Recept till nyår kanske??
Datum: 2008-12-27 ♥ Klockan: 12:02:46 ♥ Kategori: Recept
Köp en fin bit OXFILEE....
Skala ett gäng potatis.. Beroende på hur många ni är väljer ni storlek på filee samt mängden potatis. Potatisen krymper en del så ta några fler nä ni brukar per portion.
Lägg fieen i en stekgryta. Salta å peppra lite runt om och bryn den sedan ordentligt.
Skala potatisen och skiva den. LÄgg den sedan i en smörad form och ställ in i ugen på 200 grader.
När du brynt fileen runt om så häller du på ett par dl vatten samt en aning köttbuljong. Lägg på locket å låt koka en stund.
När det fått koka en liten stund kan du ta ut potatisen och slå skyn över den...Ställ sedan tillbaka in i ugnen och slå på nytt vatten på fileen samt buljong och koka en stund till... va tio minuter skulle ja tro.
Ta 50 gram smör och blanda med två finhackade vitlöksklyftor. Ta några matskedar persilja och rör i detta kryddsmör
OM du vill och har stek gula kantareller i smr och med en aning salt i stekpanna.
När du ser att potatisen är klar... håll koll med sticka och så det inte bränns , slå gärna på mera sky om det behövs. Tar du ut den.... Vispa ur gryan ordentligt och slå all sky över potatisen.Ta filen och skär i tunna skivor som du sedan placerar ut på potatisbädden. Att den e rosa gör inget OM du vill ha välstekt för den kommer bli klar i ugnen SÅ lugn. Hellre rosa nu så den inte blir torr. Klicka sedan kryddsmöret över köttet samt svampen.
Ställ in i ugnen på 250 grader och på GRILL.
Ha det inne så pass så smöret smälter....
Servera sedan direkt och gärna med ett gott rödvin.

Kommentera här ♥
24 st
Okej då...fixar du transporten själv så vinner du biljetten ;-)
Mums!
Å,så gott det lät!
I dag blir det att ungsbaka den andra skinkan då den första smakade just ingenting!
Men sen måste jag ha annan mat!!!
Ledig i helgen?
Kram på dig
Mmm, vad smarrigt det ser ut! Tackar som delar med dej. Kramelikram
Ja visst!
Kunde vi ju käkat middag hos oss efteråt :-D
Ja tänk va kul om du kunde ha tagit med en av grabbarna och kommit för att se hockey :-)
Du har tyvärr rätt i att det tar ca 6,5-7 timmar om man sträckkör.
Timrå ligger ju 2 mil norr (efter) om Sundsvall.
Vi får sikta på det :-D
Vi har mycket fint här uppe kan jag lova.
Gör det vet ja. Bara ni hojtar till innan så :-D
Blir väl lagomt att ta en tripp då när nya äventyrsbadet i Sundsvall blir klart.Det ska ju tydligen bli nåt i hästväg.
Ja det skulle ju vara mycket trist annars.
Varken jag eller Annica är några husvagnsmänniskor. Vi hyr hellre en stuga på nåt fint ställe :-)
hej, gumman! hoppas det har gått bra med julfirandet. det har gått väldigt bra med firandet här hos mig gentemot allt annat. just nu är det fantastiskt lugnt också och jag har varit på promenader:) så jag är riktigt nöjd med julen iår:) och om det andra kommer jag att skriva en humoristisk bok så småningom, så det har väl gått bra. nästan alla saker har ju två sidor:) kram och hälsa dina nära och kära:)
Alla är vi ju olika.
Vi älskar ju att fiska, och då spelar inte vädret så stor roll :-D
Det är underbart.
Jag har en sjö här i närheten där jag så gott som alltid är helt ensam. Och där finns jättefin öring.
Det är livet det :-D
mmm lät himla gott det där,
tack för tipset,
ha en toppenkväll
ja det är härligt.
Och sen grilla firren i lite folie i glögen. Mumms!
Ha det bra du med
Kram
Nja, vi får nog vänta till i mitten på juli i alla fall. Innan dess nappar det så dåligt.
Gör det.
Se till att gubben tar sig ledigt nån helg. Och så krokar ni på vagnen och rullar norrut :-)
Åh så bra recept! Jag älskar ugnsmat! Snabbt lätt och sköter sig självt (ja, relativt mycket själv i alla fall...) Dessutom är risken för eldsvådor mycket mindre än om man lämnar stekpannor på högsta temp... ooops.
Tack så hemskt mycket för dina ord inne hos mig också! Ja, jag har också kommit på att den (Tigerjakten) kan användas i många olika lägen i livet.... himla bra så sett!
Japp!
Jobb i 2 dagar och sen ledig i 2 och jobba 1. En ganska lugn vecka om jag får säga det själv :-)
Ta hand om dig
Det där ser helt underbart gott ut! Håller med, när julen är över så behöver man inte ha kvar något utan då ska det röjas å göras fint inför nya året!!
God fortsätting till dig med!!
kramar
gott, vi brukar med jämt käka oxfile på nyår... när sonen föddes stod mamm med hur mkt mat som helst, fast vi var förlåtna då vi låg på BB hahha
Det här ska jag laga i kväll! Dvs snart för äldsta sonen ska åka in till stan litet senare. Till dessert har dottern fixat chokladtårta och exotisk fruktsallad. Det blir inga mängder vin ikväll inte, inte med en tonåring på vift. Han är skötsam, men man vet aldrig..Något kan hända, honom eller någon kompis, och då vill vi kunna åka in på stört.
Gott nytt år på dig, du är raffig värre i kväll som det verkar! :)