Ledsenheten

Datum: 2012-05-29 Klockan: 08:49:46 Kategori: August/barnen/Autism

Jag blir så ledsen när man faktiskt utifrån sina egna bedömningar och erfarenheter dömer utan att överhuvudtaget se bortanför var det är vi tror oss se.
Jag kan inte efter att se en människa tro mig veta vem det är.
Vi har så många fördomar och saker som vi tror oss veta genom att bara titta på en människa.
Den här människan är nog en riktigt gottegris så tjock som han är. Eller en sån där kan inte vara riktig som han ser ut.
Genom åren har jag ofta slagits av sådana saker. Både att jag själv stött på det genom att tro mig veta vad jag ser själv. Jag menar ju inte att jag inte gör sånt här jag med. Självklart gör jag det.
Tänker tex vad jag själv sa då jag satt på akuten. Två unga tjejer går förbi. Jag säger till Daniel att titta där kom två praktikanter. Ja de gjorde de säger han. Det vi såg var två unga tjejer. Jag tyckte de såg lite vilsna ut. Hur man nu ser ut då. Ler. Efter en stund kommer den ena och ropar upp mig. Jag säger till Daniel att nu fick praktikanten ett jobb.
När jag väl är inne på rummet kommer båda tjejerna in. Det var läkaren och sjuksköterskan.
När mina barn har gjort saker genom åren i tex skolan har man hört lärarnas tolkningar. Ibland har även jag rykts med. Ointresse. Slarv med att komma sent eller ha fel saker med sig. Springa på toa under lektion. Inte tänka finns det en orsak?? När vi väl har förstått har vi hittat lösningar på saker vi inte såg för att vi redan tagit ett beslut om vad det var vi såg.
Som handledare har jag under utbildningen stött på många saker som vi vuxna inte tycker om hos våra elever. Mobilen som ses som ett ointresse. Men är det alltid det? Kan det finnas annat där? För mig kan det vara att koppla av. Knappa på något spel.. kolla av hur mitt barn mår??
Ungdomskultur. Fånga elevers intresse. Man måste förstå VARFÖR. Jag förstår att elever inte är på hugget med lärare som klagar och gnäller och som bara ställer krav men inte själva överhuvudtaget tar ansvar för att komma tillrätta. De har sin inställning. Lata slöa ungdommar. Men att läsa svåra verk av föråldrade författare är kanske inte rätt forum alltid. Har man som lärare tänkt till och ändå sett sin vuxna roll så borde man se bortom det trötta. Det där de tror att de vet. Lata ungar.
Tänk om det bottnar i att man inte förstår? Att man inte förstår varför man ska läsa en bok som skrevs på 1800 talet. Man kan givetvis prata om dessa och självklart kan man läsa dom men varför? Varför gör vi detta? Eller kan man modernisera? Inte ens jag har gjort det. Läst de där böckerna i skolan. Vi pratade om dom. Läste modernare böcker. Jag är ändå inte gammal men ändå är skolan så avvancerad idag så är man inte geni i allt så faller man mellan stolarna.
Positiv förstärkning är grunden. Peppa stötta och lyft de där som är bra.
I matten för mellankillen har vi letat. Vi har sökt. Jag är så förbannat glad för de fina jobb som lärare har gjort. De valde att lyssna på mig. De valde andra alternativ. Istället för att säga att man inte når målet lyfter man upp att kolla du fixade ETT tal mer, inte du har ju fyra kvar. Utan det där som var bra får ta stooor plats. Vips så lyckas mitt barn. Han växer. Fasen mamma du vet jag kan ju detta säger min lärare.
Positiv förstärkning och syftet. Varför?
Se inte bara det du ser med ditt blotta öga. Se lite mera bakom fasaden av trulig unge.

Kommentera här 3 st

Kommentarer
martina

fördommar är så tråkigt borde inte existera!!!



PS. Skulle bli superglad om du tog dig tid 3 sekunder att rösta på mig som stockholms nästa stora artist! Smsa: Metropol 3 till 722 50! Man kan rösta max 5 gånger! (3 kr/sms) Jag skulle bli så otroligt glad att det inte går att beskriva! Detta är min största dröm! :D

Här är även videon om du vill lyssna först: http://www.youtube.com/watch?v=dn1YdzjOBpw



Skulle bli oerhört tacksam! Ps. Länk i min blogg är ett alternativ! kram

2012-05-29 @ 19:54:04
Länk: http://likegossip.blogg.se/
felicia - fotokobran

några planer inför morgondagen? :)

2012-05-29 @ 21:24:08
Länk: http://fotokobran.se
Sofie Persson

Så sant så, vilka kloka ord!

Kram! Sofie

2012-05-29 @ 22:05:00
Länk: http://kajakpaddlaren.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: