Mammas egen tomte och näring

Datum: 2011-12-21 Klockan: 18:33:44 Kategori: August/barnen/Autism

August har ju en liten fixering kring jul. I år har de dock varit ganska lugnt.
Idag visade han mig en tomteluva han sytt i slöjden. Ja kan utan att överdriva säga att den är jättefin. Man kan inte tro en nio åring sytt den som haft syslöjd en termin. Mamma ÄR stolt.
Så nu hoppas ja August tar den på på fredag när han blir med mig till jobbet. Å givetvis resten av tomteskruden. De gamla på jobbet kommer uppskatta en tomtenisse de vet ja.

Idag fick ja även klart med dietisten ang August. Vi skrev matdagbok i fyra dagar. Så vi vet nu att trots allt vi gör så får han i sig 400 kalorier för lite. Å då va dessa dagar skapligt bra dagar. Andra är ju långt värre. Så än mer smör och feta produkter. Mera mellanmål. Men han ska ha en till två näringsdrycker per dag av en extra energiberikad sort. Fortimell energize blir de istället för den vanliga.
Känns bra att man tog tag i detta. Inlärning och koncentration påverkas enormt av att inte få i sig det man behöver. Man orkar ju inte. Att ta hjälp av en dietist var för oss självklart. Då vet man vad som gäller och hur bilden ser ut. Har hört andra som pratar om sina undernärda autistiska barn. Barn som äter ensidigt. Men man behöver en hel del kunskap för att fastställa om de handlar om näringsbrist och undernäring. Jag frågade ju också om man skulle använda sig av vitaminer men nej. Näringsdrycker ger ju ett komplett näringsintag. Du blir ju inte av med en näringsbrist eller undernäring genom vitamintabletter. Detta känns därför helt rätt. Men imorgon ska ja inhandla smör oljor och bra nyttiga mellanmål så vi får mycket naturliga källor till näring och fett. Utan fett fungerar inte vår hjärna.

 


Kommentera här 0 st

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: