kunde inte vara tyst längre...



skulle vara kul att veta hur många av alla de dryga 6000 som demonstrerade i sthlm idag, inte är lite "rasist" ändå!

2010-09-20 @ 20:37:24
Länk: http://tidsfrdriv-m.blogspot.com/
Barnens Hjältar

Jag tycker att Ohly betedde sig väldigt dumt och det skapade förmodligen bara mer sympati för SD.

Jag kan ju se att det finns ett missnöje hos svenska folket men jag motsätter mig att SD skall ha en plats i riksdagen

2010-09-20 @ 21:09:38
Länk: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Erika(jyringen)

sd vill ju gå längre än vad du tydligen vill...hade det kanske inte varit en bättre idé att framföra vad du tycker för politiker i de block som redan finns?

bara för att du vill ändra invandrarpolitiken så behöver man inte rösta sd...dom vill mer än så juh...

2010-09-20 @ 21:20:55
Länk: http://jyringen.blogg.se/
Anonym

bra skrivet,

ha en goo kväll

2010-09-20 @ 22:34:53
Länk: http://soffie69.blogg.se/
jennelie

fin blogg =)

2010-09-20 @ 22:51:49
Länk: http://jennelieee.blogg.se/
Erika(jyringen)

sv.känns bara i ditt inlägg som att du faktiskt har missat att sd kritiserar det mångkulturella svenska samhället och ta bort modersmålsundervisning i skolan..dvs dom invandrare vi har ska inte få tala sitt språk.slopa stöd till invandrar föreningar,förbjuda inport av halal kött och dom är kritiska till aborter är emot samkönade äktenskap och vill förbjuda dom att skaffa barn...ja listan kan göras ännu längre...men det är några av orsakerna till varför jag blir så förvånad då folk faktiskt stöttar dom och tycker så synd om dom för att dom nu blir utställda på det sätt dom blir...

tror oxå det är många som missat vad dom faktiskt står för...

2010-09-21 @ 13:21:01
Länk: http://jyringen.blogg.se/
Mia

Mycket bra skrivet o formulerat!

2010-09-21 @ 13:24:33
Länk: http://fredthevov.blogg.se/
Johan

Det där med negerboll tycker jag är urfånihgt. Klart som fan man ska få säga negerboll, det heter ju det och har hetat genom alla år. Negerboll/chokladboll, det spelar ingen roll, det är namnet på en kaka. Går man till ett kafé och säger att man vill ha en negerboll menar man högst troligt inget illa om någon, eller hur? Samma sak med finska pinnar, vitlök, finne osv. som du skriver. Får man inte säga negerboll, då ska man väl inte få säga det heller?



Att man uppfattas som rasist bara för att man hissar flaggan eller sjunger nationalsången är också fel. Klart man kan och ska vara stålt över sitt land utan att vara minsta rasist för det? Att man sjunger den mest svenska av svenska sånger är inget rasistiskt tycker jag. DEt är fel. Sedan kan man ju sätta in den i olika sammanhang. Beroende på hur och var man sjunger den kan den uppfattas olika, men i grunden, i det stora hela är det inget rasistiskt över det alls, tyckee jag.

2010-09-21 @ 14:47:32
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Georg Hendrix

1. Sverige Demokraterna har fått mycket skit mot sig och blir anklagade för rasister. Det är mycket möjligt att allt från "vår" sida är överdrivet och att SD inte alls har samma gärningar på gång som många tror. Dom är fortfarande ett "litet" parti som inte kan åstadkomma särskilt mycket utan stöd från andra partier.. men SDs motsvarigheter i andra länder.. Danmark, Frankrike osv. växer sig större. Skulle alla "SD" partier från olika länder gå samman skulle de kunna hämta sig en ordentlig makt och då det finns folk i Sverige Demokraterna som faktist är extremhöger vill inte jag vara närvarande då. Dock ska det bli "intressant" och se vad som händer med SD faktist.. Det kan vara SD som skapar riktiga problem eller deras motståndare som går för långt.



2. Jag håller med om att det läskigt att man inte får sjunga svenska nationalsången, ha en svensk flagga på matbordet eller säga vissa ord utan att bli stämplad som rasist. Sverige gjorde "fel" val under andra världskriget genom att "hjälpa" tyskarna.. men det var mer av feghet än att alla våra förföräldrar är nazister/rasister. ALLA kan vara rasister.. svenskhet i sig har inget med rasism att göra. Jag har stött på folk som kallar svenskar för rasister (utan riktig grund) för att i nästa sekund säga att de hatar judar. Ja, tjena.. det är ju mycket bättre än att vara rasist. Eller..? Hat som hat. Alltid fel.



3. Man ska aldrig bemöta ett samhällsproblem med hat och förakt. Jag vet inte riktigt var jag ställer mig i t.ex. "burka"-frågan .. att tjejer har på sig sådana stör inte mig personligen, men samtidigt tycker jag att man ska ta seden dit man kommer. Det är ett "problem", men att bemöta folk med våld och svordomar hjälper ingenting. Man måste ta en seriös debatt där folk FÖRSTÅR den andra parten och kanske komma på ett mellanting. Är en duk på huvudet värt ett nytt världskrig? Knappast..

2010-09-21 @ 16:40:00
Länk: http://georg.blogg.se/
Erika(jyringen)

sv.jag är väl oxå stolt över att vara svensk men bara för det tycker jag inte sd har rätt! och lika väl som vi vill bevara våran svenska kultur så vill ju våra invandrare bevara deras och det ska dom oxå ha rätt till!! tänk själv om du flydde från sverige till turkiet och blev tvingad att vara muslim...det är väl inte ok?? du har oxå själv skrivit i ditt inlägg:

"Detta betyder inte att de vill att vi ska utrota vissa grupper av människor. Eller att man inte tycker om olika kultrer eller vill sluta äta pizza."

men det sd vill är ju precis det dom vill inte ha ett mångkulturellt samhälle och det står om du bara tar dig tid och läser om dom...så hade dom fått bestämma långt tidigare hade du int ens haft din pizza...jag tycker oxå att folk ska ha rätt att tycka och tänka hur dom vill...till vissa gränser och gränsen går när dom inte vill låta folk leva som dom vill.

jag hade heller inte tyckt det var ok med hitler på hans tid.

2010-09-21 @ 21:37:48
Länk: http://jyringen.blogg.se/
Erika(jyringen)

sv.och nu säger jag bara så här...vi ser helt olika på saken och hur mkt jag än kommer försöka förklara så kan du inte se det och så är det bara

önskar dig ett bra liv!

2010-09-21 @ 22:43:14
Länk: http://jyringen.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: