Gott nytt år!

Datum: 2010-12-31 Klockan: 11:03:48 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Då var de årets sista dag.

Jag tänker på tankens kraft. Att med tankens kraft och affirmationer påverka vårt liv.

Idag ska vi alla tänka att nästa år ska innehålla allt det vi vill att vi ska uppleva och förändra. Att vi ska tänka oss BRA. Så med tankens kraft ska vi få det år vi faktiskt vill. Tror man riktigt mycket på det man vill kan saker hända.

Så nu ger vi oss in i 2011 med dessa bra och positiva tankar.


Bilden kommer från Liselotte, klicka här för att komma till hennes sida: LOTTASKÅL!!

Ta de nu lungt idag och ta vara på varann. Själv ska ja snart åka till jobbet. Helt okej. Jag är inte så mycker för högtider så jag klarar mig. familjen får fira in det nya året utan mig.


Kommentera här 12 st

Bok tips för oss som vill lära mera om Autism

Datum: 2010-12-30 Klockan: 19:44:13 Kategori: August/barnen/Autism

Vill tipsa om två bra böcker för oss som har barn med autism eller Asperger, ADHD...

SvenOlof Dahlgren

Varför stannar bussen när jag inte ska gå av?

Varför stannar bussen  


Hur ska man förstå och hantera situationer kring barn, ungdomar och vuxna med Autism, Aspergers syndrom och DAMP? I denna bok diskuteras olika förklaringsmodeller utifrån aktuell forskning och med hjälp av en mängd illustrativa exempel.

Lorna Wing

Autism-spektrum

Autismspektrum  

Lorna Wing var den första forskare som förstod att autism inte bara är ett tillstånd utan att det handlar om ett helt spektrum till vilket hör Aspergers syndrom och s.k autistiska drag. Hon la därvid grunden till uppfattningen att det berör många människor. Lorna Wing är en av centralgestalterna inom autismområdet och är unik i sin kombination av förälder, kliniker och forskare.


Mycket bra läsing och lätt att förstå.

Texter och bilder är lånade på: Adlibris


Glöm heller inte att bidra med dina kunskapskaper i ämnet på bloggen:

HJÄRTEFRÅGOR

Kommentera här 9 st

Plötsligt

Datum: 2010-12-30 Klockan: 17:24:46 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Så händer de.... ja de gör ju tyvärr de för mig. De händer. Något händer. Upp som en sol ned som en pannkaka utan att jag kan styra de alls.

Hur mycket jag är strävar mot det som fungerar så hamnar jag i det stora svarta återigen.

Varför jag aldrig är nöjd. Alltid behöver mera. Alltid vill ha mera.

Jag vet allt om hur man kan må. Jag kan alla skiftningar i måendet. Jag kan all gråskalor alla svarta hål. Jag har besökt de flesta.

Men givetvis finns det som för mig mot ljuset.

Tänk enormt de sista dagarna och vet att jag har de finaste man kan ha. Jag är glad för allt och jag är tacksam.

Ändå söker jag kicken. Fixen som ger energin och glädje och tillfredställelse. Fixen som ger suget efter mera ett uppehåll.

Sökandet efter bekräftelse. Hela tiden likt en issbrukare vill jag hitta kicken. 

Jag behöver ett fristad. ett vilohem i mig själv där jag är nöjd. Missnöjjet i det nöjda. För jag är ändå nöjd och tacksam. Fast ajg är ett ego som aldrig är just nöjd.

Hur ska någon förstå? Hur ska man någonsin hitta lugnet? När ska jag förstå mig själv. Acceptera?
Monstret, herr mörker tar över livet. När jag går in i det nya året ska monstret vara borta. Han ska bytas mot en ljus ängel.

Dreaming people... jag är ett drömmande väsen. Kommentera här 5 st

Skaparglädje och vardagslyx.

Datum: 2010-12-29 Klockan: 16:01:17 Kategori: scrapbooking

Jag älskar fusknaglar... mina naglar blir aldrig långa och starka. Men jag unnar mig sällan naglar. Idag av en impuls blev det i alla fall naglar och jag kör franskt och gele denna gång får vi se om de håller bättre än akryl. En thaillänsk tjej som gjort dessa och som många pratar gott om. Snabb och till ett himla bra pris. Beuty Nails i Karlskoga.

Lite längre... jag vet men ajg älskar detta å man känner sig fin. En present till mig själv.

Vidare hade jag lite beställningar på tavlor med texter och ett nyårskort."att tappa fotfästet en liten stund är att våga"
"Sakna inte det du drömmer om utan njut av det du har"
Kommentera här 10 st

Att samla in...

Datum: 2010-12-28 Klockan: 11:34:13 Kategori: August/barnen/Autism

Just nu läser jag en del fakta.

Eftersom jag ska läsa en kurs i Handikapvetenskap med inriktning på Autism så har jag redan börjat läsa en del av kurslitteraturen. Jag har givetvis läst böcker i ämnet redan tidigare men såhär snart två år efter diagnos så känner jag att jag kan ta in på allvar. Att det sätter sig och att jag börjar SE.

Mycket i August har jag inte kunnat se som Autism. Jag har accepterat men har haft den där bilden av hur Autism ÄR och så ÄR inte min son. Jag har haft den gravt Autistiska bilden framför mig och jag har inte sett så många med funktionshindret så jag kunnat begripa vad stor skillnad det faktiskt är mellan olika personer.

Idag när min kunskap växt kan jag börja se med andra ögon.

Nu när jag läser min litteratur ser jag AHA är de SÅ de är.

August pekade aldrig som liten, så som andra barn gjorde. Ja ni vet:

-Titta lampan.

Aldrig. DÅ tyckte jag det var märkligt men sedan har de fallit i någon form av glömska.

Fantasi har ju sonen. O ja han leker att han är Tomten på jul... eller nej han gör ju inte de. Han ÄR ju tomten. August är u inte alls närvarande just där och då utan han ÄR tomten. Allt för att klara detta med just Tomten.

Mycket faller på plats när man läser och får en annan syn på det man tror sig se. För att man helt enkelt inte kan detta ännu. För att det finns så mycket mer att lära sig.

Jag har en helt underbar unge. Jag ser inte så stora problem och jag vet att många har det tuffare än vi. Men vi har fått ganska bra rutiner som jag tror gör August trygg. Mycket av de jobbiga situationer som vi tidigare hade har vi sakta men säkert fått slippa pga tillrättaläggande och träning.

Jag ser fram emot utbildningen men givetvis med skräckblandad förtjusning. Livrädd samtidigt.
Kommentera här 7 st

Oro

Datum: 2010-12-27 Klockan: 21:38:58 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att oro sig INNAN saker ens har skett är idioti.

Att oro sig om saker man inte ens vet kommer hända är väldigt energi krävande.

Det är så dumt så det är inte sant och ändå är det sådant jag håller på med ganska ofta.

Det är ju helt klart bättre att lägga energi på saker här och nu och ta det där OM det händer och NÄR de händer.

Man vet ju detta och ändå kan de vara så svårt.

Jag har känt en stor oro inför något en tid. Jag har gjort de mesta för att slippa. Förhala. Tills man kommer till en punkt när det helt enkelt inte går längre. Man måste ta tjuren vid hornen som man säger.

Å så går det bra. Hur bra som helst. Man fixar det där man vet innerst inne att man klarar.

Luften går ur en och man känner att man ödslat oro i onödan.

Men nu efter så känner jag ändå hur jag växer. Jag klarar ju detta. Jag är ju bra trots allt. Jag är ju inte den som inte fixar nya saker. Förändringar ÄR bra.

Nu har jag ett sådant där orosmoln framför mig. Men jag kommer göra ett försök. Jag tror jag kommer fixa även detta. Men nya utmaningar är nya och man måste samtidigt få växa in i det.


Kommentera här 4 st

Ängslan

Datum: 2010-12-27 Klockan: 11:16:03 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Har detta med min ålder att göra eller vad har hänt efter vägen?

Kaxig å vågat allt till att tro att det inte kommer gå fast man längst där inne vet att man kan?

Att veta att man klarar fast man tror att de inte kommer gå eller i alla fall tänker HUR ska detta gå jag kan ju inget? Fast jag kan men vet inget för att de är nytt.

Oro och änglsan känner jag idag inför det som är nytt fast ändå gammalt. För de jag i grunden kan i ryggmärgen men ändå är nytt.

Jag tar ett djupt andetag och ger mig ut. Kastar mig ut. Tappar fotfästet.

Kan bero på att jag inte vill. Jag vill verkligen inte. Jag behöver tryggheten. Det som är välbekant. För ajg har så mycket runt mig som gör att jag behöver detta något enormt. Men för att överleva var jag tvungen.


Valen är inte alltid många. Jag måste. Jag tar tag i det jag måste om än motvilligt.


Kommentera här 4 st

Varför?

Datum: 2010-12-26 Klockan: 19:11:34 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Varför är allt så komplicerat?

Varför i all sin dagar behöver jag så mycket för att känna tillfredställelse?

Varför vet jag precis hur man ska leva och hur de ska vara när de gäller alla andra, men när de kommer till mig själv blir allt så svårt och riktigt avvancerat?

Att leva som man lär och göra som man vet är de bästa?

Jag har i alla fall kommit till många insikter den sista tiden. Jag har brutit med personer som verkligen förpestade hela min tillvaro. Som varje dag gjorde saker som gjorde att min energi sakta försvann.

Jag har kommit till ro och vet att jag har några få vänner runt mig som jag faktiskt mår gott av att ha i just mitt liv och som jag återigen tagit upp kontakten med på ett annat plan.

Jag behöver träffa vänner och göra saker med andra för att må bra. Jag behöver ha saker att se fram emot och inte vara så mycket ensam. Jag trivs inte med ensamheten. Det ÄR inte jag.

Nu fylls jag med massa fudneringar och tankar. Jag är en stor egoist somb ehöver massor med bekräftelse. När jag inte får detta börjar jag sakta ramla ihop. Falla i bitar likt ett stirt pussel som sedan ska finna sina bitar igen och bli helt.

Hur når man bäst fram till den som behöver hålla ihop mitt pussel? Var hittar jag mitt egna lim som håller ihop det och får mig nöjd med det som är?I rymden finns inga känslor? Jo jag tror de. I min rymd finns det enorma känslor och just nu saknar jag dig så enormt. Det gör ont ända in i själen. ÄLSKAR DIG!


Kommentera här 5 st

Annandag jul....

Datum: 2010-12-26 Klockan: 12:07:37 Kategori: Allmänt

Å vi sov läääänge. För länge för att jag ska känna att jag hinner med dagen. Förmiddagen ska jag vara uppe för att känna att jag hinner med. Dagen försvinner så fort.

Idag ska Daniel jobba..... vi ska slappa. Inget annat. Funderar på att skriva ut foton och göra Layouter. Eller ta fram ett pussel.

Vill dock ha sällskap. Men inte åka iväg. Hoppas jag får främmande sedan. Men de ser mörkt ut.

Tankar har börjat snurra igen. Sådant som brukar komma. Tyvärr. Men jag är glad att ajg hittat en form av ballans. En ballans där jag trots allt mår oförskämt bra. Måste orka hålla i de nu.Kommentera här 2 st

Juldagen

Datum: 2010-12-25 Klockan: 11:54:45 Kategori: Allmänt

Det är väldigt lungt. Nästan enormt trist å tråkigt på juldagen.Bild: Tomten (August) vid granen och alla årets julklappar.


Kommentera här 7 st

God Jul

Datum: 2010-12-24 Klockan: 10:12:13 Kategori: Allmänt

Smyger in och säger GOD JUL till alla som KANSKE kikar runt på bloggar idag.

Ha nu en riktig fin dag och NJUT av varann.


Kommentera här 6 st

En GT

Datum: 2010-12-22 Klockan: 21:22:25 Kategori: scrapbooking

Ja ha.... kvällen och trots en middagslur så är jag TRÖTT.

Försöker samla energi för att orka de vanliga bara.

Men tar de mest chill.

En LAYOUT jag gjorde häromdagen.
Undrar om man får några julklappar i år? Jag har faktiskt inte varit snäll så ärligt får jag nog inga alls. Vad har ni önskat i år?


Kommentera här 19 st

Dagar före Jul

Datum: 2010-12-22 Klockan: 07:40:15 Kategori: August/barnen/Autism

Dagarna går fort. Snart Julafton och August framförallt väntar.

Han förbereder sig. Han klämmer på paket och han tittar och frågar. Han undrar om Tomten fast det ärndå slutar med att det är han själv som tar den rollen. PÅ allvar och fasen tar den som råkar säga att det är August. Det ÄR ju tomten.

Han har fantasi i alla fall och kan leva sig in i ett rollspel han gjort många gånger. Fantasi är annars något som kan vara just svårt.

En del barn med Autism klarar inte detta med Julen alls. Men August klarar av detta. I lagom mängd och om vi förbereder. Han ser fram emot detta som vilket annat barn som helst och det är skönt. För det kan ju bli svårt annars. Samtidigt så kan man fira jul på många sätt. Det finns ju faktiskt inte något sätt som är rätt eller fel. Huvudsaken är att de finns förståelse och att man respekterar att det är så olika som det kan vara.

Samma gäller oss vuxna. Vi måste inte stressa inför julen. Det finns egentligen inga måsten alls. Jag tänkte på igår hur alla hysteriskt köper julklappar sista dagarna, städar som tokar och har massor som måste göras. Jag satt själv lugnt i soffan för att jag helt enkelt inte orkar annat. Såg mig omkring och tänkte, hur de än ser ut här hemma så blir de Jul. De som kommer till oss får ta de precis som vi har de. Å det vet jag att de gör. Jag tänker inte städa extra för detta. Jag vill ha en fin och skön jul utan stress och så kommer de bli.


Bild: August med sina julklappar från Malou å gänget häromdagen. Han rä som vanligt glad och skiner som en SOL.


Kommentera här 28 st

Julgran

Datum: 2010-12-21 Klockan: 15:26:43 Kategori: Allmänt

Eftersom jag HATAR barr så har vi ingen riktigt gran.

Granen tog man in dagen innan julafton och så kläddes den.

Jag köpte varje år något litet nytt julpynt till granen och dessa saker var heliga och låg i min egna lilla ask. Asken växte och blev större och snart rymdes de mesta där i.

I år släppte jag taget. Vi klädde granen i söndags då alla våra barn var hemma. Alla utom Oskar deltog. Mamman satt snäll bredvid och lät barnen ta detta och göra den till sin. För första gången.

Jag bestämde inget.

Eller jooo, inga smällkarameller uppe i granen. De ska hänga där ner. ENBART. PUNKT.

Daniel frågade varför.

Jag svarade DÄRFÖR.

De är ju inget svar. Men de bara ÄR så. De ska hänga där nere. har alltid gjort och ska alltid göra. LER.De är dagarna innan jul och jag har inte fått ett enda julkort. Har folk slutat med denna fina och trevliga tradition? I år har jag gjort egna julkort och jag har skickat en hel del. Jag har dock inte hunnit alla så ja jag är väl inte perfekt jag heller men jag tycker det är så trevligt med julkort och tycker tidigare år att de kommit så tidigt. Men i år INGA. Ett sms? Jo de är trevligt men nog ska de komma ett julkort också? Givetvis har jag skickat mindre för var år eftersom jag inte får några själv knappt men visst är de lite trist?

Skickar ni julkort?


Kommentera här 14 st

Nya dag

Datum: 2010-12-21 Klockan: 07:52:44 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det är en ny dag. En kall sådan.

Jag är inte bra och ska vila. Plocka med det jag orkar då magen fortsätter vara just dum.

Kroppen blir liksom helt slut när min mage strejkar. Den fungerar inte alls. Jag får värk och jag mår illa. Så vila är det som fungerar bäst.


Bild: August igår när han öppnade sina julklappar han fått av Malou & co.


De sista dagarna har varit turbulenta. Jag har inte varit bra och sedan hände ytterligare saker som verkligen har gjort min vardag tung. Nu är det mesta utrett utom min mage då så nu ska vi vända de negativa till något positivt och jobba för att vi alla ska må gott.

Det finns givetvis hopp och jag vet att det kommer gå åt rätt håll nu.

Kommentera här 2 st

Glad....

Datum: 2010-12-20 Klockan: 22:19:35 Kategori: August/barnen/Autism

Jag har haft en bra kväll.

Jag är så glad att jag har de som verkligen är underbara omkring mig. Idag var en sådan dag som jag behövde detta.

August har firat lite jul med sin extra familj ikväll. En s uperfin kväll med lite mat å fika och prat och julklappar.

Gissa om det lös i ögonen med alla fina saker som han fått? Lillsnutten.

Nu sover han gott i sin säng och ingen är nöjdare än hans mamma.

Även om jag fick en rejäl törn på min mamma-roll denna helg och vi fick göra en del saker som man inte trodde fanns så har vi alla gått starkare ur detta och jag vet att vissa saker måste man igenom.

Sitter lite halvtrasig men nöjd i soffan å väntar in världens goaste make som jobbat kvällen. Är rörd över värmen, över sms:et från Malou för en stund sedan och det meddelande jag fått på FB.

Jag är glad över Malou och Andreas som finns där för August, oss. Malou vår extra mamma och Lena och Frida. Tänk va rika vi är! Ett helt år har de funnits med i vårt liv nu. Å jag vet att de alltid kommer ha en speciell plats hos oss.

Någonstanns hoppas ajg att jag har lyckats med något.


Kommentera här 3 st

Riktigt ont i magen

Datum: 2010-12-20 Klockan: 09:43:19 Kategori: Kropp å själ/ADHD

I fredags kom ett telefonsamtal.

Samtal efter. Man tror sedan att allt är okej tills nästa samtal kom igår och man får ett slag i magen som gör att man inte kan stå upprätt.

Det samtal som sedan blir känns svårt och tungt.

Jag känner mig ifrågasatt och oduglig.

Jag har inte gjort fel men jag har misslyckats. Någonstanns har jag misslyckats och det känns så förbannat hårt.

Natten har varit fylld med ångest och mardrömmar. Jag har ont i magen och mår illa.

Nu väntar ytterligare samtal.

Jag gör nu allt för att ställa till rätta. Få saker på rätt plats och få någon att förstå. Någon att förstå allvaret.
Kommentera här 8 st

Fjärde advent.

Datum: 2010-12-19 Klockan: 11:13:46 Kategori: scrapbooking

Snön faller från en jämngrå himmel.

Maten står på spisen och puttrar och jag försöker hitta energi att få klart med lite julbestyr.

Eftersom alla våra underbara ungar är hemma idag så kommer vi klä granen. Vill att alla ska vara med.

Jag måste rensa mitt matsalsbord som är ett PYSSELBORD.... suck. De om något tar emot. Just nu har jag en del projekt.
Kommentera här 5 st

STORT

Datum: 2010-12-17 Klockan: 19:27:34 Kategori: August/barnen/Autism

Idag kom Daniels dotter Elin hem med något till MIG.

Hon hade gjort detta halsband i träslöjden till mig. Jag lvoar ajg blev jätteglad och RÖRD. Sånt här är stort när de inte är sina egna barn men ändå ett i skaran.Detta hjärta kommer jag använda det kan jag lova. Jag tyckte mycket om detta.


Kommentera här 14 st

Lo

Datum: 2010-12-17 Klockan: 16:09:52 Kategori: scrapbooking

Fortsatt med pyssel. Vad mer kan man hållas med dagarna innan jul?

Julkorten är inte ens klara ännu. Ler. Men jag hoppas jag ska få iväg till alla. Men jag har sett de senaste åren att jag får mindre och mindre med julkort. Jag tycker de är synd. Jag själv uppskattar mer ett kort än ett sms. Men visst de ÄR ju kul de med. Samtidigt har jag minskat ner på julkorten, de har jag.

Jag gjorde en Layout med detta underbara papper i grått med tomtemotiv. Detta är papper man nästan inte vill skära i. Jag har därför inte gjort någon stor dekoration. August älskar att vara tomte så därför är de han som pryder denna LO.


Kommentera här 6 st

Scrappar julkort.

Datum: 2010-12-17 Klockan: 10:40:53 Kategori: scrapbooking

Försöker få klart lite julkort. JA jag vet. Jag är ute i sista minuten. Men idag kom lusten. Inte igår. Igår hade jag en bra förmiddag. En aldeles super förmiddag med träning och massa vardagsmotion. Senare kom migränen och jag sov hela eftermiddagen. Sedan kom bakslag två. MAGEN.

Hemma från jobbet. Vilar, läser och pysslar och vrider mig i mina magbesvär. IBS... hej käre du.

Bjuder på lite bilder. JUL.Bild: Röd AmaryllisBild: Julklappar...Bilder: Julkort.

Idag anländer oxå min nya diskmaskin. Härligt. En som ska fungera.

Asko D5157XLS AVH

Kommentera här 11 st

Sociala berättelser/seriesamtal

Datum: 2010-12-15 Klockan: 20:47:55 Kategori: August/barnen/Autism

Att göra sociala berättelser är något jag inte provat alls knappt. Jag har av någon anledning tyckt detta varit svårt. Men nu har August klippt sönder en hel del vantar och vidare börjat göra smörgåsar med ketschup och flytande margarin. Från att ha kunnat fixa sina smörgåsar själv så börjar han göra saker han inte alls gjort tidigare. När förmaningar inte alls räcker till kände jag idag att vi RITAR hur vi vill ha de. Kryssar de vi INTE tycker passar.

På detta sätt blir det inte så svårt att förstå. Man får också en BILD av hur det önskade beteendet eller handlandet kan se ut. Ofta kanske man förstår att det man gjort är fel men man vet inte hur man vill att det SKA vara istället. Vilka förväntningar man har på sig.

Vidare visar man med bildernas "gubbar" hur vi känner i situationen. Mamma i detta fall blir ledsen när de nya vantarna blir sönderklippta. Jag gjorde detta enkelt idag, jag hade kunnat visa hur HAN kommer känna med sänderklippta vantar. Att han kommer frysa. MEN jag valde inte detta just nu. INte för många led. Fortsätter detta blir de att dra i den tråden också.Kommentera här 16 st

Dagens Lunch

Datum: 2010-12-15 Klockan: 14:21:11 Kategori: Allmänt

Dagens lunch va de ja....Keso och grönsaker samt kräftstjärtar. Gott. Å förbannat nyttigt känner jag. LER.

Stora sonen är hämtad. Äntligen är han i mål med sina prov och betyg för denna terminen och mamman pustar ut.
Kommentera här 5 st

Theory of mind

Datum: 2010-12-15 Klockan: 13:16:58 Kategori: August/barnen/Autism

Therory of mind är ett psykologist uttryck för förmågan att känna igen och förstå andra personers sätt att tänka reagera och deras värderingar. Att kunna förutse vad som kommer att hända och hur andra känner. Man kan även kalla det en form av tankeläsning eller tankeblindhet.

Man måste komma ihåg att personer inom Autismspektrat har en omogen eller bristande förmåga till THEORY OF MIND. De saknar inte detta eller empatiförmåga som man kanske tror. De bryr sig visst om andra och vi måste bara hjälpa dom tillrätta. Man måste visa dom vägen. Man har svårt att kunna se att någon blir ledsen och varför. Se sammanhanget. få ihop detta.

Idag när jag hämtade min August på skolan hade man satt upp bilder på väggen där barnen hade ritat olika ansiktutryck. De hade fått titta sig i spegeln hur det såg ut när man såg arg ut och ledsen och glad osv. De hade pratat om kroppsspråket och vad vi visar med kroppen.

Jag blir så glad att de verkligen jobbar med Theory of mind.

Jag jobbar med detta hemma med. I vår vardag. Där man ofta får påminna August om att man inte säger rakt ut vad man tänker och tycker för att man kan såra någon.

Han hade idag berättat på skolan att man inte fick säga att någon var tjock, den kan bli ledsen, detta har min mamma sagt. Klart det känns bra att det har gått in. Att han lärt sig. Och vi fortsätter träningen så han vet hur man gör i de olika sociala sammanhang som vi alla hamnar i.

Jag är glad. Jag är en stolt mamma och jag är så glad att vi har en bra skola och kommun med utbildad personal som vet hur man ska jobba med våra barn.Jag ser även fram emot året i skolan där jag ska lära mig mer om Autismspektrat. Jag känner att detta kommer jag ha stor nytta av i livet som stort.

Jag kommer gå en distansutbildning på halvtid i Växjö. Handikapvetenskap Autismspektrum I heter denna kurs. Den är på 30p. Man kan sedan bygga på denna med ett år till. Men jag börjar med detta.

Att våga är ju att våga förlora fotfästet en liten liten stund och just dör är jag nu. Att jag ska kasta mig ut lite. Våga tro på mig själv och ge mig själv en utmaning.


Kommentera här 7 st

Väggord

Datum: 2010-12-15 Klockan: 10:55:18 Kategori: Hemmet

Även jag har fallit för dessa väggord.

Denna text pryder därför en vägg i vardagsrummet: A true Love story Never ends.

Denna text tyckte jag var en text jag känner starkt inför. Det jag å Daniel har känns starkt å just sann och visst är de VÅR LOVE STORY.


Kommentera här 7 st

Upp och så ned.

Datum: 2010-12-14 Klockan: 08:48:19 Kategori: scrapbooking

Inte en jättebra start på dagen.

Känner mig jättetrött och natten har varit si och så.

Har beslutat mig för en promenad före gymmet idag. Huvudsaken är att jag rör på mig.

Inget har gått vägen idag så jag borde itne göra så stora saker antar jag. Skulle göra ett julkort å ja näe ja kastade skiten. Jag har ingen insperation och inget går som jag vill. Ska nog helt ärligt plocka undan alla scrapsaker ett tag och ta nya tag senare.

Här kommer något jag fixat med i alla fall.

En flaska från Ikea som jag fyllt med citron och limeskal och lite socker och sedan fyllt med brännvin. Sedan gjort en tag och hängt runt halsen... Snaps med andra ord.

Nu ska jag ta den där promenaden innan jag lägger mig och somnar igen.


Kommentera här 12 st

Lucia....

Datum: 2010-12-13 Klockan: 20:24:41 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Varit och tittat på August klass när de lussat. Så duktiga och fina. Idag kan jag ju ändå tycka om detta med lussande. Förr var de svårt. Det var ju så att jag tvingades att vara skolans Lucia i trean.

Jag var väl den enda tjejen som INTE ville vara Lucia men ja lotten drogs och på lotten stod mitt namn. PUNKT, de blev ett tauma.

Idag blev jag faktiskt kallad på anställningsintervju. STOLT.... men jag tackade NEJ. De va nattjobb och jag mår inte så bra av att jobba natt. Det är inga problem att jobba men jag sover inte bra och känner mig bakfull. En anledning är även att jag fortfarande har mina resor och att jag faktiskt blir av med min heltid och får en tjänst på 75% OM jag skulle få den. Så om jag tackar ja och inte fixar nattarbete ja då har jag gått miste om mina procent och det skulle bli rejält tufft.

Så ja,,,, ja sa NEJ.

Dagtjänsterna var tillsatta.

Känns trist men ändå vet jag att jag gjort rätt. Jag kanske hittar något annat.

Nu känns detta med skolan så rätt så de är fokus mer än något annat. OM jag klarar skolan har jag ju mer att komma med när jag söker denna form av jobb.


De känns konstigt som sagt. Säga NEJ....

Å vem vet vad som händer i framtiden? Ja vem vet. Just nu vet jag bara vad jag känner inom mig. Jag har jobbat på avdelningen jag är på i tio år nu. Nästa måndag börjar jag dock på en ny avdelning. Det känns jättebra och jag ser fram emot lite nya arbetskamrater och nya rutiner.


Kommentera här 2 st

JAG...

Datum: 2010-12-13 Klockan: 12:56:39 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det blev som sagt inte som vi tänkt idag. Men pga ändrade planer hann jag träna. Det är skönt. Idag körde jag i regel bara kondition och stretch. Jag har ju kommit igång rätt bra nu och målsättningen är att jag ska åka de förmiddagar jag är ledig. SKA.... inga undanflykter. Jag ramsar upp allt som vanligt men så åker jag ändå. Fast jag inte alls vill, LER STORT. För jo jag är LAT.

Men jag vinner så mycket. Det gör vi ju alla. Just nu skiner solen och jag sitter och säger NEJ jag orkar inte gå och hämta August jag tar bilen... den andra rösten säger att jag SKA gå för de är bra  med dagsljus,, frisk luft och att jag kommer må så gott efteråt.

Jag SKA gå... jag kommer att gå. För den där lata rösten SKA inte bestämma.

Jag mår bättre psykiskt. Så de ÄR värt de och jag har inte alls så ont i kroppen. Jag får igång cirkulationen och jag får ur slaggprodukter. Dety handlar inte om långa tunga pass. Utan att man kommer iväg och rör på sig. Lite... en kvart är bättre än inget alls.


Jag tänker på vinsterna. Det är de som håller igång mig.

Har precis ätit och väntar på en saffrans sockerkaka som ska bli klar i ugnen som ska tas med på lussefirandet sedan ikväll. Jag tvättar... plockar. Och är så NÖJD med livet.

Kommentera här 4 st

Autism- KAOS

Datum: 2010-12-13 Klockan: 09:18:30 Kategori: August/barnen/Autism

Idag skulle vi till BUP. Vi skulle träffa arbetsterapeuten. August var givetvis väl förberedd. Vad vi skulle göra osv. I och med detta skulle han missa Luciafirandet som han skulle ha deltagit i.

Körde de andra barnen då vi skulle vara i Karlstad klockan tio.

Hade två missade samtal då jag återkom hem. Ett meddelande på svararen. Skyddat nummer. Ont i magen och trodde det va jobbet.

INSTÄLLT. Hon hade blitt sjuk.

-Men mamma vi skulle ju få skriva på ett papper med en ny penna sa du ju.
-Men mamma varför är hon sjuk?
-Men mamma hur blev hon sjuk och vilken sjukdom har hon egentligen.
-Men mamma nu vet ju inte min skola att jag kommer.
-Men mamma nu vet inte mina fröknar att de ska gå och titta på mig när jag lussar.

Frågorna blev många. Detta som inte våra barn klarar. FÖRÄNDRING. Det vi förberett blir inte av. Vi måste ändra om. Ingen människa kan rå över att man blir sjuk. Detta ÄR sådant som händer. MEN det ställer till problem. Man tänker ju MAN FÅR INTE STÄLLA IN.

Men August ville lussa. Så han svidade om till TOMTE som han älskar att gestalta.

Förberedelse är så viktig. Vi såg ju vilket jobb Malou gjorde under dagen igår innan Julbordet. Han var så väl förberedd så de gick galant.

Lucia firandet får bli som det blir. Jag hann inte förbereda. Men han var glad och lycklig för att få vara med. Det är huvudsaken.


Kommentera här 5 st

Julbord

Datum: 2010-12-12 Klockan: 12:28:51 Kategori: August/barnen/Autism

Snart julbord....Bild: Min August som tomte på grötfesten på jobbet.

Idag innebär det lite förberedselse för August. Julbord innebär en hel del. Dels ska man väl uppföra sig och klara de olika mpmenten i att äta. Vidare är det nytt ställe, ny miljö alltså och människor man inte känner.

Föreberedelsen blir att berätta hur det går till och hitta saker han kan göra för sig själv om det blir långrandigt och jobbiga situationer.

Nervöst för detta är helt nytt men jag hoppas det ska gå bra.
Kommentera här 4 st

Nattuggla...

Datum: 2010-12-12 Klockan: 00:25:56 Kategori: Allmänt

Trött. Jooo men inte så farligt.

Imorgon måste de finnas ny energi och jag är LUGN. Så jäkla cool. Trots de som hänt känner jag mig just nu så förbaskat stark.

Jag har inte gjort en handling i detta som jag inte kan stå för. Fine om andra tycker något annat. Jag slåss för andra och jag tänker inte stå och se på längre. Jag har satt ner foten och trots den magvärk jag haft så känns det bra.

Jag har haft en bra dag.

Jag är på G och jag tänker inte sjunka så långt ner igen. jag ska ta upp de trådar jag kan för att stärka mig igen.

Imorgon är de julbord. Jag ska förbereda en son för detta. Det kommer gå bra för jag vet att med stöd fixar han detta. Gammeldags julbord med sju tallrikar. Mitt första riktiga julbord ever.....


Nu ska ja krypa ner.... å jag hoppas att någon kan lämna någon form av kommentar. Har ingen någon åsikt alls? Jag tror alla är lika dåliga på kommentarer som jag själv just nu. Skäms på mig.

LER stort.
Kommentera här 3 st

Idol

Datum: 2010-12-11 Klockan: 15:05:07 Kategori: Musik

Ja e fortfarande såld på denna kille....

Jay Smith har spelat in Dreaming people som är årets vinnarlåt. Foto: Sony

Så snyggt skivomslag å jag tycker han e rejält skarp i sina repliker till media.

Låten är en riktig power ballad å jag älskar JAYs röst.... NJUTA.


Kommentera här 3 st

JAY SMITH

Datum: 2010-12-10 Klockan: 22:59:32 Kategori: Musik

Ja då har vi 2010 års  vinnare och jag sitter med rinnande tårar.

Jay gick rakt in i mitt hjärta.....

Jag har gillat många av de andra idolerna genom åren... bla Marcus.... men jag har inte köpt en platta. Jay har en köpare i mig. Jag har röstat VARJE vecka.

Jag har hört denna Helsingborgare tacka för MIN röst i MIN mobil....

Jag är svag, jag är KÄR.Jag hoppas att han håller sig från all skit nu, jag hoppas han ser detta som sin chans i livet. Att han förvaltar detta.

Jag vet att de som vunnit blitt dåldisar men jag hoppas att JAY bryter denna trend för han e bara BÄÄST.

Mamman i denna familj är en liten unge och hade jag varit DÄR i Globen nu hade jag trängts med fotograferna med Daniels båda döttrar i släptåg de kan ja lova er. ( tjejerna ja DE är ju DÄR )Kommentera här 1 st

LEGO och värdetransportrån...

Datum: 2010-12-10 Klockan: 13:30:50 Kategori: Allmänt

LÄnkar till en blogg här:

DAVID LARSSON

Detta inlägg handlar om LEGOS nya satser att bygga. Värdetransportrån bla....Många har reagerat häfftigt på detta och bla fd kriminella Daniel som skrev boken JAG ÄR WANTED om sitt fd kriminella liv bla som värdetransportrånare.

Men barn har ALLTID lekt tjuv och polis och ungar leker krig där föräldrar utan att tveka köper som k-pistar och vapen och lasersvärd, riddarutrustningar cowboy pistoler osv osv.

Barnen har fått både polisstationer och brandstationer i LEGO och givetvis lekt att hus brinner ner och att polisen tar tjuvar.

Inte fasiken blir man kriminell för att man leker med dessa saker.

Nej jag förstår inte alls varför man reagerar på detta och hängde ut BR leksaker för att de sålde detta, de är i så fall LEGO man ska ta ett snack med. Reagera på att barnen köper k pistar och springer runt och skjuter ihjäl varann oxå om man nu ska reagera.... de finns även många barn som sitter hela dagarna vid datonr och sjkuter ner folk och mördar och leker krig.

Är inte detta samma sak?


Kommentera här 3 st

Vilken hemsk dag

Datum: 2010-12-09 Klockan: 17:03:39 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag har de inte varit en bra dag. Jag tror allt har gått emot mig.

Jag vet att jag är vresig och vrång och arg. Men jag är urless och jag kan inte längre sitta tyst. Jag gjorde de jag kände va helt rätt. Men de tar. Det känns inte kul och klumpen i magen växtre sig stor. Enorm.

Men jag står för detta och jag måste komma vidare.

Väl hos tattueraren så va hon inte där. Ne nu helt plötsligt skylde man på att jag inte sagt att jag ville ha någon speciell å jaaa nä hä... vaddå jag står väl inte å diskuterar å bestämmer med en å vill att den andre ska fixa den. Jag hade fått de gjort idag men när jag inte känner att de blir hundra nja då fick de vara. Nu frå ajg vänta till i februari. Nice... näe de känns som de kvittar. Totalt. Men jag låter tiden stå så får vi se.

Sån enorm tyngd... å så kom man hem å så fick jag ett positivt besked. Jag kom in i skolan. Önskade nästan att de va heltid så jag skulle va ledig och bara göra detta. Men så är de ju inte och samtidigt är jag livrädd. Jag har tackat ja. Många sökte och jag just JAG kom in, på mina egna meriter. Stolt men ändå ledsen. Kan itne glädjas. Klickat hem en del av kurslitteraturen och ställt mig på kö på biblioteket.... ska börja läsa lite. Jag jobbar ju samtididigt och eftersom de är ett ämne jag brinner för så kan ja börja...

August har Malou-tid och Daniel jobbar... de andra är hos pappa och jag är ensam. Vet inte om de är bra eller dåligt just nu. Som vanligt kryper de i kroppen och jag funderade på om jag borde åka och träna. Men jag var så inställd på två tattueringar idag och jag bara känner krumpen i magen. Träningen kan ju ge de man behöver.... tid att släppa men nej jag tar väl igen mig hemma. Trästar mig med lite glass å hänger läpp en stund.

Man får sörja dagen. Man får ha en dålig stund. För imorgon ska jag träffa Lena och då ska vi inte hänga läpp mera. Då ska vi släppa detta och se framåt.


Kommentera här 4 st

Underbara vinter

Datum: 2010-12-09 Klockan: 09:12:44 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Gud va vackert de är...

De är så fint. Vita frostiga träd. Vinterväg.

Jag njuter.

Ja de gör jag.

Jag tycker om våra årstider. De ska vara snö och kallt om vintern.

PUNKT.

 

Idag är de tattoo dax. De kommer bilder. Tror jag.... ler.

Jag ska göra två tattueringar idag. Så det blir väl en sittning på fyra timmar.

 


Kommentera här 5 st

Detta med vänner....

Datum: 2010-12-08 Klockan: 09:49:19 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ensamhet.

Jag känner ofta en enorm ensamhet. Jag känner att jag inte har någon vän. Inser att jag själv är en stor bov i detta. Jag sitter ofta och känner mig ensam och att ingen hör av sig. Men jag själv då? Varför hör inte jag av mig? Varför tar jag inte tag i de vänner jag faktiskt har? Jag har ju flera underbara vänner som faktiskt känner samma sak. Ensamhet.

Jag har en stor del i detta och ofta är det väl mitt mående som sätter käppar i maskineriet. Jag orkar inte vara sociel fast jag behöver vara just detta för att må gott. Jag orkar inte ringa. Jag orkar inte. Men jag mår så illa av att sitta ensam så jag får slag.

Varför ringer man som sagt inte och säger nu tar vi en fika eller går på en film?

Jag är rädd att få nej... och det KAN vara svårt att få ihop de då mina nära vänner jobbar i vården liksom jag. Men om man planerar in... visst finns tiden.

Jag håller på att jobba med detta. Sluta gnälla och ta tag i rellationerna.

Men det tar på krafterna också. Eftersom min enrergi depå ofta är så slut så måste jag hinna fylla på. Men jag hoppas det ger sig. Träningen ger så mycket nu även om jag går iväg med tvång, så ska jag nog kunna se till att umgås med de jag har i min närhet. För de finns ju.

Sedan har jag ju de som jag dagligen har kontakt med via nätet och sms.... vad vore jag utan Anna?

Men jag har beslutat att försöka leva efter allt de där jag vet är bra för mig. De där jag vet men aldrig riktigt tar tag i. För jag vet ju vad som krävs.Jag behöver saker att se fram emot. Små som stora. Imorgon blir de tattuering. NICE.... vidare är resan bokad och den blir va man säger TOTAL... hela familjen ska åka och jag är så glad över våra fem barn.


Kommentera här 8 st

Black rock

Datum: 2010-12-07 Klockan: 20:03:10 Kategori: Allmänt

Ikväll bjöd maken ut mig på mat.

The Pub har Black rock grill och ja en köttbit är aldrig fel.

Vi valde Oxfilee och HIMMEL så gott. Detta rekommenderar jag verkligen. Du grillar din egna köttbit på sten.Nu har vi alltså njutit av en god middag och nu är de soffläge.

Dagen har varit bra. Mycket bra. Vila... träning och jag har lunchat med Linda. Kul att ses och jag hoppas vi ska bli bättre på att ses.
Kommentera här 4 st

Sonen är lagd...

Datum: 2010-12-06 Klockan: 19:58:56 Kategori: August/barnen/Autism

Tänk va duktig min August är trots sina svårigheter. Även om han är rutinstyrd klarade han att extrapappan försov sig i morse och rutinerna helt stördes.

Han kunde till och med acceptera att man inte hann öppna sin paketkalender. Bara han fick veta NÄR han skulle få öppna den så var allt okej.

August frågar i det stora hela alltid:

-Sen?

Alltså vad kommer sedan....

Julkalendrar är en bra träning också har jag insett. Sifferträning. Han har suttit med sina kalendrar och försökt hitta siffror och minnas hur de ser ut.

Att få in träning i vardagen är kanon. Sådant märks inte... ler.

Nu håller han på att komma till ro. Mamman har pussat godnatt och så har vi kittlats lite genom att blåsa försiktigt..... de kittlar rejält tycker August.Bild: Jag å August för ca tre år sedan vid Visnums kyrkogård.
Kommentera här 4 st

Vänner

Datum: 2010-12-05 Klockan: 13:12:05 Kategori: Kropp å själ/ADHD

När jag blir sådär dränerad på energi har jag så svårt att ta mig ur det. Att finna ballansen och verlkigen fylla på. Vardagen kräver så mycket så jag helt enkelt inte alls får kvar något för att lagra.

Jag får aldrig något kvar att lagra känns de som så det fnins en reserv när de blir extra mycket i det sk livet.

Ändå så gör jag massor som gör att välmåendet ska bli bättre. MASSOR. Små och lite större saker. Jag vet vad jag behöver. Men många tror nog inte att man faktiskt försöker hitta sk egen tid. Saker som stärker.

Men en av de viktigaste sakerna för mig är ändå en speciell vän.

Denna vän är otrolig. Finns alltid där. Ställler alltid upp. Men framförallt så fyller han mig med sitt lugn och med den positiva energi som han alltid bär på. Lyssnar alltid och har ett hjärta av guld. Allt stannar där. Allt. En tillit som alltid funnits. Som jag känt i 20 år. Även om inte vi haft denna nära kontakt hela tiden så har han alltid funnit där. Varit speciell. Nära.

Känner varann utan och innan och inget är för litet och inget känns jobbigt med honom. Att gråta ut och bli lyssnad på.

Efter en dag eller stund med honom är jag pigg igen. Glad. Fått lite lite mer av energin i den depå som alltid är slut. Så jag är så glad och tacksam för att jag alltid får vara just jag. Att jag alltid duger precis som jag är och för att han står ut. Ler.

Givetvis finns de fler som fyller mig med energi och som är de bästaste goaste vänner som finns. Men M är den som finns nära. Som jag alltid kan åka till, som finns inom någon mil. Men de andra ja de finns oxå om än inte fysiskt.

Ni vet oxå vilka ni är och jag är så tacksam för att ni finns.

Bild: Några av de tomtar jag målat genom åren.

 

 

 

 

 

 


Kommentera här 5 st

Ny dag...

Datum: 2010-12-04 Klockan: 10:20:48 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Lördag....

En kall vinterdag.

Segt uppvaknande. Trodde inte det var sant. Men upp kom jag segt som tuggummi och iväg till jobbet tog jag mig dock.

Lång delad tur idag men några timmar mitt på dagen med bästaste kompisen. Prata och äta något gott.

Tankarna snurrar i skallen som vanligt.

Jag önskar tankeflödet kunde ge sig. Att jag kunde få stopp. Sätta punkt. Förlika mig och acceptera.

Jag behöver säga till mig själv högt och tydligt:

-Jag duger och det jag gör räcker.

Jag behöver se på mig själv och känna att jag kan tro på mig själv.

Att jag finner ett lugn och känner mig NÖJD.

NÖJD.


Kommentera här 3 st

Snurr

Datum: 2010-12-03 Klockan: 13:38:41 Kategori: August/barnen/Autism

August var snurr idag.

För första gången ville han inte till skolan. Något störde kom vi fram till. Någon i matsalen hade sagt något som han uppfattade som att man retade honom. Svårt att veta. Men han har alltid vuxen med sig så ja... svårt att tro att de ÄR så. Men man får ta hans känsla på fullaste allvar och försöka förklara att det kanske inte var illa menat.

Att ha Autism gör ju att man tar saker bokstavligt. Det man säger är det man menar. Man förstår inte nyanser eller skoj på samma vis. Man måste lära sig. August har svårt för uttryck som:

-Lägg benen på ryggen.
-Vad har du på hjärtat.

När han väl kom iväg så var jag snurr och hade för mycket innan jobbet. Både jag och Daniel tränade och det är nyttigt för jag rensar skallen och har full fokus att röra mig. Men så var de så mycket mer som skulle hinnas med.

Sedan hämtade jag August INNAN lunch. Det var ett nytt utbrott. INGEN mat? Han svalt ihjäl.... han var grymt upprörd och jag sa att nu slapp han ju gå till matsalen. Han förstod inget. Det har vidare varit strul över vad man äter och inte hela veckan.

Mammans tålamod tryter när tröttheten tar över kroppen.

Att köra till byn för jobb och mormor blev också helt fel när Daniel helt kollat fel på tiden och jag fick köra honom. Fel håll till skithålet och vidare släppa av Daniel på fel sjukhus.

Mamman är helt slut nu och ska jobba HELA helgen. Sonen fick ytterligare något att fundera över när han insåg att han skulle sova hos mormor. Ja det var han förberedd på men när så mycket annat kom emellan så var de kaos och han hade inte alls fått med de.

Han tog sina väskor,, mormor mötte och han surade över varför i all sin dag han INTE fick följa med mig till jobbet.

Kände att det inte alls var läge. Vi får se hur det går hos mormor. Annars får man ju ta honom före allt annat. För att vi ska orka. För att minimera det som vanligt folk anser är fullt normalt. Vardagen som inte alls blir som man trodde. Planeringen man hade ställs på ända. Men när man har ett barn som inte klarar detta så är de ju så. Allt påverkas och just nu har jag egna tankar som är gör mig nere. Totalt nere. Att planeringen inte håller ja så är de för de flesta men när man inte fixar dessa saker blir de mycket som blir så mycket svårare. det tar på en och inte tal om hur min son känner sig.

Men när ungen min tittar på mig med ryggsäcken över axeln och resväskan i den andra handen och säger:

-Hej då mamma!

Så vinkar han lite fort och ler mot mormor ja då älskar jag detta barn mer än något annat. August är August och jag hade inte önskat honom på något sätt. Han ger oss så mycket värme och alla säger att han är så härlig och go. Och JA de ÄR han.

Bild: Liten August på Öland.
Kommentera här 7 st

Träning.

Datum: 2010-12-02 Klockan: 09:46:39 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Varför tränar just du? Om du tränar alls.

Jag har tränat i omgångar i hela mitt liv men ändå inte fått de att bli en del av min vardag. Jag är lat helt enkelt och ger helst upp så fort de tar emot. Lika bra att erkänna att jag hittar på ursäkter för att slippa.

Nu har jag börjat tvinga mig. För jag måste. Ja jag måste. Dels är de en form av avslappning men det ger och en cirkulation i kroppen som jag behöver då jag har så ont. Att få igång blodcirkulationen varje dag är väldigt positivt och det känner jag ju. Men är man trött eller har ont eller sådär ja då tar de emot och är enkelt att säga:

-Just idag mår jag skit så jag behöver inte ha dåligt samvete. Jag sitter kvar i soffan.

MEN de är bara mig själv jag straffar. Därför åker jag iväg. Varje ledig dag och varje dag jag jobbar kvällen så försöker jag ge mig bort. Varierar träningen så gott jag kan och sticker emellan med vardags promenader. Det behöver inte ta timmar bara man kommer igång en aning.

Nu sitter jag här. Nyduschad och trött. Men lugnet har infunnit sig i kroppen och man mår gott trots allt.


Jag kämpar på med andra ord.


Kommentera här 12 st

Dagens outfit

Datum: 2010-12-01 Klockan: 14:27:56 Kategori: Allmänt

Kör en dagens outfit idag....

Varför inte? De är ju SÅ poppis. Man vill veta hur folk klär sig. Idag har jag klätt mig i mönstrade strumpbyxor i grått och svart med grå fint stickade benvärmare... grå kort ljol en hrm färg??? tröja med en stickad tröjja över samt sjal runt halsen....

 

Vidare har Ikea fått ett besök samt Arken Zoo.... åååå vill ha kanarie fågel... vidare har jag huvudvärk och har slagit in massa julklappar som Tomten helt enkelt behövde ha lite hjälp med.

 

De börjar bli klart med julklapparna och jag ska pyssla klart de sista så jag kan städa fram matsalsbordet så våra gäster får plats i jul. Vi kommer bli några stycken och det ska bli såå mysigt. Våra föräldrar och en av mina systrar kommer och en kusin till barnen. Så vi blir väl sammanlagt 15 stycken om inte fler tillkommer. Vill man träffa oss på jul är de till oss man får komma.

Ska kanske bjuda in på något litet förmiddagsfika också. vi får se... har lite tankar i skallen.

Snart ska August klä på sig tomtedräckten och så ska vi sticka iväg till mitt jobb där vi ska ha grötfest för de boende. En tradition vi har som är hur mysig som helst.


Kommentera här 12 st