Musmys

Datum: 2011-09-06 Klockan: 17:18:00 Kategori: Djuren

Har grejjat med mössen. Ett dagligt jobb att gå lver lådorna och byta. Jag och barnen hann innan skolan. Göra rent i någon och se till att de får grönsaker och mat.

Sedan lite mys såklart.

Min lilla Tårta från Skåne var en av de som skulle ha gos denna morgon. Lite foton blev det givetvis.





En röd mus med svarta ögon. Ska vara en Fox, att ma har vitt på magen vilket jag inte ser att han har. Spelar mindre roll. Han är en sötnöt och go. Han är en sk svensk mus. Mindre öron och trubbigare nos.

På utställning är det efter den engelska musen man tittar. De har stora öron. LÄngre nos och ska ha lång svans.

En ny av mina killar är en liten vit satin vid namn TOY. Röda ögon. Inget som är poppis här då August rädd för detta. Idag ahr det dock gått bra.  Han är redan en stor favorit här hemma. Dels beror det väl på att han är så liten ännu. PYTTEliten. Ler.



Många reagerar USCH och fy. Skadedjur och ormföda. Ja givetvis är det så. Men det är ett trevligt sällskapsdjur. Jag hade aldrig i min dag trott jag skulle vilja ha en mus. Men jag älskar dessa små varelser redan och så trevliga människor som finns runt detta.

Varför är de fel med möss? Varför är de alltid mer okej med en hund eller katt?

Jag var inte klok enligt många när jag höll på med mina fåglar heller. Jag hade ju ett femtiotal. Jag tog hand om fåglar ingen anna ville ha. Jag födde upp lite småfåglar i liten skala. Nymfparakiter och zebrafinkar och Agapornis. Jag hade stor glädje av mina fålgar. Jag hade ett rum i villan med detta. Ett fågelrum. Alla myste med fåglarna och hunden var med och ja vi trivdes. I fågelsammanhang träffade jag enormt med människor som var hur trevliga och underbara också. Det var skoj.

Så skilde jag mig och hade inte plats med alla fåglar. Så jag sålde av det mesta. Hade en del kvar. Sålde sedan alla småpfåglar och sparade min Alba kakadua som jag haft sedan liten. Det var en dröm Att få vara med från han var liten. Mata honom och sitta där med honom innan han hade fullt med fjädrar.

Men så träffade jag Daniel. Jag insåg att med fem barn vilket ett barn var under utredning samt ett heltidsjobb så fanns det inte en chans. Jag hann inte. En stor fågel tar enormt med tid och blir de understimulerade så har vi en skrikande fågel. Det fungerar inte. Idag bor han hos Maria och har det hur bra som helst. Drömmen sprack. Men jag tänker alltid på djurets bästa.



Bild: Min underbara Alba kakadua Ville. Ute en sommar nere i Ängebäck där jag bodde ett år innan jag flyttade till Kristinehamn och Daniel.




Kommentera här 9 st

Kommentarer
Jessica - En flicka som är stark

ååh första var ju hur söt som helst! En sån skulle man ha hemma :)



svar: Jag köpte faktiskt min på Gina Tricot :)

2011-09-06 @ 18:09:24
Länk: http://jessi91.spotlife.se
Emelie - Mamman som älskar vitt

HIhi ja, det är väldigt fint med helpanel =) du får se till å fixa det. Klart vi tjejer ska bestämma ;) hihihhi... sedan får gärna karlarna göra jobebt!



Kram =)

2011-09-06 @ 20:19:39
Länk: http://njutensmula.se
Fnulan

Jag är ju en av de som har svårt för både möss, råttor och fåglar- jag har dock ingen aning varför....

2011-09-07 @ 00:06:33
Länk: http://fnulan.se
Marcus Å

Hur är det idag då? :) Lite läskigt det där med möss tycker jag haha

2011-09-07 @ 07:38:01
Länk: http://slipsens.se
Mallamousan

De är så söta, men jag fnittrade lätt för mig själv när jag läste rubriken! ;) hahah



Pratade föresten med mamma om vinkväll och hon tyckte det var en VÄLDIGT bra idé!! :)

2011-09-07 @ 10:00:55
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Annelie Lorentzon

En eloge till dig att du alltid tänker på djurens bästa i första hand. Du kan kanske hälsa på din "drömpippi" och få vara med honom fortfarande , även om han inte kan bo hemma hos er. Men som du säger , en så stor fågel kräver massor av jobb.

Det är inget fel på möss, dom är jätte söta, om de inte kommer indragandes av katten och ligger halvdöd på köks golvet när man kommer upp....

Det är ingen större skillnad på möss eller hamstrar ( mer en svansen då) så folk ska väl inte prata skit om att ha möss till husdjur..... Dom är söta, fast jag gillar ju inte de röd ögda så värst mycket heller, men din lilla ser faktiskt riktigt häftig ut.

Kramen

2011-09-07 @ 18:37:52
Länk: http://zikoria.blogspot.com
Mallamousan

God morgon!! :)



Det är tur jag gillar mitt jobb! Alex & jag har faktiskt börjat prata på en utlandsresa till vintern och det hoppas jag kommer bli av!! :)

2011-09-08 @ 08:29:58
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Gurkiss

Söta möss :)



Kram Gurkiss

2011-09-08 @ 08:54:57
Länk: http://gurkiss.com/scrapbooking
mariellejohnsson

Jag håller med Annelie här ovanför. Det är inget fel alls att tycka om möss. Här har vi ju möss som inte riktigt är inbjudna då.... Vi bor ju på landet.... Och våra katter släpar hem möss i tid och otid. Jag tycker förstås att det är bra för möss i väggar och på vinden och i källaren är ju inte så himla positivt. Men jag tycker dom är söta, fast jag vill inte gärna ha dom springandes runt fötterna på mig.

Kram från Marielle!

2011-09-08 @ 14:39:31
Länk: http://mariellejohnsson.wordpress.com
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: