Recept.... Kalops

Datum: 2009-05-07 Klockan: 15:37:07 Kategori: Recept

Kalops

Köp nötkött. Köp en stek eller högrev eller för all del grytbitar. Om du köper en bit kött skär du ner dessa till bitar. Inte för stora.

Lägg dessa i en stekgryta med smör. Krydda över med salt och peppar. Ta även lite grillkrydda. Lägg i sex kryddpepparkorn samt ett lagerblad. Stek sedan bitarna ordentligt runt om.

Lägg på locket så att köttet får steka under å låt vattnet som blir rinna ner i grytan.

Skala och klkyfta två gula lökar som oxå får gå ner i bland köttet.

När köttet är brynt slår du på vatten i grytan så att köttet precis blir täckt. Samt en köttbuljongtärning. Håll koll under den tid du kokar köttet så de inte kokar torrt. Man kan behöva slå på mera vatten under tiden.

LÅt sedan köttet få koka på lugn värme under någon timma. Du får smaka på köttet efter 1½ timma å se om de är mört. Annars koka längre. När de är mört å fint lägger du i bitar av morot och sätter på din potiatis å låter detta koka klart.

Ta lite vatten samt några teskedar mjöl som du vispar slät i en skål ( redning till såsen ) som du sedan slår över din gryta så skyn tjocknar. Se till innan att du har ordentligt med sky till sås i grytan genom att slå på vatten.

Du kan slå på några matskedar grädde samt lite soya i såsen för att höja smaken annars ska den vara klar å man behöver sällan krydda efter men smaka gärna så du vet. Salt kan ju behövas om de smakar lite. Va inte rädd att krydda ordentligt från början på köttet.

Servera sedan med kokt potatis, gele, rödbetor grönsaker eller vad som du tycker passar.*************************

Fler recept finns under kategorin RECEPT.

Fråga om något e oklart de e inte svårt.

Kommentera här 18 st

Kommentarer
Therese (Tea)

Åhhh vad det ser gott ut =)

2009-05-07 @ 16:24:54
Länk: http://teaochfadi.blogg.se/
Ramnissan/E-C

Åhh.. Har kaloppskött i frysen, så det får det bli i helgen:)Tack för att du påminde mig om det!!Kram

2009-05-07 @ 16:39:33
Länk: http://ramnissan.se
Johan

Åh, sånt här behöver jag! Fasen, jag är sämst på att laga mat! Blir oftast köttbullar och mackaroner =PMen i Kalops ska man ju ha kokta morötter, lagerblad och pepparkorn också?Uttalar du det föresten som "KalOps", med tonvikten på O'et eller "KAlops", med tonvikten på A'et?SV: Äh, allt här i livet går inte ut på att se! Man klarar sig nästan lika bra utan att se. Det mästa funkar lika bra även om man inte ser. Kan dock behövas en del hjälp med vissa saker, men wtf, man hakar inte upp sig på det!

Jag har inte valt att leva såhär, klart jag skulle ge väldigt mycket för att bara få tillbaka den syn jag hade från början, men nu är det såhär och då får man lära sig att leva med det! Folk blir ofta sådär att de tycker det är jättehemskt och tycker synd om en och visst, det kan man väl göra, men man ska inte hänga upp sig på det! Man ska behandla en på samma sätt även om man ser eller inte. Är det något jag stör mig på är det folk som tror att man inte klarar någonting alls bara för att man inte ser!Inte för att du verkar sådan, absolut inte, det var bara en utsvävning det där heheEftersom att jag har sett så vet jag hur allt ser ut, så du kan gärna berätta hur du ser ut och så, men faktum är att jag inte bryr mig så värst mycket. Det är insidan som räknas! =)//J

2009-05-07 @ 16:43:57
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Johan

SV: Oj då, haha, det missade jag XDOkej, som göteborgarna då? Där lägger man tonvikten på A'et haha =)Men ellerhur! De flesta verkar väl inse det nu när man kommer upp lite i ålder, men tidigare, typ högstadienivå, då var det ju bara utsidan som räknades i princip. Usch, jag gillar inte sådant folk som dömer andra efter utseendet och bara går på detsamma.

I dagens samhälle kan man i princip leva som en "normal" människa även om man har ett funktionshinder, beroende på lite var man bor och så, men det är klart, allt kan fortfarande bli mycket bättre!

Just det ja, jag glömde ju förut, i vecka 30 är jag född. Just då som ögat är under sin stora utvecklingsfas...

2009-05-07 @ 17:06:56
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Kattis

Åh, kalops är himla gott.

Man måste dock planera den liten stund innan maten, hahaha, sådär några timmar.

Ha en skön kväll!

Kram

2009-05-07 @ 17:31:13
Länk: http://kattis11.blogg.se/
Kattis

Jag lagar ofta grytor av olika slag.

Brukar bara slänga ner saker som jag känner för just då.

Så det är sällan det blir samma gryta två gånger.

KRAM

2009-05-07 @ 17:46:51
Länk: http://kattis11.blogg.se/
PerNilla

Mm Kalops är såå gott, måste verkligen laga det nån dag =)

2009-05-07 @ 17:56:26
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
PerNilla

Mm får se om man kanske kan göra det på Söndag, lördag ska man på konfirmation så dår får man ju mat där...

2009-05-07 @ 18:02:56
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
PerNilla

Jaa det är ju det, ska på en till sen i slutet av månaden...sen blir det en student man ska gå på sen med...full rulle!!

2009-05-07 @ 18:08:07
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Foki

sv Tack så mycket! :D Så trevligt att höra! Ja den kanske är en aning för kort. Men så ska det vara ibland. ;) heheHa en bra dag! :)

2009-05-07 @ 18:24:01
Länk: http://foki.blogg.se/
N

bra blogg:) kalops är så gott:)

2009-05-07 @ 18:36:30
Länk: http://nathalielarssonmorau.blogg.se/
soffie

mm å med rödbetor till va gott,

hoppas du får en till natt med god sömn,jag har sovit så dåligt så jag är supertrött nu,kanske fullmånen som spökar!

2009-05-07 @ 18:47:57
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Johan

SV: Men det är ju så. Folk har en bild av vad som är "normalt". Är det någon som avviker från den blir de osäkra och vet inte riktigt hur de ska bete sig. De vågar inte ta kontakt och pratar med andra runt omkring en istället, de vet inte hur de ska bete sig rent allmänt osv. I grund och botten är det nog okunskap. Man vet för lite om funktionshinder osv. Även sånt där med t.ex. en kille med rosa hår eller en svartrockartjej anses ju inte följa "det normala". Man har för mycket fördomar om folk och generalicerar och drar alla över en kant om du fattar vad jag menar...Nej, jag var inte stor... kommer inte ihåg hur lite jag vägde, men mycket var det då inte...

2009-05-07 @ 18:57:15
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Petra

Va sugen jag blev på de nu! Tur jag har högrev i frysen, så nu är det framlagt så blir det kalops imorgon,mmm!!! Jo nu är allt bara bra! Har fått besked om jobbet så jag är jätte lycklig! Hur har du det?

kram

2009-05-07 @ 19:27:04
Länk: http://glamouricious.blogg.se/
Pernilla

MUMS!! Kalops e sååå himla gott! Gjorde det för inte såå länge sen.. Nästan godare dagen efter :)Här e allt bara finfint, längtar tills helgen å lite ledighet, det sitter aldrig fel!Mår du bättre? Sköt om dig!Kramis

2009-05-07 @ 19:51:01
Länk: http://anderspernilla.blogg.se/
Kattis

Hoppas du har en skön kväll!

Kram

2009-05-07 @ 21:30:06
Länk: http://kattis11.blogg.se/
anne

Det där är riktig och god mat. Som du vet brukar jag köpa grytbitar, men ska nog testa med något av dina förslag nästa gång. Jag är ganska äcklad av kött ibland, får rysningar när jag står vid köttdisken...Hoppas det gick bra med att få hem grabben från skolan...

2009-05-08 @ 07:03:46
Länk: http://annnne.blogg.se/
Jonas

Det där recptet går fett bort... har aldrig gillat kalopps. En fet grillad stek ska det va! ;)

2009-05-08 @ 11:20:59
Länk: http://jonashsvensson.se
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: