Böcker

Datum: 2011-06-14 Klockan: 08:54:00 Kategori: Böcker

Jag läser ju enormt med böcker men har varit enormt dålig på att lägga ut mina tips i bloggen.  Här kommer några tips i alla fall:

Karin Alfredsson skriver enormt bra böcker. Handlar om Ellen Elg som är läkare och reser ut i världen kan man säga för att hjälpa till. Hon jobbar för kvinnan och hennes utsatthet. Jag rekommenderar hennes böcker och i hlst kommer ytterligare en bok.

80 grader från Varmvattnet (pocket) 

"Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen. Hon gör det bra! Man blir gripen, förbannad och engagerad."
Damernas Värld

I ett dike i Zambia förblöder en 14-årig flicka. I USA dör en domare i Högsta Domstolen i sin säng. I en svensk lägenhet möts tre aktivister för att ta emot beskedet om en katastrof. I en amerikansk buss försöker en ung kvinna fly från sin historia. I gräset utanför en barnmorskas hus bygger någon en häxpyramid. Och i händelsernas centrum står Ellen Elg, svensk läkare med oklart uppdrag i Afrika.

Den första boken i serien om Ellen Elg handlar om sexualitet, kvinnoförtryck och död i miljöer som sällan beskrivits i svensk spänningslitteratur. I Karin Alfredssons färgstarka men osentimentala roman, där döden är nära i alla hem, skildras hur enskilda liv cyniskt offras av den multinationella industrin.

Kvinnorna på 10:e våningen (pocket)

Kvinnorna på 10e våningen är Karin Alfredssons andra deckare och en spännande dokumentärthriller om kvinnoöden i Vietnam. För sin deckardebut, 80º från Varmvattnet, vann Karin Deckarakademins debutantpris.
Klockan 21:37 (pocket)

En ung polsk kvinna är gravid, men ett barn nu skulle ödelägga hennes liv. Allt mer desperat provar hon magsårsmedicin och hopp från höga höjder. Men i ett land där abort är förbjudet är det inte så lätt att avsluta en oönskad graviditet.
Hennes bror ser Polens framtid i den katolska tron där familjen är något heligt. Dessutom är han beredd att ta till långt mer drastiska metoder för att motarbeta moderna värderingar i samhället. Även om det gäller sin egen syster.
Samtidigt stävar skeppet Aurora mot den polska kusten. Ombord finns en holländsk organisation som genomför aborter på internationellt vatten. Den enda utvägen för någon men en provokation som inte kan tolereras för en annan.
br>Den svenska läkaren Ellen är mammaledig, men när hon får en förfrågan att följa med Aurora till Polen i två veckor kan hon inte tacka nej. Detta är Karin Alfredssons tredje bok om i serien om Ellen Elg.
Den sjätte gudinnan (pocket)

Kali drar sig fram genom att tigga. Hon är 17 år, våldtagen och kastlös, och kämpar för att hålla sitt nyfödda barn vid liv. Amrita har svårt att gå efter den svåra brännskada hon fick då hennes man kastade ett brinnande spritkök på henne.

Men nu har Amrita jobb - och en mobiltelefon. På displayen skymtar Kali ibland MMS-bilder på stengudinnor, sådana som fanns i bytemplet där hemma, men hon frågar ingenting. Amrita ordnar saker åt folk med hjälp av mobilen, det förstår Kali.

Kali och Amrita är två av de utsatta kvinnor som den svenska läkaren Ellen Elg träffar på sitt FN-uppdrag i Indien. Ellen samarbetar med Madhu, en advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. Madhu vill driva de utsatta kvinnornas fall i rätten men Kali och Amrita bestämmer sig för att skipa rättvisa på egen hand. Lite hjälp på vägen får de också av den sjätte gudinnan, en ovärderlig antikvitet på väg ut på den internationella konstmarknaden. Kanske kan man "ordna" så att den tar en annan väg?

Den femte boken har jag inte läst men här kommer en bild:

Pojken i hiss 54 (inbunden)

POJKEN I HISS 54 är den femte, fristående boken i serien om läkaren och biståndsarbetaren Ellen Elg, som hyllats av både läsare och kritiker. I denna bok finns Ellen i Pakistan. Denna kommer under Augusti.




Kommentera här 2 st

Kommentarer
Eleonore

Så kul med boktips! Finns så många bra svenska författare idag :)

Håller med om att det var en bra reseskildring, alltid skoj att följa även om man inte känner personen i fråga!

2011-06-14 @ 15:15:41
Länk: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Susanne

Vi ska åka till danmark det ska bli härligt att få vara med familjenn. Vi brukar till vejers där trivs vi jätte bra stranden ligger inte så långt ifrän stugan okej en bit får man gå. Hoppas du haft en jätte bra dag. Kram

2011-06-14 @ 19:57:19
Länk: http://vejers.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: