Skolfoto

Datum: 2012-10-05 Klockan: 07:55:00 Kategori: Allmänt

Nu är detta med skolfotografering en het potatis på två plan. 
 
Det första denna vecka var att man skulle ta bort fotograferingen för att det är så dyrt så föräldrar inte har råd att köpa dessa bilder. Att fotona liksom inte är för alla.
 
Jag begriper inte debatten om detta. 
 
Såvitt jag vet är ingen tvungen att köpa eller ens delta på fotografering. Det är såvitt jag vet helt frivilligt och har alltid varit så.
 
Mina barn har tagit kort varje år. Jag har aldrig köpt ett helt paket med foton utan kan välja de jag vill ha och sända tillbaka det jag har lust med. Numera kan jag även i förväg välja vilka kort jag vill ha hem. Jag kan även välja vilken bild så jag slipper få hem något som inte är en bra tagning.
 
Man anser att vill man ta kort på sina barn så kan man själv gå till fotografen. SJÄLVKLART men det är inte vare sig lätta eller ens billigare. Jag begriper inte varför man inte kan se att vill man inte så behöver man inte köpa eller ta foto.
 
Nu på morgonen hörde jag nästa debatt. På någon plats i Sverige erbjöd fotoföretaget att man kunde rätta till bilder om man ville. Typ retuschera bort munsår eller andra saker som matrester eller snor. 
 
En vis idiot på radion tyckte självklart detta var helt okej och reagerade starkt när de andra två i radioprogrammet ansåg att det var att gå över gränsen. Han tyckte de va så gammalmodiga så han ville gå och spy. Som tur va sa den andra på programmet att han gärna var gammalmodig och att den andre gärna kunde spy och ja än mera dö.... ler. 
 
Ja va anser ni? Ska man inte ta skolfoto och kort på dagis? Ska man retuschera? 
 
Som sagt ni ser vad jag tycker... ta foto det är valfritt att låta sig bli fotat och du behöver inte kköpa något och vidare så ska man inte retuchera bilder... herregud. Men han å radion hade ju till och med låtit få sin dotter uppsminkad till sina foton och jag tror detta barn är ganska litet, sånt är fan inte okej. Inte enligt mig i alla fall....
 
 
Bild: Mina barn. Inget skolfot men taget av en fotograf. Peter Hoff
 
 

Kommentera här 3 st

Kommentarer
jaana

Själv jobbar jag på förskola och kan tycka att fotograferingsdagarna är det hemskaste dagarna. Vi ska se till att barnen har rätta kläder enligt föräldrarna och att det ska inte vara snor och grejer på barnen. DÅ kan retuchering vara bra- om föräldrarna vill ha barn som inte kladdar och leker. jag är allergisk mot skolfoto i förskolan. MEN inte i skolan...

2012-10-05 @ 08:01:01
Länk: http://bananajaana.blogspot.se
Johanna

läste med det om det redigerade och det dem redigerade skulle jag inte ha något emot, om min lilla söta 1åring stått på näsan och fått värsta blåmärket där, det tillhör inte min söta ettåring annars, så ser inget fel med ta bort det. men skulle de ändra ögon färg, näsa och dylikt skulle jag blankt säga nej.

2012-10-05 @ 19:14:59
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Linda

Jag är väldigt kluven till skolfoto. Åtminstone de som barnens skolor anlitar har dels dåliga fotografer, och ganska kort tid att skicka tillbaks fotopaketen. Och har man inte skickat tillbaks korten efter ca en vecka efter påseende så blir det väldigt dyrt. Det är ju en press för barnen att vilja ha paketen. Det här året verkar de dock ha anlitat en bättre skolfotofirma.

Jag håller med Jaana ovan, och jag vet att många lärare i skolan tycker likadant.

2012-10-09 @ 00:35:14
Länk: http://tjock-till-smal.bloggplatsen.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: