Min otur...

Datum: 2010-03-31 Klockan: 15:09:37 Kategori: sjukhus/sjukdom

Jag har då ingen tur.

Mådde som sagt inte så bra inatt och jag fortsatte att må skit under dagen här och fick en otrolig huvudvärk. Hade feber och otroligt ont i munnen. Smakade inte gott heller i munnen. BLÄ.

Ringde tandläkaren och ja de ville jag skulle komma.

Hann som tur var sova en liten stund för jag mådde så skit.

Givetvis hade det inte bildats den koager som det ska ordentligt för hålet. Det som hade bildats hade lossnat. Därav värk och pga inflamation.

Su nu är det renspolat och de har satt dit en tamponad. Jag har fått antibiotika och starka värktabletter.

Nice. Det är som alltid. Inget får vara bra. Detta med tanden fortsätter kosta för nu fick jag sjukskriva mig även imorgon då jag ska ta det lugnt.

Antibiotikan va ju läcker i alla fall... På bilden ser ni inte va BIG den va men lila å fin de va den. LER. Hoppas den är lite lite snäll mot magen.Lite påskfint ska man väl ha hemma eller som jag hellre kallar de lite vårfint...Kommentera här 10 st

Dagen gryr...

Datum: 2010-03-31 Klockan: 09:01:58 Kategori: August/barnen/Autism

.... å med morgonen och dagen vaknar våren sakta till liv.

Inte trodde man väl att snön skulle ha smält så mycket till denna tidiga Påskhelg. Jag trodde inte det med de snömängder som ändå kom. Min Anna skojjade om att man nog skulle få dansa kring midsommarstången med snö upp till knäna. LER. Nu kikar de små små spirande vårblommorna upp ur de rabatter som snön smält från.

Skolgården var idag fylld med Påskens alla väsen. Det ska vara Påskfest idag. August var eld och lågor och ville vara en häxkatt vilket vi ordnade efter bästa förmåga. Det blev att improvisera då vi inte förberett. August hade Malou tid igår och tillbringade eftermiddagen i Stallet. Alltid stall numera. Han ÄLSKAR stallet raringen.


Bild: Katten August.

Nu kommer säkerligen August vara katt ett tag. Han var tomte långt in i Januari och hela December. LER. det är sådan han är och Oskar suckade djupt.

Albin valde att vara en lite mera diskret Påskgubbe... Han börjar bli stor men att klä ut sig var frivilligt men att vara delaktig och med ja de vill dom. Och imorgon har de Påskparaden i stan. JObbar tyvärr som vanligt. Det är musikskolan som har detta jippo så det blir fest på stan och Albin spelar ju trummor. STOLT mamma.


Bild: Albin med den kamera jag fått av en anhörig. Jätteglad.

August hade som sagt Maloutid igår. Mamma är inte lite stolt.... han tar sig upp själv på hästryggen och igår TRAVADE ungen. Malou sa han var jätteduktig och att han skrattade så glad var han. I helgen ska de tillbringa mera tid där så jag ska försöka följa med så han får visa allt han kan. Detta med hästar är visst något han mår riktigt bra av.


Bild: August på spånbalarna.

Funderar på att kolla upp detta med ridskola. Daniel pratade om att de har ahft något för funktionshindrade innan. Det tåls att ta reda på även om han och Malou är så mycket i stallet.

Oskar har kämpat hårt för två prov och nu hoppas jag det ska gå vägen. Ett VG på hemkunskapen satt fint igår. LYCKA...


Bild: Jag med två av barnen. ÄLSKA

___________________________________________________________________________________

Natten har varit jobbig. Det gör ont efter tanden och det blöder. Jag har även fått en liten febertopp så idag blir det att skippa träningen tyvärr. Var kanske ingen bra idee att jag tränade igår egentligen. Men jag vill ju så gärna. Tycker det är skoj och jag känner redan att jag känner mig starkare. GLAD. Men jag får ta nya tag i nästa vecka.

Ska vidare och jobba kvällen samt morgon i morgon.... jobb jobb. LER. Men sedan har jag ledigt tre underbara dagar.

Försöker tänka positivt och jag försöker se det ljusa. Grunden ska inte rasa.... den står stadigt och även om någon skrapar på ytan så ska jag genast fylla igen de spår som blivit. Jag är inte värd skit. Jag är värd allt det bra....
Kommentera här 7 st

Åsikter

Datum: 2010-03-30 Klockan: 21:09:49 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har mina åsikter. Liksom alla andra. Grejjen är att vissa får inte ha dom. De egna. Det är en av anledningarna till att jag inte gillar den ort jag kommer från.

Jag har gått igenom en hel del... fått massa negativa erfarenheter och det präglar min syn. Jag såg det inte lika skarpt så länge jag bodde kvar men med nya ögon och andra erfarenheter så ser jag annat... Jag är glad för detta. Men det får man inte vara...

Ledsen och sitter och gråter.

Detta har inget med de vänner och de människor som finns där att göra. Utan detta handlar om de händelser jag varit med om. Min erfarenhet av skola och barnomsorg. Att andra har bra erfarenhet är väl jättebra. Skolan fär har bland de sämsta resultat i Sverige när det gäller nationella prov. Jag vet många föer som håller med mig här. Men det kvittar. Bara inte JAG säger som det är. Man ska vara tyst och rätta in sig i leden. Blunda.

Jag tittar... och jag är glad att jag flyttade.

Klart man är bitter när ens barn har farit illa på flera sätt. Men jag är inte bitter på det vis många tror. Få känner mig.

Fast de TROR de vet vem jag är...

Gråter.

Ännu lite lite mer som får en att känna som man gör.


Kommentera här 5 st

Yoga

Datum: 2010-03-30 Klockan: 13:32:59 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Har länge tänkt på detta med YOGA. Pratade faktiskt med Trollsveden om detta. Att jag nog skulle behöva just detta. Ett sätt att koppla av, öppna upp och ANDAS.

Det har varit mycket Pher och jag pratade om som faktiskt har hänt... en hel del. Han är en otroligt härlig människa...


Bild: Pehr. Bilden är googlad.

Några saker Pher sa till mig har satt sig rejält och jag är chockad över allt han faktiskt visste...

Nåja.

Idag när jag var iväg och tränade kom min sjukgymnast och frågade om jag var intresserad av att vara med i en testgrupp med medicinsk Yoga. Fokus skulle ligga på andning och på några som har just de problem jag har.

Jag blev så glad å sa givetvis JA.Känns otroligt kul. Det händer mycket. Saker som jag känner är bra för just MIG. Jag mår gott.

Många förändringar, bra förändringar. I Påsk är det ett år sedan jag låg tio dagar och var så sjuk så jag trodde jag skulle dö. Magen pajjade ihop då ocj jag låg inne ett bra tag. Det var tungt att komma igen. Sedan brake jag ihop totalt psykiskt.... jag stod i dödens väntrum.Tack vara många positiva saker som sedan inträffade har jag orkat resa mig. Jag står stadigt just nu. Men jag vet va bräckligt det kan vara så jag bygger vidare... för att det ska vara stabilt och hållbart.

____________________________________________________________________

Idag har jag fyllt på med lite mat. Lite saker till MIG. Blommor till min balja ute,,, några penseer samt påskliljor. August plnaterade. Jag är inte mycket för högtider men lite vårfint vill man ändå ha på trappen. Jag har köpt en stooor påse med godis att fylla äggen med. Klart barnen ska ha sådant även om inte jag är den där som ska ha det på ett visst sätt. Men några traditioner det SKA man ha. De man vill ha... de man mäktar och orkar med. De som lusten finns för. De traditionerna är viktiga.

Älskar vårblommorna. Å nu kikar de blygt upp ur rabatterna som börjar bli fria från snön och tro det eller ej... SOLEN kikar fram.


BILDERNA ÄR GOOGLADE


Kommentera här 6 st

Konstigt...

Datum: 2010-03-30 Klockan: 08:32:12 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Sitter och funderar.

Varför går de så snett ibland?


Varför blir vissa människor så som de blir?

Varför spårar det ut så totalt för vissa?

Jag godtar egentligen inte att man har haft de trassligt under sin uppväxt. För är det en ursäkt?

Man vet även att många har haft det otroligt bra men ändå hamnar man i skit.

Varför?

Jag menar inte att det inte finns ursäkter eller till och med förklaringar till varför men ibland så tar man gärna till dom för att slippa ta det egna ansvaret i att det faktiskt gick galet.

Alla har ett val. Många har haft det hemskt men ändå har det gått bra för att man velat detta.

Men hur kan man komma så långt ner från att man haft det hur bra som helst?

Jag ställer inte frågan för att jag dömmer utan just av nyfikenheten. Av intresse och för att kunna förstå.

Hur kommer det sig att det kan bli så mörkt att man sjunker bortom det normala.

Eftersom jag själv mått så dåligt och vet va mörkt saker kan bli så har jag haft turen att få hjälp. Bra hjälp. Är det bristen på hjälpen eller är det att man inte söker den? Är den inte anpassad till just den personen som mått så dåligt?

Det är tufft att söka hjälp.

Jag vet oxå att många inte alls får den.

Jag är tacksam att jag fått den hjälp jag fått.

Det är snart precis ett år sedan jag mådde som allra sämst.

Jag hittade tillbaka utan att jag hamnade snett men jag kan inte säga att det har varit en enkel resa.


Kommentera här 7 st

Boktips

Datum: 2010-03-29 Klockan: 18:58:43 Kategori: Böcker

Kommer med ett boktips...

Harland Cobens bok Den enda lögnen.""Harlan Coben är mästare på intriger med snabba vändningar. Fängslar från den första sidan - chockerar på den sista."" Dan Brown

En natt försvinner fyra ungdomar som befinner sig på ett sommarläger i skogens mörker. Två av dem hittas sedan brutalt mördade. De andra två är spårlöst försvunna - förmodligen döda. En misstänkt man grips och döms senare för morden. Fyra familjer får sina liv förändrade för alltid.

Paul ""Cope"" Copeland, distriktsåklagare, har efter tjugo år lämnat sin systers tragiska död bakom sig. Han är fullt sysselsatt med att balansera sin uppåtgående karriär med livet som ensamstående far till en sexårig flicka. Cope arbetar hårt med ett kontroversiellt rättsfall: att få två rika vita collegepojkar fällda för en brutal våldtäktpå en svart prostituerad strippa.

När en man hittas mördad upptäcks kopplingar till Cope som arbetade som ledare på sommarlägret och till händelserna som inträffade tjugo år tidigare.

Den enda lögnen bjuder, liksom Harlan Cobens tidigare böcker, på en snabb dialog, tvärakast och många överraskningar. Den enda lögnen är en berättelse om familjerelationer, hemligheter och misstag som kastar sin skugga över många personers liv.

Kommentera här 10 st

Ja va säger man?

Datum: 2010-03-29 Klockan: 17:05:23 Kategori: Allmänt

Har varit med August i skolan idag och fick vara med när han fick sin massage. Ja massage. Barnen på den specialenhet erbjuds taktil massage. en lätt massage. De har ett mysigt rum med små lampor i taket å ja sådär MYYYS... de lyssnar på musik och då har min valt att lyssna på Emil... ingen lugn musik alltså utan Emil, varje gång. Alltid samma.

Från att inte velat att Eva ska ta i honom masserar hon nu ben och armar med kläder på samt händer och fötter utan strumpor. Han slappnar av bättre och mår gott.

Jättebra träning för att klara av att någon tar på en.

Sedan kom även tandsköterskan som lär dom hur man borstar sina tänder.... å på tal om tänder blev de här dax för mig att sticka till tandläkaren.

Med min vanliga tur hade min egna tandläkare semester denna veckan men kom till en annan privat som va skitvettig.

Han kunde konstatera att min tand gått mitt i tu och att den ena halvan var lös... Han började med att ta bort den delen och såg då att min tand bara var skrot. Inget att rädda. Han fick sedan i småbitar lirka upp resten av tanden. Den hade spruckit hela vägen ner i roten... småbitar.

Det tog en stund att få bort allt och jaaa.... 1200kr fattigare och eftersom de började rensa tanden sist så har jag hittills lagt 2500kr. Pengar jag inte har. Pengar jag verkligen inte har. Det jag försökte säga... dra ut tanden så jag betalar EN gång.... när tanden inte var lika trasig. Nu började jag en behandling som inte gick att fullfölja och fick betala för en något besvärligare utdragning.

Jag vet ju att hade de dragit tanden direkt hade de INTE kostat 2500kr.

Som sagt man får inte besluta själv enligt socialstyrelsen. Anser tandläkaren att det finns en chans ja då ska den tas. Men det är ju inte dom som står här och inte har råd. De förvånas över att svenska folket har så dålig munhyggien. Jag rä inte alls snopen... folk får välja bort det pga pengar.

Jag ringde min tandsköterska så hon vet vad jag tycker. Och hon skulle ta upp det med min tandläkare och se om han kan reducera priset. Hade jag kommit till honom idag hade han kanske inte tagit betalt för utdragninge eftersom han vet att jag ville de från början... men jaaa jag får bita i det sura och hoppas vi har mat i frysen.

Fick min massagebehandling nu på eftermiddagen och är glad jag kom iväg. Har återigen blivit hemskt stel och skulle behöva gå med två veckors mellanrum igen. Men det får bli till nästa lön. Jag brukar unna mig den behandlingen för att slippa ha sån värk så jag få gå på värkmedicin och få magen förstörd och i långa loppet hamna på sjukhuset. Man får priorotera men det är inte skoj alltid.

Sitter därför nu lite seg i soffan och ska väl plugga med Oskar strax...

Trött... sliten... ont i käken efter utdragningen...
¨

Å jaaa va säger man??? jag hade som vanligt rätt....Kommentera här 3 st

Som vanligt.

Datum: 2010-03-29 Klockan: 07:00:15 Kategori: August/barnen/Autism

Inget kan rulla på utan att det är lite friktion.

Hemma idag eftersom min son inte alls är i form. Kontaktdag.... bli med till skolan. Samtidigt som jag ska försöka få min tand fixad... helst utdragen då. LER... jo tjena lovar de INTE gör de...

Så ja.... nu ska jag försöka få honom i form så han kan fixa skolan. Sällan eller aldrig jag behöver vara hemma för att han inte fungerar så jag får ändå va glad...

Många med barn med Autism har det ju så ofta. Att man har svårt att få iväg dom åt något håll ibland och att de har det tufft så. August brukar inte.... men han har sina dagar då han behöver hjälp och stöd så är det ju bara. Det är ju så med hans funktionshinder. Det hör dit.Älskade unge säger jag bara... finns nog ingen som kan få en så stolt och glad. På modevisningen träffade jag Malous mamma Lena och syster Frida och de Lena sa om min unge... ja ni vet de värmde ända in i själen. Att få höra sånt om sitt barn är underbart roligt.Kommentera här 6 st

Nere...

Datum: 2010-03-28 Klockan: 16:57:03 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Kom hem å luften gick ur mig.

När fan ska min tur komma?

Hur många prövningar ska man behöva gå igenom?

När ska vi få det lättare och bättre?

När ska mina drömmar bli sanna?

Så många gnäller om att de ALDRIG har råd eller pengar... men de kan både åka utomlnads och vara i fjällen med hela familjen. De kan fara omkring och uppleva saker men ändå gnälla, vet de va de är att inte ha en krona kvar när man betalt räkningarna? När de har dragit in på allt? Vet dom???? När de precis räcker till resorna till jobbet.....

Vet någon hur det kan va å må riktigt dåligt? Att ha ett jobb som kräver att man tränar samt går på massage om man ska slippa värk. Träning och massage som kostar... Många förstår inte.

Förstår inte hur det är att vara en speciell familj med funktionsnedsättningar... vad detta kostar i PENGAR. I slit... tårar... oro... samtal och läkarbesök och alla andra samtal och möten. Ingen som inte är där vet hur vi familjer har det.

Äta ute... göra saker... HELA tiden. Ha de sista i klädväg... snyggaste frissen... nya bilen... Värsta sakerna hemma samt stylat å fixat.

Jag missunnar ingen detta... inte alls och jag har också mycket jag gläds åt och jag upplever också saker. Men jag får spara och slita för detta. Jag har ingen som hjälper mig. Jag får göra avkall på annat. Jag får må så skit emellanåt för att mina barn ska få det de behöver.

Mina barn har aldrig varit utomland vilket är deras högsta önskan och nu ska vi få sälja vår husvagn med. Jag har inte ens en bil där alla våra barn får plats så vi kan aldrig göra något tillsammans allihopa. Ska vi åka till badhuset får vi spara länge....


Det behöver inte vara stora saker för att man ska kunna göra saker ihop men barnen vill gärna uppleva saker som alla andra får...


Jag kan unna mig ibland... givetvis. Vi går inte nakna... vi äter bra mat. MEN det är inget överflöd. Mina barn ahr trasiga gamal mobiler... de har inga märkeskläder om de inte fått pengar av någon... De har inga bärbara datorer... vi är aldrig på några restauranger med barnen....

Känner mig bara så ARG....

Varför har jag aldrig flyt i livet. Titta bara... EN person vinner 215 miljoner. Varför bara EN??? En person behöver inte dessa pengar... de är hemskt.

Jag skulle bli så glad om jag bara hade ett par tusen extra när allt är betalt... men vi har aldrig något över...

Ingen kommer betala min tandlökarräkning... någon sa då att man kan ta de på avbetalning... Jo tack bra... vi har mediciner som är dyra...sonens medicin kostar 600kr i månader. Ja vi har högkostnadskortsystem... absolut men jag ska betala 1900 först... sedan mina mediciner. Varje gång jag tar ut medicin så går de på många hundra... visst vi kommer fort upp i frikort men ändå.... 2000 kr gånger två per år... de är mycket pengar.


GNÄLL.... jag kan gnälla en hel vecka... jag kommer aldrig få någon för den sakens skull och jag kommer inte må bättre av att gnälla men nu behövde de komma ut.

UUUUUUT....Nu stänger jag dörren till denna negativa gnäll blogg... ingen kommer sakna mig så det är lika bra.Kommentera här 5 st

Undrar/Tandtrollsbomb

Datum: 2010-03-28 Klockan: 06:46:01 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att leva med en förälder som större delen av ens liv inte mår bra... vilka spår sätter det egentligen hos ett barn?

Jag tänker en del på detta och igår hände något som verkligen fick tankarna att återkomma med full kraft.

Om man är öppen med sitt mående hjälper det då barnet att förstå? Eller ska man tiga och barnet ser att något är fel utan att begripa?

Jag tror ju att en öppenhet är bra men hur mycket tar de med sig? Kommer de att må dåligt av detta senare i livet? Kommer det påverka i negativa termer?

Givetvis tänker jag på detta.... å funderar på hur jag som mamma kan lindra det fall de kanske känner av att ha en mamma som mår eller har mått som jag.

Två av mina barn lever även med ett syskon med funktionsnedsättning. Hur kommer detta att påverka?

Vet att vi är öppna hemma hos oss. Hos oss är inget tabu och vi ventilerar och disskuterar. Tycker ju att man måste berätta varför och hur det kan vara. Men ändå.... får de men sedan???

Stackars mina ungar tänker jag ibland som har en sådan mamma som just jag. De kunde inte välja. Det var mig de fick.

_________________________________

Håller ju på med en rotfylning... idag på morgonen small de till i munnen. Tandtrollen detornerade en BOMB... Å vips gick tanden i två delar. Det blev ett helvetesgap. Pang bara.. undra va fan bet jag på. Inget. Den bara sprack. I mitt horoskop stod att läsa:
Du får oförutsedda utgifter. Jo jag tackar... FAAAAN säger ja. TUR jag inga rötter ha i tanden de gör BARA ont nere i tandbenet...
Kommentera här 13 st

Känsla...

Datum: 2010-03-26 Klockan: 08:48:17 Kategori: Kropp å själ/ADHDIdag fyller mig en känsla av tomhet och en smula hopplöshet.

Jag vet varför.

Så mycket som jag känner som jag dels inte kan ge utlopp för och som jag blir besviken på.

Stor besvikelse. Därför att jag inte kan påverka.

Sedan ahr jag ont. Jäkligt ont. Men jag kämpar.Ska strax iväg på veckans andra träningspass hos sjukgympan och det är kul. Men det känns ju. Vi tränar en del mage och rygg. Stabiliteten i kroppen. Styrkan som ska komma. Magen är kanon,, LER. Stälde mig på vågen och kan i alla fall konstatera att det inte går ÖVER 70... då är allt okej,, kroppen ÄR okej jag vill bara må gott och få bort lite lite på magen. Jag vill inte se gravid ut. Gravidmagar är så fint OM den innehåller något... ler.Tomheten. Den infinner sig. Den kom redan igår. Som den så ofta gör. Av saker som inträffar och som jag känner en maktlöshet inför.

Just nu vill jag skrika... jag vill skrika ut det jag känner, men ingen lyssnar. Sitter ensam och vet att hur mycket jag än vrålar så hörs jag inte. Jag ska trampa cykel sedan och få ur mig... ge utlopp.... Det finns ju sätt. Som tur är.

Jag har så mycket att vara stolt över. Även hos mig själv men just nu känns det som om jag inte alls behövs. Jag är bara besvärlig och ivägen. Vem behöver mig? Jag ni vet känslan av att SUCK å pust där kom hon med sin åsikt. Jag hade gärna sluppit den. Jag känner mig sådan. Jag står ivägen. Hindrar och fattar noll.
Tröttheten över sig själv. Där jag inte förstår att jag inte bara kan acceptera fakta. Att det är just såhär det är. Det blir inget annat. Jag är såhär. Jag kommer leva så... jag är JAG. Inget fel med det, de är okej. Men ibland blir jag less.

Varför har jag så svårt att hänga i? Varför går det så ofta utför igen? Varför just jag?

___________________________________________________________________________________

Barnen.

Älskade ungar... TACK för att ni gör er mamma till världens lyckligaste.Bilderna i inlägget: Jag jag jag jag.... mina makeover bilder.


Kommentera här 17 st

Jag har scrappat...

Datum: 2010-03-25 Klockan: 19:34:10 Kategori: scrapbooking

Idag har jag gjort ett kort som jag tänkte bjuda på...

Detta krot gav jag sedan salongen som tack för igår.

Jag gjorde kortet i gröna och orange toner och lite retro som vanligt...
Kommentera här 10 st

Bildspel från modevisningen

Datum: 2010-03-25 Klockan: 13:15:14 Kategori: Allmänt

Klicka på länken för att komma till NKPs sida. Där får ni klicka på en länk till för att komma till bildspelet.
http://www.nwt.se/kristinehamn/article681176.ece

Kommentera här 9 st

Visningen....

Datum: 2010-03-25 Klockan: 07:05:02 Kategori: Allmänt

Senare idag kommer jag länka till bildr från själva showen. Eftersom det är ett rasande tempo fanns inga chanser för mig själv att ta bilder.... några ahr jag tagit i väntan på visningen givetvis och kommer bjuda på....

Men som sagt jag kommer få bilder och jag tror jag ska komma över före bilder på oss också och alla modeller då vi var 12 totalt.

Första gruppen var KILLAR... Sedan gruppen som kallas MAKE OVER som jag deltog i och vidare gruppen med GLAMOUR TJEJER....

Min favorit var denna ljuvliga tös...

   

Sedan hinner jag klämma in några fler bilder...

 

Kika in på SALONG AGATON 

Bara att klicka på namnet. Tror att bilder kommer upp där vad det lider.

Sooo looong


Kommentera här 3 st

Stylad.... håret är klart... maken lagd...

Datum: 2010-03-24 Klockan: 15:41:19 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Hemma några timmar....

Håret är stylat och jag är nu makead efter en paus för mat emellan. Nu är jag hemma för att svida om till svarta kläder för att senare bli rejält grejjad i håret för att sedan visa upp oss inför 300 personer.

Nu ska ni få se en TESS ni inte sett innan.... Jag är fixad av SALONG AGATONCarina längst upp ha lagt min makeup och Josefin som sitter som nr 2 har gjort mitt hår. Hon är ju dessutom kompis med min systerdotter... LER.

Jag bjuder på lite bilder.... jag har inte klätt på mig de kläder jag ska ha men det blir svart....   

     

Det är lite ovant med sminket. Har sällan läppstift men i det ljuset som blir på scen så måste de ju vara lite och det matchar hår och mina ögon. Syns inte så bra på bilder givetvis men nu har jag bjudit på lite bilder...

Kommentera här 12 st

Hårmode

Datum: 2010-03-24 Klockan: 07:20:36 Kategori: Allmänt

Då va de strax dax att ta plats i stolen hos frissan.

Hur blir mitt hår efter detta??? Spännande.

Jag har aldrig haft problem att låta frisören få fria händer. Jag har sällan blivit missnöjd.

Jag har haft allt från två millimeter på skallen till halvlångt... ljust som svart....Eftersom jag klippte mig för ca tre veckor sedan och då klippte av håret på ena sidan så blir jag säkert kortklippt idag. Jag har inte haft kort hår på många många år. Hade jag itne glömt mobilen den där dagen hade Anna nått mig och jag hade kunnat låta håret fortsätt varit långt. De hade haft lite mera valmöjligheter idag då. MEN de ska bli så skoj....DAGENS FRÅGA BLIR DÄRFÖR:

Vågar ni ge frisören fria händer eller har ni en bestömd uppfattning om vad ni vill ha när ni kommer till frissan? Vågar ni byta frisyr och händer det ofta???


Nu ska jag fixa ordning mig för att köra mina barn till skolan. Sedan blri de avkoppling några timmar. De är väl helt underbart att sitta en förmiddag hos frissan och bara bli omhändertagen.


Kommentera här 8 st

Modevising...

Datum: 2010-03-23 Klockan: 20:29:26 Kategori: Allmänt

Tack vare en go vän, Anna ska jag vara med på en modevisnig här i stan imorgon.

Jag ska visa hår... alltså inte kläder.

Så ikväll har vi tränat på att gå på podiet... scenen. Bakom oss kommer bilder visas hur vi såg ut före.

Jag ska vara hos frissan imorgon klockan nio.

Ska bli spännande att se vad som hittas på med mig.Kan meddela att det är stans butiker som ställer upp i detta med kläder hår och smycken. Det var 300 biljetter sålda.... så det blir mycket folk. SPÄNNANDE.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Nu har äntligen min darling kommit hem. Tänk va man längtar efter honom när han varit borta... Så nu ska vi plocka rätt lite här innan man ska krypa ner i sängen. Jag måste säga att ja ÄLSKAR min säng... mys e va de e.

Imorgon blir det alltså frissan,, blir även kvartsamtal för Oskar. Stress för klockan sex ska jag vara på modevisningen. PUST.... men de blir skoj.

Arwen är oxå glad att husse är hemma,, skutt och hopp.


Kommentera här 8 st

Scrap.... skapa....

Datum: 2010-03-23 Klockan: 15:28:19 Kategori: scrapbooking

Idag fick jag annat sällskap än barnen idag när jag pysslade. Arwen satt koncentrerad på en stol och följde varje rörelse... luktade på vissa saker och kände på andra med tassen.Hon är ju alltid med. Vad man än tar sig för men detta enorma engagemang har jag inte sett när jag har scrappat... ler.

Gjorde ett kort idag.... med en av de nya stämplarna. Känner att jag ahr för lite material för att göra allt man ser alla andra göra men inser också att vi alla skapar våra egna stilar. Jag har inte någon som kan visa mig heller så jag får använda min egna fantasi. Det är ju bra... men önskar jag hade någon att pyssla med och byta erfarenhet med...


Men tack gode för alla bloggar... å webbshoppar... där finns massa insperation. Många använder dock motivstämplar de färglägger och jag har väl mer eller mindre beslutat att INTE börja med detta då det då drar iväg ytterligare i kostnad. Texter har jag dock köpt en del. Finns på en sida som ni hittar HÄR  Artic Sisters

Väntar på sonen nu. Hoppas böcker och sidor ska va med hem så vi kan börja plugga...Less på att tjata kan jag ärligen säga.


Kommentera här 7 st

Regn,,,

Datum: 2010-03-23 Klockan: 09:36:43 Kategori: August/barnen/Autism

Nu kom regnet alla ville ha... nej skämt å sido... nu tar det på snön... blåst och regn det tar på snön.

Jag la mig tidigt igår. Jag har inte haft värk i kroppen på ett tag men igår fick jag faktiskt ta piller... fick lite massage och sedan värme och täcket över. Oskar kröp ner hos mig så jag kunde sova gott. Goe unge.. Min prins.

Även han somna alltså tidigt trots att diskussionen gick i läggtidernas tecken igår. Han som e STOR nu måste få vara upp längre än tio. Jag undrar hur de kommer sig att även jag som är stor får lägga mig nio ibland för att orka dagen därpå. Men ungarna de är så instälda på klockan. Det är den som styr inte hur trött man är. ALLA lägger sig tolv.. jo tjena.

August var med Malou i stallet. Frågade om de hade städat där... han tittar på mig och med en blick som säger att jag inte vet något...

-Mamma vi har MOCKAT boxen... hrmmm okej. Vad förstår jag? Ungen kan de olika termerna för stallet nu. Han hade visst tagit sig upp på hästryggen helt själv också igår. Förstå vilket jobb hon gjort,,, han KAN de där nu.. trygg. Vilken tillgång. Tänk vad han får med sig. Stolt mamma... glad.

Jag är glad att jag tog hjälp. Han växer. Malou ger det inte jag kan. Det jag inte förmår. Eller orkar. Jag kan ge annat.

Sigvarttavlan fungerar förresten skitbra. Han kollar, planerar en del själv och kan avbryta och gå vidare. Läggnigen som varit vårt största problem har blivit mindre. Det fungerar riktigt bra. GLAD.

Tänk att saker kan falla på plats trots allt. Vi har mycket kvar men ändå.

Igår var jag och M samt Oskar ute och käkade... mamma tid med stora grabben. I fredags var jag å Albin ute och fikade och gjorde stan. Mamma tid med mellangrabben. Viktig tid. Tid vi behöver. August får så mycket av min tid så de andra måste få lite extra. Tack vare Malou så får vi den där tiden. Hon är en underbar tjej.

Ikväll blir de lite träning inför morgondagens hårvisning. Ska bli kul att se hur man blir i håret. Ska vara hos frissan klockan 9. Härligt. Det är verkligen skönt att sitta några timmar där och bli omhändertagen.
Kommentera här 5 st

Känslor

Datum: 2010-03-22 Klockan: 15:38:50 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Massa känslor i mig.

Jag vill... vill vill vill.

Jag kan inte styra.

Känslorna som far omkring likt små fjärlilar..

Lätta vingslag.

Jag kan inte motstå.

Ideerna.

Tankarna.

Vill vill vill...

Jag tittar... jag funderar... jag vill men jag hejdar mig. STOPP...

Ibland går de. Känslan... känslorna. Som styr.

Var tar förnuftet vägen?

Varför har jag så svårt att styra känslan?

Varför måste dessa viljor styra och vad är det som gör att impulsen är så svår att styra?

Varför kan man inte stå emot?

Jag blir lycklig när jag får tillfredställa viljan... känslan.

Men sedan... då kommer ångesten.

Känslor....
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Jobbar idag. Är sådär otroligt trött. Sitter och kollar på scrapbooking prylar. DYRT. Så jag tittar... klickar å stänger ner... Man kan inte få allt man vill. LER. Men önska de får man och titta kostar som tur är inget.

Daniel är i Stockholm. Längtar redan. Ville följa med. Känner att jag skulle behöva komma hemifrån. Alltid skoj.

Önskar jag vann eller ärvde pengar från nå ställe... kan inte någon skänka mig lite... finns så många som har sååå mycket mer än va de någonsin behöver... missunnar dom inte men ibland borde de rikaste dela med sig till de som inget har... vilket inte är jag i praktiken.

Nåja... VILA... August ska med Malou... stall.Kommentera här 7 st

Att tycka om sig själv

Datum: 2010-03-21 Klockan: 10:37:10 Kategori: Allmänt

Jag förstår inte varför man inte får tycka om sig själv.... tycka om det man gör eller helt enkelt vara nöjd med saker man gjort eller gör.

Är det att skryta?

Skryta för mig är något helt annat....


Nåja... jag anser att man SKA tycka om sig själv. Försöka se det positiva i allt. Innan skrev jag alltid listor varje dag här i bloggen där jag hittade saker varje dag som var bra. Saker jag var nöjd med och saker som jag hade som mål. det gav mig en bättre självkänsla. Jag kunde se det som var bra. Började tycka om mig själv. Det är inte att skryta. Vi är bra på något allihopa. Vi har fina sidor. Vi är bra på saker. Det ska vi kunna säga.

JAG ÄR BRA, JAG DUGER.
Idag ska jag på årsmöte i Autism och Asberger föreningen. Det ska bli spännande. Jag är ny i förbundet men ser fram emot att få delta mera aktivt då man hela tiden vill lära sig samt kunna ge andra stöd och hjälp.

Jag är ju väldigt öppen med August här i bloggen och det finns ju en anledning. Dels finns inget att dölja... sedan kanske jag kan hjälpa någon annan eller helt enkelt vara till stöd. Bara att känna att man inte är ensam.

Jag rekomenderar er alla att vara med i en förening som stödjer saker i er omgivning. Man kan få mycket stöd och lära känna andra i samma situation. Det har varit hemskt värdefullt för mig.Kommentera här 38 st

Anonym Kommentar

Datum: 2010-03-20 Klockan: 22:41:07 Kategori: Allmänt

Denna kommentar kom:

asså gillar du din header elr nåt? lixom, säger man verkligen: visst är min header snygg. har fått många kommentarer för den osv. skrytsam?


Ja jag gillar min header i min blogg. Den är SKITSNYGG.... men att jag är skrytsam??? På vilket sätt? Jag kan inte ta åt mig av att ha gjort en snygg header för om du som lämnat kommentaren kollar min blogg lite mera så är det Maria Risto som finns länkad som gjort min header. Fria händer... HON har gjort ett otroligt jobb, som jag är nöjd med. Tror många med mig ÄR nöjd med sin header... om inte byter man. Maria har gjort min header i stort sett sedan starten av min blogg och JA jag är skitnöjd...

Så jag kan inte skryta och ta åt mig äran... men jag har fått många kommentarer om att den är snygg... det kan man gå tillbaka genom alla inlägg och se att jag fått... det är fakta inte skryt... Sedan får man i vanlig ordning tycka och tänka vad man vill.

Men att vara anonym e sååå löjligt. Man lämnar som sagt ALLTID spår och kan man inte stå för sin åsikt så jag åtmistonne kan svara personligen så kan man låta bli... Spåren finns där och jag vet redan vem du är och kan gå vidare med sånt här om jag vill.


***********

Sedan ska vi väl lära oss att tycka om saker som vi gör eller har. Jag anser det inte alls skrytsamt om man gjort en header som man är glad i att säga att ja den är fin bra... å om många HAR sagt de är de väl kanon. Jag kan tycka jag är förfärligt ful i håret eller skitsnygg... jag är näjd med saker jag gör eller kan. Jag är duktig på så mycket. Du anonym lär dig va stolt över dig själv. Sträck på dig och va nöjd och stolt... de är inte några fel alls.


Kommentera här 2 st

Skitstället...

Datum: 2010-03-20 Klockan: 14:34:34 Kategori: Allmänt

Eftersom jag hatar att handla på coop nu när Maxi håller på att rivas så fick jag ta mig till Kronhallen igår och handla hem. Men gud för fasen de e sig likt.... varenda pensionär står ivägen... mitt i gångar och mitt framför ingången osv så man inte kommer fram. Igår hade jag fullt upp att ens ta mig IN i affären... Att man kommer med en kundvagn och ska fram ja de gör man ingen som helst notis av. Jooo man ser att man kommer och även om man snällt säger URSÄKTA MIG så får man en blick och så fortsätter samtalet om grannen som råkade göra något uppseendeväckande i veckan som gått.

Att komma intill brödet tog säkert fem minuter då två kunder gjorde allt de kunde för att jag inte skull komma i närheten av de... det är så trångt.. Massa saker ska in på så liten yta som möjligt och jag har aldrig upplevt fenomenet innan... "här står jag och tänker inte flytta mig och se till att du får handla".

Jag har fortfarande koll på upplägget i butiken givetvis och jag gillar ju Kronis... men nu sedan man handlar i större butiker märker man va trångt det är. Man får ju stå å vänta för att ta sig framåt i gångarna när övriga kunder som måste ställa sig ivägen ska ta sig något eller helt enkelt skvallra om vem som satt på pizzan och va eländigt detta är....

Å va trist det är att inte få scanna in varorna på en gång... jäklar vilken tid det tar att plocka upp alla varor och vidare ner i påsar istället för att göra detta direkt. Man spar tid. Och eftersom det ändå tar tid att handla här så tar det än mer tid. Varför har inte familjen Norling satsat på detta? effektivt som attan är va de är. 

Nej jag har inte den tiden... inte att handla här... men visst det är mitt val... men jag anser att jag inte har annat val just nu så det duger. Bra varor bra pris... men folket... HUGA...

Man skyndar hemmåt igen och är glad att man slipper skithålet i hela två dagar.

Kommentera här 16 st

Scrapping...

Datum: 2010-03-20 Klockan: 13:27:00 Kategori: scrapbooking

Bjuder på alster.... 

Provat lite stämpling med fina texter för första gången.


  

   

Hoppas någon får lite insperation att sätta sig ner och göra egna kort. Pyssla. Jag tycker det är avkopplande. Så länge man får sitta ifred vill säga... ler. Ofta kommer några småttingar och vill klippa och klistra.

Det vankas mat strax... revben.. sås å potater samt broccoli.
Kommentera här 7 st

Vården...

Datum: 2010-03-20 Klockan: 10:38:10 Kategori: Allmänt

Såg nyheterna igår. Inget ovanligt i och för sig men måste säga att både jag å maken reagerade igår.

Man pratade om sjuka gamla som inte blivit ordentligt skötta. De hade inte fått mediciner... de hade inte fått duscha på över halvår... de hade blivit av med värdesaker i sitt hem.

Många gånger kan jag känna att jo ja... vem vet hur det är men i detta faller så reagerade jag hemskt mycket att vården i dagens samhälle är så illa. Jag jobbar ju själv i vården och även min man...

Det som gjorde mig redigt förbannad var när chefen skulle förklara sig hur det kunde bli såhär. Hon gjorde bort sig så man skämdes å hennes vägnar. Hon skylde på att personalen inte hade någon DEMENSUTBILDNING....

Hrm.... alltså... vad har en demensutbildning med saken att göra när det handlade om MÄNNISKOR och ren BASAL omvårdnad som vem som helt ska klara. Att man ger mediciner och ger personer en dusch är inget du måste ha en DEMENSUTBILDNING till.

Jag är undersköterska.... jag har ingen demensutbildning. Jag möter dementa i mitt yrke varje dag. Jag duschar och ger dom den medicin de ska ha. Jag har aldrig missat en sådan sak.

Att man stjäl läser man heller inte med utbildning. Finns många kleptomaner bland de högutbildade. Att lära sig vad som är mitt och ditt har inte med utbildning att göra utan vett.

Nej jag tycker hon gjorde bort sig rejält den där chefen. Hon skylde ifrån sig på det mest dåligaste sett.... de behövde fler händer... ja det behöver vi med på mitt jobb. Men våra blir skötta oavsett om vi är dåligt med folk för att vi vet vad som ska göras. Vi har arbetsbeskrivning vilket dessa också hade. Dusch skulle genomföras en gång per vecka. Det kan de flesta utföra....

Jag skäms å vårdens vägnar.


***************************************************

Vidare är det debatt kring dödshjälp igen och jag hoppas innerligt att man lyfter denna fråga ordentligt denna gången och hittar en lösning.


Kommentera här 2 st

Fredag....

Datum: 2010-03-19 Klockan: 19:19:04 Kategori: Allmänt

Jobbat... handlat... hoppat sjukgympan pga tanden....mys på stan med Abbe.... taccomys... dusch.... tevesoffa...

Helgen är äntligen här och jag ska väl inte göra så mycket vad jag vet. Ta igen mig efter en lång vecka med jobb. Pyssel ska de bli. Jag har en del ideer och jag har fått stämplar. Något jag inte testat innan så det blir de ju... massa fina papper man kan grejja med. Om någon har tur kanske de dyker upp något fint i brevlådan. LER.August har inte haft en bra vecka. Jag vet inte varför. Många Autistiska drag som visar sig än mer tydligt. Han har haft det jobbigt helt enkelt.

Trött.... har inte något att dela... Tycker det är lite dött på bloggen... trist. Var är alla?


Kommentera här 1 st

Tråk....

Datum: 2010-03-18 Klockan: 20:00:31 Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en kort dag på jobbet... sedan har jag varit i skolan.

Skolan är skoj.

Idag fick jag tillbaka mitt första arbete och jag är nöjd.

Hem och fortsatte skriva och plugga och grejja lite.

Nu känns det att jag använt skallen större delen av dagen. Så jag ska bara slötitta lite på Simone och Tomas och Sveriges fulaste hem. De är ju i Svartå idag.... å de hemmet hittar man på www.hemnet.se under Degerfors... HERREJISSES inte undra de inte sålt huset... de e så mycket saker så jag skulle bli helt slut av att gå in där....

Men det är deras hem... som tur är. Huset är jättefint.Kommentera här 7 st

Ingen bra dag...

Datum: 2010-03-17 Klockan: 15:48:52 Kategori: Allmänt

.... efter att ha påbörjat en rotfyllning av tanden igår kan jag säga att jag mår lite dåligt idag. Jag hade en inflamation i tanden och ja de känns i kroppen att han frilagt och att något e galet. MEN det gick jättebra. Jag har trots allt en kanonbra tandläkare och efter att han förklarat VARFÖR jag ska satsa på att ha mina tänder kvar så köper jag det. Jag vet att jag kommer bli tandlös om jag börjar dra ut mina tänder eftersom jag bitar så hårt på dom om natten. GNISSLAR...

Så idag mår jag inte bra...JAg är hemskt trött och jag har ont... så jag sitter just nu uppe mest för att hjälpa barnen med sina läxor.

Är alltså aningen off...

Å ja de ser man... man tappar läsare direkt.


Kommentera här 18 st

Ang tandis

Datum: 2010-03-16 Klockan: 13:04:25 Kategori: Allmänt

Jag måste förtydliga....

Jag har bara pratat med min tandsköterska... och hon har rätt för jag har ringt SOCIALSTYRELSEN.

Tandläkaren ska rädda tänder som läkaren ska rädda liv. Man ska bli erbjuden de alternativ som finns och från det få välja. Men en tandläkare får alltså inte enligt Socialstyrelsens bestämmelser inte dra ut en tand som går att rädda. Fast att det är min tand eller mina pengar. Har man inte råd ska de laga provisoriskt till dess man har råd.

så sa de på Socialstyrelsen.

IDAG ska jag träffa min tandläkare och han kanske dömmer ut min tand??? Men diskussionen ska jag ta... vi får se.

Men jag anser inte att detta är klokt....MINA tänder!!!!!!!!!!!
Kommentera här 7 st

Ang 80 tals festen

Datum: 2010-03-16 Klockan: 12:52:35 Kategori: Allmänt

Denna kommentar kom anonymt....

Ursäkta, men jag måste bara kommentera detta inlägg och säga min åskit.
Precis som du nämde nyss om din tand, så är det väll med dessa människor? Vad de gör är deras ensak, det är deras liv och deras handlingar. Det tycker inte jag att du har med att göra, personer gör uppför sig fel hit och dit, och du kanske inte vet precis allt om dessa människor så att du har rätt att yttra dig och klaga på andra. De gör som de vill, visst, det kanske inte alltid resulterar i det bästa. Men det är som sagt DERAS liv, DERAS handlingar och DERAS konsekvenser. Inte DINA.
Tack

Detta kom efter mitt inlägg om 80 talsfesten som jag var på.

Alltså eftersom personen i fråga är just anonym så månte jag göra detta till svar på kommentaren. Så synd när man inte skriver ut en mail så jag kan bemöta.

Denna blogg är MIN. Bara min. Mina åsikter. BARA MINA. Och jag skriver med en STOR portion ironi. Detta utspelar sig överallt. Precis i alla städer. Och nej jag bryr mig inte om enskilda personer heller. Inte ett dugg. Min blogg läses av många och jag vill att det ska roa.

Hemskt att någon ska ta åt sig så. Men vad säger detta??? Känner man sig träffad? Nej jag vet inte. Men som sagt jag har verkligen inget emot någon och jag har absolut inte skrivit detta i något allvarsamt tillstånd.

Det är IRONI... men känner någon sig träffad så jaaa då är det ert problem. Helt och hållet. Varför reagerar man?

Så mycket skit som folk pratat om mig genom åren som man bara får skaka av sig och tänka att de inte har med å göra så undrar man ju, men jag är glad över reaktioner för vi lever i ett fritt land.

Detta är MIN blogg och jag skriver vilka åsikter jag vill. Å hur mycket sanning som ligger bakom ja det vet bara jag... ler.

ALLA får leva vilket liv de vill och jag lägger ingen värdering i detta. Även om det kan verka så. Jag älskar att iakta...

Och vad mina tänder och socialstyrelsens makt över dessa har ju knappast med att göra om jag har åsikter om andra människor. det har vi alla. Även du som måste skriva denna kommentar. vi reagerar och vi tycker saker.. så är det. Men som sagt detta bygger på humor... Ironi. Om någon tar åt sig är det ju deras problem. Ingen säger att dessa personer som jag nämner finns...

Glöm heller aldrig att man aldrig är anonym... man lämnar alltid spår. Och som sagt även om du skriver ditt namn så står du för din åsikt liksom jag... och vill du inte att ditt namn och åsikt ska synas i bloggen så kan man alltid be mig att inte lägga ut den.. publicera alltså.

 

 


Kommentera här 2 st

Tandläkare

Datum: 2010-03-15 Klockan: 18:24:45 Kategori: Allmänt

Man får nog inte bestämma över sina egna tänder....

Jag har två tänder i mun som jag från och till i flera år haft problem med. Orsaken heter att jag gnisslar och biter på tänderna så jag får ont.

Det har slipats och grejjats och jag har tröttnat flera gånger om. Bad en tandläkare att dra ut den för föera år sedan men han vägrade. Han sa på bruten svenska:

-JAG VÄGRAR; JAG KAN INTE DRA UT EN FRISK TAND DU FÅR INGEN LÄKARE KAPA DITT BEN...

Mycket märklig jämförelse men det slutade med att vi blev ovänner men kom fram till en överrenskommelse.

I förra veckan hade tanden värkt ett tag och jag insåg att jag var tvungen iväg. De fortsatte påstå att jag biter hårt... att det inte finns amalgam i tanden fast jag vet att det finns under plastfyllningen. Det slipades och grejjades... och jaaa jag har så ont nu så jag får slag snart.

Så givetvis har jag ringt idag. Jag pallar inte. Jag har nu ont i käken också.

Men nu får jag verkligen panik. Får man inte bestämma över sina tänder? Tandsköterskan säger till mig att socialstyrelsen har beslutat att kan man rädda en tand så får tandläkaren inte dra ut den.

-Så socialstyrelsen betalar min räkning sedan då? Frågade jag... givetvis inte. Och jag förstår resonemanget men det är ändå MIN tand.

Hon säger TESS du vill inte var tandlös. Men det handlar om EN tand... å JO jag blir hellre tandlös än att ha ont och lägga flera tusen på detta. Jag har inte dom pengarna och jo man kan få avbetalning men jag vill inte... jag vill ha pengarna till annat. Alltså vi har en otroligt ansträngd ekonomi så jag vill inte behöva lägga massa pengar på en tand. Det har väl ändå inte socialstyrelsen med att göra... MIN TAND mina PENGAR....

Nåja... jag får ta den diskussionen med tandläkaren imorgon... Inte kan han få skit från socialstyrelsen för jag tänker inte klaga... Men ärligt har jag lust att ringa och kolla upp detta för det låter totalt sinnesjukt.

Hur känner ni er när ni ska iväg till tandläkaren? Jag känner mig enormt utlämnad och maktlös. Jag har liksom inget att säga till om och dyrt är det dessutom. Givetvis vill jag inte bli tandlös men det får vara gränser...


Kommentera här 13 st

Scrappandet.

Datum: 2010-03-15 Klockan: 10:30:00 Kategori: scrapbooking

Fått ännu en sida i albumet klar. Varnar känliga läsare... scrolla inte ner och titta...klicka er vidare. LER.

Jag vill inte ge någon en NAKENCHOCK så jag återkommer med hela layouten när Daniel fixat bilderna åt mig.

Någon annan som scrappar och har tips å ideer?
Kommentera här 8 st

Hjälpmedel och underbar sol

Datum: 2010-03-15 Klockan: 09:22:55 Kategori: August/barnen/Autism

August kom hem igår från en helg hos Malou och Andreas... kika gärna in hos MALOU för att se de mest underbara bilder på August... bjuder på en här...


Bild: August på en snöhög där han fikar och där även hästen är med och smakar.

När han kom hem hade jag fixat med hans Sigvart tavla och vi pratade om hur den fungerar. Han tog detta till sig och kvällen fungerade bra när larm för barnprogram ljöd och vi hörde larmet för att gå vidare med att göra sig klar för sängen och lägga sig. Så man får väl kalla det succe... Han tar verkligen till sig sakerna och verkar känna direkt att det hjälper honom. De flesta runt honom nu ser en stor förändring sedan han började med Concerta även om vi ser hans Autism mera nu. Men han fungerar och MINNS... han frågar massor och det känns som om han har mycket att ta igen på något vis.

 
Bilder: Sigvart tavlan samt nya bilder i Boardmaker.

Känns som mycket har fallit på plats och vi har ett annat lugn. Så skönt. Jag är mer stabil själv också och känner inte att det vi måste klara för August skull är någon börda. Att fixa med hjälpmedel osv fungerar bra.

På söndag har vi årsmöte i Autism och Asberger föreningen och det blir mitt första. Jag hoppas också att jag ska få chansen att bli mer aktiv i föreningen då jag ser det som en chans till utveckling samt en chans att hjälpa andra. Jag vill verkligen visa andra att man kan orka... klara livet trots att vi lever i familjer med helt andra förutsättnignar än andra. Vi ska hitta meningen och vi ska hitta det som utvecklar. Vi ska inte se hindren utan vi ska se möjligheterna. det är fasen inte lätt och det är skönt att ha stöd av andra.


Bild: CARPE DIEM... fånga dagen.

Fånga dagen... VARJE dag är faktiskt en ny dag. en chans till något bra eller rent av bättre. Vi kämpar varje dag men vi ska försöka se bortom problemen... Tänka på det lilla lilla korn av positivitet som finns där. För det finns. Jag har insett det.
Kommentera här 3 st

80 tals festen i byn.../Loud inc

Datum: 2010-03-14 Klockan: 11:59:44 Kategori: Allmänt

.... vilken upplevelse. Samma sak varje gång man tar sig tid å gå ut i byn. Det är något aldeles speciellt. Sällan det är något för de första men ändå så är det som om hela skitstället vaknar upp och de flesta ger sig ut. Gammal som ung...

Det är ju en speciell kultur på nå vis. Kom som du är... som i kyrkan liksom. Det är hon i värsta gala premiärklänningen till han med mjuksibralla å träskor... alla sorter. Ingen bryr sig. En ganska skön känsla om man så vill.

Jag älskar att kolla på folk... ÄLSKAR... I LOVE IT....Två år sedan jag besökte denna tillställning som blivit en slags tradition i hålan. På två år har de faktiskt ändrat om stället lite... Tunet har fått ny scen med KRAVALLSTAKET... hur tänkte dom??? Nu ska skiten bli gymnasieskola och vilka spelar här??? Loud inc en gång per år å kanske Frozen fire... två lokala band... DUKTIGA band men kravall??? Sedan är det väl något dans-band-inga-kända-men-heter-något-dubbelnamn-som-inte-passar-ihop som spelar på någon motionsdans om söndagarna... KANSKE är buggeliten lite galna och hoppar upp på scen? Jag vet ärligt inte... men kravall?? Ler... säkert Loud Inc-Petter som vill få den rätta rockstjärnekänslan och krävt detta.

Men de spelar bra.. fan vilket ös... massa hårdrockcovers när dom e som bäst... men var fan hade Petter KILTEN??? Skinnbralla... jo visst men han SKA ha KILT de e liksom PETTER de... Han ska ha kilt så de flesta får fråga sig om han har kalsonger eller inte... är ryktet sant? Har han verkligen inte kallingar??? Stor fråga... de flesta undrar... somliga vet.Annar massa sköna 80 tals låtar av Brunvall som kommer hem för denna kväll å är discjokey som på den gamla goda tiden... allt är sig likt.

Allla som brukar vara där ÄR där... de sitter på samma ställen. Pratar med samma folk. De klänger på samma personer och kladdar lite extra på den de inte lever med i vanliga fall.... De är mammorna med döttrarna... Pappan som ALLTID har de svarta jeansen och ärligt glömt träskorna hemma... konstigt. Han som tror han äger hela skitstället och är den mest patetiska person jag sett. De är bratsen... de är småkillarna som tror de platsar på Sturekompaniet med stylat hår och riktiga stekare... DOM är där... små tjejerna som tror eller är fullast... de som råkar ligga lite FÖR mycket på golvet och får bäras ut av de vakter vi alltid sett i sina gula jackor och som hejjar glatt...

Det är den nyseparerade som MÅSTE passa på och kladda på ALLA karlar fast man ser att karlarna inte är ett dugg intresserade... Hon som tror att bara för att hon blitt singel är hon den ALLA vill ha... fast sanningen är något helt annat.

Det är han som glömt sin vapenbroder hemma... de är min stora barndomskärlek,,, han är där.. lika fin som han alltid varit... grabbarna i gänget jag hängde med förr.... snyggingar som faktiskt ÄR snygga än och så han som man alltid valde som snyggaste killen i klassen i skolkatalogen som idag är den man ALDRIG skulle vända sig om efter på gatan eftersom han inte längre är sådär snygg utan ser förbannat gubbig ut... trist å tråkig. Killarna som hållt sig... lika snygga nu som då. Å de som förvandlats till farbröder... va hände? Har de passerat bäst före datum REDAN?

De festglada... de underbara. De roliga. De som vet hur man har skoj.

Det är dom som är aningen ensamma som står där å trånar... tittar blygt eller som kladdar... de som säger NEJMEN HEJ TESS ÄR DU HÄR ÅÅÅÅ VA LÄNGE SEDAN å kramar om en.... barnens farboror som glatt slänger sig om halsen å får en kram.... arbetskamraterna.... klasskamraterna.... grannarna... syskonens kompisar... familjens vänner.... hon som e tragisk och fullast... kärringar som tror de är 25.... farbröderna... partyfolket... innefolket... fotbollskillarna... alkisarna... de som gått ner sig... han jag umgicks med och som tillhörde gänget som idag är en tragisk spillra... hon som typ blivit hela skithålets tjej som skulle fått vem hon velat men nu tar vem som helst... kanske är de bra i sängen eller har pengar??? Eller som heöt enkelt bärnt sina broar och får ta det som var över,, killarna som ingen heller vill ha... de hittar varann. De tragiska... de patetiska.

Hemvändarna... och han som plötsligt tror han blitt en slags rockstjärna...

Å mitt i allt har man så förbannat kul. I skithålan jag är så glad att jag lämnat och som jag känner att jag blivit bortryckt från och inte hör hemma i. Som jag inte saknar och föraktar... och som jag nu känner att jag blivit bortglömd i. Så förbannat skönt. Men fan så skoj att vara med dom man tycker om å ha en förbannat skoj kväll och höra ett redigt bra band som LOUD INC.


OBS! JAG HAR SKRIVIT DETTA INLÄGG MED EN STOR PORTION HUMOR OCH IRONI!!!


Kommentera här 27 st

Scrapbooking/Loud inc

Datum: 2010-03-13 Klockan: 13:40:57 Kategori: scrapbooking

 
Jag pysslade lite....       

Snart ska de bli LAX... Daniel kopplar lite så vi kan få upp August Sigvarttavla...

     

Sedan bär de av mot byn där jag för en gång skull ska gå ut. Det vankas 80-tals fest med LOUD INK å då brukar de var fullt ös.

 


Kommentera här 13 st

Att få må bra

Datum: 2010-03-13 Klockan: 11:13:29 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att få må bra.

Det är en önskan som jag tror vi alla strävar efter.

Jag strävar varje dag men under en lång period har det varit omöjligt för mig att kunna må bra.

När man är på den nedersta botten så tar man sig inte upp ensam. Jag har varit väldigt ensam. De som står mig närmast har inte orkat och de har inte vetat HUR de ska kunna hjälpa mig upp.

Ett steg var att söka hjälp. Ett annat steg är att ha viljan samt att jag helt enkelt fick inse att det bara var JAG som kunde ändra min situation. JAG och ingen annan. Jag fick ta beslutet att såhär ville jag inte ha det. Sedan ta den hjälp jag fick och steg för steg beta av sakerna som tog mig uppåt.Det har varit en tung väg. Det ahr varit hemskt tungt och jag har nästan gett upp. Kände att livet inte var värt något längre när man varje dag vaknade med ångest och en stir växande klumt i magen och kände hur sorgen och ondska tog över livet.

Men genom olika saker som gjorde att jag fick några stötande vänner och flera verktyg att ta mig upp har jag idag nått så långt att de bra dagarna är fler än de dåliga. Jag har fortfarande många stunder varje dag som inte är bra men jag försöker lägga fokus på det som är bra. Jag har fått tänka om. Jag har försökt hitta nya kanaler som ger mig andrum och ro.Många saker i mitt liv kommer alltid vara tunga. Jag kommer aldrig bli kvitt vissa moment och det vill jag inte heller. Men vissa saker har jag som många andra med vanliga familjer inte har och aldrig kommer få. Vi med barn med funktionshinder vihar inte bara jobbiga perioder som många andra... vi har en konstant period som vi tar oss igenom varje dag... som vi måste ordna med. Fixa. Lösa... ordna. Men jag gör det med glädje för mitt barn behöver mig men för att jag ska orka måste jag finna ett lugn. En ballans.

Jag tror äntligen så pass mycket har ramlat rätt i vardagen som gör att jag kan orka lite lite mera. Fixa det som måste fixas.

Jag har haft tur.

Jag fokuserar på det lilla postitiva som finns och plötsligt blir de stunderna längre och fler.

Hitta det lilla i tillvaron som ger vila och ro. Sök det som är bra och välj bort allt det som gör att du förlorar energi.
Kommentera här 1 st

Underbar dag

Datum: 2010-03-12 Klockan: 11:36:27 Kategori: Allmänt

Efter dagar med migränliknade huvudvärk kom jag upp till en strålande fin dag. Solen skiner och det är plusgrader. Fåglarna kvittrar och man känner att nu är våren på gång. Det droppar från taken och man fylls av energi.

Man mår bra.

Först när vi hade lämnat våra barn åkte vi in till Karlstad för att hämta upp August hjälpmedel och man är bara så glad och tacksam för att man har denna möjlighet att få denna hjälp. Hjälpmedlen är enormt dyra så jag är glad att vi får detta. Daniel och jag har suttit och tittat och är helt förundrad vilka möjligheter vi har med dessa hjälpmedel. Är också så tacksam för att Daniel är så bra med August och hjälper mig. Tänker till och funderar hur vi ska kunna göra på bästa sätt. Han har bra ideer och tänker bättre än jag ibland så det är ett enormt stöd jag har i honom när det gäller August funktionshinder.

Sedan har jag tränat. Jag har gjort mina övningar och jag har cyklat i ungefär 30 minuter. Känns SÅ skönt. NÖJD kan jag lungt säga. Jag har äntligen kommit igång och jag fylls av energi. Man har ju så stora möjligheter till sådant här när barnen är i skolan och man har det jobb man har. Jag har några förmiddagar i veckan jag kan lägga på mig. När man lever i en familj med funktionshinder som vi gör så behöver man få denna tid. För att återhämta sig.Glad jag sökte hjälp för snart ett år sedan och att jag fortsatt ta tag i mitt mående. För om inte jag orkar vem ska då orka? Jag vill orka finnas för mina barn. Så jag lägger en stund på mig så jag ska orka.


Nu blir de lite mat sedan hoppas jag att jag ska kunna ta mig ut en stund på stan för att kolla några saker.


Kommentera här 11 st

Hjälpmedel

Datum: 2010-03-11 Klockan: 21:00:08 Kategori: August/barnen/Autism

Jag är otroligt överraskad över att jag redan imorgon kan hämta August hjälpmedel. Det gick ju jättefort. Trodde faktiskt vi skulle få vänta några veckor och så ringde de redan idag. Vi var där förra onsdagen.

Det vi får är ett bildprogram som heter BoardmakerSedan får vi vår Sigvarttavla som alltså är ett tidshjälpmedel. Denna tavla ser ut såhär:¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Jag har haft en tung dag. Migränen och jobbig huvudvärk förföljer mig just nu. Vi hade några skoluppgifter som skulle göras idag. Alltså gruppuppgifter och nu har jag skrivit allt och skickat in till läraren. SKÖNT.

Idag ringde de även från sjukgymnastiken och sa att min sjukgymnast är sjuk så det inte blir någon träning imorgon. Mitt lata jag skrek YES men jag frågade om jag fick åka upp och träna själv. Det gick bra så det gör jag. Jag vill verkligen hålla i detta nu.

Nu ska jag faktiskt lägga mig. VILA... så skönt. Sängen är inte dum alls.Kommentera här 5 st

Mys sugen...

Datum: 2010-03-10 Klockan: 17:38:49 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Känner mig myssjuk...

NÄRHETSSJUK

Hur har ni de där hemma med närheten och myset? Prioriteras detta? Är det samma behov från er partner?

Jag upplever att jag är den med STOORT behov av just närhet. Att det är jag som kräver det mest och att jag alltid funderar på varför jag e sån...

Men jag ÄLSKAR å känna någon annans närhet, speciellt den jag älskar då. LER. Han med stort H. Mannen i mitt liv. HONOM vill jag känna nära.

Jag rä nämligen en konstig prick... för jag är inte speciellt fysisk med andra än min egna familj. Jag kramar inte folk jag känner å så som många gör när de ses å hälsar. Jag har svårt för det. Jättesvårt. Det är få förunnat att få en kram av mig... men min man och mina barn... ja DOM är jag nära nära med. Kramar å gillar att sitta nära i soffan. De e skillnad.

Men konstigt är det...
Tankar som sagt. Jag och mitt närhetsbehov som jag inte tror min man förstår sig på. Kanske är jag en jobbig typ som ska kläänga mig fast som en äcklig liten snigel?

Igår hade jag ensam kväll. Jag njöt. Å så njöt jag. Å så njöt jag lite till men så hände något. Vad skulle jag göra i min ensamhet? Jag erkänner jag trivs inte att vara ensam. Så jag gick och la mig. Okristligt tidigt i mångas ögon men ja jag vet ju inte vad jag ska hitta på. Jag har mycket lättare att sysselsätta mig med sällskap.

Sitter nu i morgonrocken... och har ont i muskler jag sällan känner att jag har. Mat om en stund och sedan MYS i soffan med mannen jag älskar.


En outfit.


Kommentera här 14 st

Blog candy.

Datum: 2010-03-09 Klockan: 17:09:04 Kategori: scrapbooking

Är med och tävlar om lite blogg-candy. Är ju en ny hobby för mig och jag har ju inte så många saker så jag tänkte detta vore ett ypperligt tillfälle.

Jag tävlar HÄR:  Scraptorget

_________________________________________________________________________________


Några av mina alster som jag gjort nu...
Bild: detta hjärta kom faktiskt mitt hjärta hem med häromdagen. ÄLSKLINGEN min...


Bild: Kort. Bilden är inte så bra... sonen har kladdat på HELA linsen ser ja... hade ett antal bilder som han tagit i kameran såg jag. LER. Gulle...

Kommentera här 16 st

Solig morgon

Datum: 2010-03-09 Klockan: 07:51:44 Kategori: August/barnen/Autism

Då var dagen här.

DAGEN D.

Dagen då jag ska träna.

Jag insåg dock att jag inte har någon sport-BH så jag måste införskaffa mig en sådan idag innan jag ska iväg. Men jag har tid på mig som tur är. LER.

Borde även hitta ett par inneskor så jag ska se vad som finns och i vilket prisklass.

Igår var jag till tandläkaren... som hade semester så tjejerna och hyggienisten tog väl hand om mig. De hittar som vanligt inga fel på min tand så det slippades och grejjades eftersom de tror jag biter så hårt på den så jag får såhär ont. KAN ju vara sant men eftersom jag inte alls tror detta själv så behövde jag faktiskt inte betala. Jag får liksom komma åter om det inte hjälper och de letar vidare. BRA.

August hade bestämt att även han hade en ond tand och tjatade så om detta så det slutade med en rejäl undersökning. Som vanligt trodde jag att han hade "fastnat" i detta med tänder eftersom JAG hade ont. Man skäms lite nu när de visade sig att en bit i en tand fattades. Han hade rätt.... Nåja... nu ska den lagas så nu ska vi bara förbereda på att borra och gapa länge. Han brukar va enormt duktig men detta är ju helt nytt.

De är i alla fall jättebra hos min tandläkare. De har full förståelse för att han har sitt funktionshinder och förklarar noga och visar inga tecken på lite tålamod. GLAD. Bra folk helt enkelt. Jag har också haft för vana att be dom skriva in i journalerna där vi kommer att han har Autism.


Bild: Överlycklig son i stallet. På väg att ta en ridtur på Frejja.

För övrigt? Va händer? Nja... det är ganska lugnt för jag tar det lite lugnt just nu. Lite tröttare än jag vill men jooo.

Igår hände nå häfftigt. Det ringde på dörren. Någon ville sälja elavtal. MEN han undrade om han fick köpa vår Audi.... Jo det får han ju. JAAAAA den hämtas i helgen. Vi har sålt den. JIPPI.... Ett problem mindre. Lite pengar. Pengar att lösa lite andra saker med. YES som August säger. Å de e ju otroligt... hur ofta ringer någon på å köper en bil?

Kika in till Maluo å se de sista bilderna på August:

MALOU
Kommentera här 9 st

EGO

Datum: 2010-03-07 Klockan: 20:23:32 Kategori: Allmänt

Jag anser inte att jag är halv naken på min header.

Är det någon som anser mig naken eller att den är stötande?

Jag älskar denna bild på mig, en av få bilder jag är nöjd med.Bild: Här är headerbilden i orginal. Ser man mina trosor?


Jag anser inte att jag är mer naken på denna bild än jag är på sommaren då jag är i trädgården eller på stranden eller i badhuset i min bikini.

Jag springer ofta omkring i min trädgård i just BH och trosor.
Bild: Jag i bikini i trädgården


De flesta av oss ser ungefär likadana ut.... jag har inga problem med nakenhet eller att visa mig halvklädd men jag är ingen sån som har ett behov av att visa upp mig. Jag kan inte heller säga att jag är nöjd med min kropp men jag är nöjd med denna bild.

Jag tycker om bilden som min man tog på mig i hotellfönstret på vår bröllopsdag.

På denna bild ser man mig sittande i BH... ingen ser egentligen inte om jag har trosor eller inte. Jag har Trosor och jag har även stayups. Men bilden är ju nedtonad så man ser inte mina trosor.

Jag har tidigare visat många bilder från denna fotografering och där ser man mera av mig... jag har även en bild bland mina tattoos där jag inte ens har trosor på men där jag visar en tattuering som jag har på min höft. Men jag visar en bild... inte mig som så. Jag visar ett motiv.Bild: Min tattoo bild.. HUGA jag har inga trosor.OM sådant jag visar på bild stör någon och ser det stötande så får ni helt enkelt klicka vidare. Bloggen är min och jag bestämmer helt själv vad jag publicerar i bild och text.


Bild: Jag på stranden. en bild jag tycker om... jag med min gijja Ville.***********************************************************
*******************************************************************

Tandvärk. Å chckladsugen. Men chokladen var uppäten och vips slapp jag äta sånt jag bestämt att jag inte ska äta.

Kommentera här 20 st

Mående...

Datum: 2010-03-07 Klockan: 09:26:26 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänk va solen gör under. Det går till och med bra att jobba. Fast jag har haft en vecka med en hel del värk och migrän så mår jag bra.

Jag fick ju tid till sjukgymnasten i fredags och var iväg. Fick en jättebra tjej som verkligen gick igenom allt. Det var grundligt. Men eftersom jag har ont i större delen av kroppen tog vi ryggen som jag känner är mest akut. Det var lite hårt när man inser att tar inte jag tag i min träning och bygger upp musklerna i ryggen kan jag glömma att jag ska klara det jobb jag faktiskt har. Känner ju dock att jag trivs så jag vill fixa detta.

Med den dåliga karaktär som jag dessutom har bestämde jag att träningen inte ska ske hemma utan att jag ska knalla dit och träna. Då har jag en tid och jag måste dit. Hemma har jag väl tusen ursäkter.

På tisdag startar jag.... det ska bli kul och nu har jag fullt fokus och jag vet att det kommer bli tufft med massa träningsvärk hur lätt jag än tar det men jag MÅSTE och jag har viljan.

Promenaderna ska jag fortsätta med och gå med mina stavar men sedan blir det alltså styrka för rygg och då kommer även lilla hrm BIG magen in.

Jag beställde även WII fit plus med bräda så jag ska träna lite kondis hemma också.

Känns som jag kommit långt nu. Mår bättre... känner stöd av make och de få vänner jag har. De bästa man kan tänka...
Bilden är googlad. Vältränad rygg.

Kan säga att efter den tid jag mått så dåligt är det så underbart att ha näsan över vattenytan igen. Fan ta den som får mig att trilla ner igen!!!


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Måste bara säga VÄLKOMMEN till alla nya läsare. Det har trillat in många nya hit och jag hoppas ni ska hitta något av det jag skriver om. Vill ni lättare följa


Kommentera här 19 st

Arbetsdag...

Datum: 2010-03-06 Klockan: 10:44:47 Kategori: Allmänt

Lite trist att jobba denna lördag då vädret är så strålande fint. Men man får njuta ändå...

Allt går liksom lite lättare när solen skiner.

Hoppas ni orkar ta er tid till en liten kommentar om vad ni hittar på denna lördag... Har ni fint väder må tro?


Kommentera här 13 st

Färjestad-Timrå.................. UPPROR!!!!

Datum: 2010-03-05 Klockan: 09:08:38 Kategori: August/barnen/Autism

Grabbarna ville se Hockey igår så vi stack till Karlstad för att se match mellan Färjestad-Timrå.

Vi åkte på stryk så de sjöng om de och Timrå var de bästa laget helt klart.... TYVÄRR. De vann med 1-3.Kan säga att jag är rejält besviken på klacken. De hejjade ju knappt på å när Timrå tog ledning ja då gav de upp. Vidare BUADE de ut sitt lag. Va fan e de för fasoner? När laget ligger under ska man ju verkligen HEJJA fram dom å stötta. Nej de va en rejäl besvikelse. Man kan inte vinna jämt men man ska fasen ha klacken med sig.

De som hade sin klacks stöd va Timrå som stod tappert uppe på bortaklckens bås... de hejjade för fullt de. Å de va ju inte så många... De hade ju åkt långt så det blev ju lyckat för dom och jag får väl unna dom vinsten. 

Albin var skitnöjd trots förlusten eftersom han fick träffa JÖRGEN JÖNSSON och få sin nya FBK tröja SIGNERAD....

Bild: Den ni... Stolt unge... De lös om hela honom kan ja säga.

Nu har han precis ringt sin kompis å berättat att han träffat Jönsson och att han ska samla fler autografer på sin tröjja... ler. GOUNGE...********************************************

Här väntas tid till sjukgymnasten och vidare blir de jobb i helgen.


______________________________________________________________________________________-

EN AV MINA BLOGGKOMPISAR HAR DETTA I SIN BLOGG:

Någon som har läst Aftonbladet under dagen eller någon annan tidning som handlar om media... Där tar det upp någonting som ska handla om ett live-program som Tyra och Blondinbella ska sända en gång i veckan. Vad är det då som gör mig upprörd?! Jo, att de hävdar att de är först med detta. Men vänta nu, hur länge har jag gjort mina slipsens-live på min blogg som ni läsare har kunnat se varje vecka? Hur mycket finansiering har jag fått från externa på det? Inte ett skit! Jag gör det av ren glädje utan att få några som helst pengar för det. Ingenting jag gnäller över heller men nu är det dags för ett krig!


Jag låter kanske lite larvig men jag vill ha just DIN hjälp nu! Om vi alla går ihop och skriver bara en enkel rad om min blogg och framför allt slipsens-live som stöd för mig. Jag vet att ni är helt underbara läsare och ni ställer upp i vått och torrt, så nu är det dags. Alla bloggare som ställer sig på min sida eftersom att jag var först med detta skriver bara en enkel sympatisk mening på sin blogg om att detta är falsk fakta. Det kommer förhoppningsvis få stor genomslags kraft i bloggosfären. Och detta gör jag inte bara för min skull utan för alla oss småbloggare som alltid hamnar efter de stora med pengarna!


Alltså.... jag är lika trött på Bella å de andra... de snor ideer å tror de e först med allt.... Jag ger MARCUS allt stöd i detta och hoppas alla ni andra OXÅ ger honom sitt stöd genom att skriva om detta i ERA bloggar.... Nu ska kampen mot storbloggarna komma igång!!!!


SLIPSEN

Kika in hos Marcus genom att klicka på länken över!!!!!

Och gör som jag... gå in på blogg.se och tipsa redaktören om Marcus blogg.... att han gör uppror om detta genom att länka till inlägget...

Marcus inlägg

Kommentera här 7 st

Outfits...

Datum: 2010-03-04 Klockan: 16:31:24 Kategori: Allmänt

Lite kläder...Lite jeans klädda ben... Jag hade presentkort på H&M å fick dessa jeans. Skönt med ett par jeans jag kommer i. Sonen köpte sig jeans från JACK and Jones... å Adidas luvtröja... även mjukisbyxor från Adidas som han inte visar upp just här.

Lite nytt... de går åt. Sonen växer å för första gången har jag fått köpa TUM storlekar....

Nu ska vi hitta på lite Sportlovsbus...

En liten fråga.. var är alla kommentarer? De duggar glest och jag funderar på om mina inlägg inte är något att kommentera för besökare har jag ju... Kom igen å visa att ni är här.
Kommentera här 6 st

Gör om mig!!

Datum: 2010-03-03 Klockan: 20:25:58 Kategori: August/barnen/AutismMin goa vän Anna överraskade mig häromdagen med en GÖR OM MIG vinst. Hon tyckte jag hade haft en tuff vinter och skulle få lite lyx och anmält mig till en sådan sak.

Nu blev inte jag utvald till månadens utvalda MEN de frågade mig om jag ville vara med på en MODEVISNING och får alltså precis samma sak... Alltså håret fixat med klippning och färg och sminkning samt ja kläder antar jag som man ska visa.

De frågade om jag vågade... bla att visa upp sig och gå i Folkets Hus....

Jag har ju jäkligt tufft med att vara bland massa människor jag inte känner och här känner jag ingen MEN jag vågade säga JA....

Klart jag tar chansen... å jag är så glad att Anna tänkte på MIG.

Jättegulligt...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^

Idag har jag varit till HAB.

Jag hade redan från början fått veta att det inte var någon som helst idee att få komma dit vilket jag inte skulle få från början. Eftersom min kontakt inte kunde något om hjälpmedel och bara sa att jag fick köpa själv och inte kunde få något som hjälpmedel så fick jag gå vidare med detta och se till att få prata med någon som kan sin sak.

Så vips fick jag en tid och jag fick ändå höra att jag inte skulle få någon hjälp till August.

Tji fick min kontakt. Det var INGEN som helst problem att få det August behöver. Jag förkalrade bara sakligt varför han behöver ett tidshjälpmedel och varför jag ville ha ett eget bildprogram.

Min kontakt menade hon kunde göra lite bilder till mig. LITE bilder... eller så kan jag ta foton av allt... JO tjena å göra om alla dessa bilder i datorn för att sedan skriva ut dom samt ta alla dessa och göra August förvirrad om det är fel bil på bilden istället för en BIL som bara är just en BIL.

Hon höll med mig och ja om ca två veckor har August sitt bildprogram BOARDMAKER samt en Sigvart tavla.

Tänk om jag fått tid lite lite förr... jag är så nöjd och TACKSAM.

Jag tycker bara så synd om alla andra föräldrar som är där jag är och har min kontakt som säger NEJ till allt utan att ha fog för de.

Hon sa nog efter varje mening va dyra alla hjälpmedel var och JA de är de men jag har rätt att få hjälp till mitt barn och vidare tror inte jag att dessa pengar dras på HENNES konto.


Bild: August mockar i stallet.


Kommentera här 4 st

Morgon....

Datum: 2010-03-03 Klockan: 09:04:06 Kategori: AllmäntUppe med tuppen å jag kan säga att jag har redan tagit en skön promenad i morgonsolen.

Nu ska ja ner till byn med August som ska vara hos mormor medan jag får fara vidare till Karlstad för lite möte på HAB.

Vi ska prata hjälpmedel... får vi se hur de går...


Kommentera här 1 st

Film... The ugly truth...

Datum: 2010-03-02 Klockan: 22:32:13 Kategori: Allmänt

Måste bara tipsa om en sjukt skoj film... jag gillade den verkligen...Denna film hade de mesta... å jaaa se den helt enkelt. Me like.Mamman e tröttis nu. Imorgon ska jag till HAB å äntligen få fråga allt jag vill veta om hjälpmedel för August räkning. Jag hoppas även man kan få någon hjälp med detta...

Puss på er.


Kommentera här 3 st

Blender....

Datum: 2010-03-02 Klockan: 13:02:48 Kategori: August/barnen/Autism

Lyssnade på en av Blenders låtar i bilen.... Tror den heter I mina spår...

August undrar vad den hadlar om igentligen....

Jag svarade att det är om kärlek...

Han är tyst en stund och så säger han:

-Men mamma vem är det som fäljer efter hon som sjunger?

Maria sjunger:

DU FÖLJER MINA SPÅR....

Att hon inte kan glömma... att han finns med...

Ja de är mycket som rör sig i hans huvud just nu. August tänker ju mycket och nu är det mycket han frågar om. Och han förstår ju inte omskrivningar och betydelsen. Det är det man säger... det menar man.


Bild: Blender. Bilden är googlad

Ja sedan konstaterade han att skivan var min för att det är MIN musik. Tjejmusik.. Han tycker det är mer okej när Lasse sjunger DÅ är det lite tjejmusik.


Bild: August pussar Frejja.


Kommentera här 3 st

BH

Datum: 2010-03-02 Klockan: 06:57:24 Kategori: Allmänt

BH

Alltså BYSTHÅLLARE.

Jag är ju väldigt svag för detta plagg och köper gärna många... olika färger och modeller.

Jag har ju aldrig varit utrustad med en stor byst och jag har därför i regel kunnat välja och vraka i detta sortiment som ajg behagar. Det fanns dock en tid då jag fick min BH uppsydd och det var en insydd A kupa. Sedan har jag gått upp åtskilliga kilon i vikt och bysten har blivit rejält mycket större.

Men alltså BH är en BYSTHÅLLARE inte en BYSTHÄNGARE.


Bild: BHs på tvättlinan. Bilden är googlad.

Tjejer... ta en titt i spegeln och kika på VAR brösten sitter när ni använder en BH. Jag ser ju allt för ofta att BHn INTE gör sitt jobb. Brösten hänger långt ner... tunga. Tyngdlagen tar gärna ut sin rätt på den tyngre bysten men vi KAN göra lite för att inte få dessa bröst och OM vi fått dom kan vi helt enkelt LYFTA dom. Det är ju DETTA en BH ska göra. LYFTA upp vår byst.

Se därför till att att hitta rätt modell och tänk på materialet. Vissa material är mera töjbar och har du en stor byst måste det vara mera stabilt så den inte töjer ner sig efter just denna tyngdlag.


Bild: Såhär ser många ut FASTÄN att de har sin BH... å då har ju denna tjej inte så stora bröst.
Bilden är googlad.

Ta HJÄLP när du köper BH och då kanske i en butik som kan detta. Det ser så mycket trevligare ut om man har bysten där man ska.....


Bild: Här ser vi ju en BH som absolut inte gör någon nytta. LER. Finns nog ingen som KAN göra nytta i detta fallet dock. Bilden är googlad.

Så tjejer... se er i spegeln... sitter bysten verkligen UPPE? Om inte ta en funderare på om du har rätt BH... köp rätt å få en helt annan hållning och kläderna sitter så mycket snyggare.


******************************************************************
*******************************

Kunde inte sova. Orkade inte ligga och snurra i sängen. Så jag smög upp. Hade så många tankar i skallen. Tror jag ska äta frukost och gå ut och ta en tidig morgonpromenad innan de andra vaknar.

GODMORGON!


Ser att jag har väldigt många nya läsare här på bloggen. VÄLKOMMEN IN!!! Vore skoj om ni ville lämna en kommentar... så jag hittar till er också. Det räcker med ett HEJ. Vill ni kan ni följa denna bloggen på blogglovin. Klicka bara på ikonen!


Kommentera här 10 st

Maxi har rasat.../tänder

Datum: 2010-03-01 Klockan: 15:36:29 Kategori: Allmänt

Jaha... så då rasade taket in på Ica Maxi här... Fy säger jag och som det verkar så är ingen skadad och tur att jag inte hade bil så jag åkte dit för att handla. Tanken var att göra det senare idag.

Du kan läsa om detta här: maxi   eller här: maxi

UPPDATERING

Kristinehamn
2010-03-01 12:41 - Närkesvägen 28 - Takras
Räddningsledare: Larz Eidwall
Larm om inrasat tak på Ica Maxi. Vid framkomst visade det sig att ca: 25 & av taket rasat in. Räddningstjänstpersonal sökte av butiken som konstaterade att det turligt nog inte fanns någon person kvar i byggnaden. Två polishundar sökte sedan av butiken och även dom hittade ingen. Vi spärrade av området och lämnade över ansvaret på restvärdesledare. Eftersom vi befarade att det var människor kvar i byggnaden larmades styrkor från Kristinehamn, Karlskoga, Storfors, Degerfors och Karlstads Räddningstjänst. Vi kunde ganska snabbt dra tillbaka stor del av styrkorna. POSOM upprättade en uppsamlingsplats på Församlingshemmet där personal från Ica kunde samlas. Ambulans och polis på plats.

 
 
 
Detta är lånat från Räddningstjänsten i Kristinehamn


Jag har haft en av mina bästa kompisar här på lite mat idag. Sedan har jag å August klippt håret... fick bara nog och klippte av en hel del... SÅ skönt . Sedan fikade vi. Han fyller imorgon så lite vill man ju göra för honom.

Snorig som ja e å seg så tar jag en lugn eftermiddag nu.... njuter av lugnet. August ska iväg med Maolu sedan... Jag hade ju tänkt åka å handla men nu avvaktar jag allt. HUGA för rasande tak.


   


Bilder: Min nya frissa... å August. Han valde tuppkam igen å ena sidan är som sagt orange å den andra röd..


Känner mig lite sliten nu å ska faktiskt ta å hoppa i duschen å spola bort allt klipp från håret. Fixa håret själv...

Jooo ta en titt på denna artikel. Det är något MÅNGA bör tänka på som ger sina barn läsk i tid och otid eller själva dricker mycket läsk. Skrämmande faktiskt. Bra man får se de på bild faktiskt....

TÄNDERKommentera här 7 st