Åtta....

Datum: 2010-06-07 Klockan: 16:52:51 Kategori: August/barnen/Autism

.... år sedan han kom till världen.

Det var ju speciellt redan från början. August var vad man kan kalla ett oerhört snällt barn. Lugn och sov för det mesta. Han var otroligt lätt som bäbis och man tyckte man var lyckligt lottad som fått ett barn som var så nöjd.

Han fortsatte ju sova mycket även när han började dagis men han var också oerhört sen. Jag tog upp detta flera gånger men ingen såg några konstigheter. Bara jag som ifrågasatte och var en oerhört besvärlig mamma.

Min äldsta son däremot som jag aldrig var orolig för den skulle utredas och kontrolleras och jag tror det står i hans journal att jag var en mamma som inte alls tog till mig vad de ville och att jag blev osams med BVC sköterskan ett otal gånger. LER.

Någon såg att något var fel med August men ville inte berätta vad de såg. Han fortsatte vara just sen.

På utflykter och i nya miljöer var han otroligt jobbig. Han var ledsen och hysterisk. Han grät sig igenom dagar på djurparker och timmar igenom när han sov på nya platser. Han grät och grät och han var otröstlig.

Ingen förstod varför.

Idag vet vi och jag förstår.... jag ser varför det blev som det blev och kan se mönster.

August har ju Autism.

Vi har gjort en resa på åtta år som varit intensiv men jag skulle aldrig aldrig vilja ha dessa år raderade. Jag har en underbar kille som utvecklats enormt. Allt man utsatt honom för har i slutänden ändå lärt honom klara så mycket mer än om vi valt bort att göra något alls.

Han hade förmågan att klara mer än vi trodde och förstod. Vi trodde bara han var ett barn som,,, ja jag vet inte??? Var missnöjd men inte varför eller pga vad? De visst vi inte.

Åtta år har gått.... idag stod han där i skolan och frågade om han fylde HELA dagen och varför han gjorde de.... varför vi hade kalas igår och om man säger MY NAME IS AUGUST till gubbarna i KISS....

Vår prins.... jag har lärt mig så mycket av dig så jag är så glad att han finns i mitt liv.





         

Ett gäng bilder som visar en del av alla de hjälpmedel vi använder här hemma för att göra August dag/värld lite enklare. Tidshjälpmedel och scheman.


Kommentera här 17 st

Kommentarer
Andréa

Sv: Så lite så :)



Ha en bra kväll!

2010-06-07 @ 17:17:55
Länk: http://makeupartisten.blogg.se/
Johan

Alla dessa hjälpmedel, man ska vara glad att de finns, för oj, vad de underlättar! :)



SV: Du kan ju Googla på "tropiska frukter" och se om du ser någon hårig sak :)



Ja, egentligen är det ju så, men han "vill inte ta order från en blind". Det låter värre än vad det är, det är ju med glimten i ögat, men lite så är det. Han vill gärna bestämma själv. Han fyller 22 i september. Lite omogen tycker jag han är och det tycker mamma med...



Hm, jag borde träna mer. Jag tränade lite i stugan igår, men shit vad fort kroppen lägger av sig! Det kan vara en blandning av det och att jag inte hade någon energi just då, men jag kände mig jättesvag... usch... och inte kan jag gymma nu heller trots att jag vill det, har ingen att gå dit med...



Haha, det låter kul det! :)



2010-06-07 @ 17:27:27
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
mamma mindy

Låter som en trevlig kväll med vännerna..Ha nu så trevligt..kram kram

2010-06-07 @ 17:30:04
Länk: http://blondisi81.blogg.se/
Andréa

Sv: Tackar :)

2010-06-07 @ 19:23:54
Länk: http://makeupartisten.blogg.se/
Susanne

Hej!!! Tur att det finns hjälpmedel för det underlättar både för er och honom. Ha en bra kväll. Kram Susanne

2010-06-07 @ 19:48:28
Länk: http://vejers.blogg.se/
Becca & baby

Tur att du hade hunnit få tre barn iallfall :) Men känner du att du egentligen skulle vilja ha fler?

2010-06-07 @ 20:00:28
Länk: http://grrsexymama.blogg.se/
Ingmarie

Vad kan jag säga mer än jag är så glad att fått lära känna dig o din familj lite här på nätet!

Givetvis så tänker jag på dig denna dag när er August fyller hela 8 år!



Kramen från oss alla

2010-06-07 @ 21:14:42
Länk: http://frujacobsen.blogg.se/
Johan

SV: Jag har sökt ledsagare, i februari. Det tar en jävla tid det där. LSS har jag inte omfattats av tidigare, för LSS gäller särskilt stöd i vardagen, t.ex. tvätta, städa osv. vilket inte jag behöver hjälp med. Då finns det dock en annan lag som omfattar mig, men den glömmer jag alltid vad den heter. Nu har det dock tydligen ändrats, så nu omfattas jag av LSS ändå... men ja, jag skulle verkligen behöva en ledsagare nu, för jag vill träna...!



Hm, kallt blev det ikväll, men jag hoppas det blev kul i alla fall! :)

2010-06-07 @ 23:02:23
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
soffie

GRATTIS tll din fina August ,Du skriver otroligt bra om han din underbare son,

kram till dej

2010-06-07 @ 23:29:38
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Anonym

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Jag har inte autism, men jag har asperger syndrom. Mycket liknande saker jag hade svårt med när jag var liten. Fick inte reda på min syndrom förrän jag var 16 år..det är inte bra att få veta sånt så sent. Jag ville aldrig gå på aktiviteter som typ fotboll, ridning eller något annat. Jag hatade varje dag i skolan. Jag ville ha allt planerat, hatade förändringar. Det kunde bara vara en liten enstaka grej som att vi flyttade köksbordet eller nåt sånt. Min mamma har också varit och är en "besvärlig" mamma, men det är tyvärr så man måste vara för att få den hjälp man måste ha. Idag är mycket saker bättre för mig, det som är jobbigast med allt det är att jag har gått nio år i skolan utan någon som helst hjälp. Blivit illa behandlad av människor och myndigheter som har tagit onödig tid och en massa energi.

2010-06-08 @ 01:43:37
Länk: http://tvminnen.blogg.se/
Anonym

Råkade klicka på skicka innan jag var klar...



fort. Man måste ha hjälp hela livet i nåt litet hörn. Problemet är att jag klarat mig så bra de senaste åren och kan göra nästan samma saker som alla andra så alla som ska hjälpa mig enligt lag har släppt det, för dom tycker det finns andra som behöver mer hjälp och då hamnar jag underst på listan typ. Men det finns alltid något man ändå behöver hjälp med och när man inte får det så blir man så arg. Jag tror att det kommer gå bra för din pojke. Han har fått vetat i ganska god tid ändå och har många år kvar att växa och förhoppningsvis kommer hjälp och sånt att se bättre ut i sverige då, i framtiden om kanske 10-12 år. Ha det bra!

2010-06-08 @ 01:52:34
Länk: http://tvminnen.blogg.se/
Mezza

hej

jag har haft 100% aktivitetsersättning i ca 8 år, innan dess sjukskriven 100% 1 år.

2009 bestämde jag att jag ville bara ha 50%, för jag försökte jobba, och nu 2010 så blev det sjukersättning 50% eftersom jag fyllde 30, och aktivitetsersättningen slutar gälla. Så jag har 50% tills jag e 65 år.

Tyvärr har det inte funkat med bara 50%... och är sjukskriven de resterande 50% på vanligt vis. Men krångel har uppstått, och enligt FK är jag nollad i min inkomst... Så jag får iallafall inga pengar för de 50% jag e vanligt sjukskriven.



Dock väntar möten osv med FK och mina olika läkare för att få igenom en 100% sjukersättning. Eftersom jag så tydligt visart att jag verkligen försökt att jobba osv, men att det inte funkat... så är det bättre om jag får 100%.

Det e en massa krångel såklart, men jag/vi/läkarna har bra argument.

Hoppas på svar i sommar...



Jag har inte längre diagnosen borderline, eftersom jag gick igenom behandlingstid på beh.hem så bra, så att jag inte längre uppfyller kriterierna. Nu är det personlighetsstörning UNS (utan närmare specifikation)

Människor med borderline är inga lätta människor... men alla är olika. Vissa har mer uttalade beteenden, andra inte. Men det går att lära om beteenden... men det är en kamp utan dess lika...och det tar tid... och blod svett o tårar.

Inte många lyckas tyvärr med detjag gjorde... dvs ändra det såpass att jag inte längre uppfyller de kriterierna. Det handlar ju om att ändra sin personlighet! Som att ändra allt man tycker om till nåt annat... typ. eller änu svårare.



Jag har gått igenom de mediciner som finns, och lite till, som visat effekt på fibro.

Haft Lyrica, tryptizol, gabapentin, sifrol... och en massa annat. Men inget har funkat. Jag vet egentligen inte om Cymbaltan funkar så bra heller. Jag började äta denn som antidepressiv medicin innan jag fick fibro-diagnosen. Det van ju bara rena turen att den även visat effekt på fibro... känns onödigt att sluta med den då den funkar mot depressionen... har testa så många som inte gör det.



Kram!

2010-06-08 @ 07:29:42
Länk: http://mezzasblogg.blogspot.com
Mallamousan

Morn, morn!!

Det där med en t-shirt med texten steril på vore allt klockrent!:) haha.. MT Trading och Design heter företaget, ligger bakom OKmacken.



Vilken dag sa vi med August? Tisdag eller onsdag? Tankspridd som jag är!!

2010-06-08 @ 09:12:01
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Mallamousan

Numret dit är: 0550 - 833 00!! Vet inte alls vad det kan kosta faktiskt, men de har en hemsida: http://www.idedekaler.se/

2010-06-08 @ 13:02:17
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Anonym

jag tror man ser livet på ett annat sätt när man har ett "annorlunda" liv, svårt att förklara. Men jag vet att när jag sökte efter ett x-tra jobb så ville jag testa ledsagare, och det änrdade mig och min syn på livet så mkt så det är sjukt...

2010-06-08 @ 13:25:29
Länk: http://ldts.blogg.se/
Oskar

Ser ut som du svälter han.

tess

Svar: Ja du Oskar... August är jättemager. Jag vet de. Men han äter massa mat. Men han har en hög förbränning eftersom inget sätter sig. Jag såg lika dan ut som barn. Han är väldigt lång dessutom och äter mediciner som gör att det ör svårt att gå upp i vikt. Han är enormt aktiv eftersom han har ADHD med.



SÅ nej vi svälter honom inte. Vore bra om man lämnar en mail eller så så man kan svara.



//Tess

2010-06-13 @ 21:54:30
Länk: http://tess701.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: