Arbeta med bilder.

Datum: 2010-01-29 Klockan: 11:37:49 Kategori: August/barnen/Autism

Som ni vet arbetar jag med bilder med August. Olika bildscheman. Man kan jobba med scheman/listor utan bilder med. Som en arbetsordning.

Just idag sitter jag och laminerar just scheman och bilder. IGEN.


Bild:

Det jag pysslar med just denna dag är bilder jag själv ritar och skriver ord på en eller två bokstäver som sedan August ska få plocka fram när han ska öva att skriva på datorn i sitt dataprogram VITAL som ljudar bokstäver samt läser upp orden.

Ett sätt att träna på att läsa och skriva på ett pedagogiskt och tydligt sätt och med både bild och text. Hoppas han ska finna detta sätt lockande. Han har blivit mer intresserad av just orden nu och flera bokstäver börjar sitta ordentligt.



Bild:
Har även gjort några arbetsscheman med text som jag klippt till laminerat och sedan hålat i ena hörnet och knytit ett band i för att hålla ihop arken. I dessa kan man tex i bilder eller text beskriva hur man åker buss eller hittar vägen hem. Man kan ha text eller bilder på vad som ska handlas i affären. Vad du ska packa skolväskan med eller vad du ska göra under en dag med tider. Arbetsordning om det är någon som jobbar. Vilka aktiviteter du kan göra när du är hemma, tex bygga pussel spela ett spel och bygga lego..Allt för att tydliggöra och underlätta. Detta gör ju att man orkar bättre när man vet vad som händer.

Jag försöker hitta vägar där jag ger August LUSTEN att träna utan att han märker att han faktiskt gör de. Det ska vara roligt.

Eftersom August bara orkar korta stunder så hjälper jag skolan och August genom att ta lite tid av vår vardag att träna.

Men just nu är det lite stopp i mitt huvud med ord på två och tre bokstäver jag kan rita en bild till. Har ni tips?

************

Måste säga att jag just nu fått några roliga saker att bita i. Några nötter att knäcka och jag känner att jag växer. Det är en kul utmaning.


Kommentera här 0 st

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: