Anna Wahlgren...

Datum: 2010-11-21 Klockan: 00:54:43 Kategori: August/barnen/Autism

Anna är visst på tapeten igen med sina sömnmetoder.

Ja tror de flesta hört talas om hennes fem-minuter-metod.

Jag säger inte att jag stödjer hennes metoder, inte alls. Däremot stödjer jag varje familjs val.

Jag har tre barn. Tre helt olika barn. Oskar krävde massor med närhet och sov alltid hos oss. Det var stora problem att få honom att sova ensam. Fast att han fick all närhet han någonsin kunde önska. Vi var två föräldrar som gav allt.

Albin ville ALDRIG ligga hos oss. Redan som bäbis visade han tydligt att han inte ville ha en nära inpå. Han sov alltid bäst i sin egna säng. Där ville han vara. Han har inte fått mindre närhet för att han inte sov med oss.

August har varit mer lik Albin. Han har inte alls velat ha den närheten. Han tog tydligt avstånd men har alltid sovit bra. Alltid där han känt trygghet. Han är ett otroligt tryggt och harmoniskt barn trots att han har Autism.

Alla barn är olika. Alla familjer har skilda behov.

När Oskar sov hos oss blev jag oerhört störd. Min nattsömn blev väldigt lidande och för att jag skulle orka med dagen och livet och mitt barn var jag tvungen att ta beslutet att han skulle sova i egen säng. I vårt rum. Vidare ut i eget rum. I steg. I hans takt. Hade jag inte gjort detta hade jag inte orkat. Jag hade inte varit en bra mamma eller människa överhuvudtaget.

Jag behövde få vara ego. Om man vill kalla de så. Jag lämnade inte bort mitt barn till någon som Anna Wahlgren men jag behövde hitta en lösning som gjorde att livet fungerade. Mina barn fungerar bra trots detta. Jag tror inte någon av dom lidit eller fått men för livet pga dessa val. Och jag tror mina två små hade mått sämre om jag tvingat dom sova hos mig. Jag har kunnat ge dom trygghet utanför sängen.

Att komma till ro utan mig eller deras pappa på kvällen har alltid fungerat. Man skapar lugn och trygghet fast att man inte sover tillsammans.

Jag är konstig... jag behöver tid att vila för att orka. Jag hade inte varit en bra mamma om jag inte vågat tänka på mig också. Att åka till Anna för att få hjälp kanske är det enda rätta ibland. Jag säger inte att människor gör fel för att de väljer detta och inte tror jag att man väljer bort närhet och kärlek till sitt barn trots detta. Men man måste kanske för att orka vidare. Livet är hårt idag.... samhället kräver mycket och även om man väljer bort så finns mycket kvar som vi måste igenom.

Vi med barn med funktionshinder har de jobbigt på flera sätt och jag fortsätter säga att ibland måste vi ta hjälp. Vi måste och i vårt fall så är avlösning och avlastning inte att välja bort. Det handlar inte alls om att inte skapa ett tryggt barn, snarare tvärt om. August är trygg även med andra och det gör att vårt liv inte blir lika sårbart. Vi kan lämna honom om det blir kris utan att hela tillvaron faller samman. Det känns viktigt för jag ser framåt.  Både för han och för mig. Jag har perioder då jag blir väldigt sjuk och hur skulle livet för mina barn se ut om de inte var trygga med andra än mig?

Följ ditt hjärta. Gör det som känns rätt i magen för dig. Det som är rätt för dig kan vara så fel för andra och våra barn fungerar olika.


Bild: Malou och August... tillsammans. Närhet. Närhet är viktigt, men den kan vara från en extra mamma som Malou. Malou är den enda som någonsin kommer vara just en extra mamma för mitt barn. Ingen annan någonsin. Jag är stolt över mitt val att ta in henne i vårt liv.

Mina barn kommer alltid till mig med allt. Vad det än är. Det visar väl på att jag gjort något bra trots att jag är ego och väljer mig själv ibland. Barnen växer fort men jag vet att jag gjort ett bra jobb.




Kommentera här 11 st

Kommentarer
Ingmarie

Du har inte gjort ett"bara bra"jobb som mamma utan ett alldeles strålande jobb!

Känn dig stolt kvinna o njut av det.

Dina grabbar har helt enkelt en alldeles underbar morsa!



Kramen

2010-11-21 @ 09:12:59
Länk: http://frujacobsen.blogg.se/
carro

det kan jag förstå :D

2010-11-21 @ 10:08:13
Länk: http://lovelyc.blogg.se/
c

eller hur, ingen jul utan snö.. som tur är åker jag till norrland under julen :D

2010-11-21 @ 10:27:50
Länk: http://lovelyc.blogg.se/
GUEVACCI

ja det tror jag me :)

2010-11-21 @ 10:41:07
Länk: http://guevacci.blogg.se/
Mimmi

åh va fint skrivet! :) skulle bli sjukt glad om du ville lägga en röst på min länk här, http://www.minoutfit.se/outfit.php?id=73882 :) kram

2010-11-21 @ 10:46:28
Länk: http://justblush.blogg.se/
Linda

Åh kan tänka detta, vill se nu!!!

Ja barnvagnsdjungeln är mäktig men fick en ganska klar idé utav vilken vagn som passade mig;)

2010-11-21 @ 12:54:21
Länk: http://hummingbird.blogg.se/
Johanna

Vad bra filmen var mycket bra :)



Jo sant, men lite kluvet när jag sökt jobb här uppe som är närmre.... nu har jag sökt jobb 10mill härifrån, en bra bit och pendla! :( de jag sökt är bar 2-3mil :)

2010-11-21 @ 14:36:22
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Anonym

Var med i dagens blogg om du känner för det :P

2010-11-21 @ 15:13:48
Länk: http://modegrabben.blogg.se/
Alexandra

Ledsen för att jag inte hunnit kolla din blogg det senaste!



Du är en av världens finaste mammor, det är jag övertygad om fina du!



KRAMAR

2010-11-21 @ 17:31:58
Länk: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Johan

Allting är svårt. Man måste välja, man gör val, medvetet eller omedvetet, hela tiden. Som du säger, det som känns rätt för mig kanske inte känns rätt för någon annan. Det är skitsvårt. Man ska följa sitt hjärta och göra det som känns rätt. Jag vet precis vad mitt hjärta säger och vad jag vill göra, vad som känns rätt, men när det är andra människor inblandade i valen är det inte lika lätt, hur mycket man än vill. Man måste ta hänsyn till varandra och ibland måste man kanske, tyvärr, överge sitt hjärta och det man vet att man vill. Jag hoppas innerligt att detta aldrig händer mig, eller dig.



SV: Haha ja, sådant är jättekul tycker jag! :)



Jamen det är som du säger, allt är kanske inte ens medvetet, men man har med sig så mycket från barndomen som man inte ens vet att man har med sig därifrån, det dolda fönsttret i "Joharifönstret", som du säkert har hört talas om.

Det är inte lätt...



Jag kände faktiskt inget i armen i helgen. Däremot har jag ftt en rejäl stukning skulle jag tro. En annan spelare landade på min hand så att den vek sig. Kunde inte spela mer på hela helgen efter det. Det gör fortfarande ont, men är bra mycket bättre. Idag kunde jag i alla fall hålla i skeden ordentligt när jag åt frukost och jag kan vrida armen hyfsat mycket utan att det gör ont. Det kunde jag inte i lördags och igår...

2010-11-22 @ 14:54:17
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Mallamousan

Tycker du gjort ett jäkligt bra val..tänk va tråkig min vardag skulle se ut annars!! :)



Vad vill prinsen göra idag då tro!?

2010-11-23 @ 09:52:24
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: