Helgen

Datum: 2009-05-31 Klockan: 19:52:17 Kategori: Allmänt

Vi har firat våra underbara barn i helgen. August fyller nästa söndag och Elin fylde förra helgen. Detta har firats med tårtor och paket och lite poolparty. Bjuder på lite bilder från detta.

             
Bildförklaringar: August öpnnar paket och har fått en fin klocka. Sedan är det tårta och när August blåser ut ljuset. Vidare några bilder där barnen badar i poolen hos Daniels faster. Och Isak som ligger i solen med en leksak.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Helgen har varit underbar. Jag har faktiskt fått må bra och vi har njutit av varann och barnen. Vi har ätit gott och grillat. Jag njuter verkligen av det. Vi har haft Alexandra i Danmark med simmet i helgen men har istället haft Oskars kompis Adam här så det har ju varit fullt upp. I morgon börjar sista veckan innan jag börjar jobba. Jag börjar nästa söndag. Ska tillbaka till båda mina läkare i veckan får vi se hur det blir. Om allt är läkt och så. Det är fem arbetsveckor kvar tills semsetern.

Idag har vi även haft besök av Pia och Robert och deras tjejer. De har tittat på fågelungarna. Sedan tog de med en av våra fåglar. Hon kommer få det jättebra där det hade fungerat bra... SKOJ. Jätteglad att de kom förbi. Snart får de hem sin fågelunge.

Jag har varit lite OFF här... jag ber dom som vill följa och inte missa något att trycka på BLOGGLOVIN knappen så vet ni ju direkt när det kommer ett inlägg.
Kommentera här 9 st

Livstecken

Datum: 2009-05-30 Klockan: 13:37:31 Kategori: Allmänt

Vaknade flera gånger i natt och har mått hemskt. Drömt mardrömmar som jag varit kvar i. Haft kryp i benen och mått illa. Fryst och varit varm omvartannat. Därför har jag fått sova större delen av dagen.

Solen skiner och det är varmt och fint. Vi ska fira Elina i eftermiddag hos Daniels faster och bada i poolen. Eller ja barnen ska. Ska bli skoj.
Kommentera här 7 st

Solen skiner

Datum: 2009-05-29 Klockan: 08:22:43 Kategori: Allmänt

Idag är det underbart ute. Jag har en hel del aktiviteter för mig idag..... mamma kommer. Hon ska klippa håret och få lite nya kläder. Hon vill att jag hjälper till... sk smakråd.

Sedan ska ja själv till Synsam å se om linser kan funka igen. Trött på skitiga glasögon. Sedan är det F-kassan. ÅÅÅÅÅ va ja längtar. De ska se om jag kan komma ut i jobb... en fråga löd:

Vad ser du för hinder i din vardag som gör att du inte kan återgå till jobb...

ÖÖÖÖ?? Jag är SJUK!!! De är det som är problemet eller tror de jag ska svara att maken låser fast mig hemma??? Klart jag vill jobba, va tror dom? Ska gå dit det ska bli såååå intressant.

Sedan ska vi kalasa för August som fyller nästa söndag.

OVER and OUT


Kommentera här 13 st

Pippisarna...

Datum: 2009-05-28 Klockan: 19:45:55 Kategori: Fåglar

Nu växer även den minsta fågeln bra. Skönt. Tror att jag matade den två dagar gjorde susen. Den fick den kraft den behövde. Nu piper den inte utan skriker lite mera som de andra. Tar för sig lite. Den ser ut att bli en lutino.

De var ute lite förrut och tittade runt.Bild: De tre små fågelungarna sitter på bröstet på min son.

Idag kom även de två nya fåglarna. De sitter just nu i egen bur så jag kanske får möjligheten att se om det är en hona och hane. Vi får se. Ska köpe en holk så vi kan sätta in en direkt nästan får vi se. Det är en normalfärgad samt en lutino men färgerna på ungarna kan ju vara i stor variation. Det har jag ju sett på de jag har fått på det andra paret. Tror dock inte jag haft någon lutino i några av mina tidigare par.

De nya fåglarna var ju trevliga. Den ena kan vissla massa saker. Han, den som ska vara hanen busvisslade på mig så nu får Daniel passa sig.... hi hi hi...

På söndag kommer nog en av fågel köprna och tittar också. SKOJ.

Kommentera här 12 st

Hemrullade köttbullar...

Datum: 2009-05-28 Klockan: 15:08:02 Kategori: Allmänt

Då har vi ätit hemrullade köttbullar. I och för sig gör vi alltid just det. Köpta? Inget för mig.


Bild: Stekpanna med härliga och goda köttbullar.

Just nu står en härlig rabarber paj i ugnen... mmmm.. doftar gott. Jag skulle baka tårta till imorgon då vi i förväg ska fira August. Men ack nej han ska ha köpt tårta med blommor på. Vi gör så.


Bild: Pajform med en läcker rabareber paj.

-Du mamma.... var åkte Oskar?

-Till Bäcka.

-OJ är han sååå KÄR i henne??

Ja va vet jag??? Söt som en dag är hon å en riktig rockbrud men enligt sonen BARA kompisar....

Jooo baka... jag bakar hembakat till kalaset för Elin på lördag....

Daniel jobbar kvällen så jag är själv med barnen. Alexandra åker däremot till Danmark imorgon så styrkan är en mindre. I helgen kommer dock en kompis till Oskar så vi blir väl fullt hus ändå.

Senare ikväll får jag två nya fåglar. Hoppas buren ska vara stor nog så vi kan sätta ytterligare en holk. De andra små liven växer och har det gott. Ska sätta mig med dom nu.


Kommentera här 10 st

Tror....

Datum: 2009-05-28 Klockan: 11:30:51 Kategori: Allmänt

...regnet gett med sig...

Jag tror att vissa saker börjar kännas bättre. Fast andra fortfarande gör sig gravt påminda. TACK för att det känns så skönt i hjärtat just nu... TACK Daniel för att du ger mig tron tillbaka igen. Att jag kunde..... fast jag inte trodde. Du påminner mig hela tiden.

Lite virr.... tankarna far omkring och jag har svårt att stoppa flödet i vanlig ordning. Mycket hopar sig. Men jag ska ta tag i lite just nu. Upptäckte att min medicin va slut... glömt gå till apoteket... ska sticka iväg nu.

Återkommer....

Kommentera här 3 st

Dagen frissa...

Datum: 2009-05-27 Klockan: 13:03:30 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag har jag klippt mig. Å färgat håret... Så gött när det är gjort. Fattar inte varför jag inte orkar färga de svart oftare för de e liksom MIN färg de. Inte för att jag har några gråa hår utan för att jag hatar min egen dass färg... Jag är HÄXA igen...

Såhär jäkla trist va ja INNAN ja färga... ha ha haBild: Jag nyklippt... En sned parge där det är längre på ena sidan. Snedlugg. Glasögonen lite på sne ha ha ha.... Linser blir det på FREDAG.Bild: Jag igen,, Nu är håret svart. Det blir ett sånt lyft. Tror till och med glasögonen sitter rätt ha ha ha.Bild: Bakifrån. Ett svart ruffs bara. Sedan ser man min drake i nacken lite lite.Bild: dagens outfit. Blå jeans och ett svart linne. Ganska basic jag.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Man mår lite lite bättre bara man får fixa sig lite lite... På fredag ska jag göra ett nytt allvarligt försök med linser. Det är riktigt skönt på sommaren. Fast jag har ju solbrillor med styrka med.

Tänker..... Va fin du e!!! Du duger!!!!

Nu ska jag hänga tvätt... de e skoj de.

Klockan två om knappt en timma ska jag hälsa på i August skola där han börjar till hösten.

Kommentera här 30 st

Rabbit "2"

Datum: 2009-05-27 Klockan: 08:14:51 Kategori: Allmänt

Efter gårdagens lilla historia om Dildon Rabbit är det några som vill veta om ryktena va sanna. Gav de denna förträfliga orgasm som utlovades???

 Jag kan väl säga si så här.... Jag levde ju i ett förhållande och jag kan väl inte påstå att denna leksak fick så stor plats. Jag hade heller inte någon som helst erfarenhet och kände mig mest DUM.... Så jag fick inte några himlastormande orgasmer eftersom jag inte testade ordentligt. Den blev liggandes i lådan och åkte i soporna till slut....

MEN,,,, jag tror på det jag har hört.... för ryktena kom från en mycket säker källa... ;-D

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Nu funderar jag på om en Elefant kan va bra??? Någon som har testat??Bild: Blå potensring med ett elefanthuvud... mycket söt måste jag säga. Den har vibrator som gör att varje gång man stöter emot så vibrerar den till...
Kommentera här 5 st

Underbar låt.... Natasha Bedingfield

Datum: 2009-05-26 Klockan: 20:40:58 Kategori: MusikSOULMATE

Denna underbara låt tillägnar jag några som alltid finns där för mig. Ni vet vilka ni är!!!!

Sänder den även till två som inte längre finns nära men ändå har en stor plats i mitt hjärta. Hoppas ni vet det.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Kommentera här 10 st

Rabbit

Datum: 2009-05-26 Klockan: 17:04:53 Kategori: Allmänt

För flera år sedan pratades på om denna Dildo vid namnet Rabbit. Den ser ni skulle ge oss kvinnor en orgasm utan dess like. Den roterade där inne samtidigt som den stimulerade utvändigt.

Givetvis väcktes nyfikenheten.... Hur fasen skulle de kännas?? En kanin som roterar och piffar upp?  Så jag surfade runt och hittade en nätshop. Klickade på en röd som jag tyckte va lite fin sådär ;-D å tänkte jo men den lägger jag i korgen. Väl bestält så läser jag om att de levererar sina varor DISKRET. Ingen avsändare och förpackad så INGEN ska veta innehållet.

GUUUD så bra tänker jag. Fast å andra sidan vet nog de flesta att jag har sex.... å att använda leksaker är ju inte heller så ovanligt att folk gör. Det är ju inte som när man var 15 och tyckte det var urpinsamt att köpa kondomer. Då skulle ju den på affären VETA.... typ. Va HEMSKT!

Några dagar senare anlände avin så jag kunde gå till macken å hämta min lilla röda kanin.  Knallar alltså in på macken å ger killen bakom disken min DISKRETA avi.... får mitt paket och ska precis till å knalla hem när jag kommer på att sådana här kaniner faktiskt går på batteri.... så jag stannar upp och säger:

-Jo jag skulle ju köpa batterier också......

Mer hinner jag inte innan han säger:

-Jag vet vilka batterier du ska ha, vänta så ska jag hämta.

Jag står chockad fast i golvet... får mina batterier... betalar å går hemmåt med mitt DISKRETA paket och mina RÄTTA batterier.... Hur faaan kunde HAN veta vilka batterier JAG skulle ha... de finns trots allt många att välja på... Såg jag ut som en tjej som behöver ett visst batteri eller hade han OCKSÅ beställt en RABBIT???? 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Maken kom hem med ett otroligt udda HÅL i skrevet på jeansen idag. Ville visa en OUTFIT bild på detta men han tyckte han hade visat upp sig nog idag... Undrar så HUR det uppstått.... Undrar om någon lekt HULKEN idag? Moha ha ha ha....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Kommentera här 14 st

Det är tisdag.

Datum: 2009-05-26 Klockan: 10:11:27 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Solen skiner men min kropp har bestämt sig för att strejka. Kan säga att det är tufft just nu. Ångesten är hemsk och paniken växer. Men jag MÅSTE vara stark. Jag måste klara detta. Det får inte bli som sist. Det får inte. Jag KAN inte bli så dålig igen.

Idag ska jag med Isak till veterinären. Han är inte helt okej. Problem med både öron å hrm de allra heligaste samt att han är hängig. Efter detta ska jag tillbaka till Medicin och få alla svar sedan jag låg inne med magen.

Ikväll är det föräldramöte för August. Daniel har lovat mig att gå med som stöd. Jag klarar inte att gå annars. Det kommer vara hemskt ändå. Träffa alla blickar... alla dom som ringt och klagat på mitt barn. För att möta dom som inte förstår att han inte kan hjälpa att det blir som det blir. Alla dom som tror att jag sitter hemma och inte gör något åt det. Att jag är en förälder som skiter i vad som händer och drabbar de andra barnen. De som inte tror jag har en klump i magen VARJE gång jag släpper av honom. Jag som lider varje dag när jag får höra allt som inte gick bra. Se hans sorg i allt detta.

Jag är så tacksam att Daniel följer med.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ensamheten är total. Som vanligt har jag gått in i mig själv och stänger alla ute. Jag orkar inte med någon. Jag vill vara ensam. Ensam med mina tankar. Eller de tankar som ska stägas ute. Tankarna börjar återkomma. Jag måste få slut på dom. Jag måste lära mig att jag DUGER... att det jag gör räcker och att det som är kvar är kvar och att det inte gör något. Men jag skäms. Skäms för allt jag inte kan och inte gör. Allt jag inte får eller orkar fast att ingen ställer dom kraven. Här är det jag som ställer krav. Och jag duger inte. Jag är dålig. Genomrutten. Jag förtjänar inte mera.

STOPP!

Jag duger. Mycket av vad som sker står över mitt förstånd. Jag måste få svar. Hoppas jag får det.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Bild: Porträttbild av mig. Tänkandes...Bilden är nog fyra år. Fasen vad åren går.


Kommentera här 5 st

Tenta firande....

Datum: 2009-05-25 Klockan: 20:14:41 Kategori: Allmänt

Såhär firar man ett VG på en tenta i vår familj såhär en kväll som denna...Bild: Färskpotatis, sill ägg och gräslöksfil samt nubbe öl och jordgubbar...

Kommentera här 7 st

Fågelungarna

Datum: 2009-05-25 Klockan: 18:04:09 Kategori: Fåglar

Har idag matat den minsta. De stora ville också smaka.

Jag är orolig för den lilla. Den är svagar och tystare.Bild: Jag i soffan jag ska mata mina fågelungar.Bild: De tre ungarna sitter i knäet på Oskar och äter äggfoder på sked. ALLA ville ha.

Man ser på kvävan om de har fått mat. Kvävan är som vår magsäck och den syns tydligt och är enormt stor när de fått mat. Man ser maten genom det tunna skinnet. Den minsta får mat men inte så mycket som de andra. Jag tycker den är svagare. Jag gör därför detta försöket.


Kommentera här 3 st

Måndagen har gått... barn med speciella behov.

Datum: 2009-05-25 Klockan: 17:58:44 Kategori: August/barnen/Autism

Då har vi varit iväg till Karlstad och NP enheten. NP står för Nevro psykiatri.

Daniel var med mig idag och jag tackar GUDARNA för detta. GLAD. Det är ett himla stöd och lättare när alla frågor kommer. Vi kan vara två som tänker till. För för oss är ju mycket vardag. Vi träffade en läkare som stälde ännu mera frågor kring August. Under tiden var August med en Psykolog och gjorde olika tester. De första testerna klarade han fint och även de mera avancerade. Men sedan orkade han inte som vanligt utan koncentrationen försvann. Det blir helt enkelt för mycket.

Sedan fick August gå med läkaren och göra en hälsokoll medan vi pratade med psykologen.

Sedan var vi klara.

Som förra gången blev jag helt slut.

Vi åkte sedan och åt och vi köpte August en jacka samt kalsonger.

Daniel åkte sedan till skolan. Han fick VG på microbiologin. En sten föll. Just under den tiden var jag sjuk mest hela tiden. Jag har haft så dåligt samvete för att han inte kunde lägga den tiden han skulle på skolan. Sedan tyckte han den här kursen var svår. Gissa om jag är stolt!!! Han e så duktig.

Väl hemma har jag handlat och försökt plocka lite här hemma. Det jag orkar. Tyvärr har jag ångest för allt jag inte FÅR och KAN pga operationen. Allt som behövs göra. Jag får panik. Det är tungt på flera håll. Mådde så dåligt igår med. Ångesten är hemsk.

Måste kämpa. Får inte ge upp. Har barnen och Daniel att tänka på. Jag får inte ge upp. Inte denna gången . Jag får inte vara svag.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Dagens outfit:Bild: Jag i vita leggins med spets nedtill. Sedan en omlott klänning från Me&i med vit botten och stora blommor i brunt blått och grönt. En riktig RETRO klänning. Runt halsen har jag mitt Efva Attling halsband Homo sapiens. Jag skrattar mot kameran och det är sonen som apar sig bakom den.

( Bild beskrivningar finns för att jag har synskadade som läser min blogg. Vill att de också ska "se" )
Kommentera här 1 st

NP- enheten

Datum: 2009-05-25 Klockan: 09:34:11 Kategori: August/barnen/Autism

Då var de dax. Om en liten stund åker vi in till Karlstad för att göra det första besöket tillsammans med August. Det ska faktiskt bli spännande och det känns skönt.

Det är hektiska dagar nu med detta samt med många sjukbesök för min egen del. Känns att man lever. Men jaghinner ju vila emellan eftersom man inte jobbar ännu. Jag ska tillbaka till båda medicin gyn samt psyk.

Jag hoppas allt ska få vara bra framöver. Vi behöver de allihopa och jag hoppas vissa saker ska ordna sig till det bästa. Tänker just på barnen. Kanske ska de börja bo här mera.

Jag orkar liksom inte mera just nu men jag tror det skulle bli bra,,, lugn och lite eftertanke... jag blir bättreoch bättre och kanske får jag mera svar när jag kommer på återbesöken och får svar på varför det blir som det blir ibland.

Köpte ju en ny väska... den sticker ut lite... men varför inte?Bild: Vit handväska med lime gröna blommor. Retro så säg.

*****************************

Kommentera här 4 st

Mina bäbisar

Datum: 2009-05-24 Klockan: 16:33:20 Kategori: Fåglar

Den äldsta fågel ungen är nu två veckor. Den är dessutom fyra dagar äldre än de andra två. Den minsta är väldigt liten och tyst. Han får mat det ser jag men inte i den utsträckning som de övriga. Jag håller koll om jag behöver mata. Jag har nämligen tre intresserade och tre ungar så jag hoppas verkligen det ska gå vägen.

Här kommer lite bilder på fulingarna....Bild: Mina tre nymfbäbisar i vår säng.Bild: Här är dom igen. Den största är sex dagar äldre än den sista så det är skillnad i storlke och med blivande fjädrar.Bild: Vår katt Arwen kom och kikade... hon kröp sakta närmare... hi hi...

Kommentera här 7 st

Sitter med ögonen i KORS...

Datum: 2009-05-24 Klockan: 13:59:03 Kategori: Allmänt

Hemma.SKÖNT!

Men för första gången har jag mått helt okej trots att Daniel varit borta. Men GISSA vem ja längtar efter nu??? Jo tjena... nå så grymt så de ska bli så underbart å känna honom nära å hans armar runt mig å de där goa pussarna. Det är något att vänta å längta efter.

MEN han kommer va trött han med så det blir en tidig kväll, det antar jag.

Har grejjat en del sedan jag kom hem. Tvättar bla. Solen skiner så jag ska gå ut lite strax. Både Isak å Arwen är ute och så ska jag ta kort på fågelungarna som jag lovat.

Vad har hänt i helgen då?? Jag har njutit av ledigheten och mat och vänner och familj. Igår så hyrde M å jag film å sedan skulle vi på puben med några av hans kompisar. Jo tjena.... jag vaknade i soffan vid fyra med täcke å kudde. Jag hade slocknat så där bädda de ner mig och åkte... Men de va ju helt okej faktiskt. Jag fick ju sova.... om än inte så bra men just när de åka måste jag varit väck om något. Ha ha ha ha.... Ja herregud, det var den pub rundan så bjud inte med migpå nått sånt om jag inte sovit ordentlig middag innan ha ha ha ha. Men de klarade sig nog bra utan mig, hi hi hi.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Bild: Jag och Daniel på vår bröllops
 dag pussandes på en sten bänk på baksidan av Stadshuset i Stockholm. Vackra färger då detta är i september..Kommentera här 2 st

Tjo hooo....

Datum: 2009-05-23 Klockan: 10:56:40 Kategori: Allmänt

Ett livstecken från byn.... meee alive...

Jag njuter... har en lite bäbis här ja... å den har ja njutit av sedan igår. SÅÅÅÅ söt så de finns inte... man ser att vi är släkt ;-D SKOJJAR.... Han e så lik sin mamma och han är den sötaste lilla baby man kan tro. Nöjd och helt underbar är han, men HJÄLP va ovan ja är. Men nu har man bytt, klätt om och matat och sövt så visst sitter takterna i lite.

Idag väntar väl nån form av utgång. PUB runda?? Nej jag vet inte än och det blir ju senare. Sitter å tar igen mig så jag orkar med något sådant... HUr nu det ska gå till.

Köpte ny väska igår... visar på söndag. INgen kamera nu.Bild: Här är vår guldklimp och prins Alexander...Min systers barnbarn.

Kommentera här 5 st

Å regnet de öser ner....

Datum: 2009-05-22 Klockan: 09:40:02 Kategori: Allmänt

Å Lasse å Stefan ( Lasse Stefanz ) spelar på logen i kväll.... sa till syss att vi ska dit...

-Aldrig i livet....

ÖÖÖÖÖ?

Sa till B att vi två ska på Lasse å Stefan ikväll..

-Jag dansar aldrig nykter....
-Du får supa dig redlös bara du blir med.... svarade jag... SKIT han har jouren på jobbet.

NEJ ja veeeet ja gillar inte Lasse å Stefan å deras slemmige Olle MEN de brukar bli gott om folk å de e fan så kul på de där danserna trots allt. MEN de blir till å spela SPEEEEL å de e fasen bland de bästa lilla jag vet. NICE. Grejjen e att syrran jobbar TILL HALV FEM så jag ska ta mitt feta arsle å arsla mig iväg till min andra syrra som skrev:

-Hörde du va i byn,,, å MIG hälsar du inte på,,, SNYFT.

Bäst ja gör min plickt å hälsar på ALLA minus EN när ja ändå är här.... Sedan får man se va livet bjuder på.

LÄNGTAR så ja dööööör efter min man... inte ens Pepsi gjorde mig sällskap i natt men väckte mig gjorde helvetet... I eftermiddag ska vi nog passa en liten goding med..... lukta på BEBIS.

OVER AND OUT!!!


Kommentera här 5 st

En dag som gryr...

Datum: 2009-05-21 Klockan: 08:49:32 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det har blivit en vana att vakna tidigt. Det gör mig inte så mycket längre. Jag hinner med dagen. När jag mådde som sämst så sov jag gärna bort större delen av dagen. Jag var så hemskt trött. Jag var orkeslös och hade ingen energi att göra de mest enkla saker som man gör i vardagen. Jag ville inte heller. Jag ville inget. Men jag kände mig ensam. För att slippa lite av detta sov jag. Sover man slipper man mycket tid av att tänka. Sedan behövde kroppen sömn för återhämtning.

Nu efter den värsta tiden av problem i livet så känner jag livsglädje. Jag orkar se vad som är viktigt. Vad jag vill leva för. För just då, där när man mår som sämst kan man inte se de ljuspunkter som finns. För finns det gör dom, men där och då finns inget annat än sorg och svart materia i det innersta.

Jag är så glad att livet fått en ny chans, återigen har jag rest mig. Seg och stark står jag där. INte bara enbart för att jag MÅSTE utan för att jag ser allt fint jag har. För att jag vill.

Så numera vaknar jag och ser lite mera glädje i att vakna tidigt. Även om jag fortfarande är trött och huvudvärken plågar mig så känner jag kärlek till livet.

LIVET

Livet är värt att kämpa för. Jag har varit där nere och vänt. Bara du som varit där kan förstå att uttryck som att ta tag i saker och kämpa och ta sig i kragen inte hjälper då. Men att finnas där och lyssna DET hjälper destomer och att försöka förstå att det är inte så lätt....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Kärleken är som störst. Att känna dina händer på min kropp och se din blick när du ser på mig,,, känna dina läppar mot mina och dra in din doft i min näsa.... ÄLSKAR dig Daniel.Bild.... Jag Katy Perry och Daniel. Fasen vilken upplevelse.  Vi njuter så av varann och den glädje våra äventyr har gett oss.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Bild: PUSS älskling. En söt pussbild på mig och Daniel innan vi gifter oss....

***********************

Nu ska jag göra mitt bästa för att få en helg ensam till något bra. Jag ska börja med en skön dusch sedan rasta vovve,,, sedan åker ja ner till byn å de mina.Kommentera här 12 st

Angels....Robbie Williams

Datum: 2009-05-20 Klockan: 19:21:22 Kategori: Musik


Finns de nå finare? Den e UNDERBAR!!!!

Å han e GRYM... vilken entertainer.Come undone

Kommentera här 4 st

Att ta sitt ansvar,,,

Datum: 2009-05-20 Klockan: 18:30:40 Kategori: Allmänt

Efter länge funderande över situationen igår på akuten så ringde jag faktiskt upp växeln och frågade om jag kunde få prata med personalasvarig på akutmottagningen.

Jag blev kopplad och hann i stort sett bara börja berätta vad jag varit med om. Om jag säger så hann jag bara till att hon inte kunde ta pulsen rätt och att hon omöjligt hade fått rätt tryck.... Hon blev grymt upprörd och skulle genast kolla upp VEM detta handlade om.

Hon ringde tillbaka efter ett litet tag och berättade att detta var en färdigutbildad undersköterska som nu gick en kurs i palliativ vård. Alltså SKA hon kunna ta puls och blodtryck samt ta venprover.

Hon hade nu fått till sig av personalen att de upplevde att hon inte KUNDE det hon borde.

Jag sa att om JAG hade varit handledare hade jag inte släppt henne ensam MEN grejjen är ju att hon redan ÄR undersköterska. Men nu skulle hon inte få gå ensam mera. Jag fick ju avbryta chefen för att berätta hur hon hade sagt när hon skulle sticka så hon visste även detta. Såhär får det som sagt inte gå till.

Jag tyckte att det var mitt ansvar att BERÄTTA om detta till den som har ansvaret för om det inte VET vad kan då hända? Det kan ju få stora koncekvenser. Nu har jag gjort vad jag har kunnat.....

Jag inser nu att jag borde ha ringt ang den undersköterska som var så otrevlig mot mig när jag var så sjuk i min mage. MEN det kändes lite dumt att ta upp NU....

******************

Min älskling ska imorgon till Söndag iväg på hemvärnsutbildning. Så nu ska vi mysa med pizza och jordgubbar samt film. NJUTA av varann.... Imorgon åker ja till byn. Får se va som väntar där... men nå sköj ska man väl hitta på. Dator å bredband blir med så uppdateringar kommer de löver ja....

PUSSBild: Jag innan vi ska på Katy Perry i Stockholm. På hotellet i snygg topp i vitt... pussar mot kameran...


Kommentera här 4 st

Olycka

Datum: 2009-05-20 Klockan: 14:16:47 Kategori: August/barnen/Autism

När vi hade handlat glass hör vi ambulansen....

-OJ säger August, någon behöver hjälp.
-Ja svarar jag.
-Daniel kan ju hjälpa till han är ju sköterska.
-Nej Daniel ska BLI sköterska.
-Ja just det han ska bli det när han blir stor.

Jooo Daniel är ju ganska stor men ändå ;-D

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Äta glass å läsa skvaller... NI vet väl att Rosing skaha barn.. HERREGUD Aftonbladet har blivit en skvallertidning.... tragiskt.Bild på vårt blommande körsbärsträd.


Kommentera här 4 st

Akuten

Datum: 2009-05-19 Klockan: 23:33:21 Kategori: sjukhus/sjukdom

Efter ett litet hastigt besök på akuten så är vi hemma igen. Ska SOVA för att imorgon återigen åka till sjukhuset för provtagning inför återbesöket på medicin sedan jag låg inne för min mage.... ( mitt besök ikväll hade med min operation att göra.... alltid ska de vara nått. )

Besöket på akuten gick bra. NERVÖST men det var skönt att få lite svar... MEN va har de för personal där???? In kommer en människa, fråga mig inte om hon var undersköterksa sjuksköterska eller elev av något slag, eller vad hon hette då hon inte hade något namn på sig = DÅLIGT. Hon presenterade sig inte ens.... MEN det va inte DET som gjorde mig mest upprörd utan HUR hon jobbade.... Helt ärligt hon skulle ta ett blodtryck.... visst,,,, hon släppte inte ut luften ur manchetten på LÄÄÄNGE å sedan fick hon ett tryck jag OMÖJLIGEN kunde ha eftersom jag äter blodtrycksänkande.... Sedan ska hon ta pulsen.... känner efter pulsen på handleden med TUMMEN!!!!!! Då känner du din EGEN puls och sedan tar hon pulsen på min lillfingersida!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Då kunde jag å min man inte titta på varann längre å jag tänker säger du något snart eller ska jag???

Båda är tysta och måste koncentrera oss för att inte börja skratta... JAA vi är undersköterskor båda två och maken ska bli sjuksköterska så JA detta KAN vi...

Så ska hon ta ett blodprov ochså.... TUR man inte är rädd av sig....

Säger högt

-Då får vi se om jag klarar detta.

Då säger jag faktiskt STOPP.... allvar ska jag ge dig ett bra tips... visa aldrig att du är osäker och att du KANSKE misslyckas för det kan alla göra men har du någon som är rädd eller ogillar detta så har du gjort väldigt dumt i den där kommentaren. Sedan sticker hon, jätte jätte ytligt och inget blod kommer, då  säger hon:

-Nej jag lyckades inte bara för de.

STOPP igen... stick in nålen lite lite till ska du se att du är rätt... Hon gör som jag säger och vips har vi blod....

Sedan tar hon röret och ska precis dra ut nålen MED STASEN kvar.... STOPP jag lossar stasen så vi slapp massa mer blod....

Ja jösses va släpper de in? Å var hon elev kan man undra hur den handledaren ansåg att hon KUNDE gå ensam för det hade INTE min elev fått gjort...Och om jag själv som elev känner nig så osäker skulle jag inte ha gått själv heller.

Men vi fick ju skratta lite... typ....

Kommentera här 9 st

YES!!!

Datum: 2009-05-19 Klockan: 13:57:58 Kategori: Kropp å själ/ADHD

SOLEN har återvänt.Detta är en bild som Daniel tagit. Jag låg i vår säng och läste. Han lekte med sin kamera och hur han än gjorde gick det inte att knäppa kort på mig, kameran strejkade helt enkelt. Jag sa att jag var för ful för att fastna. Så vi skrattade rätt gott, till slut fastnade jag dock på en rad bilder.... med håret på ända och ett stort leende och ögon som strålar.Såhär glad känner jag mig inuti som jag ser ut på denna bild. Tänk att någon kan få en att må så bra. Tänk att Daniel är en sådan människa som man njuter av att vara tillsammans med vad vi än gör. Vi behöver aldrig göra så särskilt mycket för vi är ett på något vis. Det bara funerar och känns bra.På en av våra första utflykter tog Daniel denna bilden där jag sitter på huk i skuggan av ett träd på Visnums kyskogård och August står tillsammans med mig. En lycklig dag.Jag sittande ute på piren i stentrappen blickande ut över Vänern i Sjötorp. Tankarna som var DÅ var att jag skulle möta ett nytt liv. Ett äventyr. Och vilken resa har vi inte gjort?En bild på mig som Daniel älskar.

*****************

Nu ska jag ta alla goa känslor och ta en promenad med Isak när nu solen visar sitt ansikte. Sedan ska jag åka på terapi,, vidare hämta August och sedan är det sen eftermiddag igen och denna dag har nästan gått. Måste börja plocka lite med det som ska bli med till byn på torsdag. Det väntas lunch hos Marie,,, jag ska sova hos syrran, få lukta på bebis bla sedan hoppas jag väl att det händer lite mera skoj,, om man har den turen.Kommentera här 21 st

Tankar

Datum: 2009-05-19 Klockan: 09:15:03 Kategori: Allmänt

Hade svårt att komma till ro igår. Inte så konstigt efter allt som var. Utredningen tog ju fart och det väckte många tankar efter alla frågor som skulle besvaras. Frågor om August och oss. Hur han fungerar i alla tänkbara situationer. I mångt och mycket har man inte ens tänkt tanken på mycket för det är ju vår varadag. Så jag började lyssna på min bok i mobilen. Inte bra alls för den tar sig inte men lyssna klart det gör jag ju , jag ger sällan upp sådär. För att koppla av och det fungerade.

 Hade hunnit somna innan min prins kom och la sig hos mig. Fasen va han e go han.

Dagen började bra trots allt. Jag har sovit helt okej och visst är det trist med grå väder men nu är det som det är. Helgens väder får vi leva på tills solen åter orkar fram.

**********************

Tänk att livet kan vända. Tänk att det faktiskt kan vända från det djupaste svarta till något ljust igen. Tänk vad lite som kan göra att man mår så mycket bättre. Att man faktiskt orkar leva. Leva.......Att man orkar LE och SKRATTA igen. TACK för alla skratt och alla leenden. TACK!

*************************************************

Snart ska jag å Albin iväg till doktorn. Han snarkar. Eller inte enligt han. För det är August som gör det. OKEJ å enligt August är det JAG... MEN jag sover inte i deras rum...

Fick igår veta en del eventuella förändringar igen i vår vardag... får se var det bär hän. Jag tror det blir till det bästa jag.

***************************( En bild på mig i motljus i fönstret på hotellet i Stockholm på vår bröllopsdag. FAN va jag var lycklig och glad den dagen... TACK Daniel för att jag får vara din fru. Den här bilden är jag nöjd med..... jag är GLAD och det lyser lite om mig.. )( En bild på min man Daniel där han sitter i fönstret på hotellet. Ett fint gammalt fönster där vi tog många bilder på mig i mina underkläder och naket. Daniel sitter i snygga mörka jeans samt vit shorta.  Han e såååå SNYGG!)


************************

Som ni kanske märkt har jag börjat med bild förklaringar. Detta gör jag för mina synskadade läsare så de kan få bilden förklarade för sig genom talsyntesen. Utan text så missar de bilden. Det tycker jag är synd eftersom många har varit seende och faktiskt kan "se" genom min förklaring. Den är enkel jag vet men jag vill ändå göra detta. Hoppas det uppskattas.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Måste säga att jag saknar KOMMENTARERNA.... varför slutar ni skriva????

FRÅGA något idag!!!!!

Kommentera här 5 st

Tröttis

Datum: 2009-05-18 Klockan: 19:33:06 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Äntligen fick jag tid att sitta lite här. Eller jag har inte ens haft tanken... jag har haft annat att tänka på. Massa annat.

Dagen har varit omtumlande och jag är helt slut. Men det har varit bra och nyttigt. Jag är dessutom så jäkla stolt över mig själv och det jag har tagit tag i idag och klarat av.

JAG KAN!!!

Men jag erkänner att jag var redig trött hela jag när jag kom hem och nu när August kröp ner och somnade och jag fick prata ur mig allt med världens bästa goaste syrra så känns det helt okej att vara ensam en stund. Daniel jobbar natt.

Vi hade i alla fall en lunch dejt idag. Och jag är så glad att vi mår så bra ihop. Jag är så lyckligt lottad som har honom. Han ger mig ork att leva VARJE dag. Att få somna och vakna med honom samt få dela vardagen med honom är så fint. Att se honom skratta när vi gör saker tillsammans och le mot mig är helt underbart.

Vi har alltid så kul ihop och det är väl helt underbart.( bild: Daniel och jag i trappen upp till ovalen i Stadshuset i Stockholm. Vi har precis blivit man och hustru )

*****************

Utredningen har nu tagit fart och det känns bra. På måndag är dag nummer två och då kommer fler frågor att ställas samt att August kommer träffa både läkare och psykolog.

**************************

Jag ser på framtiden med helt andra ögon nu. Jag mår så mycket bättre och varje dag känns lite lite lättare. Tänk vad det betyder mycket att få rätt hjälp. Jag såg till att få hjälp och jag har tagit den. Nu kan jag bara se att det ska kunna bli bättre. Jag kan inte lova att tunga perioder inte ska återkomma men jag vet nu att man kan komma ut ur dom lite visare än tidigare.

Jag har gjort en resa och gör en av mina största inre resor just nu men jag har några själar med mig å jag säger TACK ni är guld värda.

Jag är STARK! Ingen kan trampa på mig.


Kommentera här 6 st

Det regnar å regnar, himlen är grå....

Datum: 2009-05-18 Klockan: 09:13:28 Kategori: Allmänt

...och nu ska jag fortsätta njuta av min helg och minnena från den. Ävenom vissa saker hände som var mindre skoj så tar vi det som det är och jobbar vidare.

Nu bär det av mot en dag i Karlstad. Ser fram emot att utredningen nu äntligen tar fart.

Kommentera här 3 st

Söndag....

Datum: 2009-05-17 Klockan: 21:44:59 Kategori: Allmänt

...och dagen är till sin ända. I alla fall för mig. Trött. Haft huvudvärk hela veckan men måste säga att vad mycket det gör när man känner sig starkare. Jag har klarat mitt onda huvud bra pga det.

Idag började jag med bullbak och köttgryta på förmiddagen. Jag väntade och finfrämmande från Timrå. Ja visst.... Stefan och Rickard skulle titta förbi när dom ändå passerade här efter en helg med hockey och Karlstad. NERVÖST. Jag blir alltid nervös för massa saker. Stefan och hans Annica har jag lärt känna här på bloggen och nu skulle jag i alla fall få träffa den ena hälften av dom.

Att vara nervös var ju bara sååå dumt för in kom två helt jättegoa killar på en liten kaffe paus innan de for vidare. Men Stefan var precis allt jag trodde. Och Daniel och han fann varann och nu blir det till att fara dit upp och förhoppningsvis se hockey ihop MINST. Samt lära känna varann lite bättre och få träffa varandras familjer och umgås. Det är något vi ser fram emot nu. JÄTTEKUL att man kan lära känna och hitta varann såhär via bloggen måste jag säga. Synd är ju att man bor så långt från varann...

En smärre chock fick jag dock under förmiddagen av annan karaktär som hade med min operation att göra men efter att jag pratat med jouren på sjukhuset och tiden fick gå så löste sig allt och vi slapp åka in.

Jag har sedan varit på Me&i party hos en fru till en av Daniels kompisar. Det var kul att se kläderna men jag känner mig mest utanför. Svårt det är att komma in som ny. Sedan är det så svårt med tjejer, de släpper inte in en känns det lite som. Kvittar hur jag försöker så jag gick därifrån besviken. Jag gick hem.... det gick bra. Men med lite tyngre steg än jag tänkt mig. Men ja vad gör man? Jag har lite svårt att hitta tjejkompisar men killkompisar har jag lättare att få  men det för ofta med sig förluster när de träffar en tjej. Och folk i almänhet har svårt för att man har killkompisar. Jag får ofta konstiga frågor ang det. TRIST.

Nej fy vilket trist inlägg.... kanske ska jag radera det direkt?

Nåja imorgon har jag en heldag i Karlstad att vänta. Ska bli mycket intressant.


Kommentera här 3 st

Sonen....

Datum: 2009-05-16 Klockan: 22:10:22 Kategori: Allmänt

Idag körde jag min son ner till byn.

På radion är det Bretholtz och Berg.

-Duuu.... mamma, säger Albin. Såg du när Berg flyttade in till han du vet han vad han nu heter?

-ÖÖÖ? vem?

-Han du vet han som spelar i det där bandet som du gillar.

-Jooo okej Dregen menar du?

( Jag vet ju vilka Berg har flyttat in till menar jag )( porträttbild på Dregen )

Han berättar målande och skrattande hur de visar hur Berg slår sönder möbler och sånt som Dregen gör säger han.

Sedan säger han:

-Han du vet mamma som du gillar han bodde värsta fint vet du.

-Jaha?

-Som på en gård vet du,,,,, som i en villa,,,,,, med vita kanter...........


ÖÖÖÖÖ? Ett rött hus med vita knutar kanske????


( rött hus med vita knutar )


Visst e de underbara?

Kommentera här 11 st

Härligt...

Datum: 2009-05-16 Klockan: 14:59:09 Kategori: Allmänt

Idag njuter jag av tillvaron med fast att jag haft ont i skallen hela veckan. Men det är så mycket annat som är positivt så jag är NÖJD.

Åkte till byn med ena sonen.... stannade länge och pratade. Tänk va GLAD jag blir av att få diskutera lite saker med andra i samma situationer.

Sedan åkte jag förbi mitt gamla hus.... de har grävt upp ALLA mina, deras blommor.... ledsamt efter all slit man hade men å andra sidan bor ju dom där nu och ska ha det som DE vill.... Å förbi syss... hrm var tvungen ringa dit när ja koom hem ja.... hi hi... Nästa helg kommer ja....

De e ganska gottis väder ute så idag springer ja runt med mina träskor!Mina underbara träskor...


Kommentera här 4 st

Bettskena...

Datum: 2009-05-16 Klockan: 10:23:59 Kategori: Allmänt

Imorse när jag låg å mös med gubben funderade jag på vad fasen jag LÅG på..... trodde trosan hade tvinnat upp sig å det grövsta..... JO tjena jag låg på MIN bettskena..

-Jaha sa ja den hade jag visst lagt här...

-Jooo, sa Daniel.

-Jag vakande i natt och undrade VAFAN ja låg på.... å fram fick jag den DÄR!!!

-Ja va fan sa jag varför köpa DYRA spikmattor för att kunna slappna av när man kan ligga på MIN bettskena???


Bettskena.


Spikmatta.

Jooo jag minns nu att jag drömde en av mina drömmar där jag packar och grejjar och inte hinner med. Mitt i alla hittar jag min bettskena och den var så cklig och full med jaa som mögel och DÅ försökte jag borsta bort detta. När detta inte går så ja så lade jag väl ur den för att jag helt enkelt inte ville ha sånt snusk i munnen ;-D

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Nu sticker jag ner till byn.....


Kommentera här 4 st

Underbar dag

Datum: 2009-05-15 Klockan: 21:04:12 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Kan bara säga

TACK!!!!

Idag har jag haft en underbar dag. Solen har värmt min näsa. Någon såg till att jag försågs med både fika och vidare en glass i Skärgården å jag kan säga att jag är nöjd. En hel förmiddag på en bänk, sol och skitsnack.... kan de bli bättre?

Sedan hemma å NJUTA i solen, å med ALLA våra underbara barn samt min underbare make......Å nu ikväll har vi grillat med mamma å Gunnar.

Nu tror jag att jag kommer sova hur jäkla gott som helst å fort somnar jag nog med.....

Såhär vill jag ha mina dagar. Människor omkring mig.( Bild: Jag på Saluhallen i Stockholm innan vi vigs. )

Kommentera här 5 st

Fredag....

Datum: 2009-05-15 Klockan: 08:03:18 Kategori: Allmänt

Läste inne hos Jonas om TUTTKLÄMNING i soffan..... DE vill jag OXÅ ha... ja inte av HONOM.... men av min KARL......

Han åkte tidigt på morgonen igår till skolan, sedan åkte han direkt och jobbade kvällen. Så jag sov som en liten gris när han kom hem. När jag vaknade nu på morgonen så va han åter iväg till skolan.

Så nu KRÄVER jag att när han kommer hem ska TUTTARNA klämmas..... de är sugna har de sagt ;-D


( bild på mig. En närbild på mitt bröst så man ser ett underbart fint halsband i vitt gjort av kattis )


Sitter och funderar på om man ska pierca sig. Hrm. Nej skojar. Jag ska klä mig och sedan ska ja lunka ut med vovven. Det ser ut att vara underbart väder ute så i väntan på lite besök och annat som väntar under dagen så ska jag se till att jag är grymt snygg när maken anländer....


Kommentera här 13 st

Skolmöten å dagen

Datum: 2009-05-14 Klockan: 17:03:05 Kategori: Allmänt

Jag har avklarat skolmötet och fått mera tider i almanackan.

Tröttheten är över mig och jag har svårt att samla mina tankar. De far omkring och jag känner mig lite off.... jag fungerar inte just nu och jag behöver en PAUS från ALLT och  annat. Ingen som kan erbjuda mig en sängplats, lite sällskap och lite enkelt skitsnack..

Fick ta en diskussion med sonen och valet av ord han använder. Han sa att någon var ligist. Jag frågade vad detta var? Han visste inte riktigt. Kanske som en sån där MC ligist.... ORDET igen men VAD är man då? Han visste inte. Sa till honom att man kanske inte ska kalla folk saker man inte vet vad det innebär för att det kan bli väligt fel. Jag går här inte in på i vilket sammanhang ordet användes men det lät så illa.

Hoppas han lärde sig något.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Men allvar nu är middagen avklarad och det går ganska bra.... bra va? Men nu vill jag att de händer lite saker....


Kommentera här 16 st

Dagen som inte blev som jag trodde

Datum: 2009-05-14 Klockan: 12:24:39 Kategori: Allmänt

Min mamma säger alltid att man inte ska planera så mycket framåt.

Jag vill gärna göra det men inser att det är dumt. Man ska leva här och nu och sedan får man se vad som händer.

Idag hade jag trott mera om mig själv. Men eftersom jag inte hade en jättebra dag igår så borde jag förstått att det skulle komma en sk "bakfylla" idag. Mycket riktigt var jag hemskt seg och trött. Fick ta en del mediciner igår dels för min huvudvärk. Jag vara orolig och besviken och arg igår för olika saker och när min man visade på massageoljan och masserade mina axlar nacke och rygg i tevesoffan och jag slappnade av så kom även tröttheten och tog över till slut.

Jag somnade skönt men har varit eftertrött och sov större delen av förmiddagen.

De blödningar jag haft efter operationen och de svar jag fått har lugnat men jag har valt att ta igen mig lite lite mer. Och idag fick kroppen bestämma.

Nu har jag tagit en promenad med Isak. En kort promenad i rask takt eftersom det först kom STOORA droppar regn för att sedan gå över i HAGEL.... himlen är svart och snart ska jag ner på mötet ang August nya skolform och skolstart i höst. Det ska bli spännande men jag hade önskat slippa gå ensam. Daniel fick tyvärr ta jobb ikväll eller det är ju BRA men jag hade velat ha hans stöd i att gå iväg och vara med. Men jobb går före så är det bara.

Fick även tid för gyn återbesök idag och epikrisen. Kan säga att almanackan är rätt fylld. BRA jag kommer automatiskt ut och träffar människor. Det mår jag gott av. För det blir lite isolerat att sitta hemma och nya vänner liksom inte poppar upp.... tyvärr.


BILD: En arg August som anser att han inte kan cykla på sin nya cykel. Så nu står den där för att han är just sån som bestämmer att det inte går.
Kommentera här 8 st

Morgon.....

Datum: 2009-05-14 Klockan: 08:04:25 Kategori: Allmänt

Jag har fått ett ENORMT uppsving av besökare men VARFÖR e de så få som KOMMENTERAR??? Snälla idag gör er röst hörd... FRÅGA NÅTT om inte annat....

Vaknat knappt, nästan omöjligt tyvärr men nu så är jag uppe. Ska köra barnen, sedan ska jag ta en promenad med hunden,, steka köttbullar och på möte om skolstarten för August i höst.En underbar bild på min hund när han ligger ute i gräset. Närbild av hans huvud. Han
är en vacker Golden kille på snart fem år.

Kommentera här 9 st

Bilder,, LUGN å VILA

Datum: 2009-05-13 Klockan: 12:45:44 Kategori: Trädgården

   

 
*****************************************************************************************

Dagen rullar sakta på. Just nu ska ja lägga mig att vila. Är trött. Men jag och vovvisen har precis gått en promenad. SKÖNT Tur jag har honom hemma så jag slipper känna denna ensamhet lika stor.

Kommentera här 29 st

Bäbisarna

Datum: 2009-05-13 Klockan: 11:19:41 Kategori: Fåglar

Nu såg jag att båda föräldrarna var ute ur sin holk så då lånade ja de små liven.Ett ägg var väldigt kallt men det andra var varmt. Vi får se om det blir en till unge idag.... annars får vi vara glada för dessa tre.

Kommentera här 2 st

Tidig onsdag

Datum: 2009-05-13 Klockan: 09:34:25 Kategori: Allmänt

En tidig morgon ringer klockan. Jag var ju redan vaken, sedan tidigare när solen började lysa in genom min persienn och jag hör hur fåglarna matar sina ungar. Men som alltid när klockan sedan ringer så är man inte så villig att stiga upp. En sak var dock underbar och det var att Daniel låg kvar så man får snusa lite på honom. Vad är väl inte de bästa man kan göra? Vakna bredvid sin älskling och kunna dra in hans sovvarma doft? Det är njutning och få en morgon puss!Barnen är iväg till skolan. Albin är på Christina teatern för att vara med och spela för skolorna. Även morgondagen fylls av detta och han var väldigt upprymd. Jag och Isak har tagit en kortare men helt underbar promenad tillsammans för att sedan klippa klorna och borsta pälsen. Han har rullat sig i det långa gräset och ligger nu ute i solen och bara njuter av att vara just HUND.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Jag vet att flera väntar på bilder på fågelungarna. Det KOMMER de lovar jag och idag ska jag se om det är möjligt. Grejjen är att de blivit väligt aggresiva, alltså mamma och pappa fågel. De ligger ju fortfarande på två ägg och då lämnar de inte holken mer än en i taget. Så det är svårt att plocka ut ungarna utan att de är vansinniga och kanske trampar sönder sina ägg eller sina ungar. Så därför hinner unge nr ett bli lite större. MEN idag borde ägg nummer fem kläckas och till helgen ska det vara en full skara och så borde jag kunna komma åt att ta lite bilder.

Vill ni ser hur ungarna ser ut ( från tidigare kullar ) och hur det fungerar hittar ni bilder och text under kategorin FÅGLAR i meny raden.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Vad bjuder då dagen på? Ensamhet. Jag vet ärligt inte. Jag har tagit fram och ska laga köttbullar av älgfärs sedan. Annars är det lugna gatan.

Jag är öppen för ALLA förslag denna dag.Kommentera här 3 st

Mys

Datum: 2009-05-12 Klockan: 19:42:47 Kategori: Allmänt

Idag har vi verkligen bara fått ta det lugnt eftersom jag haft ont i skallen. Jag har ju inte haft det så ofta nu så jag blev hemskt påverkad av dessa tabletter. Jag har ju redan många innan så det blev som sagt en hemskt lugn dag.

Barnen och jag provade och göra smoothie till lite lunch fika...

       

Har pratat en del i telefon idag. Och tagit igen mig som sagt. SKÖNT.

Sedan nu ikväll sedan Daniel kom hem så har vi ätit lite mat och kört in husvagnen som gick igenom besiktningen. Nu har jag gett min man en rejäl omgång av fötterna:
Fotbad med grönsåpa
Filning samt,
massage och insmörjning.

Blir en lugn kväll i soffan ikväll.

Imorgon har Albin konsert med musikskolan för alla skolor..... SPÄNNANDE.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Fågelungarna är nu TREKommentera här 8 st

Min son har ROSA hår

Datum: 2009-05-12 Klockan: 12:33:20 Kategori: August/barnen/Autism

Som ni kanske vet har min grabb färgat sitt hår ROSA.Jag är en STOLT mamma till en son som vågar sticka ut. Som vågar vara den han är.

Jag har dock berättat för honom vilka konsekvenser det dock kan få. Att man kan få ta en hel del skit från andra som inte tål att man är annorlunda. VÅGAR vara annorlunda.

Några saker har hänt i skolan. Men det har varit ord och det har skolan tagit tag i.

Idag blev jag RÄDD. Pratade med barnens pappa. Han berättar att Oskar blivit utatt för en sak när han var med kompisar i grannstaden. Några killar har helt plötsligt utanför en mataffär gått fram till min son och hält en milkshake över honom.

Deras pappa är rädd. Jag blir rädd. Jag försöker säga att visst KAN man få stå ut med en del men vad händer NÄSTA gång? Går man till handgripligheter??? Nu TÄNKER även jag på att VAD kan hända? Ska han bli nedslagen för att han har ROSA hår???

Själv är han cool med detta men min mamma mage är OROLIG.

******

Samtidigt idag så hittar min August på hyss. Idag är skolan stängd men fritids är öppet och har vad man kallar förskolans dag. Jag har inte brytt mig om detta eftersom jag är utan bil och inte klarar att gå ner till skolan med honom. Jag får ju heller inte cykla. Vid elva ringer min mobil. Det är från fritids. Klockan tio skulle de börja firandet och just TIO cyklar min son in på fritids. Eller inte bokstavligen IN där men jag tror ni förstår. Min son kan inte klockan. Men han berättar att nu var klockan tio och han skulle vara med. Men ju mer han pratade så förstod dom att JAG inte viste att HAN va där. Nej för till mig hade han BARA gått till sin kompis.

Klockan elva hade han i alla fall sagt att nej nu tar jag och cyklar hem igen. Så då ringde de för att kolla OM han skulle vara med eller inte.

Han har alltså på något vis tagit reda på vad klockan var och sedan tagit sig dit. HAN visste ju givetvis NÄR de var. Han är ju som jag påtalat HELA tiden INTE dum utan snappar upp allt å har värsta kollen. Mer än andra.

TUR det gick bra. Å väl hemma så sa han själv att han visste att han inte fick men VILLE.Dessa ungar.

******************

Är pga huvudvärken väldigt seg och trött. Eller pga medicinerna. Så jag tar det lugnt. Har pratat med Annica åååå vad GLAD jag är att jag ringde. En helt underbar människa att även prata med live. TACK!!!!!


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

UPDATE:

Du är medveten om att man inte behöver ha rosa hår för att få en milkshake över sig ?
(anonym kommentar)

JAAAA jag vet att man kan få en milkshake över sig av alla möjliga anledningar. MEN i detta fallet var det PGA att han hade rosa hår. Eller var du där? Vissa i Örebro vet visst allt. TACK nu vet jag lite mera.


Kommentera här 18 st

Vaken...

Datum: 2009-05-12 Klockan: 10:03:58 Kategori: Allmänt

Men vaknade strax efter sju med väldig huvudvärk. Vilket i och för sig var lääänge sedan. Så jag knallade upp tog lite piller och la mig igen. Solen skiner idag, barnen är lediga från skolan så jag hoppas att vi får en bra dag denna trista start.

Albin spelar elgitarr så jag får PANIK snart... skallen dunkar igen. Tror det blir sängläge lite lite till.

Sovit dåligt med. Vet inte varför. Är det Bodil som spökar?

Jag funderar en del kring nästa helg. Finns det något roligt för en ensam fru att hitta på tro???ÄLSKAR dig DANIEL!


Kommentera här 1 st

Sängen...

Datum: 2009-05-11 Klockan: 22:25:13 Kategori: Allmänt

... NU e ja trött... å slut.

De får jag vara för de e sent.

Trött på annat oxå..... hrm. Ska lägga mig å tänka. Som Nalle Puh med min TRÖGA hjärna.... TÄNK TÄNK TÄNK.

Just nu e de okej att tänka.

För Du behöver min tanke just nu och den ger jag DIG.


*********************

Sedan fick jag sorg nu. På allvar. Bodil har hittads död. Alltså Bodil i Bodils minicirkus. Denna speciella männsika med sina ur. Jag vet itne hur många gånger jag och barnen sett henne och sista gången pep hennes ena gojja upp i en stor björk på Folkets park där hemma i byn. HUr sjutton hon fick ner den vet jag inte men jag vet att hon fick det. För hon va otrolig med sina djur å speciellt fåglarna. Hon lämnade över 150 djur efter sig.... hoppas de får de bra.Läs mera här:

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1565466/minicirkus-bodil-hittad-dod
Kommentera här 5 st

Veckans blogg...

Datum: 2009-05-11 Klockan: 16:23:56 Kategori: Allmänt

Jag är med å tävlar om att bli VECKANS blogg hos Jonas....Gå nu in till honom å RÖSTA på lilla mig!!!! Klicka på länken under..... Så kommer ni dit å kan rösta...

http://jonashsvensson.se/2009/05/11/anmal-er-till-veckans-blogg/

Å hans blogg e värd ett besök de lovar jag...Kommentera här 18 st

Min son är pedant.

Datum: 2009-05-11 Klockan: 15:41:18 Kategori: August/barnen/Autism

Min August är så härlig. Jag tror han är väldigt nogrann jag. Han är det enda av mina barn som viker sina kläder snyggt om kvällen å lägger i en prydlig liten hög. Jag kan lova att mamman inte har lärt honom detta.

Jag har även i stort sett ALLTID dammsugaren framme. För jag dammsuger flera gånger per dag. Men nu blev ja så full i skratt för han sitter en stund å blänger på den sedan åker den in i städskåpet med en bestämd liten smäll... Frågar man svara han:

-Den ska inte stå framme.

***************

Jag fick ett samtal från Familjestödet. Å jag är GLAD. PÅ fredag ska jag in till NP enheten på samtal och NU drar utredningen igång. Måndagen därpå ska jag in till Familjestödet och den 25:te så ska August vara med. På torsdag denna veckan har vi träff med nya skolan, personalen som han har nu och den han ska få och ja alla inblandade. Kan säga att det är TUR man är ledig och vidare har föräldradagar kvar.

Så skönt att det rör på sig.
Kommentera här 9 st

Terapin avklarad

Datum: 2009-05-11 Klockan: 12:10:25 Kategori: Böcker

Då är jag åter hemma.

Jag är mycket mera full av energi än på länge. Katten vill BARA mysa å gosa. Matte tar också en paus. Jag behöver det. Jag FÅR inte fara omkring pga min operation och annat. Jag ska VILA. Katten tycker det är bra.

-VILA är sunt säger hon och ler. Buttar på min hand å stör mig när jag skriver. Buffar å buttar med nosen.
- GOOOOSA matte NUUUU!!!

Hon har rätt stora krav denna katt..... hrm

Efter terapin som gav en hel del och visade på att jag är LUGN nu åkte jag och handlade lite. Sedan har jag plockat med lite tvätt. Sedan gjorde jag en Smoothi???? Eller hur stavar man de? Hrm... vet inte ens om ja gjorde rätt men de blev med hallon, mango banan å jordgubb... kallt de blev... men gott.

  Jag kanske inte alls gjorde rätt för jag har aldrig gjort å aldrig smakat... nåja. HUR GÖR MAN? Berätta ni som vet.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Vill rekommendera lite böcker.Nyttig och hemskt läsvärt. Ann Heberlein i Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva samt Det var inte mitt fel!

Nu ska jag strax ta mig ann denna bok som jag blivit rekommenderad:Anna Kåver: Att leva ett liv, inte vinna ett krig.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ska också besikta min holk. Och för alla er som undrar om detta med fåglar finns en hel del att läsa under kategorin FÅGLAR. Där finns mycket bilder också. Dessa fåglar jag har nu är nymfparakiter.
Kommentera här 11 st

Godmorgon

Datum: 2009-05-11 Klockan: 08:17:11 Kategori: Allmänt

Varje morgon vaknar jag tidigt. Jag tror att klockan är runt fem. Men egentligen vet jag inte för jag orkar aldrig titta efter. Bestämt är ändå att klockan är just FEM.

Jag är då pigg och skulle kunna gå upp. Men vad ska man upp FEM och göra??? Så jag ligger kvar. När klockan sedan ringer sju måste jag ändå snooza några gånger för DÅ just då är sängen som allra bäst.

Barnen är iväg till skolan. De åker själva nu. Daniel är också i skolan. Själv sitter jag i min ROSA å ska hoppa in i duschen. Sedan ska jag å Isak ta en sväng innan solen försvinner. Har en känsla av att det kommer att bli regn även idag. Men just nu är solen lite framme.

Jag måste dock gå lugnt för gårdagen slutade med ont. Konstig känsla av ont. Inte direkt AJ men ändå ont. Fick ta piller och blev väldigt påverkad av dom. Så efter första halvleken på hockey finalen fick jag lägga mig. La mig med min lavendelpåse och värme dyna och jag tror inte, inte vad ja minns att jag var vaken när Daniel kom.

Idag ska jag även på terapi på morgonen så jag bör sätta fart samt handla lite,,,, och laga kolpudding. Rensar i frysen.

Såg nu på morgonen att det var två bäbisar i holken. Men bara TVÅ ägg vad jag såg. KAN vara tre bäbisar.... måste se efter när ilskna mamman är ute. Både låg i holken så ett ägg kan ha legat under pappa. För så gör de. De hjälper varann och ligger båda så delar de upp sina ägg.Jag har fått grymt mycket nya läsare. SNÄLLA lämna en kommentar. De vore skoj. TACK för att ni läser!!!!


Kommentera här 14 st

VM Brons

Datum: 2009-05-10 Klockan: 18:41:10 Kategori: Allmänt

Inte så illa....

Måste se sista matchen med....Sitter å väntar på barnen och hunden. Nu ska ja ha hem honom för nu måste jag börja röra mig efter operationen. Det fungerar ju ganska bra nu. Hoppas det läker som det ska. Idag tar jag sista sprutan också. Det är skönt.Vår älskling. Han är så lugn å fin.

Solen skiner ute nu men det är kyligt i luften. Altanen står i alla fall öppen och Arwen spanar på Blåmesar samt Talgoxen. Tycker vi är konstiga som inte är med ute och kikar på dom.

Kikade ner i holken. Inget mera kläckt ägg. Borde bli en unge till idag om nästa lagda ägg är befruktad. Som jag berättat innan lägger de äggen varannan dag för att de ca 21 dagar senare kläcks i samma ordning.Kommentera här 15 st

Tankar....

Datum: 2009-05-10 Klockan: 11:01:55 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Vad gör jag med alla de tankar som far i min skalle?
Alla de tankemönster som finns där?
Varför finns dom?
Jag försöker fånga dom, fånga in dom och tänka om dom till positiva tankar. Men NÄR jag fångat en tanke far ju hundratals till runt. Alla är inte av negativ art, men jag försöker stoppa dom. En del slänger jag ut. Andra funderar jag omkring. Andra förstår jag inte varför de kommer. Vissa plockar jag fram och försöker lösa. Ta tag i. Andra får jag stoppa i ryggsäcken till senare.
Men varför så många?
Varför far de omkring som en bråkig vind?
I en storm?
Så många?
VARFÖR?
Varför får jag inte svar på varför dessa tankar far runt.
Varför kommer dom så många?
Varför drabbar dom mig?
Är det friskt?
Har andra det så?
Tankarna väcker nya tankar som far omkring i skallen likt ett höstregn som aldrig slutar.
Jag tycker om hösten, men jag tycker inte om blåsten.

Tankarna far dock med en lägre hastighet i den storm de befinner sig  i numera.
Tanken har blivit trögare.
Jag hinner inte med.
Eller, det är ju det jag gör.
Jag hinner fånga några, att ta tag i.
Men vissa tankar jag fångar och jobbar med leder inte vidare och det smärtar också. Så nu ska ja stoppa undan några. Och inte lägga mera energi på dom. Men jag kastar inte bort. Jag ger inte upp. En dag kanske jag behöver ta fram dom. För att jag behöver dom. Mina tankar om DIG.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Det är en ensam Söndag. Daniel jobbar. Han såg så fram emot det. Själv sitter jag och vet inte vad jag ska hitta på. Städa kan jag alltid göra men jag vill inte. Har inte den rätta lusten. Så jag lyssnar på Heaven och funderar på varför alltid JAG ska ringa och hälsa på. Varför har vi alla så mycket, eller inte jag som går hemma. Jag vill komma ut. Träffa andra. Idag begränsar det mig, jag har inte bil. Jag känner ingen här jag kan gå till. Jag får inte cykla. Det är för långt att cykla till dom jag känner även om jag fick cykla.

Det blir en ensam dag. Jag tycker inte om ensamheten. Har aldrig gjort. Jag försöker lära mig. Men det är svårt. Jag har accepterat men inte lärt mig.

Håller koll i min fågelholk. Jag har en unge och ägg som ska kläckas. Men mamma fågel är så ilsken när jag kollar. Vill inte störa men MÅSTE. Andra ungen låg nykläckt och död. Idag ska ägg nr tre kläckas. Jag hoppas de ska klara sig. De andra fyra äggen.

Funderar på om det är dax att ta hem Isak. Jag klarar promenaderna nu. Jag måste börja röra mig. Jag måste komma ut om än bara i skogen.

Vad gör ni denna dag?


Kommentera här 25 st

Tack UNDERBARA make....

Datum: 2009-05-09 Klockan: 21:53:21 Kategori: Kropp å själ/ADHD

..... för en UNDERBAR dag.

För att du får mig att vara lycklig och känna mig hel. Att du får mig att TRO! Tro på livet som för lite sedan kändes totalt omöjligt att leva.

För att du har fått mig att växa som människa. Sedan vi träffades har just DU fått mig att tycka bra mycket mera om mig själv. Det är jag tacksam för. MYCKET!

Jag tycker tex att min kropp är helt okej och jag vågar ha kläder jag aldrig skulle harf tidigare på mig. Du får mig att känna mig som en bättre människa. Du har lärt mig att se andra sidor av mig själv som jag mår bättre av att jobba med.

Du fick mig att vakna upp! TACK!^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Tänk att en "DOCENT" inte kan ge exempel på KVALITETSLITTERATUR... ska genast ringa min kontakt på biblioteket på måndag och fråga vad detta kan vara för intressanta böcker som jag inte redan läser. En Docent har ju skrivit typ artiklar i erkända utländska tidskrifter... JAG vill se, kanske handlar avhandlingen om MIG??? Som BLOGGARE.... jag kanske är känd vet ni ;-D MOHAHA HA HA HA.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Idag har vi haft en aldeles underbar dag. Den bästa efter igår på länge. Igår var vi ju iväg och käkade ute. Mongolisk buffe. UNDERBART ( som är ett favoritord ) gott. Fast vi hamnade bredvid en familj som hrm hade en OTROLIGT jobbig familjefar. Han berättade för dottern, typ åtta år gammal om sommarsemestern på ett så målande sätt att hon helt enkelt inte fattade var de skulle när han var klar. Grejjen var att de satt så nära och pratade så högt att vi kunde bara sitta och se varandra i ögonen och LE.

Sedan följde en match i hockey.

Idag efter att man sovit bra hämtade jag den medicin på apoteket jag egentligen inte behöver. Men ifall de ändrar sig så hämtade jag. Sedan har vi tillbringat flera timmar med mina svärföräldrar. Har ätit en god lunch och sedan har vi varit ute i skärgården och ätit glass. Vädret har ju varit fint även om vi höll på att BLÅSA bort.

Sedan handla och hem och sitta på altanen. Daniel har lärt mig spela nått pokerspel och det ska vi spela mera av. Jag känner mig dock aningen trög i tanken och för att inte fler läsare ska tro att jag är just TRÖG i skallen kan jag meddela att jag äter mediciner som gör att tanken blir lite segare. Kan även vara det som gör att jag inte alltid ser alla STAVFEL och de SPRÅKFEL jag väljer är ju mitt eget val pga SLÖHET. Men jag äter alltså en del mediciner som påverkar mig. Inget jag tycker är så kul men eftersom vissa inte förstår utan närmare förklaring tar vi den om de förstår den. Det vet ju inte jag.

Sedan har det grillats lyxmat. Oxfile. Därmed följer lite bilder av detta.

           

Sedan har vi myst i soffan till Robinsson. Å jaaaa jag är så himla GLAD över att livet återvänt. Och NEJ NEJ NEJ jag bryr mig inte om SPRÅKPOLISER och andra som försöker göra mitt liv pissigt för vet ni just nu BITER inte det på mig.

Tröttis............................................................................. kvällstrött liten tjej som vill ligga armen på min man.
Kommentera här 12 st

Maria igen TVÅ

Datum: 2009-05-09 Klockan: 11:05:57 Kategori: Allmänt

Ok, jag ger upp! Tar bort Din blogg från min lista. Alltför många slarv/stav-fel och "lågklassiga" uttryck. Tyckte ändå, till att börja med, att Du hade något att ge. Skriv ut hela orden och tänk igenom ordvalen väl. "Kvalitetslitteratur" får Du hjälp att finna på biblioteket. Är docent i litteraturhistoria men brukar kika in på alla bloggar. Ville bara "höja" Dig lite från det allmäna urvalet av "trash-people"-bloggar. Sorry! Du är nog inte rätt person för det. Lycka till, ändå! Det finns dock en möjlighet att höja sig kvalitétsmässigt genom att tänka efter före...


Alltså är man nu DOCENT i litteraturhistoria och ligger alltså snäppet ÖVER en DOKTOR så undrar man ju VARFÖR man ger sig in i BLOGGENS värld å "hackar" på hur folk skriver i en BLOGG..... tycker de låter ANINGEN udda.

Å som ja sagt innan VALET är ERT,, jag har inte bett någon att lägga till MIG i sin blogglista å TVINGAR någon att läsa MIN blogg. Den är för MIN skull, att ni sedan läser är en bonus. Å JAAAA ja e tacksam för er som läser å gillar de som är. JAG kommer inte ändra på nått för de e som sagt VALFRITT.

JÖSSES säger ja bara denna lördag.

Men OJ så smickrande att DOCENT MARIA tog sig tid. Tackar å BOCKAR.... LER lite oxå....

**************************

Det blåser men solen är framme. Idag är vi bjudna till Daniels underbara föräldrar på mat. Jag ser fram emot dagen. Den har börjat bra.

TACK Daniel för ditt tålamod!Kommentera här 15 st

Maria!

Datum: 2009-05-08 Klockan: 22:06:44 Kategori: Allmänt

Å de som skriver kritik vågar vara allt annat än anonyma.  Denna Anonyma kommentar letade sig in:

När Du skriver "ja" menar Du då "jag"? Annars har stavfelen blivit färre, tack och lov! Men inte hade Du väl ändå högt betyg i svenska? Läs mycket kvalitetslitteratur så lär Du Dig! Lycka Till! (Personer som tål kritik vågar ta in även kommentarer som inte bara "smörar".)


Jo du.... jag lägger in ALLA kommentarer utom de som avser reklam.

Och Jo jag hade FEMMA i svenska du. Både på högstadiet och på gymnasiet. I båda de betyg man fick på den tiden. Sedan kan ja upplysa dig om att jag läser ungefär 50 böcker om året. Och NEJ ja läser INTE kärleksromaner utan en hel del annan litteratur.

Jag hade även FEMMA i ämnet Handel och kontor som innebar maskinskrivning och div uppgifter i svenska som att skriva texter samt annat.

Anledningen som jag tidigare hänvisat till är att DU som inte tål mina fel slint på tangentbordet kan leta dig vidare.... Sedan så skriver jag JA när de passar mig.... jag använder de språk JAG vill NÄR jag vill å OM ja vill.... Finns andra bloggar som är mera välskrivna eller passar dig bättre kanske? Jag lägger gärna in mina betyg eller skickar dom till dig per post. Lämna bara din adress nästa gång pekfingret åker fram....

Vidare så har ja tidigare förklarat VARFÖR de blir felstavningar.... jag skriver FORT å skriver på min minidator där tangentbordet inte ser ut som på det stora tangentbordet. Den mänskliga faktorn letar sig in.

Men som tidigare va inte ANONYM om du e så kaxig å kan ge kritik å sluta läs om de inte passar. Å jag har aldrig bara lagt in SMÖRIGA kommentarer..... anser inte att ja får sådana överhuvudtaget FRÖKEN riktig.

Kvalitetslitteratur? De vill ja veta vad de e? Eller JAG VETA VAD DET ÄR?

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Att en del bara orkar.... Tänk att vissa läser bloggar de inte gillar.... men något är de tydligen som drar eftersom de återkommer.

Å NEJ ja tar inte åt mig men man undrar ju ändå.... Vissa ska inte rikta kritik när de inte ger en utrymme att ge svar.

^^^^^^^^^^^^

Kvällen har varit lugn. Vi har käkat ute. De va min man värd. En god middag. Fan ja stavar rätt fast ja druckit några drinkar... TÄNK!

Göteborg..... trevlig stad.

Nej god vänner. Nu ska ja läsa lite i en bok ja läser just nu i psykologi. Där man tar upp ansvarsfrågor. Mycket intressant bok. En hel del Etik å att våga stå för saker finns med å speglar det samhälle vi nu lever i å vad mycket vi kommer undan med genom att tex skylla på olika förhållanden som vi inte styr över.

PUSS!


Kommentera här 12 st

En låt som alltid finns i mitt hjärta....

Datum: 2009-05-08 Klockan: 11:50:12 Kategori: MusikEn klassiker men den kan ja lyssna på hur mycket som helst å den tillägnar ja DANIEL....
Kommentera här 33 st

Har noll koll....

Datum: 2009-05-08 Klockan: 10:01:17 Kategori: Hemmet

Efter att ha legat inne antalet gånger sista tiden så har ja inte haft kontroll på allt. Ja ni vet lappar å utflykter osv osv å sedan mina egna TUSEN tider som ska passas.... idag TROR jag att ja har lite mer koll.... TUR mina barn har lite koll även om de får bli lite nödlösningar i sista minuten.

Tur man är en flexibel människa som inte står å faller för att de va utflykt just idag å mamman inte hade förbrett detta.... det löser sig ju.... trots allt.

Solen skiner men jag är TOM. Magen är ett bekymmer som nyopererad å ja käkar plommon. Den medicin som skulle hjälpa skulle beställas då den inte fanns hemma å igår orkade jag inte ner. DUMT men tyvärr.

Jag är tom men inte på tankar. Tusentals tankar far runt i mitt huvud. De irrar än hit och än dit. Att vända alla till POSITIVA jo visst kom hit å hjälp mig..... Tankar som tär. OM framtiden. Hur når man över sprickor man tillfogat? Och hur kan andra mena att det är hjärnspöken när de flesta tankar ja tänkt verkar stämma? Jag brukar tyvärr i många avseenden då de är negativa tankar ha rätt. Gör ja dom till sanningar eller blir förväntningen sådan att jag infriar dom? Jag vet inte? Men ja tänker massa psoitiva tankar om de negativa. Jag tänker å tänker eller försöker låta bli..... de irrar som höstens löv och ja önskar de ville murkna bort så jag fick nya knoppar som blommar ut i full grönska istället.

Kanske fick jag alla smällar av negativa händelser NU så det bara kan bli bättre framöver? Jag hoppas och någonstanns spirar tron.... fotfästet känns lite lite stabilare.....kanske rämnar inte jorden om ja står stilla å väntar. Väntar på DIG? Kanske kanske återvänder sådant ja så länge hoppats på och kanske vågar ja göra saker jag inte trott.

Jag ler.... när ja ser DIG å när ja tänker på andra. PÅ minnen.... på tankar. Gud va ja saknar min I...... å jag ler när jag ser er TRE mina prinsar... mina två prinsessor.... min underbare man..... mina djur å de nära. Ni är mitt allt å vissa av er kommer aldrig någonsin suddas ut hur gärna ni än vill.....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Badrummet:

             

Några småsaker e kvar men i stort e de klart. Min man har fått den hemska toan till något helt OTROLIGT fint å ja e STOLT!!!!


Kommentera här 20 st

Recept.... Kalops

Datum: 2009-05-07 Klockan: 15:37:07 Kategori: Recept

Kalops

Köp nötkött. Köp en stek eller högrev eller för all del grytbitar. Om du köper en bit kött skär du ner dessa till bitar. Inte för stora.

Lägg dessa i en stekgryta med smör. Krydda över med salt och peppar. Ta även lite grillkrydda. Lägg i sex kryddpepparkorn samt ett lagerblad. Stek sedan bitarna ordentligt runt om.

Lägg på locket så att köttet får steka under å låt vattnet som blir rinna ner i grytan.

Skala och klkyfta två gula lökar som oxå får gå ner i bland köttet.

När köttet är brynt slår du på vatten i grytan så att köttet precis blir täckt. Samt en köttbuljongtärning. Håll koll under den tid du kokar köttet så de inte kokar torrt. Man kan behöva slå på mera vatten under tiden.

LÅt sedan köttet få koka på lugn värme under någon timma. Du får smaka på köttet efter 1½ timma å se om de är mört. Annars koka längre. När de är mört å fint lägger du i bitar av morot och sätter på din potiatis å låter detta koka klart.

Ta lite vatten samt några teskedar mjöl som du vispar slät i en skål ( redning till såsen ) som du sedan slår över din gryta så skyn tjocknar. Se till innan att du har ordentligt med sky till sås i grytan genom att slå på vatten.

Du kan slå på några matskedar grädde samt lite soya i såsen för att höja smaken annars ska den vara klar å man behöver sällan krydda efter men smaka gärna så du vet. Salt kan ju behövas om de smakar lite. Va inte rädd att krydda ordentligt från början på köttet.

Servera sedan med kokt potatis, gele, rödbetor grönsaker eller vad som du tycker passar.*************************

Fler recept finns under kategorin RECEPT.

Fråga om något e oklart de e inte svårt.

Kommentera här 18 st

Torsdag...

Datum: 2009-05-07 Klockan: 12:20:42 Kategori: Allmänt

Gud va veckorna går fort.

Igår va ja lite kaxig....fick ont på kvällen. Idag va ja ännu mer kaxig efter en hel natts sömn. Jag åkte ner till jobbet. Hälsar på å de va sååå trevligt å ja pratade med chefen å så. Åkte även in på Kronhallen å handlade lite. Men nu väl hemma har ja ont å undrar HUR ja ska få hem August. Ångrar att ja inte bad Albin ta med han hem..... nu e de för sent..... tankarna mal om ja ska ringa ner å säga ja kommer senare, ta värktabletter å hoppas de ger sig. De tar å sitta å gå även om de e just de ja bara gör.

Arwen ligger i alla fall platt i knät å suckar förnöjt å bryr sig föga om barn å regnet som smattrar på fönstret....Igår gjorde ja kyckling till middag. August kom ut i köket å utbrister:

-mmmm KYCKLING, Va gott!

-MMM.

-Men mamma kommer kycklingen från GRISEN eller?

ööööö?

-Nej August Kycklingen är ju en FÅGEL inte en GRIS.

-JAHAAA????

Ungar säger ja bara.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ja hade MÅNGA besökare igår å de trillar in även idag... vore så kul om ni som är inne KOMMENTERADE så ja vet vilka ni e. Ja e en nyfiken natur. Även ni UTAN en blogg KAN kommentera. LÄmna bara en mail om ni ställer en fråga.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Foton på lilla toan har ja ju lovat... ska fixa.

Å VILA.....


Kommentera här 12 st

All I need is yuo

Datum: 2009-05-06 Klockan: 13:52:33 Kategori: Musik


Kommentera här 23 st

Rädd

Datum: 2009-05-06 Klockan: 12:04:35 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag e så förbaskad rädd..... så rädd som ja aldrig varit.

Kommentera här 10 st

Ny dag... nya tankar kring livet

Datum: 2009-05-06 Klockan: 10:24:51 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Två dagar efter operationen och jag försöker komma tillbaka i vardagen. Barnen återkommer hem några dagar innan helgen å pappa helg. Jag försöker ändra tankemönster å stoppa negativa tankar och jag försöker få igång min mage. Just nu är den orolig. Jag är orolig...

De e gråväder ute så man får inte så stor lust med nått men regnet behövs. De e torrt ute. Men även grönskan ute behöver detta å grönt har de verkligen blivit. Älskar våren.

Ringde F kassan men givetvis var människan på möte. Men hon kanske e inne en stund INNAN hon knäpper av för lunch. Vilken bra kontaktperson ja har som e anträffbar... vilket stöd måste ja säga.

Ja fryser... å magen far omkring. Mår aningen illa... men för övrigt e de ju ganska bra.

*************************************************************************************************************************

Vart vänder man sig när man har tappat fotfästet? Var vänder man sig när tron svajjar? Var vänder jag mig när de mörknar lite för fort? Utan att ge skuld? Utan att det ska kännas som krav? Var vänder jag mig?

Var hittar jag fotfästet igen? Hur får jag det att sluta gunga? Var vänder jag mig för att hitta ljuset? Utan skuld och utan krav?

Var finns den som orkar med just mig just då?

Var vänder jag mig utan att skämmas? Utan att känna mig som en galen? Vem vill tro detta om mig? När det mörknar?

Vem kan förstå? Vem vågar och vem orkar? Utan att tro att det är deras fel. Som ser att det är hos mig problemet finns när fotfästet rämnar, tron ger med sig och ljuset sakta försvinner.

Å fast att du säger att jag inte bör skämmas, så skäms jag för min ynkedom. Min brist på att se att det finns en gnutta hopp en strimma ljus,, jag skäms att ja ställer till det så för er andra.... när jag inte längre orkar livet.

**************************************************************************************************************************Kommentera här 5 st

Försäkringskassan...

Datum: 2009-05-05 Klockan: 18:17:12 Kategori: sjukhus/sjukdom

Ibland kan ja inte förstå FÖRSÄKRINGSKASSAN....

När ja kom hem idag hade ja fått ett brev av dom. Som ni säkert vet har ja varit sjukskriven en tid... sex veckor. Den sjukskrivningen gick ut igår.... alltså den 4 de.

I detta brev framkommer att denna personen ska vara min kontaktperson under min sjukskrivning å att jag ska komma på ett möte för ett samtal den 29 maj.

PÅ mötet ska vi diskutera MINA möjligheter till att börja jobba igen eller återgå till arbete eller utöka min arbetstid....

Men öööööö??? E de någon mer än ja som inte fattar?

OM INTE ja gjort denna operationen igår som de på F kassan inte vet om så skulle jag ju ha börjat jobba idag.... så varför ska ja på rehabsamtal den 29:de å ha en kontaktperson??? Om de fått in vidare sjukskrivning ja DÅ hade ja förstått om detta brev kommit men NU när de inte visste. Eller skulle de inte ha varit bra med denna människa tidigare,, när ja va SJUKSKRIVEN kanske??

OKEJ nu e ja sjukskriven fem veckor till... MEN de visste inte dom å nu e ja ju sjukskriven pga en operation å inte för de ja va sjukskriven för innan.... så detta förbryllar mig... Har de så mycket tid på F kassan så de planerar saker å möten de inte vet behöver bli av istället för att jobba med sina SENA utbetalningar??? Sena handläggningstider osv??? De e grymt sjukt.

Men de hade i å för sig varit hemskt kul att gå dit å varit i jobb å sett frågande ut.... ha ha ha... men så dum e ja inte, ja vill inte slösa energi å deras tid.Men ändå???


GIVETVIS ringde ja min kontakpersonen vid halv tre men fick till mig att hon gått för dagen. GIVETVIS.... inte jobbar de heldag inte.

Men imorgon om hon inte e ledig ska hon få förklara detta för mig.

Sedan fick ja med ett papper med frågor som stöd för mötet.... SÅ BRA.De frågorna ska vi INTE gå igenom punkt för punkt men ja ska tänka igenom dom... OKEJ...

* HUr vill ja beskriva
-mitt hlsotillstånd
-min sociala situation
-mina intressen å fritidsaktiviteter
min UTBILDNING å tidigare yrkesverksamhet

*Hur ja tycker att min sjukdom påverkar min förmåga att arbeta
*Vilka möjligheter som finns hos BÅDE mig å min omgivning för att förbättra min arbetsförmåga.
*Sedan vilka HINDER som finns hos MIG å min OMGIVNING för att arbetsförmågan ska förbättras.

Ja förstår dessa frågor men HALLÅ jag har skrivit i min ansökan VARFÖR ja inte kan arbeta... min läkare har skrivit ett sjukintyg ja begriper inte va de e de inte förstår.

Men ja vet ju hur trögt de brukar vara... för de läser inte så noga. På mina anmälningar står de att jag jobbar som undersköterska inom äldrevården ändå skickar de brev om ja är hemma för vård av barn en helg eller jul å frågar om ja VERKLIGEN jobbar då... VARJE gång.... de har de OXÅ tid med men om de läste ordentligt skulle de slippa essa frågor. Kvittar HUR tydlig man än är....

Nej nu ska ja se om vi ska käka nått... hej hopp gummisnopp...


Kommentera här 7 st

Dagen efter operation

Datum: 2009-05-05 Klockan: 08:23:16 Kategori: sjukhus/sjukdom

Dagen igår blev lång. Fick vänta länge innan de va min tur. Halv två rullade vi bort till operationen. Jag fick prata med narkosläkaren direkt och som tur va fanns inga hinder för att bli sövd.

Vid två gick ja själv in på operation tillsammans med narkos syrran som ja för övrigt känner sen förr. Köpte min första katt av henne. Så upp i den udda gynstolen. Med hela stöd för underbenen.... hann med å fråga en del saker innan ja OJ sov gott.

Daniel gjorde ju sin praktik på op i Karlsstad å hade berättat att man blir väckt inne på operation innan man kommer ut på uppvaket vilket ja inte allas har några minnen av sedan innan men nu vakna ja där inne pratade lite för att sedan intee veta att ja kom i min säng å ut på uppvaket.

Hade ont när ja vaknade nästa gång å mådde illa. Började oxå bli orolig så jaa fick lite mediciner och så påminde de min om att tänka på nått positivt. Jag valde att tänka på Daniel och på  låten Mojje sjöng i Så ska de låta i helgen.... I vilket land man böjer bananerna.... å vilken härlig låt.

Det positiva tänkandet har tagit mig igenom operationen bra, det suveräna bemötande ja fått från alla personal gör mycket.

Efter några timmar bar de tillbaka till avdelningen å då blev ja tyvärr yr och mådde hemskt illa. Trodde ja orkade sitta lite upp å fick massa hjälp. Halsen snörpnes ihop å ja trodde ja skulle kvävas men de kunde bli så efter larynxmasken. Så med lite lugn andning så gav de sig å en hel del mediciner. Efter att ha pratat med Daniel å slappnat av somnade ja tidigt igår.

Sovit helt okej hela natten och har nu fått frukost. mmm GOTT. Seg å trött å väntar nu att ja ska bli av med lite hrm vi säger förband å kateter samt TENA FLEX blöjan..... har vi provat den oxå....

Regnar i Karlskoga idag... men de gör inget för ja ligger ju här....å ja mår efter omständigheterna bra.... tack för allt stöd  ja svarar då ja har lite mera ork....Kommentera här 10 st

Operationsdag.....

Datum: 2009-05-04 Klockan: 08:58:06 Kategori: sjukhus/sjukdom

Siitter på sjukhuset faktiskt å väntar.

Inget är som väntans tider heter de ju.

Jag fick ändra mig å ja kommer bli sövd. Jag är rädd för ryggbedövningen de e bara så å nu är förutsättningarrna annorlunda. DÅ hade ja inget val de har ja nu. Jag måste inte vidare....

Segt att vänta när man inte vet när..... ja har ju inte ätit  å de känns. Ja e ju sån att ja måste äta...men men... man får väl va hungrig å yr. Ja hoppas ja får åka ner först..... men jag kan inte styra de heller. Planen va från början att de skulle ta mig först på morgonen men nu vet ja ju inte när ja ska vara kvar här efter operationen.

Jag är i alla fall helt lugn va gäller operationen.... så de oroar mig inte å nu när ja får bli sövd känns de bra.

Så här sitter ja i min säng å försöker få tiden att gå.....

Annrs jobbar ja vidare med annat. De fyller mig mycket nu. Att ändra min självbild bla. Jag måste tro på mig själv å inte tro saker som inte finns. Inte oroa mig för saker som kanske aldrig sker. Det skäl ju massa energi å OM de inte inträffar de ja tror har ja mått skit i onödan.

Nu ska ja nog lägga ner mig å vila lite.... är hemskt trött fast att ja sovit gott i natt.

Hoppas ni alla får en fin dag...

Kommentera här 15 st

Långhelgen närmar sig sitt slut

Datum: 2009-05-03 Klockan: 13:47:49 Kategori: Kropp å själ/ADHD

å denna helgen har bjudit på en del. Jag fick komma hem, jag har orkat med livet å hemmet å barnen. Vi har njutit av familjens lugn av solen å mat. Vi har fått nya insikter,,, första fyllan e avklarad... rejält... Håret är ROSA igen.... massa har hänt här hemma som blivit klart å jaaa de kommer bilder.... Katten har upptäckt livet ute... Jag ORKAR livet å VILL leva.... jag ser ljusare på framtiden än på länge även om ja vet att vägen e krokig framöver å mycket krävs. Men ja e glad över allt ja lärde mig förra veckan. Ja vet verkligen vilka som e mina vänner tex. Vilka som finns å bryr sig å de e härligt att se.

Alla svar ja fått.... TACK.

Idag e de förberedelser inför min operation. Har lite ångest att de övertalade mig att ta ryggbedövning... vill bli sövd. Men för att överhuvudtaget få göra operationen fick ja ju gå med på de där. Ja e rädd för nålen,, DEN nålen. Att de inte tar ordentligt vilket de INTE gjorde sist... att vakna å känna va de gör. Men ja VET ja kommer klara de,,, å de kommer att bli bra. Jag kommer ju må bättre efter fortare. De vet ja ju.

Annars e förberedelserna att duscha efter konstens alla regler, renbädda.... fasta... laxeras... å alla smycken e av... utan den i tungan som åker ikväll....ja ska packa... för sjukhusvistelse IGEN. Undrar om man kan få klippkort?

Pappa kör mig imorgon å ja ska vara där sju. Jag kommer oxå att opereras först. Vi får se om ja kommer hem direkt för de va planen eller inte hem utan där ja var innan... men nu e ja ju inte inskriven så ja vi får se.

Inte så fint idag så vi grejjar inne. Har hjälpt Daniel med lite matförberedelser men nu står han å steker pannbiff... de e grymt goda. Han e grym på att laga mat. Men vi lagar ju båda två. De blir variation även på de vi gör samma för de smakar inte lika. Men båda lagar GOD mat...

Gör ni idag???


Kommentera här 17 st

Kvällen sänker sig

Datum: 2009-05-02 Klockan: 17:39:11 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Å jag e sååå trött. Sömnen fungerar inte riktigt. Vet inte om ja är övertrött på något vis. Kan inte koppla av å sova. Igår va ja pigg men inte idag å magen har gett upp IGEN. Så de tar ju en hel del. Men för övrigt tycker ja att ja mår bra. Jag har orkat en del saker å det gör mig så tacksam. För jag har legat å vilat tillräckligt sista tiden. Varit helt ur funktion så nu behöver jag göra lite. Jag måste börja bygga upp kroppen igen för den e inte med alls. Ryggen värker bla.... men när ja rör mig blir de faktiskt bättre så hopp finns ju.

Daniel grejjar ni på stora toan å vi var ute med hans föräldrar i skärgården innan. Alla festade på glass men ja vågade inte. Men Daniel har köpt mig en glass ja kan ta till robinson sedan. En MAGNUM,  gott men FÖR dyrt. Inte klokt 22 kr för en glass....

Ska grilla till kvällen å de blir lite olika saker då vi helt enkelt tog de vi hade. Rensar frysen kan man säga. De blir kyckling lax å hamburgare. Skulle tro att alla kommer bli mätta.

Bilder kommer snart på badrum å lite annat ja vill bjuda er på.... å ja e oxå tacksam för alla läsare som väntat på mig.... å jag säger som de är just nu orkar ja inte läsa bloggar men ja besöker er å ja läser lite här å där å ja lovar att ni finns i mina tankar å jag e tacksam för alla fina kommentarer som sagt... fortsätt ni....

Just nu e de en underbar vardag här hemma... barnen är hemma å vi njuter av mat å varann.... 

 

PUSS på er!!!!

( bilden är gammal... inte lika gammal som ja men nästan ;-D )

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Jag har så mycket att vara tacksam över. Därför sitter jag här nu. Jag är tacksam för att livet har återvänt. TACK vare så många som hjälpt mig. Jag vet inte ens HUR jag ska visa detta så alla förstår. Men alla ni... tack... även ni som inte läser. Sista veckan har ja fått så många svar som ja behövde. Som gjorde mig starkare även om de va tufft just då. Jag har fått så många insikter som gjort att jag SÅG å SER. Jag hoppas kampen ska ge det ja så länge sökt inom mig själv. LUGN.Nu har ja lämnat mycket bakom mig å ja tänker låta det vara där. Nu ser vi framåt.Kommentera här 12 st

Inget internet.....

Datum: 2009-05-02 Klockan: 12:07:37 Kategori: Kropp å själ/ADHD

.... tur ja har mitt mobila med. De tar ja till nu, en liten stund.

Ska strax börja med lite mat. Känner mig ganska pigg så ja orkar grejja även om ja gör de i små portioner. Mina mediciner gör att ja fungerar bättre än på länge.

Daniel fixar på våra toaletter å lilla toan e i stort klar.... ja har inrett lite å bilder lovr ja senare.

Själv tvättar ja å grejjarr med alla vintersaker å annan tvätt så lite är undan när jag ska in till sjukhuset igen för min operation. Många funderar ang denna operation å det är inte pga den ja mår dåligt. De beror på annat. Men de ska bli skönt att få de gjort. Det är en gyn operation. Mer detaljer spar vi så ingen mår illa,,, eller??

Dagarna fylls även av sol å vi njuter.... vi grillar å barnen e ute. Vi njuter av en lugn helg helt enkelt å den behöver vi nu. På måndag börjar Daniel ny kurss i skolan, den sista sedan är första terminen klar.

De har gått fort.

August fick tid för utredningsstart.... ja de e sant. På MÅNDAG så ja fick ställa in. Men just nu får de vara så. Skolan för hösten e ju klar å jag får nya tider senare i maj eller Juni... de känns bra.

Jag orkar inte med så mycket folk å samtal osv just nu så tro inte att ja väljer bort någon men ja går igenom mycket nu å måste ta lite lite i taget.

Kommentera här 5 st

Hej.....alla.....

Datum: 2009-05-01 Klockan: 13:05:41 Kategori: sjukhus/sjukdom

Jag har inte haft tillgång till nätet. Av dessa personliga själ som jag inte vill gå in på. Vissa av er vill ja berätta för men flera av er har kommentarer som godkänns direkt.... men vi tar de som de är.

Jag har MASSA goa kommentarer att svara på å de KOMMER ja göra men de kommer ta tid men ja vill inte att ni slutar de värmer så gott. Jag trodde ja va ensam men ja har så många... de vet ja nu. Både här å i livet.

Just nu har ja mycket att ta igen å ja väljer annat än bloggen.... å på måndag kommer jag opereras å kommer försvinna några dagar IGEN.

Det är hemskt mycket just nu med både mig å annat. Så jag får ta de viktiga FÖRST... även om bloggen e en stor del av livet är de inte allt.

Fråga gärna ja svarar om ja kan. Men ja gör en stor resa... för stor. Men ja växer å ja hoppas ja tar mig helare ut ur detta.

Ha en fin första maj...


Kommentera här 9 st