Simon Beckett

Datum: 2011-06-30 Klockan: 21:20:00 Kategori: Böcker

Simon Beckett har kommit med sin fjärde bok om David Hunter. David som är rättsantropolog och detta tar kriminalromanen till lite andra höjder än de vanliga.

Jag har sträcktläst alla fyra böckerna i serien och denna är inget undantag.

Från andra sidan graven är riktigt bra sommarläsning.

Från andra sidan graven (inbunden)

Ingen kommer undan sitt förflutna

Vid första anblicken kunde det ha varit vad som helst - en sten, en trädrot, en växt av något slag. Men ur hedens fuktiga jord stack resterna av en hand upp, benen blänkte vita.

Det har nu gått åtta år sedan kroppen av en ung flicka hittades begravd ute på den ödsliga Dartmoorheden. Polisen var helt säker på att hon var ännu ett av våldtäktsmannen och seriemördaren Jerome Monks tonårsoffer. Monk erkände till slut och sattes bakom lås och bom. Rättsantropologen David Hunter och de andra i teamet ansåg fallet vara löst.

En morgon ringer det på David Hunters dörr. Där står kriminalpolis Terry Connor, en av dem som jobbade med Monkfallet. Tidigare var de nära vänner, men vänskapen fick ett tragiskt slut när Connor blev den indirekta orsaken till att Hunters fru och dotter omkom i en bilolycka. Nu berättar han att Monk har lyckats rymma från anstalten. Monk verkar nu ha siktet inställt på hämnd och hans måltavla är alla som ingick i teamet för åtta år sedan. Motvilligt låter Hunter sig övertalas att på nytt engagera sig i fallet. Snart upptäcker han att inget egentligen är som de en gång trodde. Under den gastkramande jakten blir Hunter alltmer osäker på vem han egentligen kan lita på.

Från andra sidan graven är den fjärde kriminalromanen om rättsantropolog David Hunter. Handlingen utspelar sig några år tidigare än i Becketts andra böcker, Dödens kemi, Skrivet i eld och Dödens viskningar, och här får läsarna för först gången veta lite om Hunters förflutna.

"... en dramatisk, våldsam historia med en ständigt stegrad spänning. Överraskningarna och vändningarna i handlingen är många, hela tiden underbyggda av övertygande och trovärdiga gestaltningar av människornas inbördes relationer. Becketts prosa har en suggestiv lyster med skärpta dialoger och en människo- och miljöskildring som verkligen fångar läsaren i ett fast grepp från upptakt till det oväntade slutet. Becketts fjärde Hunter-bok är helt i nivå med föregångarna." BTJ

"Simon Beckett är en lysande författare som än en gång lyckas balansera beskrivningarna av Hunters yrkesutövning med en fin känsla för miljöer och för laddade stämningar." Norra Skåne
¨

Bild och text lånar jag som vanligt på www.bokus.seKommentera här 3 st

Altra en konserburk

Datum: 2011-06-30 Klockan: 19:04:50 Kategori: scrapbooking

Ja de kan man alltså göra. Å det satte jag mig och gjorde i värmen.

Denna ska bli en liten present.

En rengjord majsburk har jag alltså klätt i papper i blått. Det är havstema på pappret. Använt lite dekorationer i form av fjärilar jag stansat samt bokstäver pärlor samt snören och trähjärtan. innuti ligger givetvis något.

Jag hoppas denna burk ska bli uppskattad.


Kommentera här 2 st

Värmen

Datum: 2011-06-30 Klockan: 08:11:59 Kategori: August/barnen/Autism

Det är som sagt redan varmt och fint. Sju slog man upp ögonen då snickaren drog igång med kofoten å river delar av taket... LER.

Grannarna ÄLSKAR nog vårt bygge. LER. Å mycket återstår. Ha ha ha....

August är mer än kaos.

Igår försökte jag att vi skulle ge oss iväg till stranden. Men NEJ. Han måste på något vis ha koll på allt som händer hemma samtidigt som det stör en hel del. Martin måste va på plats och han mpste klättra upp och kolla vad som händer. Samtidigt händer saker hemma som gör att han låser sig. Flugor är otäcka men fjärilar är rena skräckupplevelsen. Igår hade vi MÅNGA fjärilar inne och den skräck som förlamade August var inte kul att uppleva. Vi måste gå till botten med denna rädsla. Vi måste på något vis försöka hitta vägar som gör det hanterbart. Han låser sig enormt i saker nu. Kan stå hur lä'nge som helst och grejja i duschen och med vatten eller med sina spel. Kan inte avbryta. Svårigheter som gör att vardagen blir lite mer komplicerad.Bild: August på Rhodos.


Idag ÄR planen stranden. Men jag vet redan nu att det kommer bli svårt. August vaknade med huvudvärk och jag vet att han inte kan slappna av. Svaret om stranden blev lite svävande. Åka till skithålet ska vi i alla fall och hämta upp Oskar och Max. Sedan får vi se hur det blir. Det är ingen idee att planera och bli besviken. Man får ta stunden som den kommer. Fånga ögonblicken som blir. Inget annan är någon mening med alls.

Att rubba rutiner är något som ställer till mer än man anar. Många säger att det vore bäst med skola året om. Jag kan bara hålla med. Att gå iväg varje dag precis som vanligt. Att dagarna är samma. Man tycker ledighet är något njutbart men för dessa ungar är det mer än kaos på många vis. Att man dessutom bygger om hemma gör inte saken bättre alls. Jag är ändå glad att det är just Martin som bygger. Fan så glad jag är för detta på mer än ett sätt. Vi känner Martin. Han är som familj nu. Det är i regel Martin som är här. Samt hans pappa. Människor August känner genom Malou. Tacka Gudarna för Malou. Att hon fixade detta. Att det kunde bli så bra. Inte bara för att han vet hur jag vill ha de utan för att August älskar denne snickare.Bild: August badar på leklandet på Rhodos.


Vilket företag hade KUNNAT ha August med? Vilket företag hade låtit honom delta som han gör? Inget givetvis. Nu är det inga problem att han knallar omkring och får hjälpa till när han själv vill. Jag har inte hört Martin knota en gång. Det rullar på och han är enorm med August. Vilken lycka att vi fått så många härliga människor runt grabben genom Malou. LYCKA.

Sommar är det oavsett om man är på stranden. Sommar är det och lugnet finns här. Njuter det gör vi även fast vi är hemma. Många kan inte ta sig någonstanns alls. Det kan och gör vi med August. Vi har klarat en resa till Rhodos. Vi har varit på Tomteland. Fler äventyr väntar. Han får vara med om så mycket mer än andra barn. Det är jag medveten om. Det han inte gör med oss gör han med Malou. Så jag har haft tur. Jag söker inte medlidande och något tycka synd om oss genom att skriva om detta. Jag gör det för att dela. Kanske finns andra som känner sig mindre ensamma om jag delar. Andra kanske kan lära.Bild: August matar Charlie med flaska. Charlie är August kusin Pontus minsta son.

Vår August ger så enormt mycket och jag får alltid höra att vi har en enormt GO kille. Det har vi.


Kommentera här 6 st

Tänkte bjuda på mig själv

Datum: 2011-06-29 Klockan: 18:12:14 Kategori: Hemmet

Ja har inga större problem att bjuda på mig själv. Inte alls. Jag tänkte att idag bjuder jag till å bjussar lite extra på mig.

Men så har dagen gått. Å ju mer ja tänker på de så nee ja tänker inte alls bjuda på detta. Inte alls. Jag avstår.

Intresset är så svalt i alla fall när det är så varmt ute.

Det är helt i sin ordning så jag skiter i att göra något extra. Varför överhuvudtaget försöka?

Men njuter av dagen DE har jag gjort. Rejält.

Önskar bara att sonen hade velat åka och svalka sig lite vid sjön. Men som det är just nu vill han BARA vara hemma. Så det får vara så. Andra kan åka till stranden och jag är glad att de stora tar sig iväg själva. August fixar det inte just nu.

Låg med mig ute i solen förrut och konstaterade att en pool KAN man bada i. DÄR kan han bada. Föreslog en badbalja men ne. Så nu är han uppe med Martin å Adam å sätter in fönster istället.

     

Detta är vad som bjuds. Inget annat. Viker inte ut mer idag. När intresset återkommer så jaaa KANSKE.
Kommentera här 4 st

Skapa

Datum: 2011-06-29 Klockan: 11:47:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att skapa lugn.

Trygghet.

Jag mår så bra just nu och det handlar väl knappast om att jag för tillfället har semester. Det handlar väl om att helt enkelt känna lugnet. Att jag där inne i mig är lugn. Inte känner att det kryper och far och att tankarna spinner runt. Tankar som liksom på något vis slår knut på sig själv. Att hela tiden känna att man är på väg eller att man borde vara på väg. Att något måste hända. Att inte kunna stanna upp. Stanna i nuet.Bild: Pioner.

Jag har slitit hårt. Jag har inte kommit hit den enkla lätta vägen. Men nu känns det som om just jag fått en förklaring god nog för mig själv. Att jag fått den hjälp som jag efterfrågat i så många år. Att jag helt enkelt på många vis fått svar på mina frågor.

Svaren. För min egen skull. För min egen sinnesfrid. För mitt välmående. Inte för någon annans skull.

Att finna ro i sig själv är en lycka större än mycket annat. Livet fungerar så mycket bättre om man kan känna såhär. Att kunna stanna här och nu. VILA.Bild: Nya träskor. Beroende? Ja helt klart. Men varför inte? Klackar eller träskor? Träskor.


Kommentera här 1 st

Håkan Östlundh

Datum: 2011-06-29 Klockan: 06:41:58 Kategori: Böcker

Har läst en serie böcker med Håkan Östlunh genom åren. Nu kom en ny i serien om Gotland. denna var riktigt bra. Så denna boken som heter Inkräktaren rekommenderar jag varmt. Även de övriga i serien givetvis....

Inkräktaren (inbunden)

Den efterlängtade femte delen i deckarserien om Fredrik Broman

Familjefoton med utstuckna ögon. Skrämmande brev utan avsändare. De nyblivna Fåröborna Henrik Kjellander och Malin Andersson står som levande frågetecken inför hoten som drabbat dem och deras barn. Vem vill göra dem illa?

Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. När hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Det här är på allvar. Dessutom är det bara början ...

När polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad släkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att återvända till Gotland efter en framgångsrik karriär som fotograf i Stockholm och ute i världen? Är det verkligen någon på den karga ön i Östersjön som vill skada familjen, eller kommer hoten från annat håll?

Medan höstmörkret djupnar håller någon ögonen på familjen och bidar sin tid - väntar på rätt tillfälle att göra upp räkningen.

Inkräktaren är en ovanligt nervkittlande och ruggig historia om svek och mörka hemligheter. Det är den femte fristående boken om Gotlandspolisen Fredrik Broman.

"Sällsynt spännande och obehagligt trovärdig deckare Man läser med andan i halsen, och Håkan Östlundh lyfter både språk och intrig långt över deckarens vanliga nivå."
Dagens Nyheter

"Som alltid är det skickligt berättat, tätt skrivet och mycket, mycket spännande."
Östgöta Correspondenten

"Att inleda med en otrevlig, men till synes ganska harmlös, händelse och sedan stegra obehagskänslan är ett lite annorlunda grepp och för mig känns det mer originellt än att börja med ett mord så som fallet är i de flesta deckare som skrivs. ... en spännande berättelse med en krypande känsla av obehag som blir starkare i takt med att trakasserierna trappas upp."
Hallands Nyheter

"Från den oförblommerade idyllen på ett sensommarstilla Fårö bygger han ett skrämmande och tragiskt scenario som till slut tar struptag om läsarna. ... Han bygger en stämning där förvisso oförklarliga händelser pockar på sin lösning, men där han sakta men säkert vaggar in sin publik i falska förhoppningar. När han sedan iscensätter sin historia och tar ur oss alla villfarelser sker det med en dödligt riktad höger - mitt i solarplexus. ... jag tvingas kapitulera ännu en gång - "Inkräktaren" kryper innanför skinnet och är den klart bästa deckaren i serien."
Gotlands Tidning

" ... en trovärdigt hemsk fiktion kring vilka följder små snedsteg kan föra med sig. ... Håkan Östlundhs deckare läser man inte bara för att det utspelar sig spännande saker på hemön och för att det som gotlänning är kul att känna igen sig i miljöerna. Här är inramningen snarare ett plus i kanten på en välbyggd historia man har svårt att lägga ifrån sig."
Gotlands Allehanda

"det är, precis som i Håkan Östlundhs tidigare böcker, välskrivet och väl sammanhållet från första sidan till den sista. Det är en bra roman, en gedigen kriminalberättelse"
Kristianstadsbladet

"en alldeles utmärkt komponerad deckare - med Fårö som skimrande vacker kuliss Mixen av spänning, vardagligt polisiärt utredningsarbete, traditionsrik historia, karga miljöer och dito människor, skapar en härlig gotländsk dricke som ger mersmak."
Mariestads-Tidningen

"det är välskrivet och skrivet med stringens och med förmågan att hela tiden föra handlingen framåt effektivt, utan longörer och transportsträckor."
Kanon.se

 

 

 

 

Text å bilder är lånade från www.bokus.se
Kommentera här 2 st

Allsången

Datum: 2011-06-28 Klockan: 21:01:17 Kategori: Allmänt

När Berghagen hade Allsången såg jag på de då och då. Jag minns Bosse Larsson. Så kom då Anders. Å jag tittade allt mer sällan. Jag Tyckte Anders bara var fööör mycket. Ja gillade inte alls vad Allsången blev.

Krystat.

Så att det skulle komma någon ny såg jag fram emot. Var dock LIVRÄDD för att de där med att det MÅSTE vara en kvinna som skulle ta över. Ja ni vet hemska tanke om Lotta Engberg skulle komma in som någon hurtbulle eller enormt präktigt sliskigt genomheliga ( tror hon ) Carola.

Ryktena sa ju Måns Zelmerlöw.

Måns har varit proffsig i allt han gjort. de tycker jag.

Hade helt glömt att det var premiäravsnittet ikväll. Skulle precis gå ut å sätta mig i sommarkvällen. Men så fick jag ett glas vitt i min hand av maken. Å blev kvar i soffan.

Måns gör ett otroligt bra program ikväll. Han lyfter allsången.

Programmet är inte så fokus på HONOM så som jag upplevde att Anders fick de å bli. HAN Å HAN... å massa humor.

Ja e nöjd... å HOPPAS att det blir såhär bra i fortsättningen.


Kommentera här 5 st

Dagen

Datum: 2011-06-28 Klockan: 18:12:27 Kategori: Hemmet

Njuter.

Å jag fick så fint besök av världens bästa svärföräldrar. De tyckte jag skulle firas. Jag har ju fyllt. Inget jag brukar göra något ståhej omkring. Men de blir de heller inte om man blir uppvaktad som av dom.Tårta å kaffe från vår TASSIMO T20 å tre underbart röda rosor.

Å igår fick ja detta av Malou. En påse med med jordgubbskola...De är verkligen de där spontana sakerna som gör en extra glad. De spontana besöken som i stort sett försvunnit i en stressad tid som vår. Något jag tycker är synd.

Bygget går framåt. Nu sätts det läckt och pannorna ska på plats. De som finns. Nya kommer ju till också.

   

Å här ser ni lite från bygget. Läckten på plats å snickaren på plats. Denna bild tillägnas givetvis FRIDA.... ler. ( Johan.... de är snickaren som är på bild å i bar överkropp i värmen. ) Å han bjuder på sin BONN-bränna... ler stort. Å han e ju inte bara snickare utan bonde också.

Som kontrast vill jag bjuda på min egen karl.. Han stod å grillade när ja sprang runt med kameran å fångade Martin på bild.Det blev grillat till mat idag. En varm solig dag som denna. Skräp har slängts från trädgården. MASSOR. Fast massor finns kvar. Vi får ju en del byggskräp samt att vi fortsätter att rensa. Vidare läser jag å bara njuter av dagen.

Å njuter av mina växter å blommor. Kolla min fina Fuxia.


Kommentera här 5 st

Tassimo T20

Datum: 2011-06-27 Klockan: 14:24:17 Kategori: Buzzador

Då har kaffemaskinen kommit. En Tassimo T20.

Som flera av er vet så är jag sk Buzzador. Man får chansen att testa produkter och prata om dessa samt dela ut varuprover. SÅ kul.Denna gång kom jag med i denna kampanj men fick då betala ett reducerat pris för kaffemaskinen. Det är givetvis valfritt att delta i dessa kampanjer som kostar.

Nu ska jag under en månad prova kaffe i olika smaker samt choklad. Bjuda andra på en god kopp ska jag också göra och se hur andra tycker om hur amskinen brygger kaffet.

Ska bli så spännande.

Nu hoppas jag på oväntat besök kan ja säga.Är du sugen på att bli en Buzzador liksom jag så hittar du en buzzador knapp vid kommentarsfältet. Klicka in och registrera dig. Skriv gärna mig som värvare genom att ange tess701.


Kommentera här 14 st

En dag på Tomteland

Datum: 2011-06-27 Klockan: 08:09:17 Kategori: August/barnen/Autism

Tomteland.

Så fint. Å såå mysigt.

Vi var till parken uppe i Gesunda för många år sedan. August var sådär halvstor så jag och mamma å August tog oss upp på midsommardagen. En natt på Moraparken för att igår åka upp å hälsa på tomten och alla sagoväsen som finns där i skogen.

Titta på renarna och även HÄLGE och älgar men framförallt för att under dagen få följa sagoäventyret med Sagofen och hennes stulna kvarn.

Tomteland bjuder verkligen på en heldag som tar barnen med på en resa genom sagan från start till slut. Man SKA vara på parken redan när de öppnar tio. Och att tro att man kommer därifrån innan fyra ja de är att ljuga för sig själv. OM barnen gillar sagor vill säga.

Teater och trollskola. Samt Tomtekraft samt häxskola. Trollsafari och se älvorna dansa. Kan de bli så mycket bättre?August fick även chansen att se om Tomtens vandringsstav passar och jo mot slutet av sommaren trodde Tomten helt klart att den kunde passa. Tomten sken upp när August kom och sa:
-Va KUL att du kom. Vi har ju inte setts sedan julafton.En trollsvans fick August redan på Hotellet. Att han itne var ett riktigt troll kunde man snart förstå då han INTE luktade PECKALURK...August älskade parken och var med tomtenissen Nisse Lång HELA dagen. Gjorde bus med Häxan gjorde han med. Morfor fick visst sitt vatten kryddat med SALT... ler.Det var en slagen hjälte som lämnade Tomteland på eftermiddagen. Han blev aningen ledsen när han slutligen kramade Nisse Lång hejdå. Jag såg att stunden på något vis tog tag i honom. Nisse Lång blev lite av en favorit.

Har ni inte besökt Tomteland ska ni absolut göra detta.

Kommentera här 3 st

Jonas Moström

Datum: 2011-06-26 Klockan: 21:24:00 Kategori: Böcker

Jonas har skrivit en rad böcker om kommisare Johan Axberg och läkare Erik Jensen. Evig eld är den sjätte i serien som jag varmt rekommenderar. Böckerna utspelar sig i Sundsvall.Evig eld (inbunden)

Kirurgöverläkaren Ola Karlgren blir en sen höstkväll kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen är först på plats och försöker rädda kollegans liv. Det enda spår han ser av mördaren är den silvergrå kombi som lämnar platsen i ilfart. Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor misstänker att motivet antingen är svartsjuka, på grund av offrets ökända otrohetsaffärer, eller att det är kopplat till Karlgrens engagemang i det lokala läkemedelsbolaget Global Medical Careness, som enligt ryktet säljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-länder.

Samtidigt härjar en pyroman i Sundsvall. Större och större bränder anläggs och det är bara en tidsfråga innan någon kommer till skada. En förbryllande detalj är att pyromanen vid varje brand lämnar efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer.

En komplicerad utredning tar sin början, där spåren pekar både mot Sydafrika och mot Sundsvalls stadsbrand 1888.

Evig eld är den sjätte romanen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans stora genombrott med över 50 000 sålda exemplar. 2010 utkom han med den kritikerrosade boken Mirakelmannen.

Mirakelmannen har alla ingredienser som en bra deckare behöver. En bok man inte släpper i första taget []
Anita Näsberg, Länstidningen Östersund

Det är en omsorgsfullt skriven, klassisk pusseldeckare och det bästa jag läst av Sundsvallsbon.
Joakim Westlund, Hudiksvalls Tidning

Jonas Moströms femte deckare i Sundsvallsmiljö ger vad vi både kan kräva och förvänta oss av en bok: den ska både underhålla, ge spänning och redovisa tempen på det samhälle vi lever i.
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet

 

 

 

 


Kommentera här 2 st

Åren

Datum: 2011-06-26 Klockan: 08:29:00 Kategori: Allmänt

Ett år kan läggas till i raden. Ett år har gått sedan sist.

Numera är de just bara år men inte i siffra. Inte för att siffran gör mig något. Men för att jag inte längre kan hålla redan på dom. Jag har på något vis lättare att minnas andras år i siffror och från utifrån detta räkna efter. Hrm... han är si å så och då är jag två mindre eller ett mer osv.

Jag anser inte att åren har betydelse alls längre. Jag bryr mig knappt om denna dag överhuvudtaget. De sista åren har jag inte ens varit hemma.

Detta år tillbringar jag dagen med sonen och mamma på Tomteland. Ett bra ställe att vara en sådan dag som denna.


Kommentera här 9 st

Gårdagen och August

Datum: 2011-06-25 Klockan: 08:52:16 Kategori: August/barnen/Autism

August kom hem något speedad igår. Vi tänker så sällan på detta numera då han tar sin medicin efter ordning. Igår tog han medicinen sent och man ser vad hemskt viktigt detta faktiskt är. För hans skull.

Han var högljud och kunde inte vara tyst överhuvudtaget. Han hade inte ens ro att äta. Fisken som skulle intagas gick inte äta överhuvudtaget då det fanns ben i den. Ja visst de var bortrensade men icke. Vi hade en stökig midsommarlunch med svärföräldrarna men avnjöt en ungsbakad fisk.

Känner igen det där från min egen barndom. Hur jag helt enkelt inte klarade av att vara tyst. Att jag helt enkelt inte kunde varva ner alls. Ler åt minnet nu men det var jobbigt många gånger. Enormt jobbigt.


Bild: August hos frissan.

Vi for ner till byn. Svängde förbi M. Ses... å prata lite. Sedan vidare för att hämta syrran. August ut i all brådska för att hämta henne och hunden. Fortfarande upp i varv. Dels beroende på en bukett pioner som plockats hos M. Den innehöll både en liten spindel en skalbagge och myra. Behövdes inte mer för KAOS. Så hem till syrran för hennes födelsedag. Folk. Många. Hela vägen försökte han få grepp om alla släktband. Vilka är igentligen hans kusiner. Vilka är mina systrar och vilka är alla nya bäbisar? Är de kusiner? Till detta måste vi även ta släkten på pappas sida att reda ut.

Jag har fem systrar, elva syskonbarn. De har i sin tur sex barn tillsammans. Samt några barn på köpet. Något barn på väg. Ja ni ser. Ingen lätt sak för någon med Autism att få ihop. August är dessutom yngst av mina syskonbarn och är i samma ålder som många av syskonbarnens barn. Hrm... ja. Min äldsta systerson är två år yngre än jag. Vi träffar heller inte alla mina syskonbarn så väldigt ofta så vissa har han lättare att få grepp om. Andra inte alls. Vilka är dom? Hur ser de ut?

Nåjväl. Det fungerade bra hela kvällen. August lekte med Alexander två år och hjälpte till med nyfödda Charlie. Var med vid blöjbyten och höll och matade honom med flaskan. En stolt kille. NÖJD. Lugnare. Kunde äta.Bild: August på vattenland på Rhodos.

Sent om sider åkte vi hem. När vi svängde ut på en raksträcka så såg jag hur en stor älg klev ut i vägbanan och traskade över. August tittade intresserat. VÄLDIGT intresserat. OJ. Va stor. Är det en häst? Stannde och såg den inne i skogsbrynet. Stora horn. Ståtlig. TUSEN frågor. Allt om älgar och om den skulle skjutas. När man fick skjuta. Varför den tiden? Vilka som jagar. Om hur fina älgar var och hur många horn han ville ha. OM man skulle sluta äta älgkött för att de va så fina och snälla de där älgarna. Hur mycket de väger och vilka han skulle prata mer med om detta.Frågorna haglar. När vi kommer hem är han lite uppvarvad och aningen uppskrämd av sysnen av det stora djuret. Skymningen har lagt sig och vi kommer hem till ett tomt och tyst hem. Men OJ de lyser där inne. Vem är hemma? Ingen. Har vi spöken? Vem har tänt? Å vem spelar musik? Lampan i hallen lyser som i mina ögon välkomnande. I August ögon är de totalt fel. Smyger in i hallen. Vågar knappt vända sig om för att stänga dörren. Vågar inte in i huset som är mörkt.

-Hallå??? Är någon hemma?

Naturligtvis inget svar. Följer med mig in på toa. Spejjar omkring. Hör massa ljud. Rycker till vid minsta rörelse. Ropar på katten. Hör mera ljud.

Vågar inte gå en meter från mig. Livrädd. Mörkrädd. Har på något vis skrämt upp sig så till den grad att han får bli med mig in i vår säng. Inget han brukar klara av överhuvudtaget. Har Alltid behövt ligga i sin egen säng. Varit trygg där.

Vågar inte ens gå in i vårt sovrum. Något eller någon ligger under sängen. Daniel förvarar sitt stativ till kameran där. Vet inte ens OM det går att ligga i vår säng. Det luktar ju faktiskt Daniel om sängen. Sniffar i kudden. Lägger ut sin egen filt på lakanet och lägger en hög av sina gosedjur runt sig. Greppar svansen på en tiger. Ligger och tittar på mig.


Bild: Jag med august i knäet. Inget han gillar som ni ser. Närhet på HANS vilkor. ALLTID.

Frågorna fortsätter. Om det finns spöken och vem som äger alla dessa ljud.

Jag ligger och läser. Lampan ger trygghet. Mamma nära och efter någon timme så somnar prinsen.

Sms till Daniel om hur svårt kvällen och natten blev. Att jag inte kunde göra på något annat vis. Skriver att han får ta en annan säng i huset när han kommer hem. Så självklart för oss. Anpassa sig. Göra det bästa av det som är.

Så lite. En älg. en hallbelysning som lyser när huset är tomt. En lampa som för mig inger trygghet. Ett välkomnande. Men för August blir så fel.


Kommentera här 13 st

Midsommar

Datum: 2011-06-24 Klockan: 11:49:55 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag fyller min syster år. Ska åka dit sedan å fika och grilla. Mys. Jag och August. Det är vi som haft mycket tid denna vecka. Nästa vekca kommer de stora grabbarna komma hem från pappa igen.Bild: Albin och Oskar i Rhodos hamn.

Lunchen är igång och det blir helstekt forell i ugnen. Det är ju sååå gott.


Bild: Forell med massa dill och citron tomater.

Vinden viner och solen lyser med sin frånvaro. Det är ganska typiskt svenskt sommarväder. Men jag vill gärna få lite varmt och sol ändå. Man behöver det så väl när vinterns månader faktiskt är aningen för många.Bild: Pelaren i hamnen med hinden... solen som lyser så stark.

Nåja. Jag njuter av ledigheten. Man får ta vara på dagarna. Njuta av lugnet.


Kommentera här 6 st

Camilla Grebe/ Åsa Träff

Datum: 2011-06-23 Klockan: 21:37:00 Kategori: Böcker

Två böcker att läsa. Syskonparet har kommit med två böcker som fångande mig rejält.

Den första Någon sorts Frid.Någon sorts frid

 

När systrarna Camilla Grebe och Åsa Träff var små smög de på varandra och tjuvläste varandras dagböcker, nu de bildar en ny, spännande författarduo!

Siri är psykolog och psykoterapeut. Till hennes praktik på Södermalm kommer alla sorters människor. De hänger av sig kappan, tar några klunkar vatten och berättar om sina djupaste rädslor och mörkaste hemligheter. Men Siri bär också på en smärta. Hon är änka sedan hennes man omkom för ett år sedan, och i skärgårdsstugan som skulle blivit deras drömhem känner hon sig alltmer ensam och rädd.

Så hittas en av hennes patienter död i vattnet utanför hennes hem. Polisen finner ett självmordsbrev där flickan tackar Siri för att ha hjälpt henne inse hur meningslöst livet är. Siris värld rasar samman. Är hon verkligen så dålig på sitt jobb? Eller finns det en annan förklaring?

Siri börjar få en otäck, smygande känsla av att någon förföljer henne. Att någon därute i mörkret utanför stugan vill henne illa.

Någon sorts frid är till sista sidan en riktig bladvändare. Skickligt använder Grebe Träff den klassiska deckarens alla möjligheter att driva upp spänningen och listigt plantera ut ledtrådar - eller villospår! - i handlingen. Samtidigt gör de något nytt och eget av genren. I terapisamtalen med bokens karaktärer växer en förtröstansfull insikt fram hos läsaren att vi delar våra mörkaste hemligheter med varandra. Och en obehaglig fråga väcks: Betyder det att jag också kan bli en mördare?

 

Sedan den andra boken Bittrare än döden.

Bittrare än döden
 

 

Kärlekens mörka sida

En regnig höstkväll någonstans i Stockholm blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds.

Samma höst börjar terapeuten Siri och hennes kollega Aina träffa en helt ny typ av klienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna den ena grymma historien efter den andra om våld och förnedring. En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram.

Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?

Så småningom flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnorna i gruppens, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en jakt på en besatt mördare.

"Med (...) systrarna Camilla Grebe och Åsa Träffs Bittrare än döden börjar den svenska deckarhösten riktigt, riktigt bra. (...) Bittrare än döden berättar en skrämmande historia om våld mot kvinnor, den är skickligt konstruerad och bjuder på många överraskande vändningar. Jag sträckläser och njuter." Skånska Dagbladet

 

"... ingen tvekan om att framtiden på den svenska deckarscenen ser ljus ut - och de svenska deckarläsarnas kärlek är förhoppningsvis mindre destruktiv än den som drabbar karaktärerna i Bittrare än döden. (...) en lyckad psykologisk thriller. (...) Grebe och Träff har åstadkommit en läsupplevelse som dröjer sig kvar." Smålands-Posten


Kommentera här 7 st

Nya frisyrer

Datum: 2011-06-23 Klockan: 20:58:41 Kategori: August/barnen/Autism

Två av grabbarna snyggade till håret idag.

Snygga blev dom.


Så nu kan vi möta världen... ler. Själv ska ja fixa håret på onsdag till veckan. Måste ju fixa till sig lite.


Kommentera här 1 st

August

Datum: 2011-06-23 Klockan: 08:03:29 Kategori: August/barnen/Autism

Just nu är det mycket i August liv tror jag.

Han fungerar bra på många sätt. Han går här hemma och skrotar och grejjar och sysselsätter sig hur bra som helst. Men så kommer de där stunderna när de är lite svårt för honom att få ihop saker.

Det har nog varit lite för mycket saker i livet just nu. Resan. Skolavslutning och allt sådant. Det ahr varit en del förändringar i hans liv. Sånt som blir i livet. Sånt man måste lära sig. Att saker inte kommer vara som det alltid varit.

Han är trots allt otrolig. Han klarar så hemskt mycker och jag tror det beror på att vi har tränat så mycket på saker. Att inte isolera oss. Förbereda och göra saker.Just nu snickrar han mycket vilket inte är så konstigt när hela tomten är full i brädor å saker. Att vi har ett bygge här hemma och att det är Martin som snickrar gör ju inte saken bättre. Martin som var så främmande. Martin som var en reval. Men som nu står högt. LER.
Kommentera här 19 st

Marianne Cedervall

Datum: 2011-06-22 Klockan: 21:07:00 Kategori: Böcker

Läst den nya boken från Marianne Cedervall, Spinnsidan.

Jag har lyssnat på denna bok liksom de tidigare. Jag älskar dessa böcker.

De två tidigare har jag skrivit om här: Marianne

Spinnsidan (inbunden)

Tredje boken om Mirjam och Hervor.

Tänk att det ska behöva hända så mycket i den lilla socknen Kajpe Kviar!

Väninnorna Mirjam och Hervor, som är tillbaka på Gotland och har tänkt ägna våren åt läsning, örtletande och trädgårdsskötsel, upptäcker snart att inget är som vanligt. Bonden Sylve är långt ifrån sitt forna jag efter olyckan och Mirjam får dåligt samvete varje gång hon ser honom. Dessutom är det något som inte stämmer med de nya grannarna, den till synes hjälpsamma Kajsa och den tysta, ensamma pojken Emanuel. Och vad är det med alla karlar? Både bror Aron och den nyfunna vännen Bosse håller på att deppa ihop fullständigt. Till råga på allt har Mirjam polisen inpå knuten, som påminner henne alltför väl om den där sommaren då de tre direktörerna gick och dog.

När så Hervor får en ovälkommen syn i skogen inser både hon och Mirjam att de återigen har en del att ta itu med.

 

 

 

 


Kommentera här 4 st

Dagen

Datum: 2011-06-22 Klockan: 15:17:06 Kategori: Buzzador

Då har vi varit till systersonen och hans sambo och tittat på deras lilla underverk. Suttit med lilla knytet i famnen och sovandes på bröstet. Så liten å näpen. Charlie. Fin.
Bild: Kort till lille prinsen.
August har lekt med Alexanders alla leksaker och rensat och sorterat ut legot. LER.

Bygget här hemma går framåt och middagen blev kyckling som jag gjorde i KNORRS Bag of taste påse med Barbequekrydda. 

Jag är ju som sagt BUZZADOR och får chansen att prova olika produkten. Nu har jag fått chansen att testa denna podukt.

Kycklingen blev väldigt bra. Mör och bra smak. Smidigt. En stekpåse som du lägger ditt kött, du kan använda annat kött med. Sedan på med kryddor och knyt igen och in i ugnen. Smidigt. Gott. Enkelt. Rekommenderar detta verkligen.Senare blir de paj med vaniljsås. Jordgubbar och rabarber.
Glöm nu inte att hjälpa min vän EMELIE. Klicka HÄR  och ge henne röster. Snabba ryck nu. Gilla barnbutiken först... sedan hennes bild på fåret. Snälla hjälp till.


Kommentera här 8 st

Rhodos

Datum: 2011-06-22 Klockan: 08:10:01 Kategori: Allmänt

Vi tillbringade en vecka på Rhodos. Förra veckan. Nu är man hemma och det Svenska vädret är precis som man förväntat sig.

Jag har semester och jag njuter ändå. Visst vill ja ha fint och varmt men jag kopplar av och gör det jag vill. Läser mycket.

Rhodos ja. Vi njöt allihopa och barnen var enormt nöjda.

Det var så lagomt varmt och vi var ute hela dagarna. Det var så fint.

August fungerade och stranden var full av stenar. Han är ju rejält fäst vid sten.Bild: vackra stenlagda gator i Lindos. Fina mönster med små fina stenar. Vilket jobb.

Vi var på utflykter och tittade och badade. Mådde gott.Bild: Jag och Albin uppe på Lindos Akropolis.Bild: En av pelarna från Lindos. Det är en otrolig upplevelse så kommer ni till Rhodos ska ni åka på en guidad tur och se Lindos. Vi hade en enormt duktig Grekiska som pratade Norska Svenska och Danska flytande och växlade mellan språken. Hon besatt en otroligt bra kunskap och det blev en resa genom århundrandena.Bild: Min underbara make. Han är e finaste som finns.

Nåja. det var som sagt helt underbart. Vår första resa tillsammans på detta viset för mig och Daniel. Sedan med våra barn. Alla fem. Många reagerade att vi hade många barn. Oj va många barn fick vi höra varje dag. Är de era alla? Det är de ju. Jag har inte bärt alla fem men det gick vi inte in på. Vi har ju fem barn trots allt. Åldrarna fick vi också nagga på och stundtal hade vi tvillingar för att få till det då Elin är längre än Albin. LER.Bild: Albin och Oskar ute i hamnen i Rhodos.

Man ska göra besök i hamnen och vidare ska man ta sig en tur i gamla staden. SÅ fint.Bild: En STOOOR Pelargon. Som en hel buske. Att få se alla fina växter som vi har som krukväxter. Jag erkänner att jag tagit med mig blomskott hem. LER. Tre pelargoner och Boganville,,, ööö stavas inte så men ja ni vet så säger man.Kommentera här 11 st

Barbados

Datum: 2011-06-21 Klockan: 21:55:49 Kategori: Musik

Sommaren 2000 gick ja på logen uppe i skithålet första gången i hela livet. Jag å ett tjejgäng. Nog enda gången jag gått med ett gäng tjejer på de viset med.

Jag hade itne gått ut på evigheter... inte klarat av det.

Barbados spelade. Barbados... dansband. Jo tjena va ju inte JAG alls.

Men de va JAG.... å sedan dess har jag följt killarna även om jag inte har varit iväg så mycket som förr.

Ikväll länkade de på FB.... å jag klickade in... såg även nyhetsmorgon igår... men denna intervju gjorde mig lika lycklig som alltid. Deras goa svar å kommentarer å bara att se dom.

Att komma ut på deras spelningar är som att komma hem. Alla är så välkomna å de är underbara med sina fans. Många roliga minnen bär jag med mig...

Barbados vill sprida glädje

www.tv4play.se


Kommentera här 6 st

Att ha Autism

Datum: 2011-06-21 Klockan: 18:52:53 Kategori: August/barnen/Autism

Min mamma står min August nära. Men de är ju först på senare tid som hon SER att saker inte fungerar.

Han har längtat efter mormor nu sedan vi kom hem. GIVETVIS. Å idag när vi åkte ner å åt i skithålet så ville han upp till mormor. Han stannde också. Ville.

Vi hann inte långt innan mamma ringde. Sällan hon gör de. Hon ville påminna mig att ta med hans medicin imorgon när jag kommer på förmiddagen. Jo jag vet att hans ka ha medicin. Trodde August själv nämnt detta. Men nej, August hade redan fått ett lite sk hysteriskt anfall.

Kände mig frågande. Brukar aldrig vara något.

Han skulle se Bolibompa. Mamma sätter på. Det är fel siffra på barnkanalen. INTE samma som hemma. Mamma försöker berätta att hos dom är det på en annan siffra men samma kanal. Men NEJ det var inte Bolibompa ändå. Han hade nog kunnat titta på kanalplats åtta fast de varit från regeringens kammare bara för att det är RÄTT hemma.

Ja de är sådana SMÅ saker som kan vända upp och ner på livet. Han såg heller inte att mromor klippt sig.

-Jag kan inte se sånt. Man kan säga att jag ser lite dåligt.

Det var så man svarade när jag frågade om han inte tyckte mormor var fin i håret.

Våran prins.Jag gjorde vofflor med färska jordgubbar och grädde idag. Det tänkte inte han äta. Jordgubbar på alltså. Sa att du åt ju sånt på Rhodos. Grädde och färska jordgubbar på pannkaka. Men ni förstår DET åt man där. Inte hemma. Liksom att man inte åt särskilt mycket på Rhodos heller eftersom det vare sig såg ut eller smakade som hemma.Pannkaka på Rhodos VS voffla hemma...


Kommentera här 16 st

Anne Holt

Datum: 2011-06-21 Klockan: 17:15:00 Kategori: Böcker

Anne Holt har skrivit en rad böcker. Jag blev totalt förälskad i hennes tidigare böcker och har läst alla. Karaktären å kriminalinspektör Hanne Wilhelmsen och hennes kompanjon har trollbundit mig. Så kom nya kriminalare och tog över de senare böckerna. Bra fortfarande men ja saknade Hanne som jag på något vis lärt känna. Hon har dykt upp i några av böckerna och min lycka har på något sätt varit gjord.

Nu skriver Anne tillsammans med sin bror Even Holt boken Flimmer. ENORMT bra. Jag rekommenderar denna verkligen. Hanne är inte med men jag älskar boken.

Flimmer (inbunden)

Läkaren Sara Zuckerman behärskar avancerade hjärtoperationer till fullo. Ändå dör en patient två dagar
efter en genomförd operation. Så dör ännu en patient, och läkarna upptäcker att det lilla chip hjärtstartaren som
opererats in i patienterna har varit infekterat av ett datavirus. Någon har medvetet manipulerat den digitala
tekniken. Stora ekonomiska värden står på spel och flera personer ställs inför en annalkande katastrof

 

 

 

 


Kommentera här 2 st

Bygget går vidare.

Datum: 2011-06-21 Klockan: 10:38:10 Kategori: Hemmet

Just nu bor vi i en byggarbetsplats. Idag tror ja de är tre personer här. De smäller å det dundrar. De sågas å hamras å borras. Det händer massor.

Jag är övertygad om att detta blir kanon. De håller på med våra takkupor nu. En på var sida.

August är ute och har hjälpt till.

       

De ska som sagt bli spännande... men just nu lider ja rejält med Daniel som jobbat natten. Hoppas ahn kan sova.


Kommentera här 18 st

Hjälp min bloggkompis.

Datum: 2011-06-21 Klockan: 08:53:42 Kategori: Allmänt

Jag har en bloggvän som är med å tävlar å behöver all hjälp hon kan få... gå in på hennes blogg å så gillar ni henne på FB genom att trycka på gillaknappen. Detta är vad som behövs.... SNÄLLA hjälp henne och hennes lilla får.

EMELIE


Klicka på namnet....Du ska gilla både bilden å barnbutiken. Så två klick.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150225995202491&set=o.134948459896859&type=1&theater

Klicka på länken.


Kommentera här 4 st

Hemma

Datum: 2011-06-20 Klockan: 20:52:00 Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma.

Kom igår.

Vi har njutit. Haft det hur bra som helst.

De mesta har varit postivit. Tänk bara att slippa höra Robyn på en HEL vecka. Ler stort. Är så urless på henne å på alla radiokanaler spelas hon. Stäng av... jo visst men de är svårt att undvika radion överallt.

Vi har haft bra väder. Mått gott. Ätit bra. Stått ut med eländiga ryssar som gapar å skriker och tar för sig.

Vi har haft FEM barn med oss och det har fungerat HUR bra som helst. August har fungerat bra. Klarat detta enormt bra. Jag kan känna en stor segerkänsla över att han lärt sig på mycket på vägen.

Nu hemma i vardagen och känner mig helt utvilad. Helt tillfreds. Lycklig.

Bygget fortsätter. Mycket har hänt här hemma. Å mer händer.
Jag lovar att ni kommer att bli uppdaterade HELA vägen.


Kommentera här 16 st

Hundraåringe som klev ut genom fönstret och försvann

Datum: 2011-06-20 Klockan: 08:43:00 Kategori: Böcker

Denna superhärliga bok har MÅNGA redan läst. Jag måste ändå ta med den när jag ändå är igång. Denna bok var superhärlig och även denna ett litet avbrott från mina kriminalromaner.

Jag skrattade många gånger och historien är otrolig på så många vis. Vilken livshistoria vår hundraåring har.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (pocket)
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.Kommentera här 10 st

Buzzar Knorrs BAG OF TASTE

Datum: 2011-06-20 Klockan: 08:21:06 Kategori: Buzzador

Jag är BUZZADOR. Man får testa olika produkter och sprida kunskap om dessa. Samt varuprover. SÅ kul. Det ahr blivit en del produkter nu och man får ju verkligen chansen att se hur saker fungerar och OM man gillar dom. Gratis.

Vill du också bli en BUZZADOR klickar du på ikonen nedan där de står BUZZADOR och anmäler dig. SÅÅÅ skoj.

Nu testar jag Knorrs BAG OF TASTE BARBECUE.Detta är en påse med kryddor för kyckling. Den innehåller en påse där du lägger din kyckling med sina kryddor som finns med. Sedan stoppar man hela påsen i ugnen och däri ligger kyckling å kryddor å blir ljuvligt goda. Smidigt och utan särskilt mycket jobb.

Ett smidigt sätt att fixa dagens lunch eller midddag på.


Kommentera här 1 st

Djingis Khan

Datum: 2011-06-19 Klockan: 19:39:00 Kategori: Böcker

Har även börjat läsa serien om Djingis Khan. Första boken har jag avslutat och jag är fast. Man grips av denna råa historia. Det tuffa liv som man lever på stäppen.

Ville läsa något annat än kriminalromaner så detta blev en liten avstickare.

Det finns ytterligare tre böcker i sviten om Hur Djingis byggde upp sin stormakt. Jag har kommit in en bit i nr två.

Stäppens krigare (pocket)

Första delen i Conn Igguldens nya serie om Djingis khan - historiens störste erövrare!

Temujin är bara 11 år gammal när han skickas till sin moders stam för att hitta en hustru men under hans vistelse där dödas hans far, khan över Vargarna. Klanen fryser ut familjen och de lämnas utan mat eller tak över huvudet för att svälta ihjäl på den hårda Mongoliska stäppen. Temujin får en hård start i vuxenvärlden och tvingas lära sig att övervinna naturens faror och människans ondska.
Temujin bygger upp en ny klan av människor som inte tillhör någon stam och han drömmer om att förena de krigande folken, men för att göra det måste fienden slås ner. När han går i krig mot tartarerna för att hämnas sin faders död tar han kommandot över Vargarna och de andra stammarna. Steg för steg närmar han sig drömmen om en khan över alla folken på den enorma oceanen av gräs - en khan under namnet Djingis.
Stäppens krigare är den första delen av fem i Conn Igguldens nya stora serie om de mongoliska furstarna Djingis och Kublai khan. En familj som på 1200-talet tvärs över Asien skapade det största imperiet världen någonsin skådat - från Stilla havet i öster till Donau i väster.
Conn Iggulden har nått enorma framgångar världen över med Kejsaren, bara i Sverige såld i 300000 exemplar och Steppens krigare gick direkt upp på första plats på bestsellerlistorna när den gavs ut i England.

 

 

 

 


Kommentera här 2 st

Musiker

Datum: 2011-06-19 Klockan: 08:52:00 Kategori: August/barnen/AutismAugust är enormt musikalisk och älskar musik. Sjnger nästan alltid å är duktig med takt och käsnaln för allt sådant.

Oskar å Albin spelar också.

Å ja detta kanske ändå blir något? Elgitarren åker ofta på även för August del och jag hoppas Oskar ska ta sig tid att lära honom.


Kan du spela å sjunga???Kommentera här 2 st

Ann Cleeves

Datum: 2011-06-18 Klockan: 18:36:00 Kategori: Böcker

Jag har läst de tre första böckerna som Ann skrivit och tyckte om dom mycket. Det var en svit OM tre som jag tidigare har tipsat om. Men så kom nu en ny och jag hade stora förväntningar. Men den var inte riktigt som de andra. Jag lyssnade på den och den som läste upp läste inte så bra så det KAN bero på detta som min bedömning blir som den blir.


Dolda djup (inbunden)

Första romanen i ny serie med den excentriska hjältinnan Vera Stanhope - snart som TV-serie!

En sommarkväll när Julie Armstrong kommer hem hittar hon sin tonårsson död i badkaret. Polisen uppdagar att han blivit strypt och sedan placerad i det vattenfyllda badkaret som smyckats med blommor. En märklig scen för ett mord tycker kriminalinspektör Vera Stanhope och hennes kollegor. Mer förbryllande blir det sedan de hittar en ung kvinnas kropp i en vattensamling fyllt av blommar i en klippa vid stranden. Vera tvingar lokalbefolkningen avslöja sina innersta hemligheter i jakten på den märkliga mördaren. Första kriminalromanen med den excentriska Vera Stanhope, en medelålders, ensamstående kvinna som tillsammans med sin assistent har sina alldeles egna metoder att lösa brottsfall.Jag vet dock att när nästa bok kommer så läser jag även den. Men DÅ ska ja läsa om de är samma som läst in den.


Kommentera här 0 st

Älskade make

Datum: 2011-06-18 Klockan: 17:26:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Daniel gör mig verkligen hel. Till en bra människa.

Han gör så jag känner mig värdefull. Fin. Bra på alla sätt.

Han får mig alltid trygg och lugn.

Å så är han ju helt klart finast...

Ja älskar dig raringen!Bild: VI

Du har gett mig så många upplevelser. Du har fått mig att våga. Du är verkligen en stor del i mitt liv och är underbar med barnen. Kärlek. Ja verkligen.
Kommentera här 1 st

Pysslandet

Datum: 2011-06-18 Klockan: 11:49:00 Kategori: scrapbooking

Det ÄR avkoppling att sitta med pyssel. Pilla. Fundera å tänka ut. Skapa.

Det brukar bli enormt uppskattat med. Helt unikt.Vad gör du för att koppla av?


Kommentera här 0 st

Jag å min far....

Datum: 2011-06-18 Klockan: 11:25:00 Kategori: Musik

Ja denna älskar ja... live denna gången....
Kommentera här 0 st

Mons Kallentoft

Datum: 2011-06-18 Klockan: 08:09:00 Kategori: Böcker

Jag bara älskar dessa böcker av Mons Kallentoft och trodde nog inte att det skulle komma fler i serien då han redan skrivit om de fyra andra årstiderna i sina kriminalromaner. MEN han kom alltså med den femte årstiden. Den femte boken i serien som föregås av:

Midvinterblod, Sommardöden, Höstoffer samt Vårlik.

Den nya heter alltså Den femte årstiden:

Den femte årstiden (inbunden)


Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga. Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för fl era år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om?

Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.

Den femte årstiden är den femte delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen.


Som i så många andra serier så fäster jag mig så vid karaktärerna i boken och vill läsa mer... inte bara för historien som sådan utan för att få lära känna huvudpersonerna mera.

 

 

 

 Kommentera här 1 st

Ann Rosman

Datum: 2011-06-18 Klockan: 08:04:00 Kategori: Böcker

Fyrmästarens dotter (ljudbok)

Detta är den första i Anns Serie... jag har tyckt hemskt mycket om dessa. Gillar karaktärerna i böckerna.

Ett oväntat fynd
Ann Rosmans debutbok är en spännande historia som ut spelas i den bohuslänska skärgårdens suggestiva vatten landskap. Det handlar om nattsvart ondska och vinningslystnad men också om kärlek som inte ens döden kan besegra.
Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade.
På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning en turist- och konferensanläggning. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska åter ställas upp på sin plats. Det är april och invigningen närmar sig.
Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom finner de kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.

 Andra boken:

Själakistan (pocket)


I författarens andra bok står en liten pojke i centrum. Hans anhöriga har vänt honom ryggen, och än värre hållit honom inlåst. Ann Rosmans berättelse handlar om familjeband och samhällssyn och letar sig ända tillbaka till de bohuslänska häxprocesserna.


Den tredje boken har precis kommit....Porto Francos väktare (inbunden)


Porto Francos väktare är den våldsamma berättelsen om Marstrands tid som frihamn. Tiden är sent 1700-tal; kapare, smugglare och mördare härjar ostört.

En ung kvinna stiger iland i Marstrands hamn en septemberdag 1793. Håret är kapat under mössan, hennes bröst är lindade och byxorna hänger löst på den gängliga kroppen. Runt omkring myllrar det av liv; sjömän på skeppen, handlare, brottslingar som fått amnesti i frihamnen. Hennes enda hopp står till att de ska ta henne för en man, att hon ska hitta arbete och någonstans att bo.
Att hon inte ska tvingas åka tillbaka.

220 år senare görs ett gruvligt fynd på Klöverön. En kvinna och ett spädbarn hittas döda i Gamle mosse och kriminalinspektör Karin Adler kopplas in. Men att identifiera de två döda visar sig vara lättare sagt än gjort. Det enda man kan säga med säkerhet är att de har legat i mossen länge. Väldigt länge.
Trådarna leder Karin Adler långt tillbaka i Marstrands historia, och sakta men säkert nystas en osannolik historia upp.

 

 

 

 

 

 


Kommentera här 0 st

Bara älskar denna....

Datum: 2011-06-17 Klockan: 19:06:00 Kategori: Musik

Å denna tar mig tillbaka några år. Tänker på dig. Önskar att vi kunde ha kontakt igen. Du vet var jag finns hörrö raringen... ler.Miss ya Mathias.


Kommentera här 1 st

Pelargoner

Datum: 2011-06-17 Klockan: 14:17:00 Kategori: Trädgården

Jag bara älskar mina pelargoner. Nej de är inte någon pensionärsblomma. Det finns enormt med sorter och utseenden. Fina blommor, vackra blad. De som är vilda och andra som doftar. Jag njuter av mina. MEN många är nya plantor och små. Det tar tid innan de är i full blom. Å när den är liten ska knopparna tas bort så plantan får kraften att växa, inte att blomma.
Kommentera här 2 st

Mari Jungstedt/Anna Jansson

Datum: 2011-06-17 Klockan: 08:00:00 Kategori: Böcker

Jag har läst alla böcker som Mari skrivit. Den sista som kom nu var riktigt bra.Det fjärde offret (inbunden)
En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. När polisen letat sig fram till det ödetorp dit rånarna flytt hittas en av dem kallblodigt mördad.
Kommissarie Anders Knutas letar efter samband i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson. Journalisten Johan Berg söker svar bland Gotlands motorcykelklubbar och dras in i ett livsfarligt spel, alltmedan risken ökar att gärningsmannen slår till igen.

Med sin nionde kriminalroman befäster Mari Jungstedt sin position i den absoluta deckartoppen. Hennes böcker har sålt i mer än 1,7 miljon exemplar enbart i Sverige och utkommer i tjugo länder.

Vidare har även Anna Jansson kommit med sin nya. Sträckläste som vanligt. Bra, absolut. Detta är nr 12 i ordningen.

Alkemins eviga eld (inbunden)

Anna Janssons nya Maria Wern-deckare brottas Gotlandspolisen med en mördare som visar sig följa alkemins principer. Jakten på den fanatiske gärningsmannen rör sig från ett gammalt konstnärskollektiv på Gotland till Kosta Boda Art Hotel.

Den nu åldrade glaskonstnären Justus Hartman var en av de sista alkemisterna. Det som drev honom var inte tanken på guld och rikedom, utan mystiken. Hårt förbundna, som i en sekt, höll han sina lärlingar.
Nu vill någon ta del av den innersta hemligheten innan Justus går i graven och en tidig morgon blir han bortförd från Visby lasarett i en stulen färdtjänstbuss.
Hans borson, kommissarie Tomas Hartman, söker sin farbror i Mästerby. Allt är sig likt i glashyttan fast fyrtio år förflutit. Minnet av Angelika, en förlorad kärlek, får honom att förlora fästet i sitt äktenskap. Det finns saker han aldrig har kunnat berätta för sin fru. En skuld som tyngt honom i alla år.

Spåren leder till fastlandet. En man hittas död i en glaskista på Kosta Boda Art Hotel. Maria Wern inser snart att det finns en koppling mellan mordet och Justus försvinnande. Men hennes nye chef, Patrik Hedlund, leder utredningen med järnhand och låter henne inte följa sin intuition. Något som visar sig vara ett katastrofalt misstag i jakten på en mördare som fanatiskt följer alkemins principer.


Kommentera här 0 st

Nicke Borg....

Datum: 2011-06-16 Klockan: 21:11:00 Kategori: Musik

Mmmmm ja gillar denna... ENORMT. Nicke är en favvo ändå... Back yard Boys.... Dregen...För flera år sedan såg jag Backyard Babies i Karlskoga.... en upplevelse. Dregen svarade på min mail den gången... SKÖJ.


Kommentera här 2 st

Lata dagar....

Datum: 2011-06-16 Klockan: 20:56:00 Kategori: Hemmet

E de såhär man kopplar av eller?

Ja ni DEN katten....

Bilder: Husse å Arwen har intagit soffan.


Kommentera här 0 st

Så fin.

Datum: 2011-06-15 Klockan: 15:02:00 Kategori: Musik

Till dig Daniel! Älskar dig.Kommentera här 1 st

Flickan med snö i håret.

Datum: 2011-06-15 Klockan: 07:57:00 Kategori: Böcker

Flickan med snö i håret (pocket)

Denna bok sträcktläste jag. en debut. Läsvärd helt klart.


Ondskan lurar mitt ibland oss ...

En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.

En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.

Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja.


Kommentera här 4 st

Böcker

Datum: 2011-06-14 Klockan: 08:54:00 Kategori: Böcker

Jag läser ju enormt med böcker men har varit enormt dålig på att lägga ut mina tips i bloggen.  Här kommer några tips i alla fall:

Karin Alfredsson skriver enormt bra böcker. Handlar om Ellen Elg som är läkare och reser ut i världen kan man säga för att hjälpa till. Hon jobbar för kvinnan och hennes utsatthet. Jag rekommenderar hennes böcker och i hlst kommer ytterligare en bok.

80 grader från Varmvattnet (pocket) 

"Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen. Hon gör det bra! Man blir gripen, förbannad och engagerad."
Damernas Värld

I ett dike i Zambia förblöder en 14-årig flicka. I USA dör en domare i Högsta Domstolen i sin säng. I en svensk lägenhet möts tre aktivister för att ta emot beskedet om en katastrof. I en amerikansk buss försöker en ung kvinna fly från sin historia. I gräset utanför en barnmorskas hus bygger någon en häxpyramid. Och i händelsernas centrum står Ellen Elg, svensk läkare med oklart uppdrag i Afrika.

Den första boken i serien om Ellen Elg handlar om sexualitet, kvinnoförtryck och död i miljöer som sällan beskrivits i svensk spänningslitteratur. I Karin Alfredssons färgstarka men osentimentala roman, där döden är nära i alla hem, skildras hur enskilda liv cyniskt offras av den multinationella industrin.

Kvinnorna på 10:e våningen (pocket)

Kvinnorna på 10e våningen är Karin Alfredssons andra deckare och en spännande dokumentärthriller om kvinnoöden i Vietnam. För sin deckardebut, 80º från Varmvattnet, vann Karin Deckarakademins debutantpris.
Klockan 21:37 (pocket)

En ung polsk kvinna är gravid, men ett barn nu skulle ödelägga hennes liv. Allt mer desperat provar hon magsårsmedicin och hopp från höga höjder. Men i ett land där abort är förbjudet är det inte så lätt att avsluta en oönskad graviditet.
Hennes bror ser Polens framtid i den katolska tron där familjen är något heligt. Dessutom är han beredd att ta till långt mer drastiska metoder för att motarbeta moderna värderingar i samhället. Även om det gäller sin egen syster.
Samtidigt stävar skeppet Aurora mot den polska kusten. Ombord finns en holländsk organisation som genomför aborter på internationellt vatten. Den enda utvägen för någon men en provokation som inte kan tolereras för en annan.
br>Den svenska läkaren Ellen är mammaledig, men när hon får en förfrågan att följa med Aurora till Polen i två veckor kan hon inte tacka nej. Detta är Karin Alfredssons tredje bok om i serien om Ellen Elg.
Den sjätte gudinnan (pocket)

Kali drar sig fram genom att tigga. Hon är 17 år, våldtagen och kastlös, och kämpar för att hålla sitt nyfödda barn vid liv. Amrita har svårt att gå efter den svåra brännskada hon fick då hennes man kastade ett brinnande spritkök på henne.

Men nu har Amrita jobb - och en mobiltelefon. På displayen skymtar Kali ibland MMS-bilder på stengudinnor, sådana som fanns i bytemplet där hemma, men hon frågar ingenting. Amrita ordnar saker åt folk med hjälp av mobilen, det förstår Kali.

Kali och Amrita är två av de utsatta kvinnor som den svenska läkaren Ellen Elg träffar på sitt FN-uppdrag i Indien. Ellen samarbetar med Madhu, en advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. Madhu vill driva de utsatta kvinnornas fall i rätten men Kali och Amrita bestämmer sig för att skipa rättvisa på egen hand. Lite hjälp på vägen får de också av den sjätte gudinnan, en ovärderlig antikvitet på väg ut på den internationella konstmarknaden. Kanske kan man "ordna" så att den tar en annan väg?

Den femte boken har jag inte läst men här kommer en bild:

Pojken i hiss 54 (inbunden)

POJKEN I HISS 54 är den femte, fristående boken i serien om läkaren och biståndsarbetaren Ellen Elg, som hyllats av både läsare och kritiker. I denna bok finns Ellen i Pakistan. Denna kommer under Augusti.
Kommentera här 2 st

Fin middag

Datum: 2011-06-13 Klockan: 15:39:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Sällan man är ute och äter riktigt fin middag sådär.

Trerätters. Fina dukar och fin dukning.

Man njuter de gånger det blir av.

Förrätten var en slät redd soppa av blomkål och pumpa. Så himmelskt god.Bild: Slottsstek med rostade rotsaker. Gott var de.Bild: Bärpaj samt vaniljpannacotta.Samt en chokladmouse dekorerad med små blommor. De gick också att äta. Denna mouse var kryddad med kardemumma så den gick inte riktigt hem hos mig.Bild: Oskar i väntans tider.Bild: August väntar han med.


Kommentera här 3 st

Underbara ting

Datum: 2011-06-13 Klockan: 14:24:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Man ska som sagt njuta. Man ska stanna upp.

Jag måste lära mig sluta bry mig i hur man tror att det SKA vara. Herregud, om nu någon anser att man ska ha de på ett eller annat sätt är de ju fritt fram att komma hit å fixa detta.

Man tror att det ska vara plockat å städat och fixat i trädgården för att alla andra har de. ALLA ANDRA ja de är ju sånt jag själv ser. Å visst jag VILL ha det så. Men inser att det inte riktigt fungerar i mitt liv.

Jag gör det jag klarar, det jag vill. Jag lever inte i en missär men visst jag vill så mycket mera. Jag vill njuta av mina barn, min man. Jag vill verkligen ha tiden för annat än måsten. Så jag gör det jag vill och orkar och klarar. Resten får vara tills lusten kommer.


Bild: Jag å AlbinBild: Jag å Oskar. Denna bild är sååå fin.


Kommentera här 1 st

Njuta

Datum: 2011-06-13 Klockan: 10:00:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att njuta. Att finnas, att tänka.

Att koppla av. Vara ledig.

Idag går jag på semester och jag hoppas jag ska få många fina lugna dagar.

Vad har ni för planer inför sommaren?


Kommentera här 4 st

Rhodos

Datum: 2011-06-12 Klockan: 20:51:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Semesterresa. Aldrig varit i Grekland. Knappt rest alls. Barnens första resa. Storfamiljen ska ge sig iväg. Kasta sig ut och uppleva lite exotiskt. Husvagnssemestern och stugan undanstoppad för flyg å solsemester.

Njuta av värme och bad. Badkrukorna, pekar på mig och kastar en blick på Daniel kommer bli fiskar.

Jag hoppas verkligen att barnen och vi kommer få de hur mysigt å fint som helst.
Ja lata dagar blir det i alla fall. Å jag kommer njuta varenda sekund.


Kommentera här 8 st

Bananerna

Datum: 2011-06-12 Klockan: 20:03:00 Kategori: MusikDenna låt gör en så glad.


Kommentera här 2 st

Pirr

Datum: 2011-06-12 Klockan: 12:50:49 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Givetvis är de massa pirr. Massa oro som hör till.

Dubbelkollar å fixar.

Städat å plockat. Rent hem.

Allt står klart. Bara väntan.

Spring i benen. Tusen frågor.

Förberedelser. Snart... på väg. Bort.

Förhoppningar och förväntningar...

Längtan.

Sol och salta bad.

Semtester.RhodosJag å maken och alla våra goa ungar. Våra barn. Vi tillsammans. Allihopa. Förstå att få en upplevelse tillsammans. Det är sådant man bär med sig. Minnen.
Kommentera här 6 st

Dorisarna

Datum: 2011-06-12 Klockan: 08:47:27 Kategori: Allmänt

Två tjejer från Degerfors som ja gär uppväxt i åkte för ett tag sedan till Indien. För att leva där.

Jag har jobbat med den ena tjejens mamma så de är lite skoj att följa deras äventyr. Denna blogg är ju helt klart en kontrast till så många andra bloggar där ute som bara handlar om mode och saker som inte alls är intressant i min mening.

Trött på bloggar som inte tar upp något överhuvudtaget men som har massa läsare.... eller läser de? Nja de kommenterar väl mest för att synas.

Denna blogg rekommenderar ja.... för mig är den något som tillför.  DORISARNA

Jag tog mig friheten att låna två bilder av dom....Angelica och CindyHär är de på ett djurcenter och badar med elefanter. Om jag förstått allt rätt kommer de jobba på detta center där de hjälper djur. Va skoj säger ja bara.


Kommentera här 11 st

Blomster

Datum: 2011-06-11 Klockan: 19:03:49 Kategori: Trädgården

Som sagt.... lite pelargoner är aldrig fel.Min underbara tulpanpelargon. Denna är så otroligt vacker.

Detta är en liten doftpelargon. Den har smp små blommor och bladen är enormt vackra. Den doftar lite åt citronmeliss.Denna är också helt otroligt vacker. Det är en vild pelargon om jag minns helt rätt. Bladen är fina och mörkt gröna med en märkare ring. Blommorna enormt skarpa i färgen. Det är en småväxt pelargon. Så söt. Blomman är lite stjärnformad.


Kommentera här 3 st

Cornelis

Datum: 2011-06-11 Klockan: 11:38:19 Kategori: Musik

Såg filmen igår. Jag tyckte om den. Inte fart film men ändå. Ja jag tyckte om den. Se den, absolut.Tänkte på de där med personer på våra slantar. Fattar inte varför några av dom ska sitta på dom... de nya alltså. Sa igår att Vreeswijk va folklig... kär. MEN han var aldrig svensk medborgare....


Synd att Cornelis aldrig fick vara med om den storhet han fick efter Roskildefestivalen. Han dog kort därefter, 50 år gammal.


  Tycker skådisen Hans-Erik Dyvik gör rollen bra och är grymt lik Cornelies...


Kommentera här 3 st

Packa....

Datum: 2011-06-11 Klockan: 08:59:22 Kategori: Allmänt

Ja då ska man fortsätta packa. Tror aldrig vi blir klara. Men nu ska ja ta tag i detta och få ner det i väskorna.

Man har säkert med sig för mycket. Å så har man väl missat något. Kom på att jag kanske ska ha bikinin med... eller två. LER.

Killarna har en del nya badbyxor och kalsonger inför resan. Mamman har även hon handlat en del nytt. Alltid skoj.


Kommentera här 0 st

Planering och scheman

Datum: 2011-06-10 Klockan: 11:23:33 Kategori: August/barnen/Autism

Då har jag suttit med en del planering inför Rhodosresan. August behöver ha stöd för att kunna må bra. Känna lugn. Så jag har dragit ut bilder på hotell och omgivningar dit vi ska.

Vi har även gjort ett studiebesök på flygplatsen och gått igenom hur det går till där. Samt tagit bilder så jag kunnat gjort ett schema hur det kommer gå till. Man kan förbereda sig genom att titta på bilderna. Se ordningen och framförallt att minnas.Han har ju en planerad omgivning. I skolan har man också stöd. För att veta vad som kommer sedan. En egen arbetsplats.

Färgerna visar veckodagen.

Nu är de planering för resan. Det brukar vara lite oroligt när man åker bort. När man ska sova borta. Men sånt har man ju ställt in sig på. Maten har blivit ett större problem men ja det får bli som det blir. Man måste ha en positiv inställning. Tänka att det kommer att gå bra.

Mina egna barn är nervösa inför flygningen. Själv har jag knappt hunnit tänka. Jag är mer nervös för att inte ha med allt. Passen. Biljetter. Medicinerna. Att allt inte ska fungera. Men sånt är väl naturligt. Lite pirr ska man ju ha.August har haft många saker den sensaste tiden. I onsdags var han på sin första riktiga skolresa. Den gick till Göteborg. Första tågresan. Åka spårvagn. Paddan och vidare Universeum. Det hade gått enormt bra. Man blir så glad och stolt.
Kommentera här 19 st

Vinden

Datum: 2011-06-08 Klockan: 17:36:23 Kategori: Hemmet

Ja då har det blitt golv ända ut uppe på vinden. Martin lägger sista handen på detta i detta nu.

Har varit uppe och pratat ihop oss om hur saker ska vara där uppe. Jag vill att de händer MASSOR... NUUU.

Nu tar han ledigt två dagar för att åka på student.

SUCK... men han är effektiv så det lär ha hänt en del när vi kommer hem.Här har Martin även lagt en balk eller ja avvägning för att vi ska kunna ta bort väggen mellan köket och vardagsrummet. Denna renovering blir visst bara större och större. LER. Martin får dock mer jobb.Avluftningen har han även fixat till. Tagit bort all gammal isolering.

Så de rullar på. Det jag med spänning väntar på är ju när huset byter skepnad och får sina takkupor.
Kommentera här 4 st

Presenter

Datum: 2011-06-06 Klockan: 10:57:33 Kategori: scrapbooking

Sitter nu i sista stund och försöker få klart lite småpresenter till lärare och fröknar innan vi åker. Barnen deltar ju inte på skolavslutningen.

Sedan har jag börjat plocka fram inför packningen. Så det finns lite att pyssla med. Jobb väntar om några timmar så tiden känns lite knapp.

August åkte precis med fiskespöet i högsta hugg med pappa. De ska ha en dag tillsammans. Härligt.
Kommentera här 10 st

Underbart

Datum: 2011-06-05 Klockan: 22:33:13 Kategori: Allmänt

Idag har vi haft den bästa dagen på länge. JAG har haft den bästa dagen. Mått så förbannat bra. Kännt mig totalt avslappnad och umgåtts med helt fantastiska människor. Vädret kan man inte klaga på och maten var hur god som helst. En fantastisk dag helt enkelt. Vi började tidigt ute på Skutberget. Sedan for vi vidare mot Kil för att avsluta dagen hos Daniels kusin Lotta. Vi har firat Daniels faster HELA dagen.Bild: Älskade unge. Oskar och jag.Bild: Albin å jag... finaste.Bild: Älskade make.Bild: Fika. August jag och Oskar.Bild: Underbar natur. Ett gammalt hus från 1600 med otrolig grönska. En idyll.Bild: Jag och Daniel

Alexandra har tagit de flesta bilder. Hon är så duktig. Albin har även fångat henne på en mängd otroligt fina bilder. Men Elin och August fastnade inte på många bilder alls under dagen. KAN bero på att det är just Alexandra och Albin som springer runt med kameran. LER.Bild: Albin med en lyktstolpe.. Visst är den fantastisk?


Kommentera här 4 st

Firat August

Datum: 2011-06-04 Klockan: 22:11:55 Kategori: August/barnen/Autism

En strålande fin dag. Så härligt.

Vi passade på att fira August som fyller år på tisdag.

Vi har firat med jordgubbstårta och paket samt gäster. Nu ikväll har vi grillat fläsk och oxfile och avslutat med pannacotta med jordgubbar.

   

Bilder: Jordgubbstårta och fikat. 


   

Bild: August.

 

Bild: Fiskespöet var nog de bästa paketet. Han har varit ute och provkastat och det gick väldigt bra. M har lovat att han ska få bli med ut och fiska på älven.

 

Bild: Alexander var med idag. Han var med farmor Irene ( August moster ) då mamma och pappa var på BB. Idag blev han storebror. En lillebror blev det.

   

Bild: Mamma i nya kläder å pappa....

 

Bild: August skär upp tårta med hjälp av morfar.

   

Bild: August blåser såpbubblor. Kusin Elina hjälper till.

 

Bild: Å här har August gjort iordning sin egen snickerboa.Bild: Jordgubbspannacotti.


Kommentera här 7 st

Måla

Datum: 2011-06-04 Klockan: 12:03:35 Kategori: Hemmet

Trodde aldrig vi skulle kunna måla all panel på några dagar. Det kändes enormt tungt och kroppen har värkt kan jag lova. Men nu är vi på gång... det tar på bräderna och ja nu ser vi en ende. Vi kommer hinna detta under helgen utan att stressa. Känns enormt skönt. Alla har faktiskt hjälpt till och nu har vi hela vinden att lägga på.

Det blir alltså vit panel i tak och på kortväggar på övervåningen. De är utepanel så den är inte hyvlad. Blir lite lantlig gammal stil som jag vill ha där uppe och mycket ljus.

Jag hoppas bilden jag har i skallen ska gå att få till i verkligheten.

Å vilket undebart väder vi har. NJUTER. Så gott med sol å värme. Hoppas ni har en bra helg alla där ute.


Kommentera här 6 st

Paus

Datum: 2011-06-04 Klockan: 07:36:07 Kategori: August/barnen/Autism

Sol och en helt underbar dag igår. NJUTA.

Jobb och så hem och måla. Men jag hann handla lite fina kläder till mig själv innan. Tänk att jag blir så lycklig av lite shopping.

Idag är de ledig lördag och jag vaknade tidigt. Ligga kvar när man är klarvaken är ingen som helt idee utan ja här sittar jag nu och funderar å tänker.

Ska fira August idag som fyller nio på tisdag. Han väntar spänt på paket och gäster. Men ännu sover det lilla trollet som resten av familjen.Jag är så innerligt tacksam för mitt mående just nu. Jag vet ärligt inte när jag mått så bra. Jag hoppas det kommer vara såhär. Jag är liksom värd de. August sa igår att mamma mår bra av sin medicin och känner sig lugn på jobbet. LER. Ibland funderar man på var han får allt från. Men han känner sig ju lugn av sin medicin så ja då är det samma för mamma. Visst har han rätt. På många sätt men jag blir så förvånad när han säger sånt där. Min prins.


Kommentera här 5 st

Nytt

Datum: 2011-06-02 Klockan: 10:49:34 Kategori: Allmänt

Idag tar jag det skapligt lugnt. Sov för en gång skull fram till åtta.

Lagt ihop de målade brädorna samt målat några. Borde målat mera. Men ryggen värker. Målet är att beta av dom innan tisdag då vi inte kommer kunna använda hela vinden att lägga ut dom på. MEN vi ska hinna. Vi jobbar ju också. Samt att vi ska fira Daniels faster i helgen samt August. Så ja, vardagen kommer ju lite smått emellan.

Snart bär det av för att jobba kvällen och imorgon dag. Daniel är på simtävling med tjejerna och jag har endast sex arbetsdagar kvar, sedan semester. Förberedelserna för Rhodosresan är i full gång och man planerar med allt som ska med. Att resa sju personer är ju lite skillnad från att enbart åka ensam. Jag har aldrig rest med mina barn utomlands och har inte så stor erfarenhet av detta alls. Har rest ett par tre gånger och då har vi bara varit två.

Detta ska bli så spännande.
Kommentera här 10 st

Dagen

Datum: 2011-06-01 Klockan: 21:04:49 Kategori: Hemmet

Denna dag var det alltså byggstart.

Det hände inte så mycket på själva bygget idag utan det var ju massa förberedelser.

Ställning som byggdes samt panel som kom hem och lyftes upp. Martin har även tagit upp en öppning i fasaden så det går enklare att få in materialet till vinden.

Jag har nu målat en del av panelen. 45 bräder. Känns tyvärr som en piss i missisippi med tanke på vad mycket som ska målas.

                           

Nu tänker jag lägga mig för dagen. Det väntar två dagar med jobb och så ska vi som sagt ta oss igenom ett antal brädor innan Martin kommer tillbaka på tisdag för att dra igång på riktigt.
Kommentera här 7 st

Mera pyssel

Datum: 2011-06-01 Klockan: 11:10:50 Kategori: scrapbooking

Suttit med mina beställningar. Det är skoj att få göra kort till andra. Man får ju ett helt unikt kort vilket inte är så fel.Bild: Ännu ett studentkort i gult och blått. det har varit hemskt skoj att få göra dessa kort till studenten.

Vidare har jag gjort ett grattiskort.Bild: detta kort blev i lite mera jordnära färger. Gröna och lite röda och bruna toner.

För ett litet tag sedan gjorde jag en LO med August och tema voffeldagen med lite kuriosa om dagen.Jag har ju även gjort annat. Layouter till andra har jag gjort med teman kring barnen. Tavlor med barnens favoritfärger och intressen. Nu fick jag förfrågan att göra en tavla med ram och med Eric Saade som huvudperson. Denna ska bli en födelsedagspresent till en tjej som har honom som idol. En annorlunda present som hon kommer bli helt ensam om.Tycker inte det finns några som helst begränsningar vad gäller scrapbooking. Man kan göra det mesta och det blir unikt. Glöm inte att jag tar emot beställningar på de mesta och att allt går att skicka per post.


Kommentera här 8 st

Bygget

Datum: 2011-06-01 Klockan: 08:42:25 Kategori: Hemmet

Jaha då var det byggstart idag.

Martin har redan varit här och satt upp ställning på framsidan. Nu ska ha nhämta mer grejjer för att ta upp en ingång i gaveln på huset och ta upp material.


Bild: Huset på framsidan med ställningen uppe.

Själva bygget kommer ta fart nästa vecka men vi kommer få börja måla all panel som ska upp i taken uppe på vinden sedan.

Som jag tidigare berättat är det en hel del som ska göras. Vår vind ska alltså inredas till en ny våning med två rum och en större hall på mitten. Trapp ska tas upp vilket medför en del förändringar i köket. Vidare ska vår fasad bytas. Vi ska även byta altandörr samt ta bort en annan altandörr i sovrummet och få ett fönster där. Vidare ska huset få två takkupor som gör att våningen där uppe blir större och att vi får in mera ljus.

Det är med andra ord ganska stort bygge och till vår hjälp har vi Martin. Martin är tillsammans med Malous lillasyster Frida så de känns tryggt. August är stormförtjust att ha honom här dessutom. LER. Han var inte så glad i det från början då han varit en aningen svartsjuk på Martin. Frida är nämligen lite speciell för August.Bild: Martin å August i vintras ute på Martins gård. Ja för han är inte bara snickare, han är bonde också.


Bild: Framsidan. Huset ser förjäkligt ut. Nu ska det få sitt ansiktslyft.


Bild: Baksidan.

Taket kommer även förlängas ut lite på varje sida så det inte blir att regnet rinner på samma sätt på fasaden.


Bild: Här ser vi ena sidan av huset.

Här kommer en takkupa byggas samt en på andra sidan av huset. det kommer givetvis lyfta utseendet rejält. Samt att vi både får in ljuset samt större yta.Bild: Här ser ni ritningen så får ni en liten aning om hur det blir.

Detta ska bli grymt spännande.


Kommentera här 3 st