Tomhet

Datum: 2011-08-30 Klockan: 10:53:41 Kategori: August/barnen/Autism

Just tom är ordet som passar efter mötet igår.

Jag har ett barn som är i ett gränsland.

Det låter bra Herr Björklund. Alla barn ska få det stöd de behöver. Mitt barn får allt stöd han behöver. MEN de räcker inte. Det spelar ingen roll. Han kan inte ändå.

De som styr och bestämmer tror de gör rätt. De har dock inte kunskapen. Jag tycker de pratar bort sig genom att gömma sig bakom massa ord.

Jag vet att han får allt stöd han behöver. Det som gör så ont är att han måste följa skolplanen. Han kommer aldrig nå målen.

Det är det vi vill i dagens samhälle. Knäcka våra barn och visa att dom inte kan och klarar av det man ska. Vi ska få dom att känna sig odugliga och knäcka dom.

Vad kommer detta kost samhället sedan?

Jag kan ringa HAB och BUP i all oändlighet. Det räcker inte. De kan inte göra så mitt barn får ett bättre minne. Ingen kan ta bort hans funktionshinder.

Men om man sänker kraven och låter dom jobba mot sin egen kapacitet så kan de få lyckas. Men man är inte välkommen i särskolan utan diagnosen utvecklingstörning. Men mitt barn är vad man kallar lågt begåvad. Gränsen är så hårfin. Gränsen måste gå någonstanns. Det gynnade inte mitt barn. De nya skolreglerna hjälper inte mitt barn.

Det var med tårar jag satt på mötet. August få all hjälp hjan någonsin kan få. Vi har en underbar skola. Han ska i framtiden få gå i en annan undervisningsgrupp men just nu har han det bra där han är. Men min förtvivlan är enorm. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Jag slår skallen i väggen. Jag har skrivit till Björklund. Jag har fått svar. Ord ord ord som låter bra. Men jag skulle vilja prata med HONOM. NU.

Luften gick ur mig oh jag är helt slut. Men vem tar hand om oss föräldrar? Vem ger oss tid? Vem hjälper oss orka. Vem hjälper oss stödja barnet. Man ska jobba med det jag idag gör. Det behövs mera. Jag har inte mera ideer eller lösningar. Jag vet inte var jag ska vända mig.




Kommentera här 0 st

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: