Jussi Adler-Olsen

Datum: 2012-05-15 Klockan: 10:42:44 Kategori: Böcker

Journal 64.
Detta är fjärde boken om Carl Mörk och avd Q.
Självklart rekommenderar jag även denna....
Bilder och text har jag lånat från www.bokus.se
Journal 64 (inbunden)
Äntligen! Den fjärde boken om Carl Mörck och Avdelning Q!

Fram till för bara 40 år sedan skickades missanpassade kvinnor till Kvinnohemmet på ön Sprogø för att glömmas bort. Grymhet, tvång och förnedring tillhörde vardagen på den lilla isolerade ön utanför Danmarks kust. För vissa innebar livet på ön oinskränkt makt, men för de flesta en fruktansvärd misär. Dit kom Nete Hermansen, och hon lyckades även ta sig därifrån. Trodde hon.

En dag hinner hennes förflutna ikapp henne och det blir inledningen på en av Avdelning Q:s hittills svåraste utredningar. Vad döljer hennes förflutna? Vad hände egentligen med henne? Vart försvann människorna runt henne? Och vem låg bakom?

Manad av sina envisa assistenter, Assad och Rose, börjar Carl Mørck att arbeta med det gamla fallet. Snart går det upp för den lilla gruppen att fallet blott är en liten del av något mycket större. Det handlar om övergrepp av det värsta slaget och det pågår fortfarande. Samtidigt har Carl egna problem på det privata planet. Ett annat fall har nämligen blivit aktuellt, en gammal mordutredning från 1978 där Carls farbror drunknade under mystiska omständigheter. Utredningen lades ner i brist på bevis, men det fanns två huvudmisstänkta: kusinerna Ronny och Carl Mørck.

"Jussi Adler-Olsen har lyckats igen. Få böcker ur årets utgivning lär nå upp till den spänning han bjuder på."
- Hallandsposten

"Tempot är högt, vändningarna många, slutet överraskar. De figurer som befolkar berättelsen är aparta, eländet bitvis gränslöst. Om HC Andersen skrivit deckare hade de kunnat se ut så här."
- Kommunalarbetaren

"Journal 64 vänder ut och in på bilden av det gemytliga Danmark, historiskt och idag. Resultatet blir kort sagt obehagligt."
- Kvällsposten

Kommentera här 1 st

Kommentarer
Sofie Persson

Tack för ett bra boktips så här när sommaren börjar närma sig!

Kram på dig!

2012-05-17 @ 22:07:28
Länk: http://kajakpaddlaren.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: