Utveckling.

Datum: 2010-09-27 Klockan: 08:27:12 Kategori: August/barnen/Autism

Nu märker man att August kommit till en punkt där han börjar få ihop saker till ett sammanhang. Att han börjar förstå saker bättre.

Vi såg en film med barnen i lördags. Efter filmen var han otröstlig. Totalt knäckt. Han hade förstått budskapet i filmen och blev väldigt ledsen. Jobbigt men ändå fantastiskt att han förstod.

När August sedan skulle sova ville han att jag skulle läsa en godnattsaga. Rutinen är att Daniel går med honom in och säger godnatt och sedan kommer jag. Då har Daniel satt på hans skiva som han ALLTID lyssnar på. Det är alltid samma skiva. Visst de har ändrats genom åren från Karlsson på taket till Svingelskogen vidare till Bolibompa som jag tror han lyssnat på i tre år. Nu är det barnsånger med Black Ingvars. NYTT.

Jag har ALDRIG fått läsa för honom. Det har aldrig gått. För ett halvår sedan började vi dock läsa lite. Men INTE när han skulle sova. Så i lördags var jag en lycklig mamma som plötsligt fick läsa en bok. ALFONS.... En positiv förändring.

August är annars inne på MEDELTIDEN nu och vi lånade hem lite böcker på biblioteket i fredag. Det var oerhört viktigt. Han skulle absolut ha sitt eget lånekort, där han själv fick skriva sin namnteckning på. Gissa om han var stolt när han lämnade biblioteket med fyra böcker och sitt lånekort. LYCKA.

Att se sammanhang är svårt när man har Autism. Så jag är så glad att jag ser att han börjar få ihop sin tillvaro lite lite bättre.

Jag är nöjd att jag följt min magkänsla och fick utrett att August också har ADHD. Att jag inte lyssnade på personer som ansåg att jag inte skulle börja med medicinering. Jag är så glad att jag har gått min egen väg och gett August utmaningar som gör att han inte har börjat gå in i sig själv och vägrat delta i saker i det vi kallar livet. Att jag tränat honom på saker som inte borde gå. Att jag inte accepterat Autismen som en ursäkt för att inte behöva göra saker.

Allt för många isolerar sig och låter Autismen styra hela livet. Så kan inte jag leva. Vi sak inte leva så. August vinner inget på sådant. Han behöver träning NU för att klara livet bättre sedan. En dag är han vuxen och han ska få bli en vuxen individ som inte ska behöva förlita sig enbart på sin enga familj. Vi ska ge honom en platsform där han kan stå stadigt i framtiden.

Det vi gör gör vi får August skull. För att han ska bli självständig. Vi hade inte varit där vi är idag om jag inte kämpat. Ofta i motvind.


Kommentera här 10 st

Kommentarer
Marcus Å

Vad ska du hitta på idag då?

2010-09-27 @ 08:51:26
Länk: http://slipsens.se
Mimmi

låter som ni går en bra väg för honom :)

svar. javisst är det så! är man inte på något sätt nära en person som har det så är det inte heller lätt att veta vad det är, vad som händer osv :)

2010-09-27 @ 10:15:15
Länk: http://bubbelsnubbel.blogg.se/
LINKÖPINGSSTOLTHET - ELINN

okey okey, men det låter riktigt mysigt tycket jag! :)

2010-09-27 @ 12:22:50
Länk: http://elinnjl.com
Johanna

Förstår du är glad när du fick läsa den boken =) Förstår det värmde :)



här är det bra, lite seg bara. själv då?

2010-09-27 @ 12:23:01
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Johanna

skönt när man kommer på vilka saker det är som tar energi från en så man mår bättre.. :)

2010-09-27 @ 13:59:01
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Johanna

låter som ni har det mysigt tillsammans :)

Jag gör inte allt för mycket... :( Är inte sugen på göra så mycket ler

2010-09-27 @ 14:49:24
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Mallamousan

Tjohoo va glad jag blev när jag läste detta inlägg!

Inte bara för att han gör såna enorma framsteg, utan för att jag tycker mig känna en piggare och possitivare Therese! Roligt!!! :)



2010-09-27 @ 15:54:28
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Ellis

Vad härligt att det går framåt för honom och vad kul att du fick läsa för honom också! =)

Kramar

2010-09-27 @ 22:37:05
Länk: http://www.metrobloggen.se/paltbarn
Mia

Härlig läsning, upplyftande både för dem med barn med någon form av "störning" i det som till vardags kallas "normalt" (ja du vet hur jag menar tror jag - vem kan säga att något är fel att göra bara för att alla inte är stöpta i samma mall, man får göra om för den individen i stället och inte klumpa ihop i små kuber, sånt upprör mig). Så glad att du vågat gå din väg, lyssna på din inre röst och faktiskt gå efter honom som individ, våga vara stark för både honom och dig. Eloge till dig!



kram

2010-09-28 @ 12:57:05
Länk: http://fredthevov.blogg.se/
Johan

Det måste ha varit en speciell känsla, att plötsligt få läsa för honom! :)



Black Ingvars, bra avslappningsmusik där! ;)

2010-10-05 @ 14:20:06
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: