Snart

Datum: 2008-11-30 Klockan: 13:30:17 Kategori: Allmänt

Får ja åka hem... ska åka genom byn å hämta mina gullungar hos mormor först. Danile harjobbat natten och ja jobbar ju hela dagen idag å barnen kan knappast behöva klara sig ensamma. Så sällan de är hos mormor numera så ibland saknar dom ju att åka dit. Mina barn har verkligen världens bästa mormor å hon är den bästa mamma man kan tänka sig...

Sedan ska ja hoppa i duschen,,, de ska bli sååå skönt. Senare idag bjuder ja givetvis på DAGENS DUSSCH bild... de får ersätta dagens outfit... Kanske är betydligt mer intressantare än mina märkeskläder som ja jobbar i... Eller?

Imorgon tror ja att Daniel å ja är ledig tillsammans. Jag har dock en del på programmet under eftermiddagen. Ska visa runt i stan imorgon å visa lite var barnen går på fritids och sånt med barnens pappa. Ska bli skoj. Sedan ska vi på utvecklingssamtal för Oskar senare på eftermiddagen.

Har två dagar ledigt nu sedan på torsdag vankas julbord med jobbet om ja kommer iväg å på fredag blir de Örebro med Facket å se Magnus Bengtner eller va han heter... stå uppare... ska bli skoj. Skratta e nyttigt så ja hoppas han e lite skoj nu.

Nej ja ska vila mig lite en stund innan vi ska dricka lite kaffe.... adventskaffe med saffrans längd å en å annan pepparkaka.


Kommentera här 20 st

Hej hej

Datum: 2008-11-30 Klockan: 09:58:16 Kategori: Allmänt

Jag lever... jag mår bra.. ganska i alla fall men när man jobbar helgen kan ja lova att man gör just de... jobbar å sedan hem å sover. Mer blir de tyvärr inte. Ja har inga stora roliga saker att berätta heller...

Har fyra ägg i holken nu....de räcker tycker ja.

Kommentera här 5 st

Hej gott folk...

Datum: 2008-11-29 Klockan: 09:59:51 Kategori: Allmänt

Jag hann aldrig skriva något mera igårkväll... ja brukar ju alltid avsluta dagen med LISTAN... men ja hjälpte min son med en sak så tiden rann iväg å vips va klockan tolv å ja skulle upp idag å jobba.

Nu sitter ja på jobbet och måste rusa vidare...

Ha en underbar lördag å ni KOMMENTERA å skriv lite ksoj till mig så har ja lite att läsa sedan!

Kommentera här 15 st

Dagen som går...

Datum: 2008-11-28 Klockan: 12:04:45 Kategori: Fåglar

Fick hämta ena tösen på skolan,, hon hade oxå ont i skallen. Nu har vi två ätit lite mat å hon vilar... De har ja oxå gjort å snart e de dax att äntra byn å jobba kvällen samt helgen.

Har även kikat ner i holken.... Idag låg hanen så fint över äggen... de har börjat vänja sig vid att "mamma" tittar ner. Det var tre ägg igår så ja antar att det blir ett fjärde imorgon. De brukar lägga varannan dag. Å honan såg lite äggstin ut.

Grejjen var att ja köpte fem fåglar ganska tätt med tron om två hannar å tre honor. Att en va hanne de visade sig ganska snart... denna hane satt med en hona och allt tydde på att det va så med sånt som ska känneteckna just en hona och hane. Själv har ja alltid hävdat att de e svårt att se... men men.

Efter ett tag plockade ja isär min flock då hanen va elak... eftersom han kärat ner sig i en av honorna i andra buren så blev de ett fasligt liv.... å efter några månader i arresten fick de flytta tillbaka i den stora buren. Man trodde då att det skulle bli ett kärt återseende av den där honan men ICKE.... han började uppvakta den andra sk hanen.... detta va alltså en hona... jo tjena.. ja fick mer å mer rätt i de teorier ja själv har.

Men han va grymt elak fortsättningsvis å till slut tog ja bort honom.

Där stod ja med mina falna drömmat om bäbisar... hade ju plötsligt fyra honor... plockade bort holken och ja gav upp.. orkade inte ens leta fram en ny hane...

Gissa om min förvåning när den honan som suttit med hanen helt sonika tar sig an en av honorna.... å de med full styrka... oj oj oj vilka kärleksstunder det blitt å holken sattes in igen.

Efter mycket besiktning å gnagande å pickande på holken flyttade de in.....å någon vecka senare hittar ja två ägg i holken. De börjar ruva efter att andra ägget är lagt. Å de lägger som sagt ungefär varannan dag. Det brukar bli mellan två och sju ägg. Ja tror att jag som mest haft fyra eller fem innan.

Sedan ruvar de i ca 18-21 dagar gansak exakt innan första ägget kläks. Nu kläks äggen i samma ordning som de är lagdda å det gäller att ha full koll. Fågelungar är stora nakna och klumpiga med stora huvuden och de mindre ungarna kan lätt komma ikläm... unge nr ett är nästan en vecka då sista ungen kläks å de hamnar lätt underst eller får mindre mat. Ibland måste man hjälpa föräldrarna att mata.Mamma fågel närmast.å pappa fågel

Föräldrarna turas om att ruva sina ägg och hjälps sedan åt med dom. Även andra fåglar i flocken kan tillåtas ta hand om ungarna... De e jämnstälda.


Det är en ballansgång... å ena sidan vill inte fåglarna bli störda.. att man är där men man måste... Döda ungar eller små ungar måste få hjälp så man måste vänja dom med att man är där och hålls i holken om än försiktigt. Även tama fåglar kan bli så störda att de struntar i sina barn.

Jag har dock aldrig varit med om detta. Jag har fött upp så mycket fågelungar av småfåglar genom åren och vi har alltid fått plocka med ungar och ägg... det har varit så spännande både för mig och barnen. Att till slut höra den lilla ungen pipa inne i ägget för att sedan se det kläckas undan för undan... se dom få fjädrar osv... till att de kryper ur holken och sitter på burgolvet för att sedan se exakt likadana ut som sina föräldrar.

Så till jul hoppas ja vi har lite ungar kläckta å ja ser fram emot en unge kvar som man kan göra riktigt tam...Två stycken vithuvade fåglar utan inslag av gult. Detta är en muttation som e gundomligt vacken.. har haft en helvit samt två hanar av denna typ... har dosck ingen nu... blir nog ingen i kullen heller men andra fina färger är att vänta.


Kommentera här 12 st

Barnen är....

Datum: 2008-11-28 Klockan: 08:27:20 Kategori: Allmänt

...iväg till skolan. Idag vankas de skridskoåkning för två av dom....

Å hör å häpna... när ja passerar parkeringen till den nyöppnade lågprismatvarubutiken så ekar den tom.... det finns INGA bilar där... INGEN köar andra dagen de har öppet....

Är varorna redan slut?? hrm.... ja hur som så ekar parkeringen tom å öde..... kanske strömmar kunderna till senare eller så är de så trötta så de orkar inte dit denna fredag.

Det SPELAR ute.... hrm.. NÅGON står med sin bil utanför med väldigt hög musik strömmande ut... man hör bara BASENS DUNK DUNK DUNK..... hoppas verkligen inte vår granne hinner ut för att läxa upp denna ungdom... antar att de är en ungdom som spelar såhär okristligt tidigt.... Ni vet grannen som går runt i kvarteret för att berätta vad vi INTE gör i det här OMRÅDET som han så fint säger.... VI eldar INTE i det här OMRÅDET eller VI sätter INTE in luftvärmepumpar i det här OMRÅDET eller va de nu kan va som retar herrn. Men givetvis fick han snickra på sitt hus okristligt sent i somras... jag som trodde VI INTE bytte panel på husen i de här OMRÅDET ja...

Men värkande skalle å tröttheten som kommer med mina div piller för att bota huvudvärken så kryper ja ner i sängen igen...VID PENNAN..... TESS


Kommentera här 6 st

Morgon

Datum: 2008-11-28 Klockan: 07:48:14 Kategori: Allmänt

Varje morgon som de e jag som e hemma går ja en vanlig runda med min hund. De är en ganska lagom liten sväng å ja visst tar de emot somliga mornar men ja tycker ändå att de e rätt skönt.

Idag när vi skulle gå så ja ni vet trött som man e så knallade ja iväg.... efter en bit när ja sneddat gatan för att fortsätta in i skogen funderade ja på var den trötta hunden var... han e som i den där Ikea reklamen om sängar... husse å matte e pigg efter en god natts sömn i deras underbara säng medan hunden släpas genom kvarteret.... Men vissa mornar e han pigg å ja lovar kutar omkring som en galen...

Ja vänder mig om men ser ingen hund..... ISAK! ropar ja.... Ingen hund... Ser mig omkring men INGEN Isak... Tänker OM han va pigg å galen idag skulle ja se honom på tomten farandes runt runt som ja brukar... men ingen Isak. ISAAAAK.... å vips där är han.. ut kommer ha GENOM ETT HÅL I HÄCKEN!!!! Eller va de VÄGGEN???

Sedan går vi i vårt vanliga tempo runt skogen... kissar i skiter och i den ordningen. Eller inte ja ja går bara men han gör de han ska... kommer sedan in.. lägger sig med en suck å sover vidare.Givetvis vaknade ja upp med ont i skallen.... trött ja blir...

Kommentera här 0 st

Dagen är slut

Datum: 2008-11-27 Klockan: 22:01:11 Kategori: Allmänt

Å ja tycker ja har hunnit med de ja ska minus en sak samt vilat mig....

De e väl rätt bra??? LIstan??? Idag blir de EN sak på listan....

FAN VA JA E GLAD ATT JA ÄLSKAR MIN MAN Å ATT HAN E MIN FÖR JA E VÄRD HAN!Natti natti...Kommentera här 3 st

Outfit....

Datum: 2008-11-27 Klockan: 15:54:11 Kategori: Allmänt

Ja e ju ingen modebloggare å de tror ja ALLA vet... tycker de e så förbannat ytligt å bara prata kläder å va man ska ha å inte ha.... BARA ha bilder på smink å väskor å kläder,, MEN nån gång iland e de ju skoj med lite klädbilder... helt klart å speciellt om man köpt nytt.... så nu kommer den... DAGENS OUTFITSådär ja..... röran runt om behöver man INTE titta på... ha ha ha... fattar inte va grejjer vi har ja plockar ju HELA tiden ju...

Fick ju en så fin Amaryllis av DARLINGEN... titta va fint den blommar...Snart kommer min snygging hem... ja har faktiskt gjort mig lite extra fin för honom. Fan de måste va grymt trist å ha en karl eller fru som inte bryr sig om sig själv. Som alltid går i uttvättade tröjor å mjukisbrallor utan fason,, som inte gör i ordning håret eller luktar gott.. Ja tycker man ska tänka på den man lever med. Att man ska vara fräsch för den oxå... visst måste de få va vardag men man får aldrig sluta bry sig om sig själv å förfalla helt... De e inte snällt mot sig själv heller. Man ska unna sig lite flärd å klä sig lite snyggt de tycker faktiskt ja... å ja vet att min MAKE uppskattar sånt i alla fall... Å även jag...
Kommentera här 6 st

hi hi....

Datum: 2008-11-27 Klockan: 14:24:02 Kategori: Allmänt

Ja som sagt folk e otroliga...

Ja åkte ju förbi affären igen nu när ja hämtade mina barn. De blev dessutom lite dö tid så ja sa till August ska vi åka dit å tiita... Jo tjena de KÖADE för å komma in!!!!! Å ja menar SÅÅÅÅÅ speciellt e de ändå inte...

Ja sa till August att inte kar vi affären står kvar nästa vecka med...


Kommentera här 2 st

Jag förundras

Datum: 2008-11-27 Klockan: 08:15:00 Kategori: Allmänt

Idag öppnar en ny lågpris matvarubutik i min stad....

Denna butik ligger precis där mina barn går i skolan så man passerar den varje dag. Under några veckor har de slagit upp denna affär i en rasande fart.

Idag kl nio slår de upp portarna....

Å gissa om min förvåning när man susar förbi kl ÅTTA på morgonen så e parkeringen näst intill full.... !!!!!!

Alltså.... de öppnar NIO!!!!!

Man kan tro de e något väldigt exklusivt i butiken eftersom folk tänker köa EN timma innan de öpnnar... HERREJÖSSES!!!!

Själv åkte ja hem igen.. ska nog äta lite frukost å sedan lägga mig lite till....

Kommentera här 8 st

Morgon

Datum: 2008-11-27 Klockan: 07:57:01 Kategori: Allmänt

Ska köra barnen till skolan nu.... återkommer...

Kommentera här 0 st

Ny dag...

Datum: 2008-11-26 Klockan: 18:02:29 Kategori: Allmänt

Å redan kvällen. Vaknade tidigt imorse... helt klarvaken... Sedan har förmiddagen gått i en rasande fart. Men vid lunch när ja slutade va ja rejält trött....

Skulle ha fortsatt pynta men idag orkade ja inte. Ja har i alla fall köpt lite foder till fålgarna.. Tittat på bur.. behöver en annan men har inte plats. Sedan så kikade ja på en så fin kanariefågel... men vill ha en hane å vet ju inte om denna spelade... visste de inte i affären heller då de haft flera... skulle va skoj med ett par så man kunde få ungar. De spelar så fint. Efter koll i holken är de ännu två ägg.

Sedan har ja hämtat ut paket från hennes idag. Julklappar en del... sedan jeanskjol å tröja till mig.. bilder kommer typ imorgon har inte orkat packa upp de.

Har lyssnat på en bok sedan ja kommit hem... gjort läxor med barnen samt gjort en krans till Anita...

Nu ska ja ta de lugnt...

Listan

Jag vaknade pigg
Det är ja tacksam över.
Jag har orkat jobba bra idag och jag har gjort ett jättebra jobb
Jag är stolt över barnen
Jag har gjort ett bra jobb va gäller sonen

Kommentera här 10 st

Känner mig nere

Datum: 2008-11-25 Klockan: 21:04:05 Kategori: Allmänt

Nu kom ja hem å ja känner mig så tom... ja jobbar ju som alla vet med självkänslan.. att känna att man duger,,, men ikväll känns de som att nej ja gör verkligen inte de.... Andra e bättre å gör saker mer rätt än ja.... nej ja ska inte älta ja vet men ibland undrar ja om man gör rätt,,,, ja borde kanske gjort annorlunda....

MEN jag är jag.... å ja vill duga som ja är. fan ta att man inte duger i vissas ögon...


Kommentera här 9 st

Kvällen

Datum: 2008-11-25 Klockan: 18:16:45 Kategori: Allmänt

Idag har ja verkligen haft energi.. så skönt att man fått lite gjort. Däremot fick ja i vanlig ordning ont i skallen så fort ja kom till jobbet. MIndre skoj tyvärr... men vanligt. Har haft huvudvärk mer eller mindre en längre tid nu.. tröttsamt. Får nog börja med lite förebyggande medicin igen. Som om ja inte äter medicin så de räcker....

Jobbar nu å innan var ja på samtal med Albin i skolan å de gick bra....

Listan

Jag är alltid full av energi nu trots huvudvärk
Jag är tacksam för detta
Jag känner mig stark å stolt över mig själv
Jag gör allt som står i min makt för att barnen ska fixa det de måste
Jag är glad att ja ber om hjälp när ja inte klarar saker
Jag är så tacksam för min familj
Jag är stolt över allt ja gjort idag
Det är okej att vila när man inte orkar å det gör jag idag utan dåligt samvete
Jag är stolt över min kropp
Jag har ett snyggt hem och jag är stolt över det ja har där hemma


Tycker ja mår bättre när ja tänker igenom dagen och känner att ja ser mer positivt på saker.

Kommentera här 5 st

Fullt ös...

Datum: 2008-11-25 Klockan: 12:00:17 Kategori: Allmänt

Idag hade ja massa energi när ja vakna. Kanske berodde på att ja somnade så gott med maken tätt intill igårkväll....mmm. De e tryggt de. Han stora arm om min lilla kropp hi hi...

Så efter att ja fått iväg mina små ljuveler till barn har ja gjort revbensspjäll till lunch.. stekt å grejjat. Sedan har ja tagit köket och pyntat lite inför Advent. De e lite lite tidigt men ja jobbar hela veckan även helgen så ja får ta detta när ja har just energi å lust.

Vi har även rensat ordentligt bland julsakerna... två hem å massa lådor,,,, men nu har vi nog fått fram de vi ska ha kvar. Resten åker på tippen. Man kan inte spara allt.

Har maten på spis å i ugnen nu de blir GI mat idag... revben och ungsbakade grönsaker samt sås... mmmm GOTT. Sedan ska ja iväg på ett möte i skolan för Albins räkning å vidare till jobbet några timmar.  Bjuder på lite bilder...

 

Måste ju berätta att vi ska ha tillökning i familjen. Vår lilla mamma i buren ligger just nu på två ägg... å de kommer säkert flera... MYSIGT.... pippis till jul kanske? Va nått år sedan ja hade ungar nu så ja måste läsa på lite...


Kommentera här 10 st

GHAAAAA

Datum: 2008-11-24 Klockan: 21:31:37 Kategori: Allmänt

Fast ja älskar mina ungar så tror ja att ja för tillfället skulle vilja GHHHAAAAAAAAAAAAAAA skrika rakt ut lite granna i alla fall. VARFÖR i allsindagar fattar de inte sitt eget bästa? Varför tror de att de vet allt redan när de har så mycket kvar att lära??? Nej ja orkar inte lägga mer energi på detta idag tror ja får KNÄPPEN på riktigt...

Sov gottis mina vänner så kanske ja har upplevt nån uppenbarelse till imorgon så ja får skriva nått skoj ni kan skratta länge åt...DETTA behöver ja nu...LYXMIDDAG för två...


Kommentera här 3 st

Hallå såhär en måndagkväll...

Datum: 2008-11-24 Klockan: 17:49:41 Kategori: Allmänt

Dagen har gått i en faslig fart å de snöar så fint ute... Jag tycker om snön å har hellre de än massa slask å regn... Hoppas det blir en vinter med snö i år.

Har ringt massa telefonsamtal på morgonen å fixat de ja kunnat... fick en röngentid till sonens handled som fortfarande va väldigt öm. Det var som tur va inga skelettskador utan som de sa tidigare en rejäl stukning.

Nu jobbar jag... å de går som vanligt i ett... ja har inte hunnit så mycket vettigt på förmiddagen och så jobbade ja lång kväll.... så de finns egentligen inte mycket att tillföra här heller.

LISTAN:

Jag orkade ur sängen trots en hemsk natt GLAD Det är ja tacksam för
Jag är oxå tacksam att jag fått så många samtal gjorda idag.
Jag är tacksam för allt som Daniel gör för mina barn!!! De e så stort att han finns där. LÄxläsning å köra till aktiviteter...
Jag duger
Jag är bra
Jag är tacksam att jag och barnens pappa lärt våra barn vara så självständiga och duktiga!
Idag kände ja mig riktigt snygg trots mjukisbrallor å så ;-D
Jag gör ett bra jobb hemma och på jobbet


ÄLSKAR DIG DANIEL


Kommentera här 6 st

THE list... ;-)

Datum: 2008-11-23 Klockan: 21:42:15 Kategori: Allmänt

Avslutar dagen med listan..... idag får ja tänka till om ja ska få dit något tror ja men de SKA dit....

Jag är stolt över mig själv som har gått en ordentlig promenad
Jag är glad att jag fick mycket solljus
jag har vilat utan dåligt samvete
jag är piggare för att ja har vilat
jag är tacksam för att slippa migränen idag
håret står åt alla håll men ja bryr mig inte... jag gillar å ha mössa


Men idag kan ja oxå erkänna att ja mår dåligt över en sak men accepterar att de är så

Sover ensam i natt.... de känns tungt för ja hade behövt ligga å små prata med Daniel om en del saker men jag är glad att ja fixar att sova ensam nu.


Natti...Något att önska i julklapp kanske?? hi hi...

Va önskar ni er i julklapp??

Me?? Ååå ..... vet en hel del... underkläder,, smycken.... saker till min servis ja sparar på... något ja inte alls förväntat mig kanske?? Skönhetsbehandlingar skulle va kul... en hotellnatt... resa... men mest av allt att få vara med min familj å njuta av att vara tillsammans.
Kommentera här 4 st

Vilken loj söndag..

Datum: 2008-11-23 Klockan: 17:51:51 Kategori: Allmänt

Idag har ja verkligen tillåtit mig att bara vara..... efter maten kände ja själv att lägger ja mig inte nu får ja migrän igen. Så ja har sovit en stund. De va så skönt. Låg först å lyssnade på Unni LIndells Honungsfällan å sedan sov ja...mmm. Sedan har ja bara strosat runt här å inget gjort. De e så härligt.

Förr höll ja alltid på med något och fan ta mig om ja inte hade gjort nått en dag... då fick ja dåligt samvete. De får ja inte idag utan lyssnar på min kropp. De ja inte gör idag finns kvar imorgon å ja har inte dött ännu av några otvättade fönter, att tvätten ligger eller hänger,, att damråttorna träffar mig i dörren eller att disken inte är urplockad ur maskinen.

Idag vet ja att ja gör de imorgon då ja har mera krafter för de å att OM ja vilar när ja behöver de mår ja bättre å kanske slipper bli liggande sedan. De e bara dumt att inte lyssna på sin kropp. MEN vägen dit va lång å krokig men ja hittade dit till slut.

Vissa saker gör man ju varje dag ändå när man har barn å ja har inget hem som ser för hemskt ut men förr va de för mycket... stanna upp å njut istället....


Kommentera här 3 st

Söndag...

Datum: 2008-11-23 Klockan: 12:22:45 Kategori: Allmänt

Å jag har sovit underbart gott. Märkte visst när en kall make kröp ner men när de va i natt har ja inte en susning om. Vaknade å kände mig rätt pigg. Solen sken å de gnistrade fint i snön. Ja tycker om snön, de blir en annan kyla ute och vidare ljusare. Så sluta gnäll om snön.. tänk va härligt med en promenad i solen med gnistrande snö å barnen är ute och leker... De e fint å mysigt till Advent å Jul med snö.

Vi har tagit en promenad ner till konsum. Abbe har fått pippi på spenat så de blir spenat å korv idag... Gott å nyttigt som sjutton.

Har inga som helst planer för dagen utan tar den som de kommer. KOMMENTERA när ni e inne... de  e så trevligt!!!!!


Kommentera här 5 st

Dagen är slut

Datum: 2008-11-22 Klockan: 22:00:15 Kategori: Allmänt

Å ja tänkte bara skriva några få saker på min lista idag.... eller vi får se va mycket de blir..

Jag är nöjd med mig själv
Jag tycker om min kropp
ja tycker jag varit så fin idag
jag har haft en bra dag
Jag är tacksam att migränen kom så sent på dagen och att de släppte så fort
jag är glad att jag klarar av att Daniel inte är hemma
jag är tacksam för mina barn å min man
jag har världens bästa mamma!!!!!!!


De blev mer än ja trodde... detta är så bra för självkänslan, ni borde prova...

Puss å kram å natti natti.min älskade mjukisbralle make!!!

ÄLSKAR DIG!!!


Kommentera här 6 st

Dagens outfit å bandy...

Datum: 2008-11-22 Klockan: 18:45:58 Kategori: Allmänt

Dagen började i ishallen då sonen skulle börja spela bandy.... gick jättebra även om de blev aningen kallt till slut där inne... burr. Men han va så nöjd å glad så... 

Sedan har vi tillbringat dagen på stan. Hjälpt mamma att köpa massa julklappar... maken har köpt skor å lilla ja har hittat julklappar samt lite hrm UNEDERKLÄDER.Daniel har lagat lax till middag idag så min mamma åt med oss.... Sedan åkte vi å köpte några saker till innan vi fikade på lite gott kaffebröd.

Sedan kom tröttheten... å migränen. Så nu ska ja lägga mig igen. Daniel ska ut nu så ja å grabbarna blir ensamma ikväll... blir nog en tidig kväll när ja blev såhär tyvärr...

Bjuder på dagens outfit för ovanlighetens skull å sedan lovar ja att svara på kommentarer imorgon... tror inte ja orkar ikväll..


Kommentera här 8 st

NAKEN CHOCK å ja e bra listan....

Datum: 2008-11-21 Klockan: 22:08:56 Kategori: Tattoo

Som ja utlovade så ska ju de komma en del OUTFIT´s nu ikväll...

SKRATTAR.... Albin ska på bandy imorgon. Undrar om de e på morgonen.. mmm svarar Daniel de e tio. PÅ morgonen undrar Albin... mmm inte tio på kvällen i alla fall.... Alltså säger Albin TIO på morgonen??? jooo finns de fler tio än morgon å kväll??? Ibland undrar man,,,,

En annan sak,, undrar om min ena son blir transa??? Han har hållit på å provat mina stövlar i hallen idag... har flera par å alla har prövats ORDENTLIGT.... å han har joxat ordentligt för att få upp dragkedjor å så... ha ha ha....

E GRYMT nöjd med min tattoo... svullet som fan men ändå,, bjuder på en halvnaken bild...
Sedan får ni klänningen på..... man e INTE uppstylad ett skit men ändå... den e snygg i alla fall.... ;-D

 


JAG ÄR BRA LISTAN

Det var positivt hos tandis idag. Hoppas det som gjordes hjälper
Jag har skrattat massor hos Rebecka å Patrik... fan de e så kul
Mitt beslut om en pinuppa känns grym
jag mådde bra trots MASSA folk i affären idag
Det var trevligt att fika hos mamma
Daniel får mig att känna mig SNYGG å läcker idag
Jag har inte dåligt samvete att ja unnade mig lite flärd
jag är glad
jag är lycklig över att min man är helt UNDERBAR mot mig
Min hund ger m ig massa glada skratt TACK Isak för att ja fick skratta så ikväll

Kommentera här 12 st

Ny dag å de snöar!

Datum: 2008-11-21 Klockan: 14:08:26 Kategori: Allmänt

Idag är det en ny dag, fredag.

Ja vill börja med att länka till världens bästa kattis!!! Har ni problem att hitta julklappar tycker ja ni ska titta in på hennes sida och se vad hon har i halsband och fotlänkar örhängen osv. Man kan hitta något till alla hos henne och tänk på vilket hantverk...Detta underbara halsband gjorde hon till min bröloppsdag...

Länk till Kattis hittar ni i min blogg till hennes hemsida och även smycken på bloggen : http://kattis11.blogg.se

   


Idag har ja varit och slipat lit epå mina tänder å fått lite råd ang min käke som e förbannat ond... känns bra med de han gjorde med slipningen så slipper ja ha ont i en tand men käken får ja träna med får vi se om inflamationen ja fått ger med sig.

Sedan sprang ja ner på stan... skulle BARA på apoteket å hann juin å titta på underkläder.... visst att ja köpte nytt de va en sak men de blev en klänning med å en stickad tröja.... hrm.... hur nöjd som helst så nu får någon bjuda mig på fest så ja får använda klänningen. SÅÅÅÅ snygg.

 

LOVAR ni ska få se detta på... dags för en outfit tycker ja... underkläderna bjuder ja på så fort ja fått av mig kläderna ikväll.... SEXIG outfit tror ja inte modebloggarna har vågat sig på...

Sedan blev de Rebecka å göra klar min tattoo... de e så kul att gå dit,, pratar å har så trevligt. Både hon å Patrik e trevliga å han e ju hur rolig som helst måste ja säga.

Sedan har vi pratat om hur min pinuppa ska se ut.... hon kommer rita upp de ja vill ha... en sexig tjej med sexiga strumpor korsett å mycket bröst... å de ska inte bli någon tecknad tjej utan mera ett proträtt... kommer bli två sittningar... Hade tänkt låret men ändrat mig de får bli sidan på ryggen...

Jag blev så nöjd men glömde plåta innan hon plastade in så ja lovar ni ska få se den ikväll... De blir en tattoo outfit ikväll å en SEXIGOUTFIT... de är väl nå att bita i antar ja??

Snart, när min man kommer hem igen så ska vi ner till byn med Oskar... ska in å handla mera kött... å ikväll blir de tacco myyyyys....

Gör ni ikväll??  å ja ska tända MASSA ljus å njuta av min underbara man å mina barn.


Kommentera här 19 st

Jag är bra listan

Datum: 2008-11-20 Klockan: 21:22:16 Kategori: Allmänt

Även fast jag var jättetrött imorse så orkade ja gå upp
Jag har gjort ett bra jobb idag på mitt jobb
Jag har varit glad och lyssnat på  mina arbetskamrater
Jag har haft ett jättetrevligt och bra samtal med min chef
Jag kunde vara helt ärlig när ja svarade på frågorna
Jag tycker om att gå till mitt jobb igen
Jag sa ta detta med henne det gäller, jag kan inte lösa det, jag sa ifrån
Min mage har mått bättre idag GLAAAD
Jag är glad att jag alltid följer min magkänsla å åker iväg med mina barn. Jag känner dom bäst
Trots att jag inte kunnat vara ute idag har ja njutit av det fina vädret
Jag känner mig underbar
Jag älskar min man å mina barn över allt annat
Vill bara förtydliga att ja inte skriver denna lista för att ja tror ja är bättre än andra eller för att vara märkvärdig. Jag gör denna lista för att ja just nu jobbar med min självkänsla. Att tycka om mig själv. Det handlar inte om att andra ska tycka så eller att jag är detta i andras ögon. Men de är i mina ögon ja ska vara detta. Ja väljer att skriva detta här i min blogg än i en egen skrivbok för att det ger mig mera styrka att stå för att ja kan skriva de öppet att ja faktiskt gjort något bra eller att något känts bra...
Kommentera här 6 st

Kvällen

Datum: 2008-11-20 Klockan: 18:21:21 Kategori: Allmänt

Idag har jobbet fungerat bra. Samtalet ja hade sånt medarbetarsamtal va jättebra och kändes hemskt skönt. Är nöjd.

När ja slutat åkte ja till Kronhallen där ja e van att handla men inte gjort på länge. Grejjen är ju att de är billigare så ja bprde storhandla där när ja ändå e inne å jobbar. Å ja e hur nöjd som helst...fick massa brakött ja ville ha å ÄLGFÄRS!!! Ångrar ja inte köpte någon stek oxå sedan köpte ja två bitar oxfile..... å ja lite annat... Fick mycket å många middagar för pengarna.

Väl hemma hade ja migrän å så hade givetvis Oskar cyklat omkull på cykeln så de blev akuten med handleden. Inget ovanligt alls... SUCK..... i detta läget tror läkaren att de är en rejäl stukning å för att slippa åka vidare för att röntga så avvaktar vi några dagar. Ger sig inte värken kan de va båtbenet...

Samma läkare har vi haft innan å han bara er har ju ja träffat innan... va va de då å va sa vi??? ha ha ha... lite lustig sådär... han blev npg glad av å se mig antar ja... ha ha ha.... å imorgon ska just han ta hand om min make... får nog bli med då oxå så han blir ännu gladare eller ledsen att ja va gift ha ha ha... SKOJAR

Nu ska ja gå å duscha.... å sedan blir de soffan med barnen. August e inge pigg alls så ja ska mysa med honom.


Kommentera här 6 st

Idag

Datum: 2008-11-20 Klockan: 09:36:04 Kategori: Allmänt

Jobbar jag som sagt och har min son sjuk hemma. Daniel jobbar kvällen så vi har löst eftermiddagen med mormor. Jag vill få mitt medarbetarsamtal avklarat.

Är lite trött idag med morgonarbetet har flutit på bra och vi har hunnit jättebra och ja e nöjd med att orka. Magen känns lite bättre oxå... kanske hjälper de piller Daniel köpte igår lite.

Varit tufft att köra nu både hem på kvällarna å hit på morgonen. De är halt mörkt regnigt å givetvis hamnar ja bakom långtradare HELA tiden. Å de är kurvigt osv också å där man kan köra om får man ofta möte eller ser helt enkelt inte eller har fler bilar som kör om just då. Varit tufft som sagt de är väldigt stressande och man spänner sig när man kör i detta väglag på nå vis. Har börjat lyssna på ljudbok i bilen så ja kan koppla av lite och ja erkänner att ja e supertrött på radion å deras tjat... är flera radiopratare läs tjejer på både rix å mix inte titti men de övriga som har allt annat är bra radioröster. De e så tröttsamma att höra på å rätt tomma i skallen oxå tycker ja... så ljudbok är ett bra allternativ. Sedan tycker ja de e väldigt lite variation på musiken, de vill gärna påskina att de e nytt å fräscht men de e samma låtar som snurrar hela tiden.. en ny låt enligt dom kan de ha spelkat varje timma i halvår år ibland... så nej man får göra som med teven stänga av....

Efter jobbet ska ja åka på min gamla mataffär å handla med lite hem....

Ska jobba vidare nu....

Gör ni denna dag.

Kommentera här 5 st

Jobbar

Datum: 2008-11-20 Klockan: 08:56:59 Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet...

Nu vankas ägg å sill å välling å hård macka med kaviar... mmmm de e gott på jobbet de.

Kommentera här 3 st

Kvällen igen..... dagens jag är bra lista....

Datum: 2008-11-19 Klockan: 22:00:49 Kategori: Allmänt

Då har man jobbat å haft förbannat ont i magen. Maken har givetvis varit på apoteket å inhandlat lite saker som kan hjälpa mig i väntan på doktorn.

Väl hemma så e inte August bra... bara de att imorgon jobbar vi om varann men tyvärr med för lite överlapp för att få ihop de. Åker därför in å jobbar halvdag... hoppas de ska fungera...

Har tyvärr sånt där samtal med chefen imorgon på eftermiddagen, hoppas kunna byta å ta de på förmiddagen... vore skönt att ha de gjort.

Ska krypa ner i sängen nu... Danne har masserat mina fötter å tänkte ja skulle lägga mig medan ja fortfarande var avslappnad...

.... får se hur natten blir med lilleman... ska gå å titta till honom nu....tror ja ska ringa å fråga BLOSSA å fråga var blåbären va i glöggen... hi hi hi...

NATTI gott folk...

Bra listan

Jag har varit pigg och orkat gå upp ur sängen lätt även idag
Jag har pratat ut om en sak jag tyckte var jobbig. Det kändes bättre efter
Jag har njutit av dagen och livet idag
jag har varit glad och tyckt det gått bra att jobba
jag har tränat på att säga att jag är bra som jag är
jag tyckte det var avkopplande att lyssna på en bok
jag har ringt tandläkaren efter mycket om å men
jag ringde även mottagningen idag
jag blev glad när min son inte hade fallit för frestelsen att göra sattyg i skolan
jag har räckt ut min hand till någon som behövde mig idag
jag e faktiskt LYCKLIG


Kommentera här 5 st

God förmiddag.

Datum: 2008-11-19 Klockan: 10:46:29 Kategori: Allmänt

Det gick bra att vakna å gå upp även idag. SKÖÖNT. Å idag känner ja inte lika stor oro att jobba med hrm en viss människa ja har aningen svårt för. De har rullat på så de gör väl de även idag hoppas ja.

Kallt som skit ute idag med.... burr men ja å Isak har gått en vända. E lite orolig för honom för han e så fnysig å nysig... har fått behandling mot noskvalster å började med hans öron igen idag får vi se. Ger de sig inte får de bli doktorn nästa vecka tror ja bestämt.

Oskar e oxå hemma med magont. Fick gå igenom gårdagen å va han ätit. Å de hade slunkit ner en sockerkaka igår hos kompisen. De gick inte alls de tydligen... De måste vara mjölken för dehar gått jättebra de dagar han inte fått i sig nått å så kommer detta. Frsökte ringa barn idag men de hade stängt till på måndag så ja får ringa å prata med dom då hur ja går vidare. Måste hur som hälst ha intyg på maten till skolan.

JObbar alltså kvällen så Daniel blir hemma med de små liven själv ikväll... De vankas trummor senare.

Tar de lite lugnt nu på förmiddagen...

SÄNDER NÅGRA KRAMAR Å TANKAR TILL NÅGRA I VÅR OMGIVNING JUST NU SOM HAR DE LITE TUFFT!!!
Vi finns här glöm inte de...


Kommentera här 16 st

Kvällen...

Datum: 2008-11-18 Klockan: 18:46:48 Kategori: Allmänt

Maken står just nu å gör lite kvällsmat. De blir Fläskpannkaka.... med lingon å grädde. GOTT....

Vi har varit å handlat lite nu. Dels lite i matväg å sedan skridskor till Abbe samt hjälp med galler. Inte billigt men ska de va ska de. Han ska börja på Bandy å då måste man ju ha grejjer till de. August hitta ja fina vinterskor till på Intersport.

När vi har käkat ska ja lyxa med lite glögg. Köpte Blossas årgångsglögg med blåbär. Ska väl köpa de ja brukar sedan med conjak å sånt med de e goda samt någon med smak av choklad...Till detta ska de bli pepparkakor med ädelost. De e sååå gott. De kunde man inte tro när man först hördeom de men de e grymt gott... Bara pepparkakor med smör e gott... å vanlig ost med... ha ha..Ja har haft en bra dag... glad åt de...
Kommentera här 18 st

Positiva tankar å jag e bra lista...

Datum: 2008-11-18 Klockan: 15:09:35 Kategori: Allmänt

*Jag hade inga problem att gå upp idag
*Jag har varit ute med Isak å tyckte de va skönt trots vädret
*Utan problem har ja tagit rätt på tvätten å hemmet utan att de tog emot ett skit
*Jag skrev av mig trots att de kanske va dumt, men tror de ja skrev va nyttigt att få ur mig. Jag mådde bättre efter
*Jag känner mig pigg å fräsch... idag strålar jag

* Å JAG duger exakt som ja e för ja e bra på en hel massa saker som andra uppskattar


Nu ska ja gå en sväng med min vovve igen.. å nu är de inget regn de är väl skönt...Å någon dag ska ja köpa lite nya underkläder... i rött till jul för de e väl hur nice som helst att köpa nytt... älskar underkläder...mmmm


Kommentera här 9 st

MASSA regn idag....

Datum: 2008-11-18 Klockan: 11:41:37 Kategori: Allmänt

Men ja vaknade å kände mig PIGG.... de e så skönt. Somnade gott bredvid min darling igår...

Så blåser de ju med å sånna här dagar e de inte skoj att ha hund... MEN ja har bestämt mig för att se något positivt i allt. Ja jobbar hårt med detta att ändra synsättet och att bli bra på att tycka om mig själv som jag är. Jag duger bra.... å att gå ut i regnet med vovven e positivt. Jag får frisk luft,,, jag får en promenad, man blir piggare av båda sorter samt att jag fick använda mina snygga gummistövlar!!! De e väl bra.

När ja kom in fortsatte energin finnas å jag har tagit rätt på all tvätt som låg. Ja e av den sorten att ja gärna lägger tvätten på hög i tvättstugan... men nu e allt inne å tvättmaskinen jobbar för fullt å tumlaren med så snart ska ja ta rätt på de oxå men de känns helt okej. De tar inte alls emot idag... de känns helt okej att grejja. UNDERBART.

Ska väl hitta på nå ätbart snart oxå å vidare fixa skridskor till Abbe....

Gör ni denna dag??
Kommentera här 3 st

Hemma

Datum: 2008-11-17 Klockan: 21:52:41 Kategori: Allmänt

Efter en kvälls jobb....

Känner mig ändå piggis... min mage har strulat lite så maten har de blitt lite si å så med. Ska väl gå ut å se efter om ja hittar nått att äta nu.... får hoppas magen blir bättre snart.

Det beror ju på något och de positiva är ju att ja vet varför... migrän = piller = magproblem... men nu har ja sluppit ta piller några dagar igen alltså borde de bli lite bättre.

Imorgon e jag å barnen lediga. Ska bli skönt... Daniel jobbar dock men vi hinner mysa på kvällen.

Hoppas solen kikar fram lite imorgon man blir alltid lite lite gladare. Annars får vi hitta på nått annat som förgyllar dagen.

Har lite att se fram emot å de e väl alltid skoj...Julplanerna stöp visst... Daniel jobbar två dagar före jul... hade tänkt vi skulle ha firat dagen innan ja... hrm man får tänka om lite då.... Men va gör man? Jobb måste gå före. Nya planer... TUR ja inte hann bjuda hem nån bara för att ja e ledig... men vi får se hur resten av julhelgen ser ut. Jag jobbar hela jul å nyår men de blir jul ändå.

Nej mat va de...


Kommentera här 2 st

De e mycket i rörelse

Datum: 2008-11-17 Klockan: 19:40:42 Kategori: Allmänt

Många tankar..

Många känslor..

Men ja mår jättebra. Jag känner bara massa positiva saker just nu, men ja ibland kommer saker över en. Men ja ser allt i de positiva. Jag vet innerst inne att M just nu mår bra för han behöver inte mig. De e en styrka i sig.

Även min ande har hållt sig oerhört lugn å ja tror att han har med M att göra.

Men ja känner annat just nu... de e någon i min närhet ofta...

Vet ni va lyckligt lottad man e?? Ja har de fasen så bra som man kan. Att få leva med Danne e de goaste man kan tänka. Inte trodde ja att man skulle finna denna lycka igen. De e underbart. På många vis å många sätt... UNDERBART.

Alla borde stanna upp å tänka efter varje dag om de trots motgångar kan finna något bra som hänt denna dag. Det finns alltid något. Man ska försöka se de bra i saker, det mesta blir positivt i slutänden. Försök leva i nuet. Se inte bakåt för då blir de svårare att sträva framåt. Spara energin till de som finns just nu.

NJUT av livet och dom du har omkring dig.

Själv e ja grymt tacksam för de  jag har. Jag behöver inget mera. Jag har de så bra man kan ha de... å varför ska man då kräva mera?

Glöm inte att skratta!!Kommentera här 4 st

Saknad....

Datum: 2008-11-17 Klockan: 13:05:45 Kategori: Allmänt

Hellre ett liv i en skog med dig där man är gömd än ett liv bland alla där man e glömd
hellre en regnig morgon med ditt ljus än en solig morgon alla utom du
hellre hudra mil bort å ja vet var du är än att du är nära ändå inte här
hundra tårar i min famn från dig än att du skrattar i nån annans famn


Faaan M OM du läser detta... hör av dig. Ja saknar dig grymt mycket. Du lovade mig att aldrig svika igen. Du saknas mig å de vet du å ja hoppas ja saknas dig. Du fattas mig.....

Snälla hör av dig. Ja orkar inte ens läsa om din stad för ja saknar dig för mycket.

Hur kan man sakna en vän så grymt... hur kan de vara så??? Ja har så mycket ja vill dela med dig... MASSOR å de vet du å ja vill veta att du har de bra...Idag kom tankarna över mig... tänkte på dig...


Kommentera här 7 st

Tjo ho

Datum: 2008-11-17 Klockan: 11:56:40 Kategori: Allmänt

Ny dag å nya utmaningar....

Igår va maken lite nedstämd över att jobben inte haglar in å ja ni vet A kassan som man gladeligen betalar till för att man TROR man ska få bidrag ifrån den dag man INTE har jobb kan man snart räkna bort. Han vet inte om han får nå ännu... de e ju massa UNDANTAG vet ni så de e ju inte säkert man får något trots idogt betalande varje månad år ut å år in... MEN än så länge har han haft jobb å vi klarar oss bra. Men man retar sig lite på de. De e som med försäkringsbolag.... exakt som dom de har kryphål för allt å hur ofta nyttjar man  dom?

Men de ringde nu på morgonen å han ska iväg å jobba ikväll å imorgon.... så de krockade givetvis eftersom ja med jobbar kvällen. Så de blir mormor som får rycka in å ta mina gossar idag. Men så sällan som ja får be henne nu så behöver ja inte ha dåligt samvete ett dugg. Så sällan vi ses nu sedan ja flyttade. Min mamma har ju inte körkort så nej de e inte ofta hon e hos mig... Trist men sant.

Å så jobbar han morgon imorgon å då e båda jag å barnen lediga så då får vi tid tillsammans... egentid som Daniel säger att ja får när han ska ut med sina fd klasskompisar på lördag.... egentid?? Han ändrade sig å kallade de kvalitetstid med de egna barnen å kanske TACCOMYYYS som Mia å Klara så gärna pratar om... å guccamole... ha ha ha ...... den ena av dom e ju härifrån stan.... inget hon e stolt över men men... de driver rätt bra om byn å Karlskoga mer än om oss... nåja ja...

Så han jobbar sent idag, tio hemma typ elva å så upp igen å börja kvart i sju.... vaddå jobbigt. Man hinner knappt hem ska man iväg igen. Sa till han att du kan ju lika gärna sova kvar....

Han lös upp.... drog på sig sina nyinköpa Celvin kline kalsoner, tog en dusch, spruta på massa lukta gott å packade en väska å sa:

-Ja kan nog sova över hos en av jobbkompisarna... vi brukar prata i omklädningsrummet, hon å jag.....

I UNISEXOMKLÄDNINGSRUMMET!!!!!

Ja dööööööör..... tog väskan å tömde den å sa DU SOVER HEMMA!!!

Ha ha ha ha.......... han sa... OM de har ett övernattnigsrum att sova på på jobbet väljer ja å sova hos dig... drog på sig sina NO NAME kalsonger å kramade mig ömt... TÄNK va fantasierna kan skena iväg.... ha ha ha...Hi hi titta på lilla snorbritta va liten han va å hunden va visst liten han med bakom!!! fyra år sedan.

Kommentera här 3 st

Recept

Datum: 2008-11-16 Klockan: 21:41:25 Kategori: Recept

Som ja lovade ska ni få lite recept.

Det blir recept på en liten enkel å god förrätt....

Fylda krustader

Skala ett kilo frysta å tinade räkor som du grovhackar
finhacka fyra salladslökar
finhacka en röd chili
1dl turkisk youghurt

Blanda detta i en skål å låt stå några timmar i kylen.
Fyll krustader precis innan servering.
Servera med någon skiva citron och en dillkvist

Sedan ska ja skriva ner de urlätta receptet på:

PANNACOTTA

Detta räcker till sex personer

Lägg 3 st gelantinblad i blöt i en skål med vatten.

Blanda detta i en gryta:

3 dl grädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vanilinsocker

Koka upp detta. När de kokat upp tar du bort det från spisen och vispar ner de mjuka gelantinbladen.
Häll sedan upp detta jämt fördelat i sex portionsglas.

Ställ in dessa i kylen. Förberedd detta på förmiddagen eller dagen innan de ska ätas.

Ta sedan en skål med tinade bär. Välj själv vilka bär du vill ha. Tex hallon. jordgubbar eller Bjärnbär. MIxa dessa bär i en mixer till ett jämt mos. OM det är hallon eller tex björnbär sila såsen genom en sil då det blir väl många kärnor. rör i lite socker... efter smak.

När sedan pannacottan stelnat i kylen slår du lite av denna fruktsås i varje glas. Garnera gärna med några bär.

Ställ kallt tills det ska serveras.
M å hennes familj hade med en bröloppspresent till oss.... iiiiiiiiiiiiii blev så glad å överraskad!!!Helt underbart fin skål... blev jätteglad.

*

E precis hemkommen från jobbet. Det är kallare ute och har frusit på.

Jag e trött efter denna dagen men jag fixade jobbet trots en dålig start på dagen. De e tack vare min underbare make de som ger mig kraft att orka!!!!
Kommentera här 8 st

Anonyma kommentarer...

Datum: 2008-11-16 Klockan: 18:10:30 Kategori: Allmänt

Ni som skriver reklam i min blogg gör er inget besvär med detta... alla sånna kommentarer raderas...

Vidare vill ni ha svar på frågor får ni låta bli att vara just anonyma... LITE svårt att besvara dom annars.... okej?

Kommentera här 5 st

Vet

Datum: 2008-11-16 Klockan: 15:37:27 Kategori: Allmänt

Att ni väntar på recept å att ni förhoppningsvis vill ha ett inlägg.

Jag har legat dålig hela förmiddagen i migrän... å nu jobbar ja... så de får vänta till morgondagen.
Kommentera här 3 st

Härligt...

Datum: 2008-11-15 Klockan: 22:28:19 Kategori: Allmänt

Haft en underbar kväll... lite bilder kommer imorgon å då ska ni få recepter på PANNACOTTAN som många kommenterar... enkelt som skit att göra.

Nu ska ja rast vovven å SÖVA....

// PÖSS

Kommentera här 4 st

Nu görs ALLT i....

Datum: 2008-11-15 Klockan: 16:57:11 Kategori: Allmänt

Kalsonger....

TEX förbereder huvudrättenMin egna HALVNAKNA kock...

Jag gjorde en krans till idag....

Marie ska få denSedan e de lite förberedelser innan gästerna kommer.... GIVETVIS

   

 FÖRRÄTT:

crustader med en fyllning av  youghurt med räkor salladslök och röd chilli, dill och citron

HUVUDRÄTT:

Lax med tagliatelle med en smak av basilika och citron samt en fräsch sallad av spenat tomat gurka morot och ärtskott

EFTERRÄTT:

Pannacotta med en hallon och björnbärssås


Bilder kommer...tror ja


Kommentera här 9 st

Håller på att förbereda en trerätters....

Datum: 2008-11-15 Klockan: 14:27:57 Kategori: Allmänt

Då min kompis M med familj kommer ikväll.... Då ska här ätas gott...

Bilder å recept kommer senare.

Kan säga att till förrätt blir de fylda crostader, det blir en pasta å lax rätt till huvudrätt å till efterrätt blir de pannacotta....

E vi inte nöjda efter denna middag då vet inte ja... ;-)Kommentera här 5 st

Bok

Datum: 2008-11-15 Klockan: 13:27:54 Kategori: Böcker

Tänkt länge köpa Backyard babies bok.... nu e de gjort.


Kommentera här 1 st

En blixt slog ner...

Datum: 2008-11-15 Klockan: 12:17:25 Kategori: Allmänt

Idag... hemma i mitt huvud. Rakt ner for den från en klarblå himmel. Plötsligt gick ljuset upp för mig....

Min man vaknade idag å sa ivrigt:

-Vi måste på stan idag....

ööö okej...

-Ja måste handla kalsonger!

ööö okej....

Jaha ja ja tänkte ja klart vi måste köpa kalsonger om de e dåligt med sånna... GIVETVIS. Min man ska inte gå utan kallingar... så ja traska upp började klä mig....

-Var har de sånna märkes kallingar? Frågar han..

ööööööööööööööööö

-Varför undrar du de? Du har väl ALDRIG köpt märkes å tyckt småkillarna på stranden varit löjliga som visar kallingarna över badbrallan,, BARA för å visa märket....

-Ja men ja vill ha märkes...

Just DÄR å DÅ slog blixten ner..... den kom från den klarblåa himlen utanför å träffade mig rakt i skallen...

MIN MAN HAR MASSOR MED KALLINGAR!!! MASSOR!!! HAN BEHÖVER INTE FLER KALSONGER!!!!!

UNISEXOMKLÄDNINGSRUMMET!

Helt plötsligt förstod ja.. HAN vill ha nya fina fräscha fillingar VARJE gång han jobbar.... ATT VISA upp sig i.... IMPA på brudarna....


De blev ingen tur på stan.... HAN SKA INTE ha nya kallingar. De han har duger.... PUNKT...

*

Faan va ja mår illa... om ja inte visste bättre skulle ja tro ja va gravid.

*

Bara för att kontra min man så ska ja titta extra noga på lite fina killar...

 

PS: visste ni att en del människor e befriade från humor. De e ju trist då min blogg e full av ironi ;-)

 
Kommentera här 3 st

Idag

Datum: 2008-11-14 Klockan: 18:34:20 Kategori: Allmänt

har min man jobbat på jobbet där han delar omklädningsrum med en skock tjejer igen...

Jag kan säga att han såg väldigt nöjd å tillfreds ut när han kom hem....

HRM.... VAD kan de bero på??? Jo han har fått sin dagliga dos av kvinnor i olika åldrar i fina underkläder......... då borde man va nöjdare än de flesta en fredageftermiddag å kväll som denna....

Undrar hur ja ska toppa detta???
Om JAG bytte om bland killarna på MITT jobb skulle ja va noga med vad ja hade under... inte kul å komma i nå urtvättat där inte.... sånna e vi tjejer även om de inte e våra karlar så ni kan tänka er vilket utbud han får se..... hrm


PS: Som vanligt.. läs detta med en stor dos IRONI.

Kommentera här 7 st

Chock!!!

Datum: 2008-11-14 Klockan: 09:58:42 Kategori: Allmänt

Igår när vi låg å pratade ja å min man kom vi in på om de fanns några läckra tjejer på hans arbetsplats där han jobbar. Min man e av den sorten att han inte  ser om någon tittar på honom eller direkt lägger märke till om nån ser bra ut.. Han har faktiskt bara ögon för mig. Å de e väl fantastiskt. De e ju så de ska vara... helt klart.

Men vet ni vad han säger??

Att där han jobbar delar killar å tjejer OMKLÄDNINGSRUM!!!!

Å der berättar han nu...

DE DELAR OMKLÄDNINGSRUM!!!

Damerna på hans jobb ser MIN man i kallingar VARJE dag för de passerar där han står medan dom e bakom nån vägg.... men de har han inte yppat ett ord om....

KARLAR

Hade JAG delat omklädningsrum hade ja SPRUNGIT hem å pratat om diskreminering å rätten till avskildhet.

Då svarar han bar äää de kvittar väl man e ju halvnaken på stranden oxå,,,, MEN de e inte de som e grejjen.. HAN borde berättat så ja vet vem som har tillgång till min mans kropp...

Han menade att de va så få killar!!! MEN ja lovar ja jobbar på en stor arbetsplats med FÅ killar typ sex stycken å de har eget omklädningsrum GIVETVIS.... Så de va en konstig ursäkt.

Min man byter om med en skock tjejer VARJE dag nästan... å han har knappt reagerat... positivt men ja hade velat veta jö....

Men karlarna klagar visst inte å inte tjejerna heller... de måste trivas med ett UNISEX omklädningsrum!!! hrm....

DUMMA karl...PS!! Eftersom en del inte begriper humor ska ja förtydliga att detta är skrivet med en STOOR portions humor å IRONI...

Kommentera här 4 st

Torsdag.

Datum: 2008-11-13 Klockan: 17:27:27 Kategori: Allmänt

Idag har de varit en vanlig arbetsdag.
Det har varit dåligt väder hela dagen... grått reng å trist
Det har varit som vanligt helt enkelt.
Inget som utmärker något speciellt alls....

Har precis duschat,, fått lagad god mat och har bäddat rent i sängen... SKÖNT...

E seg idag... å trött.... så ja tar de lilla lugna åladdar förmorgondagens jobb.

Till torsdagen ska vi ha medarbetarsamtal. De första i min långa karriär... Känns sådär... hoppas ja orkar va tyst...Längtar till sommar å sol.Kommentera här 10 st

Fy...

Datum: 2008-11-12 Klockan: 21:09:35 Kategori: Allmänt

Vi käkade pizza ja å barnen.. fick så grymt ont i magen efter de å nu näe ja mår inget vidare så ja kryper ner i sängen ja....
Mår halvilla å ont i skallen givetvis å ont i kroppen å de har ja mindre av sedan ja börjat med mina nya mediciner...

Så ja säger natti...Kommentera här 8 st

Snygg karl å kvinna

Datum: 2008-11-12 Klockan: 19:56:47 Kategori: Allmänt

Jayne utmanar oss andra i sin blogg... att lägga ut en bild på en karl å en kvinna som vi tycker e snygga/vackra.... Givet bjuder ja på de...

Som hon skriver så e min karl den absolut snyggaste men ska vi välja kändis väljer jag Mads MIkkelsen....Hrm skulle kunna lägga upp fler som ser bra ut men idag väljer ja Mads som ja oxå tycker e en grymt duktis skådis.Kvinna blir ingen mindre än Eva Dahlgren:Älskar hennes musik å även humor...

Så va tycker ni andra? Snygg man kvinna!

Kommentera här 4 st

Idag...

Datum: 2008-11-12 Klockan: 14:21:16 Kategori: Allmänt

Har ja jobbat en kort dag. Endast till tolv å de va verkligen LYX!!!

Sedan har ja ätit lite lunch på vårt underbara fik i stan. De blev lite smrgåstårta å ett vaniljhjärta... sååå gott. De va ja helt enkelt värd.

Sedan har ja köpt en julklapp till Elin,,, en ny stjärna till fönstret som ja typ tänkt göra i flera år.... nu har ja gjort de. Bara i förpackningen ännu men än e de inte advent men man måste verkligen förbereda sig...

Sedan har ja i flera år tänkt köpa en ny stake till adventljusen men bara inte gjort... å nu kände ja att ja vill ha en ny eftersom ja ja vet inte... de ska vara vårt inte de som varit. Ja ser så fram emot julen å att få pyssla första gången här så de ska bli kul med nya julgardiner å lite pyssel.

 Tyckte den va söt ja... å så köpte ja röda ljus till. Tänkte fylla den med nötter....

Sedan var ja på pysslebutiken å köpte fler stommar till kransar då Albin ville göra flera.... Å gud va trevlig hon som har butiken va... helt otroligt trevlig de måste ja säga... pratade massa med henne å hon va från början från Malmö... å önskade mig välkommen till stan typ... kul. Härlig människa...

Var förbi min mamma efter jobbet med den kransen som Albin gjorde igår. Hon blev så glad. Ja tycker inte bara en mormor å morfar ska GE de ska faktiskt få något oxå. Många anser ju att de ska ställa upp i vått å torrt men att man själv inget behöver ge.... de ska liksom bara finnas. Ja e mån om mina å försöker ge dom de ja kan.... å hon blev så glad nästan tårögd å skulle ta kort på den. GULLIGT. Tänk va lite som gör någon så glad. Å pappa bjöd ja på mat igår... å han gillar ju min mat så de va ju inga fel....

NU är vi äntligen hemma,, Oskar har kommit å har en kompis med hem... Han hade gjort ett av proven idag å de hade nog gått ganska bra tror han å att han klarat de... de gör ju de om man pluggar. DUKTIG han e...

Nu blir de till å ta de lugnt... se till att vi får lite mat  å så ska Abbe på trummor ikväll.... sedan blir de Bonde söker fru å sedan sängen IGEN... jobbar förmiddagen även imorgon. Daniel jobbar ikväll så de e ja å barnen hemma.... ska bara ta igen mig.. annat får vänta...Längtar till ADVENT... å lite snö

Nu blir de promenad med Isak... tror de slutat regna.


Kommentera här 10 st

Pyssel

Datum: 2008-11-11 Klockan: 15:46:41 Kategori: Allmänt

Nu har ja å Albin å August gjort kransar att ha på dörren... De va jättekul så vi ska göra flera....


   

 

  

Barnens gammelmormor gjorde alltid kransar förr... va otroligt duktig att binda alla sorters kransar... då fick vi varje år en krans till dörren. Nu kan vi göra vår egen av allt int som finns i skogen. Det vi har i är gran, en lingonris samt ljung.

Den lilla kransen ska mormor få.... Sedan får vi nog köpa å göra några till att ge bort nu till Advent.

Funderar även på att köpa lite saker att göra egna julkort och så med barnen... finns mycket bra och roliga saker att köpa.
Kommentera här 16 st

Idag e de seeegt....

Datum: 2008-11-11 Klockan: 11:37:56 Kategori: Allmänt

Som tuggummi.... har vilat å så. NU har ja ringt ett samtal ja va tvungen att göra idag å nu ska ja maila Oskars lärare... Sedan ska de rullas köttbullar å hämta August... äta med min pappa å sedan ut i skogen å plocka matterial till kransen...

Så nu kilar ja vidare... de blir inte mycket skrivet... ja har inga bra upplägg å saker att ta upp just nu heller när hjärnan e så segis... nåja...

Kommentera här 4 st

Tisdag morgon

Datum: 2008-11-11 Klockan: 08:49:49 Kategori: Allmänt

Å ja e grymt trött. Har skickat mina små gryn till skolan nu å ja ska lägga mig å vila ett tag... känner att ja bhöver de.

Skriver senare... Men KOMMENTERA!!! Så ja har nå att läsa sedan å även ser att just DU varit inne hos mig!!!
Kommentera här 3 st

Kväll igen..

Datum: 2008-11-10 Klockan: 20:40:57 Kategori: Allmänt

Dagarna går ju i en rasande fart... jisses typ...

Igår skrev ja om min oro inför jobbet på kvällen. Det gick jättebra. Men ändå finns ju oron i magen för eftersom vi inte har rett ut problemen finns de ändå kvar men ja har dock beslutat att ta dom när de väl kommer upp igen. Ja vet vilket förhållningssätt ja ska ha å kommer överlåta vidare saker till den som faktiskt ska ta i detta.. De e inte mitt jobb...

Åkte vidare å hämtade mina söner å vidare hem. Va så skönt att just komma hem igårkväll. Ja va så trött så fy.... Vi slappade i soffan framför teven en stund... underbart å vara med Daniel igen...mmmmm

Idag har vi haft en ledig dag tillsammans å den har vi utnyttjat till fullo.....Jag började dagen med att ringa en del samtal... fixa nya recept å även kolla upp lite hur vi gör med Oskars mage. Ska köra mjölkfritt två veckor nu får vi se....

 Vi åkte tidigt ner på stan för att köpa saker till att göra dörrkransar av... De vill Albin göra så imorgon ska vi gå ut i skogen å plocka saker till detta. De ska bli skoj. Sedan var vi å köpte lite saker till julklappar å present till Elina givetvis... Handlade även lite mat.... Vi var även å åt lunch ute.... va in på Jysk där vi köpte julklapp å även saker till kransarna å så ett sånt ljusnäs till ett träd ja har ute vid ytterdörren.

Sedan va vi på Ejes å fikade innan de va dax för samtal med August å även Oskars skolor å lärare. Två bra å givande möten...

Oskar å jag har sedan tragglat Egypten.... å så bar de av till byn å kalas för Elina.... UNDERBARA unge.. Hade köpt två påslakarn sett till henne som hon blev så glad för... ska ju flytta hemifrån nu till Norge så hon behöver ju lite att starta med....

Nu e vi alla hemma å ja ska ta en kvällsmacka å sedan massera min karl för de e han värd.

Imorgon e ja oxå ledig. Daniel däremot jobbar heldag på CSK å ja ska laga mat å bjuda min pappa... de ska bli sååå kul. Så nu ska ja rusa... svarar på kommentarer imorgon....Kommentera här 1 st

Sitter hos syrran

Datum: 2008-11-09 Klockan: 13:19:44 Kategori: Allmänt

Å de blev inte som vi tänkt oss... B va hemma när ja kom men givetvis fick han rycka ut på en läcka... så här sitter ja nu å väntar på att maten ska bli klar som ja får äta ensam.... TRIIIST men sant.

De blir gott i alla fall.... kokt potatis å revbenspjäll sååååå gott... doftar gott nu..

Tänkte se om ja kan bjuda på lite bilder från syrrans dator.... hi hi hi å GIVETVIS har blogg.se nå tjall på sin server.. trööött ja blir.

Senare kanske??

Förmiddagen på jobbet har rullat på bra... bävar för kvällen men hoppas de ska gå bra. De måste den göra...Chanti å Vilda...

Glömde att syrran bytt hårddisk..inga gamla goa bilder i denna burk inte.. shit. Tänkte ja skulle kunna lägga ut lite på mina ungar som hon hade... men not. Har hon väl på nå skiva tänker ja...

De går framåt med maten... trist å äta ensam bara de gillar inte ja...Kommentera här 16 st

Söndag....

Datum: 2008-11-09 Klockan: 09:53:00 Kategori: Allmänt

Å lååång arbetsdag. Å fars dag. Ska ringa min pappa om en stund. Han bjöd ut oss flickor på mat idag men eftersom ja jobbar får ja avstå. Funderar på om han vill komma till mig på tisdag å äta lite mat istället... ska som sagt ringa å kolal de.

Annars e de som sagt jobb som gäller... ska upp på timmarna till syrran så ja å B äter lite revben å potatis å sås ihop då innan man ska ta tag i kvällsjobbet. De tar emot av förklrliga skäl men ja de e väl bara å va positiv ta ett djupt andetag å tänka att detta kommer att gå bra. De e så man måste tänka... inte tänka att de inte gör de. Har redan gått igenom de mesta i skallen å ja har beslutat att klara detta. På ett eller annat sätt ska de gå.

Satt å prata hela kvällen å fikade å åt gott hos syrran å såg Stjäror på is. Blir så förbannad att Anki klarade sig å att hon överhuvudtaget kom med i tävlingen. De e inte rätt mot vare sig henne eller de andra. Hon ligger efter åd e hon gjorde igår va ju bra men inte i samma klass som de andra av förklarliga skäl. Tycker att när nu MOgren fick ge sig pga skada kunde de tagit in den som sist blev utröstad. De hade varit mera rättvist. Inte skoj för Kicken att åka ut å hon e kvar med tanke på att hans nummer va mer avvancerat än hennes.... näääää..... MARCUS va guld som vanligt... han e verkligen duktig.... å snyggis...

Provade Loka med smak av fläder nu... blääää smaka parfym.

Kommentera här 2 st

Lördag...

Datum: 2008-11-08 Klockan: 13:30:42 Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet. Morgonarbetet samt lunchen e avklarad å ja sitter å pustar ut. KÄnner mig varm... hettar i kroppen. Lite oro att ja har nå skit i kroppen för igår frös ja å nös... å idag e man varm istället. Men ja jobbar på å hoppas ja ska fixa helgen.... De e många sjuka så man vill ju gärna inte ställa sin arbetskompis på pottkanten...

Slutar fyra å då bär de av till syrran. Ska bli skitkul å va där å spela spel å äta nå gott....

Imorgon e de åter arbetsdag å då jobbar ja delad tur. De e nog de mest negativa med detta jobbet tyvärr.... Men men de går. Allt går och när man väl e igång e snart den turen oxå gjord.

Gör ni denna trista å grå lördag för här e de grått... synd inte solen orkar fram.


Kommentera här 8 st

Om du va här.....

Datum: 2008-11-07 Klockan: 21:38:29 Kategori: Allmänt

Adjö
igen
ja vet
min vän
De måste bli så här du går och  ja blir kvar många frågor inga svar
Om du va här å tände stjärnorna dom finns ju där nånstanns en liten strimma ljus. Om du va här, en enda sista natt och en vacker morgondag den vackraste vi haft OM du va... här
Så tomt
å tyst,
när du har rest, men ja undrar om du vet att du lämnat kvar en tår som växer när du går.
Om du va här å tände stjärnorna dom finns ju där nånstanns en liten strimma ljus OM du va här en enda sista natt och en vacker morgondag den vackraste vi haft Om du va här...

Om du va här och tände stjärnorna
Kommentera här 9 st

Resan III

Datum: 2008-11-07 Klockan: 21:01:52 Kategori: Allmänt

.... Efter att Irwing gett upp dansen blev de dax för ännu mera underhållning av Wallmans slagerbaren. De va helt super. Tre killar å tre tjejer bjöd på en schlager show som inte gick av för hackor. Måste säga att ja ÄLSKAR sånt där... fan va duktiga de e å man rycks ju med helt å hållet... GUUD va duktiga.Sedan va de dessa killar som kom upp på cen å lirade skiten av alla... ( Wiktor fattas på bilden... )

Å då va de ös som alltid. Alla gamla goa låter som ja bara älskar å kan utan å innan. Å få dansa med Daniel till favoriterna. Tänk bara att få slänga sig runt halsen till OM DU VA HÄR!!!!

De va hur glada och hade hur kul som helst. HELA kvällen. De drar sina skämt å de håller på så de e verkligen underhållning på högsta nivå. Sedan så va de kul att även Daniel uppskattade detta.... Ja älskar ju vissa låtar å när Lager gör Angel ja då e de underbart.

Å de aspackade tjejen hon fortsätter å i detta läget att skämma ut sig TOTALT... de e klänningen upp för att dra upp strumpbyxorna... de e skrik å gap å rycka i folk å nån kille försöker rädda henne ur detta ett ex antal gånger... de e otroligt att man kan bli sådär...

Vi har även han som fastnat i 70 talet... jisses han hade passat i The 70 show... ha ha ha....

Även nu finns alla på plats...

Den MEDIAKÅTA bartendern HÅKAN givetvis... vi skrattar å undrar om de e UGGLA han friss heter... å ja lovar de e rätt fullt i den del av baren han står men ja ids inte fram utan vi köper vår dricka av andra... HÅKAN har fått sin del av uppmärksamhet å han behöver inte mera nu... De e synd om Håkan för Håkan e nog ganska ensam... EGENTLIGEN...

Vakterna ser vi inte mycket av,,, va e AGNETA egentligen???Å bara så ni vet att han har en såååå här liiiiiten... VEM??? Ha ha ha han va med på båten... å ja löver ALLA brudar ville ha han... trodde han... Ja säger bara VARFÖR inser du inte ha ha ha... de vill åt något helt annat... å ja förstår vännen att du vill ha dessa ursnygga UNGA brudar MEN de vill inte ha dig gubben,,,, ha ha ha.... LÖVER men lev på de de unnan ja dig. Å du hade mer än fullt upp...

Jooo alla som va på båten va de....

kom av mig...

De e de kära paren
Å den lilla tanten som har matchat skor handväska å blus
De e den äldre herren med hästsvans å halsduk
Våran DJ givetvis med sitt skägg å långa hår... fan du hänger i
Han med den NYA morderna ERICSSON hängande i sidan på jeansen å läs då en gammal STOOOR telefonlur å dreadlocks
Killgänget
Blondinerna
Babsen
Dom som stulit sig till ett kärleksäventyr
urfulla gubbar
unga tjejer å killar som TROR de e fulla
ungar som sover i vagnar
ett underbart gäng i rullstolar som DANSAR!!!
ALLA e där... ja löver....

De spelar till kvart över två å DÅ e ja slut. Ärligt.. fan ja e inte ung längre.... så hytten....

DUMMA ja sa att jag störs aldrig av nå men denna natt e de mycket liv i luckan å en förbannat jobbig FINNKÄRRING skriker på MARJA HELA förbannade natten å MORGONEN.... men några timmars sömn de blev de...Mer om hemresan imorgon.
Kommentera här 3 st

Ikväll...

Datum: 2008-11-07 Klockan: 20:30:54 Kategori: Allmänt

Gjorde lite mys ute idag ihop med Albin....Kommentera här 0 st

Resan II

Datum: 2008-11-07 Klockan: 20:24:36 Kategori: Allmänt

För att ens kunna ge sig ut på båten så va man ju tvungen att göra sig lite läcker... givetvis vi oxå!

Å efter lite mat så knallade vi faktiskt ner i TAXFREEN... tog ett varv där... givetvis. Kollade runt å luktade på massa gott å köpte ungarna godis å såg flera av kvällens stjärnor å hejjade på Pp...

Ja köpte mig lite parfym...Den rosa PUMAN har ja kört med i flera år men förnyade mig lite nu med nya DONNA KAREN,,mmmm

Sedan blev de lite julklappar..

Jooo sedan va de dax för allas våran TONY IRWING!!!! Yes han va på båten å körde sin dansskola. Vi visste ju om detta å satte oss därför en trappa upp för att slippa va med.

Å vi fick många goa skratt för de va verkligen show å givetvis va folk goa som ställer upp å bjuder så på sig själva. De va skitskoj å redan här gjorde en av resenärerna entre.... Den fullaste bruden ja sett... ja jisse. Att inte Tony fick henne omhändertagen redan här... ha ha haSka fortsätta se IDOL nu... har blitt ensammen nu.... TRIST å ja ska packa lite oxå eftersom ja ska sova hos syss imorgon.
Kommentera här 1 st

Lovade....

Datum: 2008-11-07 Klockan: 18:14:47 Kategori: Allmänt

En fortsättning på RESAN.... Den kommer... liiiite senare....Just i eftermiddag har ja grejjat med barnen lite. Packat å fixat å så la sig maken å sov eftersom han ska jobba i natt... de gör att ja inte har tillgång till datorn så ja har legat under en filt i soffan med katten å läst ut Anne Holts bok....

SUPERBRA...

Nu väntar ja på att vi ska äta suchi å sedan blir de lite teve... men ja återkommer de löver ja ju...

Men kan säga såhär att när vi väl kommit på båten så hörde vi kryssningsvärdens ljuva stämma...GIVETVIS va de PER som jobbade ikväll å när vi såg kvällens undehållning va vi MER än nöjda!!!!

Vi började kvällen med buffe.... de e så underbart gott så vi käkade nog en timma innan vi gjorde entre till själva club7.....

MAAATDetta känns som lite lätt mat efter en runda med båten å allt gott man äter där....
Kommentera här 2 st

Resan

Datum: 2008-11-07 Klockan: 08:58:15 Kategori: Allmänt

Nu kommer ja att börja skriva om resan...

Men de blir i olika omgångar för ja man har ju full rulle å ja jobbar...

Vi startade vår dag med att köra barn till skolan packa de sista å ge oss iväg till bussen.

På bussen kom en besvikelse... mina kompisar från Forshaga va itne med... var de blev av vet ja inte å satt å hoppades hela resan att de kanske åkte med annat bolag eller körde upp själva. Men tyvärr kom de inte.... Lite ledsen de blev man ju.

Efter några stopp så va bussen full. Å där fanns alla kategorier:

Den ensamme,, som säkert sitter hemma med katten.... den ensamma typen.
Barnfamiljen
muppsen,,, ja de lite udda ni vet
pensionärerna
paren
de som precis träffats
de som är ute på äventyr
grabbgänget som håller lådan
babsen å partypinglorna
å bessewissern
å han som blir större å större i kärften ju mer han dricker å tallar rejält på tjejen som redan tröttnat

å så VI såklart... eliten som vet hur man för sig på en buss

Vi hade en bra chaffis med så vi kan inte klaga. Han informerade om säkerheten å att de va förbjudet att röka eller nyttja alkohol,,, man ska inte dricka öl för då förlorar man förståndet berättar han glatt.

En fin å bra buss.... Å vi stannade för mat redan i Örebro där vi käkade lite lunch.

Resan e väl aldrig nå höjdare men ja ja... de funkade trots resenären bakom som bara blev fullare å fullare å skratade mer å mer överdrivet HA HA HA HA HA men sånt kan man ju ta. De e ju trevligt man ska ha å klart de ska va party....

När bussen så äntligen rullar in på terminalen i Stockholm är Barbados där... bussen står där gul å grann.... å vem ser man inte om inte deras gamle chaffis DEMON... KUUUUL....

Sedan checkar vi in eller va man säger å sedan gick vi ut å satte oss å tittade på folket som gjort sin resan natten innan. Kollade in alla kläder... alla stilar å så fick vi lite sällskap av en herre som va så överförfriskade så ja hjälp stackars sate å sitta på en buss i många timmar sån.... så full som han va får man jobba ordentligt för å bli.

Strax efter fem äntar vi båten för kvällens bravader.Kommentera här 7 st

Då va de dax...

Datum: 2008-11-05 Klockan: 09:51:18 Kategori: Allmänt

Att ge sig ut på böljan den blå. Vädret e fint å vi ska strax dra iväg å sätta oss på bussen. FAN så kul massa goa återseende med goaste vännerna!!!!!!

Ska bli så kul att träffa alla!!!!! Å även dom såg fram emot detta återseende å blev så glad när ja skulle med....iiiiiiiii.

Hörs imorgon kväll antar ja...

SEEEE YAAA

Kommentera här 18 st

Kvällen lägger sig

Datum: 2008-11-04 Klockan: 19:17:53 Kategori: Allmänt

Barn e sååå behjälpliga ibland... August hade torkat golvet i köket när ja kom ut förrut.... eller rättare sagt DRÄNKT golvet med en HEL hink vatten SAMT en halv flaska rengöring... SKUM å VATTEN flöööt.....

-VA GÖR DU!!!!

-Ja torkar bara golvet lite...

Jo tjena.. tack för hjälpen... å eftersom han inte damsög innan så... hrm flöt skiten där i... hej å hå....

Nu lovade han att INTE göra om detta....

Han har precis duschat nu å skuttade glatt till sängen....

-IMORGON mamma SKA ja BARA dammsuga.

Å de e ju faktiskt helt okej.

Albin har oxå varit go... gjort toast åt mig å honom... GOTT.... de e duktiga.

Sitter å funderar över packningen.... känns som ja inte packat nått men tror de som ska va med e med.... Ska se lite på teve nu om de inte BARA e massa val i USA.... suck...Syrrans Zonic hälsade på mig på jobbet igår kväll.... sötisen... STOR som ett hus.
Kommentera här 7 st

PACKAD...

Datum: 2008-11-04 Klockan: 17:45:55 Kategori: Allmänt

Arwen har packat sig själv..... hon SKA med till Åland... PUNKT


Kommentera här 4 st

Tisdag...

Datum: 2008-11-04 Klockan: 17:06:39 Kategori: Allmänt

Idag har ja suttit på fackligt hela dagen. De har varit bra men lite hårt ibland. Vi har pratat med personlachefen om vårt nya samverkansavtal, med Helena Frisk om de stundande EU valet nästa år å vidare med kostchefen.. PUST de va den biten som va den jobbiga.

Sedan fick vi god mat på Mässen å fick en behövlig promenad dit å tillbaka till jobbet. De va KANON de så man fick röra lite på sig. De behöver man när man sitter HELA dagen.

Imorse hann ja med en liten runda med Isak oxå å nu när ja kom hem hade ja så ont i skallen men istället för att lägga mig tog ja en rask promenad med min hund... i koppel. Han går ju i stort sett alltid lös men idag kände ja bara att nu ska vi gå raskt å inte lukta på vareviga tuva som han annars gör...

Väl hemma har ja suttit med sonen å hans matte. De här med läxor ska man helst slippa men nu har vi diskuterat å tjatat om va viktigt de är med att göra sitt skolarbete även hemma. Läsa lite varje dag för att fixa proven å lägga grunden för en framtid. Vill man ha större valmöjligheter på arbetsmarknaden så krävs de ju att man lägger en bra grund nu... inte så lätt att förstå i den åldern men ja vi kämpar. Matten e de han tycker e liiiite svårt å ja e väl ingen hejjare så men ja tror ändå att sitter vi lite varje dag å pratar igenom talen så kommer de gå lättare.

Maken gick givetvis iväg å jobbade kvällen idag.... pust... Å ja ska packa inför vår resa imorgon som ja ser så fram emot... TVÅ dagar tillsammans.... han jobbar i regel dygnet runt när han jobbar så de dagar vi får fritt de e guld de....

*

Hörde på radion i morse nå bloggare som prata,, vet ej vem eftersom ja inte hörde från början... misstänker dock att de va hon fd Shulman... som ja inte tål... jobbig människa att höra i radion då hon jobbade som radiopratare i sommar å ja verkar aningen tom i skallen... liksom fd maken Alex... nåja.... de va inte de ja skulle skriva om utan att man ska göra ca åtta inlägg om dagen för att få en bra å läst blogg.... lägga fyra till sex timmar om dagen på den skulle man oxå göra... JISSES inte undra man inte är så läst ha ha.... Herregud då har man inte mycket till liv....  ja ja.... en liten instickare bara.

*

Polisen stod med sin bil efter vägen när ja åkte hem... hur man e när man ser en snutbil sådär när man e ute å kör... å blir man invinkad tänker man direkt:

UNDRA OM JA GJORT NÅ GALET???

Ha ha... pulsen stiger å man tror mins att man itne har bältet på sig. MItt problem är väl om man håller hastigheten men det gjorde ja å de stod bara där å pratade med nån cyklist... så de va ingen trafik kontroll... men ändå tänker man hrm har ja kört fel, fort ja ni vet....

Ha ha... annars e ja ju inte rädd för polisen.. men ja ni vet säkert va ja menar.

*

När ja kom hem idag va ja grymt tung i skallen....som ja skrev innan... e de ännu å skärmen gör inte saken bättre så ja ska vila lite nu... PACKA..... välja linnen... underkläder å ja ni vet ALLT man bara MÅSTE ha med utifall att...


Kommentera här 0 st

NU ni...

Datum: 2008-11-03 Klockan: 21:55:30 Kategori: Allmänt

Stänger ja butiken för idag...

Kom hem här strax innan halv tio å så har ja å Ozzy tagit en promenad med Isak runt kvarteret...

Nu sitter ja här i morgonrock å e tung i skallen å ska sooooova... ska bli guld... Sängen e fan så skön om kvällen... men i natt sover man alena igen.. men ja hunden ligger ju å suckar på golvet... alltid nått...

Så ja säger GOD NATT å SOV SÅ GOTT så hörs vi kanske imorgon kväll. Har ju fackligt hela dagen imorgon så.... ja ja... sedan hem å packa...
Kommentera här 10 st

Jobbar

Datum: 2008-11-03 Klockan: 18:10:43 Kategori: Allmänt

Då jobbar man...

Hemma sover maken å barnen grejjar där hemma å fasen de duktigaste ungar som finns.... go pluttarna...

Har varit ute på en liten tur nu på min rast.... hrm.... så e de.... Å mörkt e de men inte riktigt lika kallt som de andra kvällarna men ännu hinner de bli kallare. Man får köra försiktigt när man ska ligga ute på vägarna...

Gör ni gott folk ikväll??

Kommentera här 12 st

DÅ...

Datum: 2008-11-03 Klockan: 13:19:12 Kategori: Allmänt

Har vi lunchat å avhandlat de vi ska för att vardagen ska fungera när vi för de mesta jobbar om varandra. Idag jobbar han ju förmiddagen å sedan går han på natten. Jag jobbar kväll å dag imorgon. Men sedan får vi ju två dagar för oss själva då vi far till Åland. De e LYX å då vill ja lova att vi njuter.

Nu har vi lunchat ihop å de e sånt man får göra för att hinna ses.... vi gör de rätt va de e,,,, då hinner vi prata å göra klart allt så de fungerar...

De e skönt med Danile för allt bara gör just de... funkar. Vi tycker lika å vi hjälps åt,, de e så smidigt. De underlättar.

Gissa vem som ligger som en liten snutt i knäet?? MMMM Arwen... vilken skräll men e barnen hemma e hon mest med Oskar. Alla katter älskar han de e bara så...Fick slänga om lite fritids tider å tandläkartider för att få morgondagen att fungera å nu tror ja veckan löper bra. Till helgen jobbar både ja å Daniel... så ja stannar nog i byn mellan lördag å söndag... de tror ja. Han har jobb som motsvarar en heltidsvecka nu så de e GULD.... de rullar verkligen på.

Idag verkar telia har snurr på sitt mobil nät... går inte messa... SUCK... nåja de kommer väl igång... säkert massa som ringt. Men men...Mmmm säger Isak de största av allt e kärleken å att få korv å sova... de e livet på en pinne de...

Ha en bra dag nu!!!! Ni som tittar in idag SNÄLLA skriv en kommentar..... De e såååå skoj.


Kommentera här 9 st

Kände mig...

Datum: 2008-11-03 Klockan: 11:05:41 Kategori: Allmänt

Så tung i skallen så ja la mig lite å somnade... en timma. De va perfekt.

I helgen tog ja bort en av mina pippis.... hanen... Grejjen va att ja trodde ja hade två hanar å tre honor... de visade sig att den ena hanen var en hona.... Så nu borde ja ha fyra honor kvar... nu hörde ja konstiga ljud från buren... hrm ja e helt förvirrad.. Den andra gråa e visst oxå en hona eller??? Kanske därför de två grå aldrig någonsin vänslades fast de va ett tajt par.. Då kan man verkligen säga att kindens färg INTE säger könet i detta fallet.... får nog sätta in en holk i alla fall.... hrm....

Nu sitter lilla pipet i knäet å tittar koncentrerat på mig när jag skriver. Hon e en liten klok tjej... hi hi..å helt ljuvlig. Detta är verkligen SOCKER.

Ska ta å grejja lite nu... ska nog ta promenad nr två med vovvisen.... de e skönt att komma ut å ja måste försöka bli bättre på att vilja röra mig. De e ju alltid så svårt att komma i gång.

Sedan e de jobbet som gäller. Imorgon har ja fackligt hela dagen å de brukar va skoj. Har ibland funderat på att sluta men nej de e som sagt skoj. Ska se om de kan vara något ja kan åka på i vår,, någon kurs. De va länge sedan. Vi har pratat om att åka på vardagsjuridiken samt en annan som spänner på två veckor uppe i Brunsvik. Vi får se.

PÅ onsdag bär de av på böljan blå. Ska bli grymt kul att träffa all å presentera Daniel... å äta gott å DANSA... de e grymt skoj när man har sin karl med sig. De bästa som finns.

Nu sover lillan i mitt knä å är en så fin liten kisse som vet hur man uppför sig... hi hi...

Dagens ord på vägen:

För att få något av någon annan måste du själv vara beredd att ge av dig själv. Kräv aldrig att någon annan ska veta hur du känner och veta hur du vill ha det. Håll ett öppet sinne å se dina medmänniskor och dela med dig av dig själv så kommer du få massa tillbaka. Ge aldrig någon annan skulden för en dålig rellation utan se dig själv i de hela och visa att du är bra och värd att vara tillsammans med. Älska dig själv å tänkt på att du duger. Att andra vill dig väl!!! Å slösa aldrig tid på vad andra gör å tror...

Ha en underbar dag önskar ja å KATTEN
Kommentera här 2 st

Igår...

Datum: 2008-11-03 Klockan: 08:51:54 Kategori: Allmänt

Lovade mig maken SOVMORGON samt LUNCH ute....

Vid sju ringde dock telefonen... yrvaket gick han upp i tron om att han försovit sig.... man e lite trött när man blir väckt sådär. Å de va jobb....

Jag kläckte ju igår att de e ju KONSTIGT att de aldrig ringer ut dig någon morgon... han jobbar uteslutande kvällar å nätter liksom... men de e jättebra så han fick väcka sin lilla trötta fru som fick gå upp å få iväg de små rara barnen till skolan.

Kylan håller i sig oxå.. man trodde knappast de men kanske kanske får vi en ordentlig vinter i år??? De va ju ett bra tag sedan. Men hellre konstant kyla å lite snö så man får den där lagoma kylan å lite ljus än snö å  blask å halka... Ja har liksom inget emot snön. Sedan får ju barnen lite mera att göra ute oxå.

Bilen tycker dock inte om kylan,, ja har aldrig haft startproblem men idag trodde ja att ja skulle få ringa hem gubben igen...Men händig som man e så fick ja igån fanskapet så barnen kunde köras iväg.

Fick hjälpa Oskar packa väskan idag då man INTE kan få rum med både gympakläder å SKOLBÖCKER de FATTAR ju inte dumma jag... MEN om man INTE tar de absolut STÖRSTA badlakarnet som går att uppbringa går de.. han blev rätt tyst sedan å efter att man frågat barnen OM de e TENNISKOR väder å sommarjacka som gäller så kom vi iväg. Visst e de knepigt med ungar?? När de e sommar kan Albin gå i tjocka jeans å långärmade tröjor å MÖSSA men NU..... ta på dig en tröja de e kallt ute!!! -ööööö jaha????? e de? Å ser sådär frågande ut... jisses säger ja.

Nu är hunden bajsad... magen e mätt på macka.... ja har pratat med Arwen att man INTE får klättra i fönster å riva ner blommor om natten, inte vara på bordet, inte på hallmöbeln, inte på fågelburen, inte äta hundmaten, inte gnaga på mobilladdare, inte kuta runt om natten som en galen, inte pipa för allt å å å å va de nå mera???

Ska lägga mig  nu.. å läsa... i min ensamhet.... guuud va underbart... men ja hade inte haft nå emot att min karl krypit ner tillbaka till mig å en lunch ute hade varit MUMS..Världens bästa make messa nu.... hämta mig tolv så lunchar vi... Den ni... den e allt de goaste som finns.

Kommentera här 3 st

Dagens bilder

Datum: 2008-11-02 Klockan: 19:46:10 Kategori: Allmänt

Då bjuder vi på dagens bilder....


 

   

   


Kycklinrätten som ni hittar recept på under receptfliken
 Kommentera här 11 st

Dagen har gått...

Datum: 2008-11-02 Klockan: 18:41:25 Kategori: Allmänt

å nu e de mörkt ute igen... kvällen.

Daniel gör lite kvälla... själv e ja grymt sugen på en pizza. Å de hör inte till vanligheterna å orftast äter ja en eller ja köper så blir ja oftast besviken att de inte va godare än ja trodde... men helt ärligt så nu vill ja ha pizza... Men när man har en sån här storfamilj så funkar de inte å köpa pizza.... De blir helt enkelt för dyrt. Å att ta de när de små raringarna har somnat går inte heller längre då de e uppe senare å en lägger sig med oss... alltså samtidigt med oss.... Så de blir inten pizza..... SUCK...

Tror ja lägger mig å läser igen...

Vi har tagit foto på barnen nu å beställt julkort.... de va ju lite skoj å få fem barn å va med å alla skulle titta in i linsen å se glada ut och ja ni vet.... provade igår tog säkert femton bilder å inget blev bra för Abbe hade bestämt sig för å se sur ut... KUL de e... men idag gik de bra...

Känner mig uttråkad just nu... men men.
Kommentera här 9 st

Återigen....RECCEPT

Datum: 2008-11-02 Klockan: 11:59:30 Kategori: Recept

Vaknar man till en fin och solig dag.

Å vet ni... ja å Daniel fick fruktost på sängen av sonen.... Vaddå LYX!!!! Te å macka..jättegott på silverbricka.

Sedan har vi gått en skön promenad med vovven. De e verkligen härligt ute. Sedan har vi gjort ordning fågelburen... bytt ut grenar, tagit bort holken eftersom ja fick ta bort hanen.... Sedan har ja plockat med tvätt nu medan Daniel byter däck på min bil. Sedan blir de god mat....

En smidig å god rätt ja tycker ni ska prova.. å ja skriver ner några fler reccept some smidiga å lätta att göra... man kan behöva lite nytt ibland.. nya ideer å tips... man får lätt torka. Håll till godo:

KYCKLING MED BACCON


2 pers

2 Kycklingfiléer
1 pkt Bacon
1dl Vit vin alt. matlagningsvin
3dl Grädde
1,5dl Riven ost
Purjolök

Skär kycklingen i bitar och stek den i en stekpanna tills den är genomstekt.
Lägg den i en smord ugnssäker form.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills det är nästan knaperstekt.
Skär purjolöken i mindre strimlor och tillsätt det till baconet.
Låt fräsa tillsammans några minuter.
Slå på vinet och grädden och låt puttra någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Red såsen om man vill ha den tjockare.
Slå blandningen över kycklingen.
Strö över osten.
Ställ in formen i ugnen i 200-225 grader i 10 min eller tills osten fått fin färg.

Servera med potatis och grönsaker.


Ni som tänker lite GI kan göra detta med falukorven... de e gott å utan massa kolhydrater.


Falukorv med frukt och grönsakswok

2 personer

300g Falukorv
1 1/2 Äpple
Valnötter
3-5 Champinjoner
1 bit Zuccini
8st Sparris
6st oststavar
1 tomat
Gurka
Salladskrydda
Örtsalt

Skiva och stek falukorven.
Skär äpple, zuccini och champinjoner i klyftor.
Woka grönsakerna i olivolja.
Krydda med salladskrydda och örtsalt.
Tillsätt valnötterna precis innan servering.
Servera med oststavarna tomater och gurka.


Å detta är LYX.... prova!!!!


Cognacflamberad pepparkryddad Oxfilee


2 personer

300g Skivad Oxfilé
Hel eller Grovmalen svartpeppar
Senap
2msk Cognac
Salt
Soya
2dl Grädde
Morötter
Blomkål
Brocolli
Zucchini
Vitkål
Kålrot
Eller andra grönsaker efter smak.

Smeta senapen på båda sidorna på Oxfiléen
Stöt den hela Svartpepparen grovt.
Vänd den köttet i svartpepparen
Stek köttet några minuter på varje sida tills det får fin färg och tills köttet är så genomstekt som man önskar.
Ta bort stekpannan från spisen och häll på cognacen och tänd på.
OBS! Stå EJ under spisfläkten när man gör detta!!!
Lägg köttet på ett fat och låt det vila.
Häll grädden i stekpannan och vispa ur stekpannan.
Tillsätt soya och salt efter smak.
Lägg tillbaka köttet i såsen och servera.
Skär grönsakerna i mindre bitar och woka.Detta kan du givetvis servera en hasselbackspotatis till eller klytpotatis. Om man inte ska äta GI
Oxfilee i mild conjaksås

2 Personer

250g Oxfilé
1 bit Palsternacka
1 bit Kålrot
2 Morötter
1 bit Rotselleri
4 Vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar
1dl Grädde
1dl Whiskey

Skala och skär rotsakerna i strimlor. Lägg dom i en ugnsfast form.
Slå lite olivolja över rotsakerna och salta med flingsalt.
Ställ in i ugnen i 250 grader i 15 minuter.

Bryn oxfiléen och lägg den i aluminiumfolie. Lägg in köttet i ugnen och tillaga tills den är så genomstekt som man önskar.

Slå whiskeyn i stekpannan efter oxfiléen och tillsätt grädden. Salta och peppra efter smak. Red såsen vid behov.

Servera med en Potatisgratäng.


En dessert....

XANTÉ-Marinerad frukt


Till Dessert

Blandad färsk frukt till exempel Vattenmelon, Honungsmelon, Annanas, Mango eller andra frukter efter smak tillsammans med 3 matskedar Xanté Päroncognac. Låt stå och dra och rör om då och då i ca 1 timme.

Servera som det är eller med vaniljglass.

Blog Image


Fisk med Smörvända grönsaker


2 personer

4 Fiskfiléer av Rödspätta, Hälleflundra eller Abborre
1 1/2dl Grädde
1 1/2dl Vit vin
2dl Skalade räkor
6st Grön Sparris
3dl Minimorötter
2dl Gröna ärtor
Bladspenat
Sallad
Tomat
Dill

Stek fisken och krydda efter smak.
Häll på vitt vin och grädde och låt puttra på svag värme några minuter.
Tillsätt räkorna och strö över dillen innan servering.
Koka Sparris, morötter och ärtor.
Häll av vattnet och vänd grönsakerna i smör.
Servera med bladspenat, tomat och sallad.

Smaklig spis!

Detta är oxå ett bra GI reccept.


Kommentera här 26 st

Boktips...

Datum: 2008-11-02 Klockan: 11:44:44 Kategori: Böcker

En av mina favoritförfattare har gjort mig glad.... ANNE HOLT,,, hon skriver om Hanne Wilhelmsson i sin senaste bok som ja varmt rekomenderar som alla de andra hon skrivit... LÄS DOM!!!Hon har som sagt skrivit en hel rad böcker... lovar att dom e bra...

Sedan läser ja en bok ja tycker ALLA skulle ta sig tid att läsa. Den har ja pratat om tidigare och den heter:

VARFÖR MÅR VI SÅ DÅLIGT NÄR VI HAR DET SÅ BRA?Denna är en lätt bok att läsa men med MÅNGA bra tankar om hur vi som människor fungerar å hur vi kan må bättre i den värld vi lever i. Den är en sån bok du snabbt läser ut då den är lätt upplagd eller kan läsa småstunder i samtidigt med en mera spännande bok.
Kommentera här 1 st

Bilder från dagen...

Datum: 2008-11-01 Klockan: 23:15:55 Kategori: Allmänt

                   


AVUNDSJUKA leder bara till skit i våra liv. Vad glad för det du har och ta vara på varann å de dina... De e mina ord på vägen idag å får avsluta denna dagen.

Glöm aldrig att du e bra som du e å värdefull för att du e du å inte någon annan!!! Var stolt!

Nu ska vi ge oss ut i kylan med vovvisen å sedan krypa ner i den goa sängen...

TIPS: Kvällens filmer:
HORTON
VARG VEUM Begravda hundar.

Båda rekomenderas.
Kommentera här 5 st

Då så...

Datum: 2008-11-01 Klockan: 14:20:06 Kategori: Allmänt

Ska mamman oxå hinna ut i solen. SÅÅÅ skönt. Man ska se till att få dagsljus varje dag å frisk luft. Ja e usel på sånt men de e nyttigt å man kan gå sig frisk så ja ska försöka IGEN bli lite lite bättre på att göra just de.. gå ut å gå å få frisk go luft i lungorna...

Inte ofta vi sett en blå himmel på sista tiden inte.


Kommentera här 4 st

Lördag...

Datum: 2008-11-01 Klockan: 12:53:41 Kategori: Allmänt

Önskar er alla en trevlig HALLOWEEN helg....

Nu ska ja gå ut å fixa ihop kransen som vi ska fika på när vi firar maken som fyller idag....

SOlen skiner å de e härligt ute... ska försöka att gå ut lite oxå... Va bara liiiite seg på morgonen men så satt vi uppe sent å rockade till ABBA med... hi hi...

De va lääänge sedan man såg blå himmel.Börjat spåna på en sak.... kanske skulle man göra en egen kokbok???


Kommentera här 3 st