Utvecklingssamtal

Datum: 2011-05-26 Klockan: 11:42:07 Kategori: August/barnen/Autism


Morgonen blev tidig. Var på utvecklingssamtal med August. Det går framåt. De har många roliga saker framöver. Bland annat skolresa till Göteborg. Åka tåg och spårvagn och Paddan samt att ge sig till Cosmonova samt Naturhistoriska. Han kommer vara lyrisk.

Ett problem fanns dock. August äter inte i skolan. BARA hårda mackor. Såna problem med maten har vi inte alls haft innan. Måste prata med honom idag vad som stör och vad som är fel. Mat kan vara stora problem men i skolan har de hittills inte varit några som helst problem.

Hemma har han perioder han inte äter vissa saker. Men så går de någon vecka så äter han det igen men han äter alltid något som serveras. Han är mager som en sticka så det är ju enormt viktigt att han äter.



Matsalen är rörig och det är mycket ljud så jag hoppas att vi ska kunna se varför detta är nu eller om det är en period igen.

Centralstimulerande KAN ju ge mindre aptit men som sagt jag har aldrig sett dessa tendenser och inte några fixeringar kring maten heller. Som tur är äter han mycket hemma så jag vet att han får i sig. Bad dem också att inte göra detta till någon stor sak. Lägga upp lite på tallriken och be honom äta något. Han rä ganska envis så et är svårt och han låser sig gärna.

Jag är så glad att de berättar. Att de tar saker på allvar.

Annars går de sakta framåt. Fortfarande är självkänslan man jobbar hårt med. Målen han har är rimliga och jag hoppas det lossnar med siffror och bokstäver.


Kommentera här 6 st

Kommentarer
Tess

Det är svårt det där, för när folk vill att en ska göra något och envisas med det så blir man väldigt bestämd åt andra hållet istället. Så fungerade jag också som barn. På gymnasiet missköttes en sak totalt. Jag och en kompis var naturligt smala så skolterapeuten trodde vi hade någon ätstörning. Hon började bevaka oss på lunchen. Vi fick absolut ingen matlust då hon satt och glodde några bord bort. Patetiskt tycker jag med tanke på att min kompis var 16 och jag var 19 år. Så ska man aldrig göra. Direkt hon lade av så kunde vi äta som normalt igen.



Svar: Kampanjen jag väntar på produkter från nu är från NaturNes barnmat :-)

2011-05-26 @ 12:22:50
Länk: http://highlandertess.blogg.se/
cicci

Å han kommer säkeert få en underbar skolresa. Götet e ju som sagt underbart=) blink blink...



Jag vet inte ang. maten men om han äter hemma så behöver ni nog inte oroa er så mycket. Ibl e de ju gruppåverkan av att man inte ska käka i bamba för att det e sk. "äkligt" ... typ alla barn gillar fisk tills dom e sju sen gillar ingen det ett par år...

2011-05-26 @ 12:49:13
Länk: http://cicci79.blogg.se/
Jessica - En flicka som är stark

Fin son du har! Bra att skolan tar saker på allvar. Hoppas det löser sig med maten också! Stor kram

2011-05-26 @ 12:56:05
Länk: http://jessi91.spotlife.se
Mia

Är det stökigt där kan det ju påverka, A behöver nog mer lugn vid maten (och vem behöver inte det förresten)!



"vår" kille äter allt, både hemma o i skolan, men så är de en mindre grupp, så vi får se om/när han byter skola vad som händer då (hoppas ju på lika små grupper då men man vet ju inte).



Hoppas ert samtal bär frukt så han kan berätta vad han tycker är jobbigt kanske o varför han inte äter annat än brödet (håller tassarna här jag).



kramkram

2011-05-26 @ 15:19:20
Länk: http://fredthevov.blogg.se/
es

skönt att det går framåt iallfafall. Hoppas det där med maten löser sig :)

2011-05-26 @ 18:08:39
Länk: http://bookofems.blogg.se/
Micke

Intressant läsning. Jag jobbar som specialpedagog med autistiska elever på en skola i Malmö.

Kände genast igen alla de svårigheter du beskrev för din son. Hoppas allt löser sig till det bästa. :-)

sv:

Kul att du tittade förbi och jag håller helt med dig om ditt svar. :-)

2011-05-26 @ 20:34:46
Länk: http://loveliferock.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: