Segt

Datum: 2012-03-04 Klockan: 11:18:51 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ja idag är jag seg.
Eftersom jag fick så ont i nacken så sätter de sig i huvudet och jag kan säga att sömnen blir lite sådär, så jag är rejält seg.
Här hemma har vi ju en liten krabat som det är fullt ös på. Så husse har fullt upp när jag jobbar. Ler. Man kan säga att det är uppfostran på hög nivå och det är ju verkligen nu man lägger grunden. Det är väl här många hundägae gör fel, man tycker valpen är liten å söt och att man inte kan säga säga ifrån. Men det måste man ju. Det är liksom försent sen.
Jag blir lite ledsen när man säger att hundar är svåra och jobbiga och sedan har massa beteenden man inte är nöjd med som ägare. Men det är ju jag som ägare som ska visa hunden vad som är okej eller inte. Jag är evigt trött på när man säger att vår hund skäller för de är en sån ras. Vaddå sån ras? Det finns olika hundar som ska jobba med saker och DÅ ska markera med ett skall å detta ska man ju lära sin hund när det är okej med detta, när man ska skälla.
Jag hoppas vi ska få en vovve som fungerar bra så vi kämpar och fostrar och aktiverar. Ler. Detta skulle ju inte vi klara. Speciellt inte jag som mår dåligt. Men faktum är att jag mått rejält mycket bättre sen lillskiten kom till oss. Det är jobb med valp men jag har aldrig påstått annat. Klart de är. Speciellt om man vill lära hunden att uppföra sig och vara så som man själv vill ha den.
Vår vovve ska vara en del i familjen... men han ska inte leda flocken så att säga... ler.
För övrigt så är det ljust i sinnet. Energi finns inte till allt och det finns några saker jag faktiskt vill men som jag helt enkelt inte alls kommit mig för med. Men nu går den energi som finns till jobb och valp å barnen och de viktigaste sakerna hemma. Inte mer. Inte mindre.
Bloggintresset och intresset för datorn har minskat och då känner jag också att man är på väg mot rätt håll i livet. Positivt. Man ser även att bloggen inte är av något större intresse för andra heller. Den ger väl inte det som de stora gör. Yta. Det finns lite att läsa här. Det är inga glammiga saker att kommentera inte heller skriver jag massa skit om andra så man kan va med i en sån hets. Så nej, men orden som kommer kommer och de hjälper mig och det får vara så det får vara.
Trevlig söndag till er som ändå kikar in och överhuvudtaget läser.... tack till er.

Kommentera här 8 st

Kommentarer
Lena

Jag läser men är dålig på att kommentera. Vilken ljuvlig liten klimp ni skaffat! Hoppas att jag snart ska få träffa det lilla grynet!! Du Therese, fortsätt att skriva som du gör, din blogg är på riktigt! Du berör!! Kram på dig!

Linda-Mamma till Alfred

Åh skaffat hund, vad kul en liten schnauzer?Såklart du mår bättre sedan den kom till er, du får annat & tänka på oh får lite att göra och det är ju trots allt människans bästa vän;)

Ja boken är på banan igen,underbart!

2012-03-04 @ 19:52:57
Länk: http://hummingbird.blogg.se/
Fnulan

Jag gillar hundar men inte ansvaret...

KRAM

2012-03-05 @ 00:52:24
Länk: http://fnulan.se
Linda aka Javamorsan

Jag har sömnproblem! Avskyr att inte kunna sova ordentligt! Får sluta grubbla tror jag så blir det nog bra!



Jag smälter som smör i solsken nu!! Sikken sötis!!



Hoppas ni får en härlig måndag nu Kram

2012-03-05 @ 09:58:13
Länk: http://baralinda.se/wordpress
Lavali

svar:

tror du tänker på lite svårare autism/DS.

Vid asperger så visst tar man saker bokstavligt men inte SÅ bokstavligt att om någon säger "vill du ge mig en hand" att vi hugger av oss handen och slänger den till dom.

Vi är ju inte mindre intelligenta än du och andra som fattar att de är ett talesätt och vad just de talesättet innebär. Ingen jag mött med Asp har tolkat "vad har du på hjärtat" som något bokstavligt utan tagit de som att man undrar vad man vill.

De ät ju rätt stor skillnad på taletsätt och att tex säga att en person tröja ser gräslig ut när hon ber om en personlig åsikt om den.

2012-03-05 @ 10:50:23
Länk: http://lavali.blogg.se/
Linda-Mamma till Alfred

Åh härligt dom är ju så fina!En stor hudn i en liten kropp;) Som vår lille Taxas..=)

2012-03-05 @ 12:09:22
Länk: http://hummingbird.blogg.se/
lotta

Du är en kvinna med fötterna på jorden skönt med en jordnära blogg o inte en glambangblogg...Fortsätt o blogga så länge DU mår bra av det....

Linda

Jag har varit utan dator i tre veckor, och vad roligt det är att läsa om den lilla valpen. Vad roligt för dig! Och hela familjen.

2012-03-15 @ 00:08:05
Länk: http://tjock-till-smal.bloggplatsen.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: