Djurens effekter

Datum: 2011-09-11 Klockan: 14:01:29 Kategori: Djuren

Man vet att djur har bra effekter på oss människor. Vi vet att personer med funktionsnedsättningar samt har andra handikapp mår gott av att vara bland djur.

På boenden med gamla och dementa fungerar det kanon med djur. Flera boenden har kanske fågel och någon även katt.

De äldre har i regel haft något djur själva. vi ser sällan allergier bland de äldre. Vad detta säger vet jag inte med något har ändrats då så många idag är överkänsliga mot så mycket.

Jag har haft med djur på mitt jobb. Jag har besökt dagis och skola med mina djur. Det har alltid varit positivt. När jag hade min stora alba Kakadua fick han bli med till dagis och visa upp sig och gå omkring bland barnen och prata lite gojja. Jag har haft fåglar med och visar olika sorter i ena sonens klass. Samt på mitt jobb en period bodde några av mina fåglar.



Bild: Jag och min kakadua på Öland. Han var med överallt. Här på stranden.

Någon katt och vår hund Isak har även de fått följa med mig på jobbet.

I helgen har jag haft med några av mina möss. Jag säger det igen. Djur oavsett art gör stor skillnad. De väcker leenden och frågor. Man får känna något mjukt och varmt.

Man vet att personer som är stela och spastiska eller så kan krama ett djur eller kan sträcka sig efter de. Till veckan ska en sk vårdhund praktisera hos oss. Jag tycker sånt här är så positivt.



Bild: Underbar nymfparakit.

Att några möss kunde göra skillnad. Att man kan få le och skratta. Minnas saker från sitt liv som man kan prata om. Att man kan få se något sött och litet. Något varmt och mjukt. Få ro om något om så bara en liten mus.

Många reaktoner kring möss väcker äckel och USCH. Fy va otäckt. Men ingen som jag visat mina möss i helgen har ryggat bort. Alla vill inte hålla men det är ändå något som väcker något. Ögon som glittrar.

Även nattpersonalen tyckte det var mysigt och såg de små nosarna som tittade ut genom springan. Så de fick smaka på något liten kaka.



Bild: Isak.

Sånt här värmer. Detta är något vi ska slå fasta på. Vi ska försöka förgylla allas tillvaro.

I eftermiddag ska jag åka till stallet. August rider. Nu är det lektionsdags. Han går i en grupp med funktionshindrade. Där ser man verkligen glädjen och vad dessa stora djur har för effekt.

Ja lovar denna helg har gett mig enormt mycket. Jag känner att jag gjort skillnad. Jag å mina möss.

 



Bild: Mazzarin och Gaby

 


Kommentera här 6 st

Kommentarer
Annelie Lorentzon

Håller helt och fullt med dig, varma goa djur gör enorm skillnad oavsett storlek eller ras.

Alla människor behöver nog djur egentligen, men i synnerhet äldre människor som inte har så mycket närkontakt med andra längre. Där kan en katt, en hund eller en liten mus som man får klappa och känna värme från göra enorm skillnad. Fortsätt du att ta med dina små och förgyll vardagen på ditt jobb.

Kramen till dig!!

2011-09-11 @ 18:38:37
Länk: http://zikoria.blogspot.com
Johan

Ja, det är helt otroligt vad djur kan göra! :)



Jag skulle vilja hålla i en mus någon gång, har faktiskt aldrig gjort det...



Vad en är Nymfparakit?

Kommer bara att tänka på Nynfparaciten, som jag har hört någon värdelös fakta om, men minns inte vad. :P



SV: Ja, det är så ofattbart hemskt. Man kan inte förstå det. Vi här hemma kan nog inte förstå hur hemskt det är för alla de nära och kära, vänner och familj, som tas ifrån någon de bryr sig så ofattbart mycket om, alldeles, alldeles för tidigt. Det är så hemskt... :(



Ja, det är en lång process, tyvärr. Givetvis finns det andra hyresföreningar och privata lägenheter, men det är inte lätt att få tag i något i alla fall...



Ja, det känns ganska bra än så länge. Irriterande bara att It's learning, vet inte om du har använt den plattformen någon gång, har strulat så mycket...



Sådana människor brukar jag försöka strunta i om jag inte känner dem så väl, försöka förklara för dem om jag känner dem lite bättre...



Det låter bra det! :)



Jomen precis, det borde ju finnas någon alternativt sätt för föräldrar som tex inte ser. Man måste ju kunna lära och förstå sitt barn på samma sätt som en seende kan göra, bara man vet hur man ska göra...

Du får gärna kolla upp det om du bvill, men det är inget du behöver prioritera sådär jättehögt om du inte vill. :)



Haha ja, jag kan tänka mig det! :D

2011-09-11 @ 18:46:46
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Fröken Svår

Vad häftigt med alla djur!

Och vilken fin blogg du har!

2011-09-12 @ 16:46:32
Länk: http://biancalagerlof.bloggplatsen.se
Tess

Det stämmer så bra! Djur har en positiv inverkan på människor. Jag mår mycket bättre av att ha djur omkring mig och ibland tycker jag nästan att jag förstår dem bättre än människor. Djur är ju alltid ärliga.

2011-09-13 @ 00:35:50
Länk: http://highlandertess.blogg.se/
Eleonore

Oj va mycket djur ni har! Måste vara kul :D Själv saknar jag att ha ett litet djur att gosa med men skulle aldrig kunna ha ett som det ser ut nu :)

sv: haha ok, antar att det är mannens dotter som valt tapeterna då :)

2011-09-13 @ 09:35:15
Länk: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Helene

Ha en bra dag !!

Kram Helene.

2011-09-13 @ 09:36:33
Länk: http://helenesdagbok.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: