Ny erfarenhet. Skjuta med pistol.

Datum: 2011-12-07 Klockan: 15:06:56 Kategori: Allmänt

Idag hade jag och Daniel förmiddagen ledig tillsammans. Vi gjode några ärenden och sedan skulle jag hem och grejja och göra julkort hade jag tänkt. Daniel skulle med en kompis till skjutbanan och skjuta pistol.
Kompisen tog licens för pistol förra året tror jag det var och jag har ALDRIG tänkt tanken på att testa. Aldrig någonsin hållt i ett vapen av något slag. Jo knallpulverpistolen man hade som liten. När vi lekte cowboys å indianer på gatan där hemma.
Så säger han bara ska du följa med upp till skjutbanan kanske?
-Öööö jaha... jag ska ju göra julkort.... å njae... ja vet inte....
-Jag ringer C å säger du blir med och så får du prova och skjuta du med.
Jag trodde han menade att jag skulle följa med och titta. Inte skjuta.
-Jag har aldig skjutit och aldrig ens tänkt mig tanken att göra detta heller. Det vågar inte jag.
Men så tänkte jag. Vafan... varför inte? Det är ju inte farligt att testa.
Sagt och gjort. Hem och klä sig. Sedan iväg.
Jag har sedan fått lära mig hur man beter sig på skjutbanan. Vilka moment som skjutledaren styr och säger och ja regler man ska följa för säkerheten. Olika vapen. Hur man laddar och skjuter och hur man håller och siktar. Hur man gör för att ta ur magasinet igen osv osv.
Bild: Vapnet jag sköt med idag. Jag valde att enbart skjuta med detta. Nästa gång ska jag våga mig på något av de andra.
Ja jag veeet, detta kan jag inte och jag hade tusen frågor. Sa tusen konstiga saker och det var lite skrämmande först. Kände att nej fan jag vågar inte.
Bild: Här skjuter jag min första serie. Jo jag ser ju verkligen ut som en skytt i pippimössa och röd jacka dagen till ära. Men vafan... öronproppar har jag fivetvis i då man måste vara rädd om sin hörsel.
C förklarade kanonbra. Var lugn och visade inte att han tyckte jag var dum eller så. Svarade bra och lite lärde jag mig.
Så blev det tid att provskjuta. Jag fick börja med ett tävlingsvapen och höll mig till detta denna gång. Daniel provade lite olika vapen.
Bild: Här hade jag faktiskt tre skott på den svarta delen. Men ett skott fanns inte alls på tavlan. Men godkänt. C tyckte jag var duktig. Ler.
Titta det där ser ut som en revolver sa jag tex. C tittade och log:
-Det ÄR en revolver.
Sånt bjuder jag på.
Hur gick det då?
Det var inte bara. Man ska hålla vapnet rätt. Man ska känna hur man står. Man ska sikta och hålla och man ska massor. Man ska absolut stänga av allt annat och liksom vara jag och vapnet. Fem skott. Sex minuter för dessa skott.
Bild: Daniel kollar sina skott.
Första gången så jooo jag hade träffat tavlan. Otroligt för det såg man inte 25 meter ifrån. Andra gången hade jag faktiskt skjutit bra och det hade gått igenom som en guldserie. iiiiiiii.... Sedan fick jag alla skott samlat i en bra skottbild eller vad det hette. Sedan blev det lite si och så. Men jag är supernöjd.
Det var skitskoj jö.
Detta var inte sista gången. Jag måste med och prova flera gånger.
Det var verkligen något för mig som borde rensa skallen och bara ha fokus på skotten. Man måste släppa allt annat. Tänkapå hur man har kroppen. Hur man andas. Allt. Det var fan så komplext. Riktigt intressant och spännande. Coolt. Inte just själva skjutandet utan att få de rätt. Träffa målet. Släppa och riktigt gå in för detta.
Bild: Skjutbanan. våra mål där borta. Jag sköt endast på den till vänster. Daniel sköt på de andra två målen och det gjorde även C.
Ja man ska ju våga testa. Man ska inte dömma ut något innan man testat och ja som C sa... kanske fastnar du. Sedan är det så skoj att göra något tillsammans.
Daniel är bäst. Tänk va saker jag får göra som jag aldrig vågat eller trott innan. Goaste. Kanske ska vi ta å gå med i skytteklubben. Ler. Daniel vill helt klart och har inte haft tiden men vem vet. Detta kanske vore något ändå.

Kommentera här 7 st

Kommentarer
Lena

Vad kul att du vågade prova!! Tycker absolut att ni ska gå med i klubben. Som sagt, jättekul att ha något gemensamt intresse!

Sandra

åhh de är superkul med pistol... Jag och min man har gjort de ett par gånger, dock på en "klubb" så man åfr pröva olika kalibrar :D

2011-12-07 @ 20:28:00
Länk: http://frusandrasjoberg.blogg.se/
Tess

Oj, tror inte jag skulle våga det där. Har bara skjutit med knallpulverpistoler och paintballvapen.

2011-12-07 @ 21:05:38
Länk: http://highlandertess.blogg.se/
Jessica - En flicka som är stark

åh vad häftigt att få gjort det :)

2011-12-09 @ 14:05:24
Länk: http://jessi91.spotlife.se
LINDSHE - svart bälte i shopping! -

fyfan va läskigt!



sklle nog aldrig våga.... blääää

2011-12-09 @ 14:23:32
Länk: http://lindshe.blogg.se/
Maria

Skytte är så jäkla kul, i know!



Den yngste gick från gevär till pistol en vända och det var lika kul att följa han där som de andra med sina gevär!

Du ska absolut göra om det, det är bra mental träning!

Anonym

Jag har också skjutit med pistol ett antal gånger och det är jättehäftigt! Mn man tycker att jag borde börja med det faktiskt. Fast bland blir jag vrång och börjar absolut inte med sånt som han tycker.... bara för att jag inte vill göra som han vill. Som ett trotsigt litet barn.... Hm.... så det kan vara!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: