Detta med advent och jul....

Datum: 2013-11-27 Klockan: 12:26:53 Kategori: Allmänt

Jag bara kan inte känna den där glädjen och mysighetsfaktorn. Nej jag kan inte och det blir mindre för varje år som går. Det är bara massa jobb när det ska fram och snart bort igen. Granen den tar jag fram och bort bara efter nån dag. Ingen mening....
 
Jag tror inte nån i familjen ärligt skulle bry sig om jag struntade i det heller, mer än August som älskar allt som har med julen att göra, speciellt att få baka pepparkakor så kanske ska jag göra en egen deg en dag så han verligen får baka på riktigt, Kanske gör jag det och är en sån där pysslig mamma som jag inte alls är. Den där präktiga mamman som bakar och pyntar och donar med barnen i ett sött förkläde och spelar julmelodier och trallar med medan snöflingorna sakta dalar ner i ett vitt och kallt vinterland, eller inte. 
 
Det är inte kallt och det är inte vitt, det faller ingen snö och mamman trallar inte med i några visor som spelas. Mamman är ingen mamma med förkläde och som glatt bakar med rosiga kinder med lite mjöl sådär lagomt sött på kinderna. Jag är ju inte den där mamman. Jag är mamman som säger:
 
-Men August, vem brukar du baka med?
 
-Med Malou.
 
-Berätta då för henne att pepparkakasdegen har kommit i affären och inte för mig.
 
-Det ska jag.
 
JAg är DEN mamman. Den där mamman som tycker det är skönt att Malou finns. Att just hon gör det där mammor ska med mitt barn så han får uppleva det.
 
Vilken sorts mamma är jag egentligen? En mamma som förvägrar barnen en julidyll? Är jag mamman som sabbar deras känsla för jultraditioner när jag beter mig som jag gör eller kommer de ta igen det tusenfallt den dagen jag inte bestämmer? Ja jag vet inte.... för jag vidare min känsla av tomhet inför julen?
 
Nåja, jag kan inte vara någon jag inte är och det är ju inte så att jag intfirar jul med barnen. Jag älskar maten och de får alltid ett dignande julbord och klappar under granen finns det självklart. Även om jag kanske inte infirar alla barnens önskemål så försöker jag i alla fall.
 
Jag är inte den perfekta mamman när julen kommer. Jag är mil ifrån den där helylle mamman som bakar och pyntar. Men jultomatar finns det gott om i en karton på vinden och har de tur kommer några av dom att få komma ur den även i år.
 
 

Kommentera här 2 st

Kommentarer
Pysselfröken

Hej!
Strunta i julstressen gör precis så mycket jul som du vill. Jag är nog din raka motsats. Älskar precis allt som har med julen att göra. Har redan börjat pynta så smått här hemma. Och många julkort blir det.
Ha en fin dag!
Kram Frida

2013-11-28 @ 19:07:28
Länk: http://pysselfrkensblogg.blogspot.com/
Mia

Perfekta mammor - finns de!? Jag tror aldrig jag träffat någon.... men perfekt mamma det är nog de flesta av oss, för just våra barn! Du också!

Svar: Tack.... jag har i alla fall bakat pepparkakor med sonen nu.... ler.
tess701

2013-12-08 @ 21:11:29
Länk: http://miatankar.wordpress.com
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: