Jonas Moström

Datum: 2011-06-26 Klockan: 21:24:00 Kategori: Böcker

Jonas har skrivit en rad böcker om kommisare Johan Axberg och läkare Erik Jensen. Evig eld är den sjätte i serien som jag varmt rekommenderar. Böckerna utspelar sig i Sundsvall.



Evig eld (inbunden)

Kirurgöverläkaren Ola Karlgren blir en sen höstkväll kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen är först på plats och försöker rädda kollegans liv. Det enda spår han ser av mördaren är den silvergrå kombi som lämnar platsen i ilfart. Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor misstänker att motivet antingen är svartsjuka, på grund av offrets ökända otrohetsaffärer, eller att det är kopplat till Karlgrens engagemang i det lokala läkemedelsbolaget Global Medical Careness, som enligt ryktet säljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-länder.

Samtidigt härjar en pyroman i Sundsvall. Större och större bränder anläggs och det är bara en tidsfråga innan någon kommer till skada. En förbryllande detalj är att pyromanen vid varje brand lämnar efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer.

En komplicerad utredning tar sin början, där spåren pekar både mot Sydafrika och mot Sundsvalls stadsbrand 1888.

Evig eld är den sjätte romanen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans stora genombrott med över 50 000 sålda exemplar. 2010 utkom han med den kritikerrosade boken Mirakelmannen.

Mirakelmannen har alla ingredienser som en bra deckare behöver. En bok man inte släpper i första taget []
Anita Näsberg, Länstidningen Östersund

Det är en omsorgsfullt skriven, klassisk pusseldeckare och det bästa jag läst av Sundsvallsbon.
Joakim Westlund, Hudiksvalls Tidning

Jonas Moströms femte deckare i Sundsvallsmiljö ger vad vi både kan kräva och förvänta oss av en bok: den ska både underhålla, ge spänning och redovisa tempen på det samhälle vi lever i.
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet

 

 

 

 


Kommentera här 2 st

Kommentarer
Micke

Låter intressant! De måste vi nog ta och läsa. :-)

sv:

Det finns alltid nya utmaningar att möta. Med ditt stöd så ordnar han det också.

2011-06-26 @ 23:57:26
Länk: http://loveliferock.blogg.se/
Johan

Ska läsas! Rymd utan stjärnor gillar jag. Dödens pendel är okej, men Svart cirkel tycker jag faktiskt inte är så jättebra. Kan bero på att inläsaren inte riktigt passade till den boken...

2011-06-27 @ 22:45:58
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: