Barnens utveckling

Datum: 2011-10-21 Klockan: 08:41:14 Kategori: August/barnen/Autism

Igår var vi och träffade C på träningsskolan. Hon visade oss den metod som hon jobbar efter för att komma vidare med August läsning.
Man jobbar efter Karlstadmodellen, men för att det ska vara helt och hållet detta så är det viktigt att vi runt August är med och arbetar lika. Att vi har samma mål och vet vad de tränar på.
Malou var med också. Vi har fått helt nya infallsvinklar.
Bild: en liten glassätande August.
Att tex inte jobba med stora versaler. Att det blir för lika. Som block. Jag har hela tiden gjort just detta för att jag trodde det var enklare. Men så är det alltså inte. så numera är de de små bokstäverna som ska användas.
Vidare ska vi inte tärna bokstäver. Vi ska träna dess LJUD.
Sedan ska vi i det vardagliga träna siffrorna men lära honom betydelsen av siffran. Vilken siffra hör till ordet TRE tex. Inte bara att man kan räkan till TRE utan vilken siffra är de som är just TRE. Ett till tre kan han bra men vi börjar med ett till fem så han kan känna att han lyckas.
Bild: Min fina Albin.
Jag har redan hört vad de jobbar med hemma. Inte för att jag vetat vad han pysslat med där i tevesoffan men han har tränat rim och han har suttit och sagt kkkkk ttttt, ja bokstävernas ljud.
Han hade utvecklats enormt bara på ett kort tag nu och han vill och verkar tycka metoderna de jobbar med är roliga. det är så viktigt att behålla glädjen. Man jobbar med olika saker under korta pass.
Detta känns kanon. Jag tror på detta. Lärarna runt August tror på detta så nu kör vi. Det kännas kanon.
Bild: Albin. Detta är en äldre bild. Jisses va tiden går.
Vidare blev det en del matte sent på kvällen för Albins del. Matten är svår. Jag är själv inte så himla bra på matte men just nu höll de ändå på med saker jag kan. Så vi satt och jag försökte lära honom lite strategier. Han kör lätt fast och idag på morgonen repeterade vi och jag bad honom be hans lärare att hjälpa honom igång nu när det är prov idag om han kör fast. Strategier för hur han ska göra när han inte kan. Inte fastna utan ta nästa tal och återkomma sedan. Jag hoppas det ska gå bra. Det är enormt svårt när man har det tufft. Matten är hans stora gissel. Annars är han enromt duktig att ta med sina läxor hem och vverkligen träna och så. Han har ju läxor varje vecka vilket Oskar ALDRIG hade. Man ler lite åt detta då Albin har samma arbetslag osm han hade på högstadiet.
Men som sagt man är så glad när man kan hjälpa honom. För precis som med August måste man ju peppa och visa på att de faktiskt KAN. Man måste lyfta dom. Man kan inte ta fasta på det de inte KAN. Utan visa på vad de faktiskt lyckas med.
Att önska dom vidare. Att nästa gång önskar jag att det blir såhär, att du gör på det här sättet. Jag vet att dom kan. Men ibland behöver man mera stöd. Stödet måste utformas på rätt vis. Även om det är skolans ansvar så måste man jobba hemma med. Det är verkligen allas stöd som behövs.

Kommentera här 7 st

Kommentarer
Ninni

Sv: Har prövat Concerta och Strattera men måste som sagt på EKG testet nu för att se om det är medicinens fel eller om mitt hjärta inte mår bra trots att jag har slutat.



Jag fick den förra Mars!

2011-10-21 @ 09:05:20
Länk: http://ninjapuff.se
Ninni

Sv: Ja det fick jag men vet inte hur pulsen såg ut innan så är inte säkra på om det var medicinerna eller inte. Nja, Concertan hjälpte lite men jag fick aldrig en stor effekt av någon av dem.

2011-10-21 @ 09:41:30
Länk: http://ninjapuff.se
Mamma till William och Wilma

Godmorgon..Ja bebis mys är så mysigt..Fina bilder på dina fina barn.

Ha nu en fin helg.kram

2011-10-21 @ 09:43:43
Länk: http://blondis81.blogg.se/
Mallamousan

Åh va söt han är lillskiten! :) Glömmer aldrig första bilden jag såg på honom häri bloggen. Då jag fastnade och började läsa. Den när han har tuppkam!:)



Tror det här kommer bli riktigt bra! :)

2011-10-21 @ 09:49:01
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Mamma till William och Wilma

God middag..

Än har inte min prins visat något av avundsjuka så det är skönt..När Wilma skricker så struntar han i det så det är skönt..Ha nu en fin helg,kram

2011-10-21 @ 12:05:00
Länk: http://blondis81.blogg.se/
Babydjungeln - Jeanette

Åh så skönt när man känner det går fremåt!

2011-10-21 @ 12:15:01
Länk: http://www.babydjungeln.se
Ninni

Sv: Jag fick ju inte höja utan var tvungen att sluta pga. pulsen så det gick inte att hitta rätt dos. Jag kom till 54 på Concerta och 60 på Strattera, kände knappt något men pulsen var för hög så jag kunde inte höja ytterligare.

2011-10-21 @ 13:30:34
Länk: http://ninjapuff.se
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: