Att ha problem med magen

Datum: 2010-04-29 Klockan: 07:58:38 Kategori: sjukhus/sjukdom

Börjar bli innerligt trött att magen inte fungerar.
Det är verkligen så att OM magen inte fungerar så blir man sjuk i hela kroppen. Jag blir så less.
Jag svullnar upp och magen är som en stor ballong. Det far runt där inne och man kan tro man är gravid. Det både känns så och ser ut så.
Jag har börjat inse att byxorna inte får sitta åt, jag vet att jag får ta det lugnt med mat. Jag vet att vissa saker fungerar idag men inte om tre... Men det är jobbigt. Speciellt när man åker bort. DÅ är det tufft och jag hatar att må illa som oxå blivit ett inslag i mitt liv.
En rädsla man har är ju också om detta kommer bli värre med åren. Kommer min IBS att övergå till en mer allvarlig form av tarmsjukdom?
Nåja jag ska inte tänka så utan leva här och nu men när magen har varit i rejäl obalans i flera veckor ja då funderar man ju var det ska ta ivägen.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Grått och kallt igen. Jobb ikväll.

Kommentera här 11 st

Tankar....

Datum: 2010-04-28 Klockan: 14:13:22 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Sitter efter jobbet och funderar kring att våga...
...Våga ta steget till något annat.
Jag är feg...och jag vågar sällan.
Just nu känner jag att jag behöver förnyelse.
Det är en del av mig för annars blir jag stirrig och kommer inte komma till ro.
Men vad gör man när man inte vet vilket steg man ska ta och åt vilket håll? Hur kommer man fram till vad som är bäst.
Känner att jag sista dagarna varit orolig hela jag och funderat på vad jag vill och hur jag ska nå dit.
Hur ska jag bli nöjd i livet?
Hur ska jag kunna reda ut vissa saker när motpartnern tex inte vill prata?
Hur ska jag kunna göra val när jag inte vet vilket val jag ska välja.
Många tankar och jag vet att jag behöver komma fram till något. Jag behöver en förändring för att känna att jag får utvecklas som människa. Jag har saker jag brinner för men känner mig inte tillräcklig... känner inte att jag får göra detta så mycket jag vill eller kan.
Jag behöver även styra att våga... HOPPA.... snart är det dax att börja ta detta på allvar.

Kommentera här 7 st

Älskade make

Datum: 2010-04-27 Klockan: 21:43:01 Kategori: Allmänt

Idag har maken grejjat i trädgården.. jag med. Jag är så glad att han gör detta för mig... för jag tror de är för just min skull... å vi kommer fram till bra lösningar...
Älskar dig Daniel.

Kommentera här 2 st

Piggare barn...

Datum: 2010-04-27 Klockan: 09:57:23 Kategori: Allmänt

Barnen hostar men är piggare.... August är feberfri så imorgon ska vi iväg igen...

Kommentera här 5 st

Pyssel/scrapbooking

Datum: 2010-04-26 Klockan: 14:57:16 Kategori: scrapbooking

Vi har pysslat lite jag å lillen...
De är otroligt skoj att pyssla... jag älskar detta verkligen.
OM någon är intresserad av att jag gör ett kort så kan ni få beställa. Berätta om ert önskemål och gör detta i en kommentar. Korten för födelsedagar eller speciella tillfällen tar jag 50kr för och då ingår frakten.

Kommentera här 15 st

Sjukstuga

Datum: 2010-04-26 Klockan: 09:25:02 Kategori: August/barnen/Autism

August är sällan sjuk och OM han är sjuk är det inte så allvarligt. Nu är han SJUK.... fy det har varit en hemsk natt.... han har yrat... han har skrikit... jag har inte ens fått kontakt med honom. Han har stundtals varit så rädd och sett saker och varit stel som en pinne. Jag har faktiskt aldrig sett honom så och jag är glad att jag inte behövde åka in med honom.

Kan tänkas att han reagerar på ett annat sätt pga sitt funktionshinder. Han förstod inte att han yrade och drömde och var helt hysterisk.

Idag är febern något lägre och han har fått i sig lite lite att dricka. Albin är inte heller bra... yr och hög feber och mamman själv är helt slut och har huvudvärk pga natten som varit och pga att jag själv inte varit bra.

Fy vilket slut på helgen de blev och idag skiner solen och jag hade velat vara ute hellre än att ligga sjuka här. Har så mycket jag vill göra i trädgården. Men nu får de vänta tills vi är bättre. VILA står på programmet.*******************************
********************************************

Det dåliga samvetet kommer dock smygande så fort man måste vara hemma från sitt jobb. Varför är det så? Man kan ju inte alls råda över att man är sjuk eller att barnen är detta men ändå gör de flesta av oss just detta. Som om vi är hemma utan anledning. De är hemskt att känna så. Det värsta för mig just nu är att jag idag får en elev och det känns mindre bra att inte vara på plats. Men som sagt... jag kan inte styra över detta.

Jag får själv alltid dåligt samvete om jag mår dåligt och ställer till det för någon annan. Stackars Daniel som fick ta bilen tur och retur till Södertälje för att JAG inte kunde stanna kvar på årsmötet.... jag var så dålig och så kunde jag inte vänta in tåget och vara med. Att blir sjuk borta när man inte kan ta sig hem själv är hemskt. Jag får dåligt samvete och jag skäms fast att jag vet att jag inte rår över det som händer.

DUM är vad man är. MYCKET dum.

Kommentera här 3 st

Lycklig...

Datum: 2010-04-25 Klockan: 20:29:08 Kategori: August/barnen/Autism

Läste för en tid sedan lite ur en bok för August. Vilket ALDRIG gått. Aldrig. Jag läste Pippi i väntrummet hos tandläkaren.

Ikväll har vi börjat i Madicken... en riktig kapitelbok.... läst och läst och läst... och han hade gärna att jag läst litei en annan bok med.... LYCKLIG... äntligen kan jag läsa för min son.

Att läsa är så viktigt...Nu ligger han här bredvid mig i sängen och sover oroligt. Å är vaken stundtals.
Lillen.

Jag kämpar på med min grabb och jag är så glad för alla framteg som vi når.


Ni som har barn eller anhörig med Autism eller Asberger och inte redan är medlem i Autism och Asberger föreningen kika in på hemsidan och bli det. Vi gör ett stort och viktigt jobb för alla med dessa funktinshinder så tveka inte.

Autism och Asberger föreningen i Värmland

Genom att klicka på länken kommer ni till Förbundet... klicka er vidare till ert distrikt och bli medlem


Kommentera här 4 st

Två barn....

Datum: 2010-04-25 Klockan: 18:31:26 Kategori: Allmänt

...anlände hem denna eftermiddag/kväll.

Båda hängiga... båda med hög feber. Nja hög på termometern... en temp där JAG vore mer död än levande men där de båda pojkarna är skapligt pigga så de kan sitta i soffan å se teve.

Men det blir visst hemmadag imorgon...


Kommentera här 2 st

Modell

Datum: 2010-04-25 Klockan: 14:40:25 Kategori: Allmänt


Åsikter..... någon?


Kommentera här 7 st

Noll...

Datum: 2010-04-24 Klockan: 17:52:19 Kategori: Allmänt

.... inget intresse för bloggen.

Varför?

Sitter på hotellrum i Södertälje just nu,,, ensammen. Var e min karl? Hemma...

Tanken slår mig... inget mer intresse för bloggen än så? Skriver massa olika saker... bilder... får nästan ingen respons alls.... ser ju att folk passerar men ingen har några åsikter. Tittar in på KÄNDIS bloggarna... de skriver inget av värde i mina ögon men har hundratals med kommentarer.... för att DÄR vill folk synas... man syns här med... OM man vill.

Nåja... kanske ändå dax att gå tillbaka till dagboken i nattduksbordslådan och skriva enbart för mig.


Kommentera här 4 st

Talang...

Datum: 2010-04-23 Klockan: 20:54:52 Kategori: Allmänt

Ser aldrig talang men nu när en film stängdes av så var de just detta program...

Å allvar... Charlotte Perelli.... Hon ser ut som en TANT....

Alltid sett konstig ut... sminkad som en katt... nej fy... men nu va de TANT....Å vem dök inte upp om inte Robinson Robban... ja vad gör man inte för att få synas på någon löpsedel... HERREGUD va er de med folk... gör de ALLT för att synas? Äta korv? HJÄLP å de låter fanskapet va med i teve... fanns inga RIKTIGA talanger?
Kommentera här 2 st

Pyssel... jag är nöjd...

Datum: 2010-04-23 Klockan: 16:06:23 Kategori: Trädgården

Idag har vi pysslat. Men jag visar Augsut värk som han har lämnat till utamningen på Mazzarin...Jag har oxå gjort lite pyssel men väntar med att publicera det jag gjort tills mottagaren fått det jag gjorde. LER.

Annars tog vi tag i lite ute i trädgården. Jag har gjort klart en ny rabbat med rosor och en klimatis... fler ska dock köpas... vidare flyttade jag några växter. Det ser ju inget ut för dagen men bara allt får växa upp blir det fint. Sedan har Daniel lagt marksten utanför soptunnan... inte heller klart men påbärjat. Blir STOR skillnad.

    Rosorna ska ner långt i backen så därför syns de knappt när man satt ner dom. Bara de yttersta topparna på rosen ska sticka upp.

 En lila klimatis ska klättra här. Ska köpa flera och sätta mellan rosorna sedan.

   

Här efter väggen hade de som bodde bara ogräs och till slut var där bara sand... å där skiter grannskapets katter. Nu har vi lagt marksten och ska ha lite grus efter väggen. På andra sidan denna gång ska vi fortsätta lägga lite margsten och grus kring den rabatt vi har.

August la stenar runt rabatten. Det kommer mera bilder ju mer vi gör här ute...

Ska strax börja med lite mat. August ska dra iväg till Malou.Kommentera här 3 st

Träning....

Datum: 2010-04-23 Klockan: 08:29:10 Kategori: Allmänt

Jag ska starta dagen med träning....

Bara hoppa i träningskläderna och ge mig iväg.

Resten av dagen? Pyssel.... packa.Vad har ni andra för fredagsplaner?


Kommentera här 5 st

Skoldag...

Datum: 2010-04-22 Klockan: 19:48:14 Kategori: Allmänt

Sitter efter en lång dag i soffan....

Jobbdag... En dag som gör mig mer och mer besviken. Har dock kommit fram till att jag ska så att säga SKITA i vissa saker... verkligen SKITA i de...

Jag har varit i skolan och idag har vi visat handledning... Det gick bättre än jag trodde. Jag har även fått tillbaka mitt senaste arbete... borde vara mer än nöjd men just nu är jag ju bara missnöjd. Varför vet jag inte då man knappast kan få bättre på en uppgift. Nu ska jag sätta mig och tänka igenom nästa uppgift. Just nu är jag ju inte på topp så de kräver en del. Det är om yrkesocialisering... lite svårt... mycket JAG och min roll på jobbet och hur det påverkar just mig. Etik och  moral man har med sig. Just nu har jag ju en situation på jobbet jag kan dra nytta av i detta arbete.

M hade givetvis blandat ihop dagar och glömt att vi skulle ses imorgon... mmm de va så de hette men jag tror helt enkelt att MC mässan drog lite för mycket... ler. Därför sågs vi idag... pratat skit och så har jag handlat tre rosor samt klimatis till en av mina rabatter som jag planerar just nu.

Ledsen son... ja jag känner att jag lämnar över här och bara kryper intill Daniel å njuter av stunden.


Kommentera här 6 st

Kommersiell radio.

Datum: 2010-04-21 Klockan: 19:51:10 Kategori: Allmänt

Jag har mer och mer tröttnat på radion.

Det är samma musik HELA tiden... ny och fräsch musik... ny låt från ...... å så kommer samma igen. Musiken spelas sönder....

Reklamen ska vi inte prata om... tröttsam... Musik non stopp å ändå massa tjat och så...

MEN jag har ändå gillat programmen... Morgon zoo.... Morgonen med Adam å Gry...Något har dock hänt... Sedan Ola Lustig kommit in på morgonen på RIX har något hänt med Roger... han är rent ut sagt otrevlig... arrogant och ja näe... fyyyy va trist han är mot denna Ola.... Titti har hamnat på eftermiddagen och gapar och skriker mest.... Har till och med en programpunkt som heter Titti tar ton. Grejjen är att innan har det varit ett straff för henne att just sjunga då hon inte har någon sångröst... De kan ingen människa hjälpa men nu ringer man alltså upp folk och sjunger... eller rättare sagt hon skriker så mycket hon orkar. Ska de va kul? NOPE.

Programpunkten sverige mot morronzoo har också ballat ut. förr va det ett straff som tog emot men sedan Sofia började så jaaa.... de är inte något straff då hon faktiskt gillar att göra lite crazy saker. Har de inget nytt att komma med??? In med något nytt.

Anders Timell på Megapol är ju en stor barnunge som man knappt orkar lyssna på heller. Att man även tar in denna Alex Schulman som är en redigt otrevlig och inget att lyssna på överhuvudtaget.

Saken är att jag VILL lyssna på radio när jag åker bil... ja menar stänga av kan man ju. P3 spårade ur för länge sedan när det blev lite mer för yngre enligt mig eller så blev jag äldre. Förr lyssna jag på just P3.... men nu för att även slippa vår skit lokalradio från Karlskoga som e SÅÅÅÅÅÅ URK å som jag tvingas lyssna på dagligen på mitt jobb så har jag slagit över på P4....

Äntligen en kanal som verkar normal... tack för detta...

Lyssnar ni på radio och vad tycker ni?
Kommentera här 7 st

Soptipp

Datum: 2010-04-21 Klockan: 15:07:43 Kategori: Allmänt

Hemma.

Borde vilat direkt jag kom hem... En säng har blitt av med sängkläderna... En har fått nya. Massa kläder och galma sängkläder från husvagnen har packats i säckar för inlämning. Jag har vikt... strykt och sorterat tvätt och ändå finns det berg kvar. Massa tvätt är inlagda på sina platser... tvättmaskinen går... Jag har rensat och jag har plockat och diskat. Damsugit och sorterat... Ändå ser här ut som en bomb slagit ner. Det tar aldrig slut på grejjer. vi bor för trångt och jag får panik.

Det borde se liiiiite mindre rörigt ut när jag faktiskt HAR plockat men inte... vi slänger och rensar och säljer grejjer ändå känns de som om vi har för mycket.

Nu sitter jag och är helt slut.

Känner att jag har inget tålamod alls. Det är helt slut. Jag har ingen ork heller. Jag vill så mycket men jag pallar inte. Jag orkar inte. Vill vill vill.

Ska vila lite nu får vi se.


Kommentera här 3 st

Ångesten tär...

Datum: 2010-04-21 Klockan: 11:40:55 Kategori: Allmänt

... så efter jobbet ska jag försöka ta igen mig. Jag måste.

Så jag är off...

Lämna gärna lite kommentarer... vilka är ni som klickar förbi som syns på statistiken men aldrig säger hej...Lämna en kommentar och ni har större chans att få fler läsare till er egen blogg då några hundra ändå passerar förbi här...


Kommentera här 5 st

Illamående råångest och magvärk

Datum: 2010-04-20 Klockan: 20:25:39 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Exakt så.... rakt av.

Pallar inte att sova ensam så jag åker hem efter jobbet ikväll. Fast att jag inte orkar. Det är skönt att slippa åka men jag klarar inte att åka upp och lägga mig i ett tomt hus. Jag pallar inte. Ångesten tar livet av mig så jag åker alltså hem,,, till ett annat tomt hus. Mitt hus. Daniel fick rycka in och jobba... ni vet askan... den håller folk kvar i utlandet.

Ångesten blev heller inte  bättre efter att fått höra en sak. En sak jag hade klarat mig utan.

Skit i de sa M... låt det bara vara. Bry dig inte och han har rätt... så rätt,, men jag erkänner det är svårt. För det känns. Jag har känslor även om vissa kanske tror just jag är gjord av sten.

Så nu sitter jag och bara vill hem... mår illa och har ont i magen av ångesten... behöver någon där. Hos mig. Nära.

Men dagen har gått och jag är glad att jag klarar det trots det tunga och svåra. Den där förbannade tomheten som liksom naglar sig fast och gör sig påmind. Varför hemsöker den mig? Kände det där tomhetspirret i kroppen... den där längtan. Försökte ta tag i den... fråga vad den ville men det gled förbi med ett hånskratt.

Någon sitter säkert därute och känner att jag är värd de.... ALLT är liksom mitt fel och straffet ska vara hårt och det ska aldrig någonsin ge sig. Har man felat ska man straffas ända in i döden. Typ... ingen återvändo... ingen nådens år inte. Inte släppa och gå vidare eller förlåta.

Nej jag ska skrämma ångesten igen... återigen. Jag ska vara stark. Jag ska säga högt:

JAG är värdefull och härlig och ångesten hör inte hemma hos MIG....

Jag ska blicka framåt och tänka på allt fint som kommer och på allt det fina jag har.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Älskade tack för att DU finns i mitt liv.


Kommentera här 10 st

Känsla

Datum: 2010-04-20 Klockan: 08:33:24 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Återigen en natt som inte var toppen...

Tur lillkatten kommer å spinner som en liten motor... det skapar lugn.

Känner motstånd idag och ska iväg och träna. Har ingen lust och inte ens viljan vill infinna sig. Jag har tusen ursäkter för att ringa återbud:

*Ont i halsen
*Aningen snorig
*Värk i kroppen... å de är på grund av den jag SKA träna
*en begynnande huvudvärk
*Ska ju iväg och jobba... känner stressen
*Trött
*Vill inte
*Dålig ork
*Ledsen
*Deppig
*Vill göra annat

Ja ni förstår.... listan kan fortsätta men ingen är road att läsa eländet. Jag har inte motivationen när kroppen värker. Jag är förlamande trött men jag vet att EFTER då är jag nöjd och jag mår bättre.... Jag är stolt. så idag står jag emot längtan efter att ringa och säga att jag inte mår så bra.

Jag står emot andra impulser med. Att tex hitta till styrelsemötet imorgon då min vän inte kan närvara... då känner jag att jag vill rymma... inte gå. Men jag VILL ju gå.. jag vill ju delta men eftersom jag inte ens vet var jag ska och inte hur jag hittar skulle jag kunna avstå pga min ångest. Men nu har jag beslutat att ångesten inte ska få styra mitt liv. Jag ska på möte PUNKT.

Efter att ajg tränat och grejjat med lite här hemma så är det jobb som står på menyn. Kvällsjobb vilket innebär 12.30-21.00.^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Tänk på att använda en TUNGSKRAPA vid er morgontoalett. Det är ett bra tips om man vill ha riktigt bra munhälsa... Tänk va skit som fastnar på en tunga så köp en sån å SKRAPA på...Tungskrapan finns på Apoteket bla....PUSS

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Saknaden i kroppen fortsätter. Saknad saknad... Vet inte vad jag ska ta mig till. Hur stillar jag kroppens oro? Tips?


Kommentera här 2 st

Längtan

Datum: 2010-04-19 Klockan: 20:15:43 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ett inre som känns tomt.
Ett inre som skriker.
Vill ha mera.
Vill ha.
Men vad? Vad vill det ha?
Påfyllning.
Av vad?
Det känns ihåligt.
Det behöver fyllas.
Energin sprudlar för att sedan slås i bitar.
Små små energibubblor som sedan spricker,,, blir tomma och finnt inte.
Små skärvor som krossas.
Ett inre som blir tomt.
Som eko.
Tomt... tomt ja så hemskt tomt.
Öde på något vis.
Känslan av att behöva något mera, något som fyller ut.
Så det inte känns så öde och tomt och liksom ihåligt.
Men så fylls jag och tomheten försvinner. Energin återkommer.
Men som alltid sprids energin i vinden så att tomheten får ta över och ta makt.
Detta liv.
En kamp.
En kamp om livet.
En liv av längtan.


Kommentera här 6 st

Nytt nytt....

Datum: 2010-04-19 Klockan: 13:25:32 Kategori: August/barnen/Autism

August fick lite nytt idag... han växer likt ogräset...

 
Rutig Skjortta med blå å orange...

 
En randig tröjja samt en svart med dödskalle.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Har plåtat lite... ska ha till August bidrag till Mazzarin och Turistbyrån, varför väljer jag Kristinehamn. I denna grej blir det SKOLAN vi väljer... därav bilder på skolan. Ska bara inhandla papper att bygga kortet kring och idag håller Mazzarin stängt.

Tog faktiskt en bild på PÄRLANNåja... Karlstad sedan... NICE.


Kommentera här 6 st

Ett farväl

Datum: 2010-04-19 Klockan: 09:32:04 Kategori: Allmänt

Då har jag plockat och städat ur husvagen. Ett farväl. En punkt. Jag vi hoppas på de. När Daniel kommer hem ska han köra iväg den till en som ska sälja den åt oss.... vi gör så då intresset varit för svalt.

De va kallt att plocka ur och städa. En kall klar morgon och en iskall vagn. Att värken tar död på mig ja det får man bortse från. Nu har jag plockat bland sakerna och lagt in det som kan användas i hemmet igen. Resten ska upp på vinden. Daniels jobb. Han måste i alla fall hjälpa mig.

Saknar, längtar. Att jag aldrig är nöjd va? Det finns alltid något som snurrar.

Ledig dag och det känns bra. Jag har inte mycket inplanerat och August har Malou eftermiddag idag. Stall står som vanligt på programmet om han får bestämma och det tror jag att han får.

Han har även Malou helg... Jag ska till Södertälje mellan lördag och söndag för att delta i årsmötet för Autism och Asberger förbundet. SÅ skoj.

I övrigt? Jobb.... möten. Träning.

YES... jag är fasen så bra som orkar... Ska försöka börja rensa upp i sovrummet sedan sonen tog vårt databord.

Vad har ni för planer för dagen?
Kommentera här 4 st

Lika snygg som alltid...

Datum: 2010-04-18 Klockan: 22:31:19 Kategori: Musik

ÖGONGODIS....Bild: Barbados med Johanna Toftby


Kommentera här 3 st

Albins Outfits...

Datum: 2010-04-18 Klockan: 20:45:51 Kategori: August/barnen/Autism

Albin har oxå visat upp sina nya kläder...


Nya långa shorts i grått...


Bakifrån... viktigt att visa... ler


Shorts i jeans.... Nedan visas rumpan...eller i jeansen alltså.T-shirt...

Samt en rutig skjorta... sååå snyggt.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Imorgon är det dax att få husvagnen klar. Urplockad. Jag hoppas också det blir härligt väder så jag kan fortsätta i trädgården. Daniel har varit snäll att starta några projekt jag ahr på G.Kommentera här 5 st

Ler

Datum: 2010-04-17 Klockan: 21:58:03 Kategori: Allmänt

Trött.... men ett mail kan göra en så glad... ett svar från Mia Törnblom.


Kommentera här 12 st

Har skapat...mer på G

Datum: 2010-04-17 Klockan: 12:13:50 Kategori: scrapbooking

August ville oxå delta... Så nu spånar jag...Det får bli något med skolan,,, mitt bidrag för utställningen blev i alla fall detta kort... 

    

Utmaning var VARFÖR man väljer Kristinehamn.... jag gjorde de för kärleken. Men jag valde även av andra orsaker. Att jag inte ville bo i Degerfors. Jag gillar inte klimatet.... människorna.... mycket gnäll men ingen gör något, jo väljer samma styre om och om igen. Fast man är så missnöjd. Skitsnacket. Skolan var inte bra. Jag ville bort och jag gjorde ett val... jag valde KÄRLEKEN och jag har vunnit så mycket.

Här i denna fina stad trivs jag.


Kommentera här 6 st

Skapa...

Datum: 2010-04-17 Klockan: 08:41:28 Kategori: scrapbooking

Nu tänker jag äta frukost och sedan börja skapa lite.... en liten stund innan det är dax för jobb. IGEN.


Kommentera här 3 st

Sent...

Datum: 2010-04-16 Klockan: 22:48:25 Kategori: Kropp å själ/ADHD

... jag är sällan uppe sent.

Men eftersom jag inte ska upp å jobba tidigt utan kvällen imorgon kan jag sitta och varva ner. Tömma skallen.

Sååå skönt.

Behövdes.

Tömma skallen alltså.

Tömma på tankar...

Men nu har jag stängt av... stängt ner.

Nu ska inga mörka tankar förstöra min natt.

Jag är inte värd massa skit.

Även jag har ett värde.

Jag är värdefull.

Jag behövs.

Jag är en härlig prick.
Kommentera här 2 st

Fredag....

Datum: 2010-04-16 Klockan: 08:29:39 Kategori: August/barnen/Autism

Å jaaa idag ska ja hämta bilen... NYA bilen... finaste. Säga HEJDÅ till åbäket där ute... Aldrig mera VOLVO... aldrig.

Igår när vi trskade från tandläkaren stod tre karlar i arbetskläder och tog bort bankens säkerthetsbox... ja ni vet den man stoppar pengpåsar i om man har företag...

August tittar och säger:

-Hörni va gör ni?

Ja klart man kan undra... de stod ju å bröt loss halva väggen.

Den ena karln skrattar och säger:

-Vi försöker råna banken.

Han tittar storögt på mig och säger:

-De tänker råna banken, det får man ju inte.....

Jag fick förklara lääääänge att de skojjade. Han undrade varför de skojjade så. Det såg faktiskt ut som om de skulle bryta sig in i banken genom väggen. Som i serietidningarna... tre stycken.

Min son har Autism. Han tar allt just bokstavligt och kan inte se ironin. Han såg att detta var FEL... frågar va de gör och får ett skämt till svar. Något han inte alls förstår. Något som händer dagligen.

Vid frukosten idag nämner jag något om Autism och då utbrister min snart åttaåring:

-Autism som jag har... Jag har de...

Ja de har han. Å han är den härligaste unge som finns.

Tack för att jag fick dig hjärtat. Vad mycket jag lärt. vad mycket jag insett. Vad mycket jag utveklats.
Jobbhelg.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Jag är härlig. Jag är förbannat ärlig. Jag är hemskt modig. Jag står för min åsikt och jag vågar säga den. Det kostar men de är det värt.


Kommentera här 12 st

Dagen....

Datum: 2010-04-15 Klockan: 11:56:48 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Vi är duktiga på att säga att vi inte är så duktiga.

Jag har ju börjat pyssla med scrapbooking. Jag har ingen som lär mig och jag tittar på andra och funderar själv. Jag vet inte exakt hur man SKA göra men tänker som så att jag tycker det är skoj.... jag får till olika kort och jag blir nöjd.
Ändå står jag inne på min pysselbutik MAZZARIN och säger:

-Nej jag är inte så bra,,, jag vet faktiskt inte riktigt hur man SKA göra.

Att jag ens sa detta var att Josifin som gjorde mitt hår kom in och tackade för det kort jag gav henne som tack.... hon va så glad för kortet.

Hon som har butiken frågar om jag är DUKTIG eftersom jag handlar en del men att hon inte sett några alster... Jag svarar det jag skrev över.... tänker på Mia Törnblom å ändrar mig....

-Ja jag är DUKTIG. PUNKT!!!!!

-BRA!!!! säger hon... SÅ ska man tänka om sig själv. KLART du är duktig.

Jag förklarar varför jag sa som jag gjorde först... att man är så DUM... JAG är ju nöjd... då är det BRA. Sen om der är RÄTT i någon annans ögon, va spelar det för roll? EGENTLIGEN?

Jag har gjort människor glada med mina kort och det har varit syftet.

Har fått en utmaning som ajg tänker anta.... VARFÖR valde just JAG Kristinehamn. Ska bli en utställning på turistbyrån i sommar som Mazzarin är med å letar alter till. Jag har en bild i skallen och plötsligt har jag insperation. Måste bara vänta in min man som kan fixa fram sina underbara bilder på stan....

________________________________________

Vet ni om att jag är HÄRLIG?Å sedan är jag GO har jag hört.

_____________________________________

Lagning av trasig mjölktand gick galant. Har en underbar tandläkare med personal. Borrning med laser... inte många har denna apparat till detta men underlättar enormt. August fixade detta med bravur trots sina funktionshinder. Jag är lyckligt lottad....

Jag har tränat. Jag är nöjd.


Kommentera här 12 st

Outfits...

Datum: 2010-04-14 Klockan: 18:56:54 Kategori: August/barnen/Autism

Barnen visar sina nya kläder... lite nytt... lite fräscht...Albin har dock inte varit hemma men jag visar ändå...


Oskar... nya röda chinnos samt rutig shorta i rött grå och vitt.
 
Shortan kan även kombineras till chinnos i beige. Stilig så säg?

 
Albins kläder...shorts i jeans och grått... snygga kalsonger. T-shirt.


August i t-shirt i limegrönt. Dödskalle på tröjans mage.
 
Rutig kortärmad shorta med snyggt tryck på ryggen. I blå färger.

 August med munkjack i grått...     
August har en långärmad rutig shorta. Blått vitt och brunt.. lite orange.

 Ytterligare en kortärmad rutig shorta.

Så då har de lite till skolavslut och vår och sommar. Albins prov av kläder kommer.
Kommentera här 12 st

Mitt tack till Mia Törnblom

Datum: 2010-04-14 Klockan: 10:14:08 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Efter att jag  under många år mått ganska illa så började jag läsa dina böcker. Jag har jobbat lite efter dina modeller att må bra och tycka om just MIG.
 
Så går tiden och man hamnar lätt i det där som var... man glömmer. Man skiter i att säga JAG ÄR BRA.... man tränar inte.
 
Igår var jag på din föreläsning i Karlskoga.
 
De flesta skrattade ganska mycket och när du kom till att du faktiskt sa att några i publiken gillar inte det du har att säga eller tänker vad gör jag här.... DOM var de enda du såg innan.... så kände jag OJ jag är nog en av de som du tycker ser lite konstig ut i publiken.... JAG... för jag skrattar inte åt allt.
 
Men det fanns en anledning. INTE att jag hade migrän... att jag undrade va fan är detta eller HJÄLP varför stannade inte just jag hemma... inte för att du inte var rolig för du berättade på ett otroligt lättsamt sätt och de fanns många många poänger... MEN jag ser allvaret i detta också... för jag har och är DÄR.... i den dåliga självkänslan. Där jag funderar på varför funkar aldrig jag? Varför gillar inte folk mig och när jag då väljer bort de som inte gillar mig eftersom det borde vara deras problem som missar härliga underbara JAG så finns ingen kvar....
 
Jag kom ihåg igår att jag slutat träna... att jag inte fyller på. Att jag bara plockar ut. Att jag tänker detta kommer också gå åt helvete och så mår jag skit och när jag kommer till målet gick de kanske till och med bra. Men när man kommer ner långt där nere ja då e de fasen inte alltid så enkelt.
 
Men jag vet det är bara jag som kan hjälpa mig själv och jag kan gärna ljuga tills jag tror på de och jag fick en spark igår att komma igång. Att träna. Säga att just jag kan och är bra.
 
Så jag kanske såg lite stel ut... men som sagt du väckte mig och jag tog till mig allvaret i ditt föredrag.... det där vi ska komma ihåg och inte allt det roliga. Det var inte skrattet jag behövde, jag behövde bli påmind att träna på min självkänslekondition och jag vill med detta mail säga TACK!!! Å NU ska jag gå ut på toa och se mig själv i spegeln och säga till mig själv: YES jag e fasen BÄST på mitt jobb... JAG är bra och är härlig.
 
Tack för dina böcker och tack för att du ger av dig själv.
 
 
 
 


Fira in våren med nya smileys till Messenger. Klicka här!

Kommentera här 3 st

Ler...

Datum: 2010-04-13 Klockan: 13:27:00 Kategori: Allmänt

Även om min huvudvärk och min täta näsa tar död på mig så känns de som om solen skiner på just mig.

Jag fick tokspel på bilen... ORKAR inte... så igår kände jag att nu tar jag tag i detta. Nu är allt fixat. Jag är supernöjd och jag av med ett stort problem som har kostat pengar. BILHELVETET.... på fredag hoppas jag har sett den för absolit sista gången i mitt liv. Tack Blomkvist för att jag slippen den.

Jag har saker att se fram emot.

LYCKA.

Jag mår prima när jag har små saker på vägen...

Det är upplevelser av största mått i mitt liv mätta som betyder otroligt.

Ikväll ska jag se Mia Törnblom... något jag velat länge...

Nästa helg ska jag till Södertälje för att delta i årsmötet för Autism och Asberger förbundet. LYCKA. Glad att jag får delta och vara med om detta.Sedan har jag bokat stuga... Det blir Astrid Lindgrens värld. ÄLSKAR den parken...Å mina ungar med.Å sedan KISS.... ler.

Ja lite att se fram emot. Å så VÅREN å min älskade familj.

LYCKA

 


Kommentera här 10 st

En helt ny dag

Datum: 2010-04-12 Klockan: 08:32:04 Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag till hammarslag, solsken och fågelkvitter och att barnen va uppe förståss men ändå... SOL och att någon redan är ute och spikar. Det tyder på energi och vår de... sommar på väg och folk börjar fixa ute på husen.

Vi har andra problem förrutom att vårt hus oxå måste renoveras på utsidan. Tyvärr har varken tiden eller pengar funnits och eftersom vi har en bil som bara går sönder så har vi de problemen att reda ut först.

Daniel är redan nere till verkstan och de blir väl överlyckliga att se honom antar jag. Lika trötta på vår bil som vi. Sedan ska vi försöka åka och titta vad som finns i bilväg. Vad vi måste lägga till osv vid ett eventuellt bilköp.

Underbart väder i alla fall och det ger ju en hel del mer energi och det är härligt.

Ska njuta denna dag av solen i alla fall. Sedan börjar en lång arbetsvecka. Har dock lite att se fram emot. Imorgon är det föreläsning med Mia Törnblom vilket jag ser mycket fram emot.

August ska till tandläkaren och laga en tand på torsdag så nu ska själva förberedandet av detta börja...
Själv har jag utvecklingssamtal på skolan för egen del.Hoppas jag ska kunna träna på torsdag igen.

Nu blir de frukost och sedan dusch.


Kommentera här 11 st

Jag är nere....

Datum: 2010-04-11 Klockan: 16:28:49 Kategori: Allmänt

.... hoppet försvann...

Ingen husvagnsförsäljning....

Va gör vi nu?

Fortsätter att hoppas.....


http://www.blocket.se/varmland/Cabby_550_DLX_Barnkammarvagn__90_26721843.htm?ca=7&w=3

Klicka på länken för att komma till annonsen om någon skulle ha ett intresse.


Kommentera här 8 st

Jag har rätt att va upprörd.

Datum: 2010-04-11 Klockan: 13:00:59 Kategori: Allmänt

Alltså vi kommer aldrig ikapp....

Nu lyser återigen bilens motorlampa... IGEN.

Som alltid denna årstid så pajjar katalysator och landasonder och det är INTE normalt.

Jag HATAR bilen.

Å jaaa om jag hade pengar skulle jag byta bort den till vilken jävla bil som helst.

Snälla... köp min husvagn så jag kan byta bil för jag blir galen snart.


Kommentera här 3 st

Lego och operaarior

Datum: 2010-04-11 Klockan: 10:22:08 Kategori: Kropp å själ/ADHD

August har byggt lego hela morgonen och så har hans vanliga ljud gått över till operaarior.... Ja August har ljud som han alltid håller på med varje morgon. Vet inte varför men han gör de. Samma läten varje morgon till Albins förtret då han vaknar till dom.

Men för de mesta sjunger han.

Å idag blev de opera.

Underbart.

Albin är nog glad att han är hos sin pappa.

För er som vill få lite mera inblick på detta med Autism vill jag rekomendera en blogg som ni kan få lite mera insikt i detta. klicka:

COPING

Anna skriver otroligt bra om detta ämne och jag rekomenderar denna blogg varmt för er som vill veta mera. Vill ni besöka hennes privata blogg klicka här:

ANNA


Anna skriver underbart bra och har varit ett stort stöd för mig som ny på ämnet.


_____________________________________________________________________


Inom mig utspelas en kamp. En kamp om MIG. Vem jag är. Varför har jag så svårt att komma till ro. Vara nöjd med det jag har? Varför söker jag hela tiden? Varför känner jag alltid att jag inte passar in? Och varför passar jag sällan in? Vem är jag egentligen? Varför blev just jag såhär? Varför? Varför ahr jag så svårt att acceptera? Komma till ro. Finna lugnet.
Kommentera här 1 st

uttråkad

Datum: 2010-04-10 Klockan: 16:34:43 Kategori: Kropp å själ/ADHD

.... men August som har problem med både det ena och det andra leker.

Först med sina stenar och bilar... nu bygger han lego. Har suttit i timmar. Sjunger och pratar om varann i olika sorters lekar och så.... är olika roller i ett samspel.

Det är underligt men låtar och texter kan han.... det är allt från poplåtar till egna sånger till julvisor.

Själv är jag uttråkad. Trött och mår skit. Orkar inget. Har försökt.

Blir helt slut.

Tänker på vad vi kan göra för pengarna vi får för husvagnen om denöverhuvudtaget blir såld men eftersom maken plockat ut den idag så ja är det mer definitivt.... känns märkligt. Tänk om den blir kvar? Ska vi plocka ut allt igen eller låta den bara stå?

Planerar stughyrning. august undrade hur vi ska kunna åka på semester utan en husvagn. Husvagn är semester för denna familjen. Han förstod inte det där med en stuga. Skulle den köpas? Lånas? Av vem? Hur ser den ut?

Nya saker i livet.... nya saker.Kommentera här 5 st

Funderar.

Datum: 2010-04-10 Klockan: 11:23:43 Kategori: Allmänt

Jag har ju ofta tänkt på vad jag vill göra här i livet.

Arbete.... skola?

Kursen jag läser just nu i handledning ger mig mersmak. Jag är sugen. Att läsa. Men eftersom Daniel har ex antal terminer kvar att studera så fungerar det inte nu. Man kan ta enstaka kurser på distans och nu börjar jag tänka i dessa banor igen. Kanske??

Jag tittar ju även efter andra jobb men som arbetsmarknaden ser ut är det svårt. Trivs ju på mitt arbete det är att slippa resorna. Det är mycket sådant som det gäller. Det går bra att pendla men det kostar.

Nåja... tiden kommer visa. Jag vet ju detta. Men tankarna finns ju. Helt klart. Det visar väl att man börjar ta steget... börjar mogna i ett beslut som kommer komma.

***********************************************************************

Tänk vad mycket August börjar förstå nu. Nu börjar han se samband med saker. Hur mycket hänger ihop. Var saker kommer från och vart det leder, hur det fungerar.

Jag är glad att vi började med medicin och att jag fått så mycket hjälp som lett oss till att han utvecklats så mycket.

En hård kamp men som gett så enormt mycket tillbaka. Det har varit värt allt slit och alla tårar...********************************************************************************''
********************************************

Jag

Jag är jag

Börjar förstå

Accepterar

Men jag vet

Ja jag förstår

jag är inte accepterad och önskad

Jag däremot accepterar

Har inget val

Vill vara just jag


Kommentera här 12 st

Jag är ALLTID positiv... och har TUR

Datum: 2010-04-09 Klockan: 14:26:32 Kategori: Allmänt

Jag är genomförkyld. Jag är så glad att jag vet att jag KAN bli sjuk.

Jag är ännu gladare att JAG får betala 900kr för en hyrbil som jag fått ta för att grannen körde på mig.

Ännu gladare att jag får betala för tandskrället fast jag bad att få den utdragen.

Jag blir ännu fattigare och jag har inte pengar till mat.

Men det gör inget för då lär vi och blir starka av att veta vad hunger är.

Jag är så glad för de prövningar livet ger. Det stärker. För oss samman.

Nej nu ska jag sluta vara ironisk. Men just nu suger de redigt men man ska se det positiva i allt. Att man aldrig kommer ikapp.

Att man alltid är sjuk. Visst är det positivt?

Idag fick jag kompa hem för jag va dålig för jag har inte råd att vara hemma. Så illa är verkligheten. Daniel ska åka och ta hem husvagnen och nu hoppas jag att vi kan få den såld så vi får in pengar. Jag vill inte sälja men som sagt man får göra sig av med utgifter. Så enkelt är de.

Jag ska vila så jag orkar jobba resten av helgen.

Så jag är lite off.... men lämna lite skoj kommentarer å klicka på min reklam i bloggen så jag får några extra kronor till mat på bordet.
Kommentera här 23 st

Jippi

Datum: 2010-04-08 Klockan: 18:10:56 Kategori: Allmänt

Har haft en önskan att höra Mia Törnblom.

Så såg jag att hon kommer till stan bredvid i nästa vecka men jaaaa de är sällan gratis att gå på dessa föreläsningar så jag fick inse att jag inte kunde gå.

Gissa om ajg blev glad när jag såg att vi som anstälda kunde köpa biljett för ynka 50 kronor??

Givetvis så jobbar jag kväll men en arbetskompis bytte så nu ska jag och syrran gå.

SKITGLAD.

Hoppas få en rejäl portion med verktyg i självkänsla.


Kommentera här 17 st

Ingen förstår

Datum: 2010-04-07 Klockan: 22:29:41 Kategori: August/barnen/Autism

Ingen förstår den lycka jag känt idag.

Att jag kunde läsa en halv bok och jag tror att jag jag hade fått läsa HELA om vi hunnit.

Ingen förstår hur det känns att man plötsligt KAN göra saker och ser hur ett barn utvecklas från att i praktiken stått stilla.

Ingen förstår hur glad jag blir när han själv kan ta kontakt och be om hjälp till en främmande människa.

Ingen kan begripa hur glad jag blir när jag tycker framtiden ser lite lite ljusare ut.

Att han kanske kan leva ett bra liv utan mig en dag.

Ingen förstår den lycka jag känner över att ha en förmån att ha en tjej som gör allt det hon gör för oss och just mitt barn.

Kan någon förstå vad stolt jag är över de framsteg han gör och se honom tillsammans med djuren?

Ingen förstår vilken lycka detta barn ger mig.

Vad mycket han betyder och hur önskad han är.

Hur stolt jag är över alla mina barn.

Att alla tre är lika önskade trots allt vi gått igenom. Att jag vill dom alla tre allt gott som finns och att jag är som en TIGER och kommer gå över lik för deras skull.

Ingen ska någonsin kunna säga att jag inte försökte eller gjorde så gott jag kunde.

ÄLSKAR ER!


Kommentera här 7 st

Ledig dag.

Datum: 2010-04-07 Klockan: 14:12:40 Kategori: August/barnen/Autism

Har varit till tandhygienisten idag för att kolla av. Såg bra ut trots min värk. Det var en FUL grej med tanden menade hon på så det kommer ta tid. Men man känner av det och får ta värktabletter. Jag äter atibiotika så ingen träning denna vecka heller.

Albin blev med ner och klippte håret.... August följde med mig och var jätteduktig.

Jag har till och med i väntrummet läst en halv bok innan vi skulle in. Jag har ALDRIG lyckats läsa den mest enkla boken någonsin för honom. Nu läste vi en Lotta på Bråkmakargatan... med MASSA text. Jag är helt förvånad så nu ska vi börja läsa tillsammans. ÄNTLIGEN. Han har varit otrolig hela dagen.

Maten däremot är mer och mer problem. Nu äter vi inte köttfärssås, han äter inte pommes och inte hamburgare heller. Han känner MASSA smaker. Säger ofta att det smakar salt eller konstigt. Ingen annan känner något så ja man ser ju vilket smaksinne han verkligen har.

Han har provat hjälpmen och cyklat och nu sitter vi här och ser Pettson och Findus.Hans utveckling går verkligen framåt med stormsteg och han är verkligen duktig. Sigvarttavlan fungerar toppen och när den piper på sina tider ja då kan han bryta och gör det som är inmatat. Det är i första hand hans läggning som fungerar toppen nu.

I eftermiddag är det Malou tid... August har givetvist bestämt aktivitet... STALLET... alltid.

Själv har jag grejjat. Plockat undan lite. Behöver bara få lite hjälp att få upp på vinden å rensa lite. ORKA. Men jag tar det som jag orkar och får lust till. Inga tvång det fungerar inte. Men jag vill så mycket med huset som är i behov av en del saker utvändigt. Hoppas vi kan ta tag i något i sommar.

_____________________________________________________________________

Glöm inte att att klicka på de banners jag har här under för bloggtrafik och bloggplus. Sidorna är till för er som vill ha fler besökare på bloggen samt er som vill hitta nya bloggar. Klicka... det kostar inget.

Sedan har jag även fått in reklam under här. Reklamen kommer att bytas ut med jämna mellanrum. Det är bara att klicka. Det kostar inget att klicka men det finns bra produkter som man kanske gillar. Just nu hårvårdsprodukter som är billiga... samma som hos frisören dock. Klicka in och kolla.

Kommentera här 19 st

Ny hjälm

Datum: 2010-04-06 Klockan: 18:52:46 Kategori: August/barnen/Autism

August hittade sig en hjälm.

Blev full i skratt... jag sa att jag inte visste vilken storlek och att vi skulle vänta. Då säger han att då hämtar jag en kille som hjälper oss, stegade iväg till disken och hämtade en KILLE.... den ni. Han har blivit så duktig.

Sedan kunde han berätta att en annan i personalen var en flicka i klassens pappa och vad hon heter...Det hade han inte kunnat för någon månad sedan.

Tennis skor samt jacka till Oskar och skydd till Albin. TUR de hade presentkort.
Kommentera här 25 st

Hemma

Datum: 2010-04-06 Klockan: 15:15:15 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Dagen blev inte som jag tänkt.

Det gör ont i munnen igen.... tandläkaren återigen imorgon. Varför måste de bli så mycket jämt.

Haft en hemsk huvudvärk som gav sig med medicin men nu är jag seeeeg av den.

Träningen uteblev pga detta.

Orkeslös.

Tänker.

Många blir så arga och frustrerade när jag skriver att samhället jag växte upp i är SKIT.

Varför?

Jag begriper inte varför man reagerar så kraftigt. Ingen skulle reagera på samma sätt om jag skriver att jag inte gillar Sundsvall Gävle Malmö eller Trelleborg... eller varför inte grannstaden Karlskoga. Ingen reagerar häftigt när Mia Skärringer talar skit om SIN hemstad Kristinehamn eftersom hon har dåliga minnen härifrån.

Jag lyfter givetvis på ögonbrynet när hon säger att de finns vilstolar utanför MAXIS kassor där folk kan sitta å titta på de som packar i varorna... för de finns inga stolar MEN jag vet vad hon menar. Nyfikenheten.... känslan av att hela tiden bli beskådad och synad in på varje söm.Någon hade gjort en grupp på Facebook....Välkommen till Degerfors! det du inte vet om dej själv, vet alla andra!!
 Det är inte jag som gjort den men fan vågar delta i gruppen heller, för jag detta ja då jäklar. MEN någon har grundat den... å det är tyvärr så de är. Gruppen har 149 medlemmar. KONSTIGT om allt e så bra.

Detta har ju inte något med de jag tycker om i Degerfors att göra. De personerna och min familj ja de tycker jag ju om oavsett var de bor. MEN de finns så många andra som jag inte tycker speciellt mycket om och är glad att jag slipper se. Saker som händer där som ajg inte kan skriva under på. Stå för...

Det är en viss mentalitet som jag helt enkelt är glad att slippa. Jag är glad att slippa de som styr... jag är glad att jag slipper ha barnen på den skola som inte alls fanns för barnen för jag ser skillnaden nu. Där vi idag ahr en rektor som BRINNER för barnen och kan ALLAS namn på skolan. Han som ser till att de har hela böcker och de sista... trots sparkrav satsar man på framtiden.

Många håller med mig om detta de vet jag. Men om JAG säger de högt ja så blir de väsen. Men om andra säger de? Va händer då??

Detta är MIN erfarenhet.  Jag mådde skit av att leva i Degerfors.... å jag står för att jag är glad att jag inte bor där mer. Jag får säga detta hur många gånger jag vill. Jag är inte negativ för att jag känner såhär. Det är bara min erfarenhet.

Sedan finns det bra saker där med men de väger tyvärr inte upp för att jag ska må bra där.

Idag åker jag dit för att jobba. För att någon gång träffa de mina... de räcker.

Bli inte så provocerade. MITT liv... min erfarenhet.
Kommentera här 5 st

Gråväder

Datum: 2010-04-06 Klockan: 10:00:03 Kategori: Allmänt

Vädret är trist ute och man känner inte någon energi. Jo jag är inte trött eller så men eftersom min mage är känslig (Har IBS ) och jag äter atibiotika så kan ja säga att jag mår sådär.

Därför har jag valt att ställa in sjukgymnastiken idag och försöka göra de rörelser jag kan hemma idag. Ska ta med min August in till djuraffären för att inhandla större kattlåda samt sand och lite baby foder till MINI.... eller Baylies som hon heter. Men Awen kallas mycket för lillan å ja Baylies är mindre så ja MINI.... kärt barn har många namn.

Barnen har Påsklov och jag ska försöka hitta på något med dom. Vet bara inte vad eftersom 14 åringen inte vill vare sig det ena eller andra och troligen har han väl egna planer. Men August å Albin.... jag har inte heller någon vidare ekonomi så det får inte kosta allt för mycket. Ideer? Blir det fint väder är det i alla fall lättare att hitta på något.

Vi får se om det kan bli något påhitt. Augsut är lätt han älskar att vara ute och grejja så blir det fint kan han och jag fortsätta i trädgården. Huvudsaken är att vi är tillsammans.

 

 


Kommentera här 12 st

KOnstigt...

Datum: 2010-04-05 Klockan: 19:18:30 Kategori: Allmänt

Vet att det kommer fram en lösenordsruta när man ska ta sig in på min blogg.... jag hoppas de flesta av er klickade på OKEJ å kom in ändå. Jag vet ärligt inte varför detta kommer upp och håller på å försöker lösa detta....


Kommentera här 4 st

Måndag och snö

Datum: 2010-04-05 Klockan: 09:50:36 Kategori: Allmänt

Ja idag vaknade vi inte till en solig dag utan en dag med SNÖ.

Så idag hann man inte ut i trädgården för att fortsätta röja. Men det kommer dagar som man kommer kunna fortsätta.

Våren är just den tiden då jag ÄLSKAR trädgårdsarbetet. Det är då jag på något sätt har kraft.

I år har jag lite planer på att få bort lite av allt gammalt som behöver bort. Jag har inte riktigt orkat. förra året blev inte alls mycket gjort. Trädgården är inte skött på många många år men sakta men säkert får jag bort vildvixna saker som inte ska vara här.Ska strax ge mig av. Det är jobbkväll och innan ska August till mormor.

Just nu leker han med Baylies. Arwen är livrädd fortfarande och igår morrade och fräste hon till och med åt mig och det är inte skoj. Så fortsätter hon så får vi lämna igen kisseungen. Arwen ska inte känna sig undanskuffad. Men annars är det ju en riktigt liten solstråle. Mysig och go så hjälp. Spinner och myser.

Kommentera här 13 st

Snart är de jobbvecka igen...

Datum: 2010-04-04 Klockan: 17:17:55 Kategori: Allmänt

Efter massa strul denna veckan med min utdragna spruckna tand är det dax att börja jobba imorgon igen. Det blir två arbetsdagar och två lediga. Sedan helgen.

Barnen har lov.

Vi har njutit av det fina vädret och rensat lite bland alla bjärnbäsrbuskar vilket inte är speciellt skoj med dessa taggar. Hoppas vi ska kunna utrota några. Någon som vet HUR? De kommer nämligen upp även om man gräver upp dom. Rotskott i massa.Väntar hem August nu. Han har tillbringat helgen med Malou och Andreas och troligen haft det hur bra som helst. Sedan blir det mormor imorgon när jag jobbar. Lite mormortid istället för fritids.

_________________________________________________________________________________
Kommentera här 5 st

Vi har fått tillökning...

Datum: 2010-04-03 Klockan: 19:41:42 Kategori: Allmänt

En liten Baylies.Det är ett litet skogstroll som går här hemma och piper medan Arwen tror hon är häftig som fräser som en orm.För övrigt ahr vi varit i stallet och tittat när August rider på Acke. Helt otroligt. En hingst som inte varit så aktiverad och stor och stark men han är inte det minsta rädd. Lovar att även om jag har ridit utan att för den sakens skull ha någon stor erfarenhet så nej jag hade inte satt mig på hästen. LER. Malou gör som alltid ett fantastiskt jobb.Jag är så stolt över ungen... ja å Malou som gör ett jobb som är otroligt. Vi får heller inte glömma Andreas och Tequila som finns med och oxå är otroligt viktiga i August liv.

Vi har spenderat eftermiddagen hos min mamma. Underbara goa mamma. Bjöd på otroligt god Påskmat. NJUTA...

Nu slappar vi i soffan med en fräsmaja å en piplisa.
Kommentera här 18 st

Påskafton

Datum: 2010-04-03 Klockan: 10:01:02 Kategori: Allmänt

Solen skiner. Underbart.

Fick några minnesbilder i skallen. Inget som vare sig har med Påsken eller solen att göra. På ett sätt ett soligt minne i alla fall. Men ett minne son ändå gör att man känner en saknad. en saknad ajg inte känt på länge. En saknad och ett minne som sakta börjar att bleknas.

MEN minnet kommer alltid att finnas hos mig. Alltid. För minnet är värt att spara. Där i mitt hjärta kommer det alltid att finnas för att kunna plockas fram.Tack M för alla fina minnen du gav mig. Tack för att jag fick låna din vänskap för en stund. Tack för att du fanns där för mig.
_______________________________________________________________________________________


Ganska tomt annars.

Vi har en lugn helg. Två tonåringar hemma som spelar och sjunger och skrattar och har det gott och som ger mig massa bra energi. Glad att man har så fina ungar och att de har kompisar som är helt otroligt fina med.

Adam kom med påskägg till mig igår. Va ska de bli med den pojken? Något stort. De vet jag.Bild: Oskar å Adam

Adam spelade lite igår. Han e så duktig.


Bild: Adam... spelar. Igår blev de White Lions When the children cry.

Just nu väntar jag på att få åka upp och titta på August i stallet, sedan påskmat... Tror vi får en bra dag idag med.Kommentera här 3 st

Långfredag.

Datum: 2010-04-02 Klockan: 10:15:47 Kategori: AllmäntI min blogg finns just nu en reklam om hårprodukter. Klicka in om du handlar sånt hos din frisör för det finns dessa produkter på denna webbutik och det är rejält mycket billigare. Alla kända märken. Så kolla gärna in där.

____________________________________________

Nu ska jag börja sortera lite tvätt. Jag har packat väskan till August då han ska tillbringa helgen hos Malou. Sedan ska vi äta lunch hos mina underbara svärföräldrar.

Har ni för långfredagsplaner govänner?
Kommentera här 16 st

Påskparad och hagel... blandat med lite sol.

Datum: 2010-04-01 Klockan: 21:39:30 Kategori: Allmänt

Då var skärtorsdagen till ända.

Bjuder på lite bilder....

Dagen började med snö och regn och Påskparad.

 
   

Resterande dag har gått i vilans tecken och jag har även tagit fram några få Påsksaker....

Nu tar jag kvällen... NATTI


Kommentera här 8 st

Såg....

Datum: 2010-04-01 Klockan: 19:24:37 Kategori: Allmänt

Såg detta om c- string på en blogg idag. Trodde de va ett Aprilskämt men jag googlade och hittade detta....Gäller att knipa med skinkorna för att denna sk trosa ska sitta uppe. Ser ju ut som en binda som går över i en hrm.... pinne....

Kan detta fungera? Man ska alltså ha detta för att slippa ränder från underkläder när man har tighta kläder.

Har någon där ute testat denna trosa???? Om man nu kan kalla det trosa... men detta underklädesplagg? Sett i handeln?


Ett diadem i rumpan.... Jag hade som sagt inte sett detta men min man hade... hur kommer detta sig???


Kommentera här 7 st

Joke-day

Datum: 2010-04-01 Klockan: 08:02:43 Kategori: Allmänt

Idag är det April. Den första April.

Dagen för att narras och luras.

Jag brukar faktiskt inte luras men för några år sedan gjorde jag detta och lurade brallorna av de flesta....

Jag bodde i ett hus jag hyrde lite på landet och utanför huset går tjurar i en stor hage.

Jag sms:ade att jag kom ut på morgonen och möttes av ett gäng tjurar utanför dörren som helt enkelt hade kommit ut.
Till mamma rungde jag och var uppjagad och rädd och berättade om situtationen.

De flesta hörde av sig och frågade vad jag gjort och hur det gått.

LER.

Men de är nog enda gången jag testat att dra iväg ett skämt sådär en April.

Brukar ni luras och har någon gått på ert skämt?Kommentera här 15 st