Förberedelser

Datum: 2011-08-18 Klockan: 13:09:39 Kategori: August/barnen/Autism

August sommar har varit bra. MEN för det finns MEN, det har varit en jobbig sommar med. Det blir inte samma rutiner och det blir en aningen kaos.

Att börja fritids var inte något han ville. Varför? Ja det får man inte svar på. EN dag på två veckor. Sedan var det stopp. Fick stanna hemma igår. Det gick inte med något överhuvudtaget.

Han är rörig och upp i varv. Speedad. Ingen tycker att han är sig lik. Beslutet att inte jobba hela helgen innan skolstart blev ganska självklar, men man får så dåligt samvete. Som tur är har jag en underbar chef som tyckte jag gjorde helt rätt.

Idag har jag förberett August lilla fickschema. Där sätter vi in bilder på de övergångar som är under dagen. Så han vet hur han tar sig till, bil, cykla gå... bild på skola fritids. Om man ska äta mellanmål eller har idrott eller utflykt. Sedan bild på vem som hämtar.



Bild: Plastar in scheman. Färgerna efter vilken dag i veckan det är.

 

Bilder: Sheman som jag satt kardborreband i som jag sedan sätter bilderna på. Har haft häffmassa men det blir så kladdigt. Nu gör jag med kardborre.



Här har jag fixat alla bilder. Dessa plastar jag in och sedan skär isär och förser med kardborre. Jag använder egna bilder men i första hand Boardmaker. Boardmaker har jag fått som hjälpmedel på Habeliteringen för att göra detta enklare.


Kommentera här 6 st

Kommentarer
Barnens Hjältar

Vi har med ett program för schematillverkning som vi fått från Habiliteringen. Det går ganska bra utan nu men den lille killen i familjen visar mer och mer behov av struktur så jag kommer använda det till honom istället.

2011-08-18 @ 14:20:24
Länk: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Johanna

Förstår det blir jobbigt när rutiner och dylikt läggs lite till sidan på sommaren

2011-08-18 @ 16:43:58
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Viktkamp

Detta brukar vara väldigt lyckat, hoppas det funkar bra för honom oxå. Kram

2011-08-19 @ 13:09:47
Länk: http://viktkamp.webblogg.se/
Anna

Vilket smart sätt att organisera på för honom. Kanske det löser sig och han ser fram emot det istället. Speciellt nu när han kommer att kunna titta på den här braiga och få in rutinerna.

Håller båda tummarna att det blir bättre snart.

2011-08-19 @ 16:00:42
Länk: http://annapannis.blogg.se/
Janeth

Här hemma är det oxå scheman, listor och tavlor som instruerar och skapar ordning i oredan. nått jag önskat mig är just en laminerings maskin, det hade ju underlättat och gjort saker och ting lite smidigare.



Hoppas att han snart hittar tillbax in i rutinerna igen.



En fin måndag önskar jag er & testa gärna länken nu.....den borde fungera nu!

2011-08-22 @ 08:39:11
Länk: http://flerbarnsnettan.blogspot.com
Frida

Du är så duktig! Tur att just DU är August mamma :)

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: