Alla dessa ursäkter.

Datum: 2011-04-04 Klockan: 10:33:45 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag är fenomenal på ursäkter. Jag kan nog hitta ursäkter till de mesta i mitt liv.

Jag kan inte göra detta för att....

Det måste bli ett slut på detta. Jag kan inte fortsätta ha ursäkter för att slippa göra saker jag både klarar av och mår gott av och som jag egentligen VILL.

Ja så fungerar jag väldigt ofta och jag har verktyg för att sluta upp. Men kroppens reaktioner är många i vissa lägen. Den reagerar fysikst på saker jag inte riktigt tror mig klara.

Hur blev de så? Ja de undrar ju jag med. Hur kom de sig att den sociala människan i mig helt plötsligt slutade upp med saker?

Det finns några orsaker. Dels att jag haft oturen att möta människor som i sig varit bra men lika starka som jag och på något vis velat trycka ner mig för att fortsätta va den som sitter högst. Några av dessa personer gör visst allt för att fortsätta fast jag tagit avstånd. De fortsätter fast jag inte tror de är medvetna om vilken skada de faktiskt gör. För att de är helt säker i sin sak att min upplevelse är helt fel. Kan den vara fel?

Vidare tror jag min livssituation har gjort en stor del i detta. Man har ingen energi kvar så det är lätt att hitta massor med ursäkter till varför man inte ska saker. Jag tycker de kan vara jobbigt att möta folk för att man haft så många fördomar runt oss.

Jag mår lite illa, jag har ont i skallen, magen är helt ur ballans osv.

Saken är ju att jag inte hittar på dessa krämpor. De finns ju där. Dagligen. Men träningen tex gör ju att jag mår bättre. Får mer energi, mår bättre i leder och värken ger med sig. Men ändå ska jag hitta de där sakerna som nog gör att jag borde vara hemma. Isolera mig och så mår ja än sämre över detta.

Det får vara ett slut. Jag sätter nu upp mål. Detta ska följas så länge jag inte är sjuk på allvar. Jag får gå igenom ALLA mina ursäkter. MEN jag ska iväg. PUNKT. Å bara jag är iväg så går de bra.

Men ursäkter det har jag.

Idag har jag ett inredningsparty att gå på. Å jo jag ska gå... fast jag redan laddat upp med mina ursäkter. Men dit ska jag, för min egen skull. För mitt välmående. Inte för sakens skull utan för min egen.



Kommentera här 22 st

Kommentarer
Ellis

Jag ska kolla på filmen i veckan, ikväll är det bakning som gäller och att röja lite i pysselhögarna. Ska se om jag hittar lite smart förvaring på IKEA på söndag!

Ha så kul på inredningspartyt! =)

Kram Elenor

2011-04-04 @ 10:42:34
Länk: http://ellispysselochdittadatt.blogspot.com
Mallamousan

ja ge dig iväg förbövelen! :) hihi

2011-04-04 @ 12:38:18
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Ellis

Ska du inte fara nu, men läxan hinner du väl med ändå och ni har väl närmare till IKEA än vad vi här uppe har! =)

Jag ska dit på söndag med buss, tar ca 3h enkel väg!

Kram Elenor

2011-04-04 @ 12:45:58
Länk: http://ellispysselochdittadatt.blogspot.com
Mallamousan

Så klart du kan det!!! Tänk vilket äventyr för dig och August!!

Ta med lite picknick och res ut i världen! :)

2011-04-04 @ 12:48:24
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Mallamousan

fasen va duktig du är som gått ner 2kg föresten! :)

2011-04-04 @ 12:49:07
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Mallamousan

Men du har ju August med och han klarar det mesta så jag vet att du gör det oxå!! Åk buss nu och se va duktig du är! :)

2011-04-04 @ 12:56:57
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Barnens Hjältar

Åh du får gärna skicka när du är klar, jag är jättenyfiken. Du behöver inte vara orolig, du har god smak så jag litar fullkomligt på ditt omdöme :-)

Ja, jag gick över tiden de senaste två graviditeterna faktiskt.

2011-04-04 @ 13:58:45
Länk: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Ellis

Ja, då får du nog ta det en annan gång då, hoppas du får en bra kväll!

Kram Elenor

2011-04-04 @ 14:18:12
Länk: http://ellispysselochdittadatt.blogspot.com
Mia

Såna saker ska man göra oftare, saker som är för en själv - boka in o boka bort ursäkterna ;-D



Kroppen o själen hör ju ihop, när själen en gång visat kroppen vägen tar det oerhört lång tid att komma tillbaka igen, tillbaka till någon som är i närheten av den man var, kanske kommer man aldrig riktigt tillbaka helt och då får man försöka förlika sig med det.



Har själv svårt att förlika mig med den nya Mia jag lever med idag, den Mia som inte pallar att öka tempot, inte pallar högre stressbelastning, men jag har bestämt mig för att det ska gå, en dag är jag o den nya Mia kompisar o trivs bättre ihop ;-D



Lägg dem bokstavligen på hyllan de där människorna som vill trycka ner, ta namnen, skriv dem på ett papper, lägg i kuvert o upp på hyllan, bestäm att de aldrig kan röra dig o ditt mer!! Så har jag gjort med några stooooora energitjuvar i mitt liv, de får ligga på hyllan o i verkliga livet gör de vad de vill, de kommer inte åt mig mer :-D



Stora o varma måndagskramisar!

2011-04-04 @ 16:02:38
Länk: http://fredthevov.blogg.se/
cicci

Ibl måste man bara ta tag i sig själv och göra saker fast än att man inte "orkar".. man brukar vara galet glad efteråt att man faktiskt gjorde det=)



Ang folk som trycker ner dig.. klipp med folk som du inte mår bra av! Energi tjuvar finns det gott om..men man får försöka göra sg av med dom.



kram

2011-04-04 @ 17:09:56
Länk: http://cicci79.blogg.se/
Ninni

Heja heja, inredningsparty låter jättekul!

2011-04-04 @ 17:39:07
Länk: http://ninni.blogg.se/
Johan

De där människorna du har träffat är tvångsmässiga högstatusspelare, de är fast i sin höga status, kan inte reglera eller bestämma densamma...



SV: Ja, du får hänga med på detta nästa år, det är superbilligt och jättebra! Resa, boende, mat, liftkort för 3000kr. Åker man som familj är det 6 eller 7000, men det är ändå jättebilligt!



Det är bra att du kämpar på ändå! Du är stark Tess, vet att du tycker att jag inte kan veta det, men jag tycker du är det. Så fortsätt kämpa! Du klarar det! :)



Ja, i grunden måste man fixa själv, för det är ditt liv, det är du som har makten att bestämma, eller åtminstone makten att bestämma så mycket det går. Vissa saker är svåra att ändra på hur mycket man än vill, men ingen annan kan i vilket fall göra mer än du. Som du säger kan man ge och finnas där som verktyg, men i grunden är det du själv som måste klara det.



Du har rätt när det gäller samhället, men det är ju det som är så fel. Man tillåts inte att må dåligt i dagens samhälle, man ska klara allting, hinna med allting, men man klarar ju inte det. Kroppen säger ifrån förr eller senare, men det vill samhället inte se, för vi har blivit ett rejält prestationsbaserat samhälle, tyvärr...



Jomen precis, du orkar kanske inte med det just nu precis, men en vacker dag orkar du med det och då kan du ta tag i det. Vi kan jobba tillsammans då, är också lite sugen på det där... :)



Jomen det är lite same same. Problem eller personlighet, skulle man kunna läsa tankar skulle båda delarna vara mycket, mycket lättare att förstå. Man kan rita upp tankekartor och scheman för personer, hur de tycks tänka och resonera och varför, men man kan aldrig förstå helt till 100%, tyvärr.



Tack Tess, det värmer. :)

Hoppas dagen har varit bra även för dig :)

2011-04-04 @ 20:04:28
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
soffie

men va roligt att komma iväg på det ikväll ha det nu jättekul,å du fixar det!!!

2011-04-04 @ 21:01:19
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Helene

Jag tror att mål är bra att ha !!

Det har jag oxå ibland...Jag skriver upp mycket vad jag ska göra och vad jag inte ska göra...

Negativa människor ska man undvika, dom mår man bara dåligt av...

Önskar dig en fin dag och va rädd om dig.

Kram Helene.

2011-04-05 @ 10:04:04
Länk: http://helenesdagbok.blogg.se/
Barnens Hjältar

Jo man får ta det som det kommer, inte mycket annat att göra. Verkar som det var min utgående teliaserver som krånglade igår.

Ha en fin dag!

2011-04-05 @ 10:06:38
Länk: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Ellis

Skönt att du hann med en del saker igår då!

Hoppas det går bra med jobbet ikväll, jag är på jobbet nu och tittar ut på solen som skiner! =)

Kram Elenor

2011-04-05 @ 10:29:17
Länk: http://ellispysselochdittadatt.blogspot.com
Mia

Ja med någon i samma styrelse blir det ju inte lättare att glömma/gömma precis, men ett mantra inombords med tanken om hyllan och att personen i fråga inte betyder något i ditt liv, det kan gå vägen (pepp pepp pepp härifrån, jag sitter på din högra axel o ropar heja heja dig varje gång du är på möte)



Tänkte på vad han bandyspelaren sa, Per Fosshaug han med temperamentet som många gånger satte honom i klistret när han var aktiv spelare - han fick ju i vuxen ålder veta att han hade ADHD och att det fått honom att reagera som han gjorde både på och utanför planen. Inom sig visste han, precis som du säger/skriver, att något var fel men han kunde inte få någon förklaring på vad han "led" av förrän senare i livet och när han fick det var det som en sten/grustag föll från hans bröst, äntligen visste han varför han var som han var.



Hoppas du får veta oavsett vad det är, för man orkar inte vara oviss i långa loppet, det tär på en väldigt både psykiskt o fysiskt.



kramisar

2011-04-05 @ 10:59:17
Länk: http://fredthevov.blogg.se/
Johan

SV: Det är ju rejält subventionerat, vet inte vad det hade kostat annars, men billigare än detta går knappast att få! :)

Haha ja, det får du göra! Bara du vågar åka och ledsaga mig ;)



Lycka till på KBT-mötet på torsdag :)



Ja, tyvärr är det ju så. Alla ska orka, man måste orka, man måste prestera för att stå i främsta ledet, samtidigt som man inte ska sticka ut, man ska sköta sitt och göra det bra. Orkar man inte all press/stress, då faller man tillbaka. Inte konstigt att många är stressade och inte alls mår bra psykiskt när dessa prestationskrav ständigt hänger över en...



Att jobba är också viktigt. Just idag kanske valet mellan att träna och att jobba föll på att jobba och det är helt okej. Man kan inte orka allting varje dag...



Jag ska iväg och träna snart, har lyssnat på matcherna från Turkiet idag, Sverige slog Spanien med 13-7 och Irak med 10-0 igår. Så än så länge går det bra. :)

2011-04-05 @ 14:09:54
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Anonym

tjohooo för FÄRJESTAD idag:)ska du kolla matchen på tv?

2011-04-05 @ 18:55:20
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Pernilla

Heej. hur är det?



Har du skickat korttet? Kram

2011-04-05 @ 20:06:35
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Gurkiss

Jag tackar ja istället till allt och mår sen skit dåligt över att jag inte tänkte efter först.



Hoppas partyt var skoj...



Massa kramar

2011-04-05 @ 23:37:27
Länk: http://gurkiss.com/scrapbooking
marie

Hejsan,,,nu var det längesedan jag gjorde ett avtryck hos dej....bättre sent än aldrig , eller hur.

Hoppas du hade en trevlig kväll igår och tog dej iväg på inredningspartyt.

Du är en stark tjej som klarar det mesta!

Kram o ha en bra onsdag.

2011-04-06 @ 10:05:46
Länk: http://mariekjerulf.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: