Att jobba med glädje

Datum: 2011-09-08 Klockan: 20:07:23 Kategori: August/barnen/Autism

Att hitta glädjen i att lära. Att hitta sätt som är något som lockar så man i detta lär sig saker man behöver för framtiden.

Idag har Malou och August pysslat. De har tryck på textil. Jag hade bara köpt röd färg så det syndes lite dåligt på det linne han tryckt på.

Men jag såg vad som stod på och det värmde. Jätteglad. Han är så duktig så jag är så stolt.





Jag fortsätter läsa boken WHAT YOU CAN DO RIGHT NOW TO HELP YOUR CHILD WHIT AUTISM av Jonathan Levy.

Just nu läser jag om ögonkontakten.

Jag upplever att mitt barn har ögonkontakt. Nu ska jag vara än mer observant på detta och verkligen se till att när vi ska lära oss saker eller jag vill nå fram med något att vi har just öginkontakt. Man får väldigt bra och konkreta förslag och jag tar till mig. Man kan alltid plocka något bra för att nå sitt barn.

Vi ser redan positiva effekter genom att bara bemöta på ett positiva sätt.


Kommentera här 4 st

Kommentarer
Johan

Jag blir så varm av att läsa dina inlägg. Att det funkar, att det går, att det går framåt och att han klarar sig tämligen bra. :)



I den där boken, står det något alternativ till ögonkontakt? Tänkte direkt på mig och andra gravt synskadade som inte grejar det där med ögonkontakt...



SV: Det är inte illa!

Jag blir fortfarande lite konfunderad över att det funkar så bra med katterna och allt :)



Ja precis. Det får ju stå för henne i så fall. Det är inte tragiskt för dig. Omvänt så kan man ju säga att hon kanske försökte vara empatisk, försökte förstå, men inte lyckades så bra. Ibland gör man inte de, även om man försöker. Men jag är helt med på va du menar och håller med...



Nej, man kan inte säga att någon har valt fel. Det kanske var rätt där och då för denne, kanske reflekterade man inte ens över att det var ett val man gjorde, det bara blev så. Man vet aldrig, men man ska akta sig för att dömma någon. Verkligen.



Hur gick brandövningen?



Jag läser handikappvetenskap vid LiU. Det är mer eller mindre på distans. 3 träffar/termin ungefär. Har haft rejäla problem med plattformen man använder, men ska förhoppningsvis få ordning på det nästa vecka. Annars går det bra...

Jag håller på att leta lägenheter i Linköping, men det är inte lätt att få tag i något till rätt pris. Dessutom saknas det ju en del poäng fortfarande, tyvärr. Stångåstaden, Linköpings största hyresvärd, går ju efter kösystem, där 1 dag = 1 poäng. Jag har ca 480 poäng nu. För att vara bland de 5 främsta i kön, och därmed få komma på visningen, krävs omkring 1000 poäng, beroende på var man vill bo. Ganska ofta krävs mer än så. Så det är en bit kvar...

2011-09-08 @ 22:04:38
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Petra-Lantlig Charm

Hej vännen!

Förlåt att jag inte hört av mig på ett tag. Har vart så mycket och jag har fått skjuta blogg å datorn åt sidan lite.

Va snyggt ni fått däruppe! Gillar verkligen golven. Vart har ni hittat dem?

Skönt att snart få större så ni slipper trängas. Önskar vi kunde det med, men det får vänta.



Ha det så gott!



Kram

2011-09-09 @ 00:11:10
Länk: http://lantligcharm.se
Emelie - Mamman som älskar vitt

Skönt att man inte är ensam.. :) Ja, det är så jävla jobbigt, man tjatar ju för barnens skull. För att dom ska få träff aoh umgås med sina mormor/farmor/farfar/morfar osv.



Men nu ska jag släppa tagetpå riktigt, nu är det upp till henne om hon vill se röken av oss! För de är så sant.. Malte kommer ju inte sakna henne, då han aldrig haft henne!!!



Kramar!!! Å ha en härlig freda goch tack för du läste!

2011-09-09 @ 10:49:55
Länk: http://njutensmula.se
mariellejohnsson

Ja mina barn har också en bra ögonkontakt.



Att hitta en glädje i lärandet är det viktigaste tror jag. Kram!

2011-09-18 @ 15:47:40
Länk: http://mariellejohnsson.wordpress.com
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: