Personlig utveckling

Datum: 2011-10-06 Klockan: 09:07:04 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag tror på att vi behöver något form av personlig utveckling.

Att man behöver ha ett mål. Något där man kan känna att man kommer frammåt. På något vis.

Det kan vara i yrkeslivet givetvis där jag tror många känner att ordet personlig utveckling hör hemma. Men jag tänker även på det egna planet. Hemma. För mig själv.

Att man känner att man duger till och går frammåt. Hittar saker som gör att man lär sig nya saker. Får nya erfarenheter. Det är ju en utveckling.


Bild: Ny frissa, ny färg... rött.

Själv har jag väl två saker som jag nu känner kommer vara just en utveckling för mig. Jag har bytt förening och är nu medlem i Attention. Att kunna lära mig mera omkring funktionshinder och hjälpa andra. Att få chansen att utveckla dessa bitar och det jag hittills lärt mig har jag ju tagit med mig in i mitt liv. BÅde privat och arbetsmässigt. Min syn på människor har ändras radikalt sedan jag klev in i diagnoslandet. Bemötandet av andra har ändrat karaktär och man har blirvit mer öppen och ser saker på ett helt annat sätt.

Något jag brinner för annars är lärandet. Jag skulle aldrig vilja bli lärare. Men jag är handledare för elever. Jag har gått en utbildning på gymnasienivå så är jag utbildad. Jag har haft elever i några år och har tackat ja även till elever från andra skolor och orter vilket har lett till att jag haft fler elever än vad det brukar bli. Jag brukar ha en förstaårselev under vårterminen men eftersom jag haft andra elever så har jag vissa år haft tre. Både vuxenelever samt ungdomar från gymnasiet.



Det är enormt utvecklande och mina arbetskamrater berömmer mig för det jobb jag gör.

Nu har jag fått äran att ta mig ann en elev från en lärlingsutbildning. Så nu kommer jag har elev tre gånger i veckan och i ett helt läsår. Det ställs helt andra krav på mig i denna roll. Detta är så mycket större. Nervös men ser fram emot detta. ENORMT.

Jag hoppas inom kort få gå en utbildning för handledarskap för lärlingsutbildning. Detta är så spännande. Att jobba med elever och som jag brukar säga LÄRA DOM ALLT JA KAN.... för lite så är de ju. Jag får lära dom grunden. Lära dom att stå på egna ben. Visa dom mitt yrke som jag är så stolt över.

Så onsag torsdag fredag har jag elev.

Jag känner sådan glädje i att få den här chansen. det är utveckling. Man får tänka till. Hålla sig uppdaterad.

Personlig utveckling. Min utveckling.


Kommentera här 2 st

Kommentarer
Frida

Vad kul! Och vad duktig du är som vågar ta på dig sånt ansvar. You go girl! :)

mariellejohnsson

Hej, vad fin du blev :-)

Jag är med i alla föreningar som går kring det där med funktionsnedsättningar. Fast det blir ju lite dyrt... men jag tycker att det är värt det. Sen har jag full förståelse kring om man är med i en förening förstås. Det är ju det där att jag har svårt för lagom vet du .... ;-)

Mål är bra att ha. När jag har mått som sämst så är det nog just det som fattas, som jag liksom inte ser, som jag inte kan skapa själv. Mål i livet är inte alltid så himla lätt....

Men att vara pedagog på ett eller annat sätt, visst är det kul! Jag känner också att jag har så himla mycket att ge och det är en skön känsla.

Kram!

2011-10-17 @ 15:57:55
Länk: http://mariellejohnsson.wordpress.com
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: