Eftermiddagen sänker sig....

Datum: 2009-03-31 Klockan: 16:45:26 Kategori: Allmänt

Koltrrasten sitter på gräsmattan å pickar å man frågar sig när Sädesälan kommer... snart tror ja. Det är annars fortfarande lite blåsigt å grått.

Somnade som en gris när ja låg å lyssnade på en bok.... tog aningen lång tid innan jag vaknade till liv igen.

När ja väl hämtat barnen va de dax att sätta sig å vänta på drop in å klippa dom. De va jätteduktiga å e nu representabla,,, snygga helt enkelt.

Nu väntar vi på att maten ska bli klar... att Daniel ska komma hem å så försöker vi uttala namnen på de dinosar som finns i en stor tjock bok August lånat med sig hem.

Vilka namn!!! Går verkligen knappt å säga eller enns minnas...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Imorgon åker jag till Linda. Nu måste ja bara ta tag i de.... hon ringde innan å varför ska ja se hinder när ja lika gärna kan sitta där å må dåligt?? Den lille kan ja ju pyssla lite med för de e ju terapi medan Linda tar igen sig lite... hämtar barn osv.... De blir nog en bra förmiddag....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Annars e ja lite OFF,,, ja behöver vara de nu. Jag orkar inte med så mycket mer än MIG å familjen,,, hoppas NI runt om väntar på mig annars får de väl vara så,,,,,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kommentera här 8 st

Förmiddag.

Datum: 2009-03-31 Klockan: 10:49:30 Kategori: Allmänt

Mobilen spelade sin irriterande truddelutt... eller nej... Den spelar en av de bästa låtar Barbados någonsin gjort.... OM DU VA HÄR.... men ja hatar å vakna till den. Ändå har ja inte ändrat... Den förra melodin va inte bättre heller... vad ska man liksom vakna till??

Vaknade gjorde jag å inatt vet jag inte vad drömmen har handlat om. Det spelar ingen roll för då känns det som om jag fått vila lite lite bättre.

Men tröttheten är ett faktum och när barnen var körda till skolan var det skönt att få en dusch. Men jag har känt mig TOM... utan kraft och vidare lust.

Det var sedan oerhört skönt med massagen. Jenny gör mig så gott,, mycket gott och jag blir så glad av att se henne. Idag fin med ljusa härliga flätor... som en liten tjej å det passade henne...Efter massagen hade jag en stund att slå ihjäl. Jag hade tänkt mig fram till Rebecka å se om hon har ritat min tattoo... OM kolla den å se om jag kanske ska ta å börja med den. När ja mår dåligt brukar det sluta med en ny tattoo... Den brukar symbolisera något för mig just då som är viktigt. Tyvärr öppnade de ju elva... så ja promenerade ner och tog ut pengar, vidare så såg jag något i ett fönster ja kände att jag ville ha hem.... Detta behöver jag... köpte häromdagen några lyktor med som förgyller mina kvällar...

    

Sedan knallade jag in på Gröna lycktan för å beställa tid för floating. De blir på torsdag. SÅÅ skönt å så välbehövligt. Det ja behöver är just VILA. En stund i tanken motsvarar många många timmars sömn.Ska gå ut å förbereda lite för maten i eftermiddag med. Ska försöka åka ner å klippa mina barn med. Albin måste ju se respektabel ut OM de bär av till Norge.


Kommentera här 2 st

Ungar... MINA ungar

Datum: 2009-03-30 Klockan: 21:37:53 Kategori: Allmänt

Härligt de e när hela skaran e hemma.... när vi pratar minnen från då de va små...

Tiden går så fort med dom.... mmmm gud va ja e glad i mina barn...

Ja tänker lägga mig nu. Jag är så trött så de e som vanligt. Trötta jag liksom. Jag kommer läsa lite innan ja släcker de gröna... Imorgon väntar en ny dag å det jag har planerat är barn som ska till skolan å massage. Sedan ska jag försöka laga lite ordentlig mat.... jag har verkligen haft svårt att få orken att räcka till allt. Men imorgon ska ja verkligen frsöka så Daniel slipper.

Jag har ju städat å tvättat idag. Imorgon ska ja i å för sig ta hand om en del tvätt.

Sålde en av fågelungarna idag. Kände att ja ska få in lite pengar å vidare få mera plats i buren för nya ungar. Kanske får ja mera med vita anlag så ja ska pausa lite för holken ett tag å sedan låta dom ha några kullar igen.

Pengarna tänkte ja spara till den tattoo som mer å mer vill komma på kroppen....

Kommentera här 2 st

Drömmar att tyda

Datum: 2009-03-30 Klockan: 16:00:30 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det kan finnas fler tolkningar på drömmen....

Att släppa taget och att man inte måste få med allt. Att lämna saker kvar.

Innan i dessa drömmar har ja heller aldrig fått hjälp. Alla har bara skitit i att hjälpa mig packa å hur mycket jag än bett om hjälp så har jag inte fått de. Denna dröm var annorlunda. Jag bad Sussie om hjälp i affären så jag kunde packa och hon hjälpte mig....

Det är väl där man är. Att acceptera att man är så trött och utsliten. Att JAG säger att så här mår jag och så är det. Sedan får ni andra tycka exakt vad ni vill. Jag ska tillfriskna men på mitt sätt, så som jag kommer fram till att jag måste. INgen annan än JAG vet hur det ska ske och än är inte jag där. Nu måste jag få ta det i min takt.

Alla ni där ute vet inte vad jag går igenom. DU vet inte hur jag tänker eller fungerar. Det vet bara jag. Så sluta säg till mig att:

ni har stora bekymmer där det gäller att se möjligheterna istället för hindren! Med rätt vägledning (det finns professionell hjälp att få!) kommer det gå bra. Inte alltid på räls, men sådant är inte livet för någon...

INGEN ska ska säga till mig att jag bara ser hinder, ingen ska säga att vi inte får RÄTT vägledning och inte har proffesionell hjälp.

JAG gör allt i min makt för att jag å barnen ska få rätt hjälp å stöd.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Kommentera här 5 st

Drömmar

Datum: 2009-03-30 Klockan: 13:01:02 Kategori: Allmänt

Igår natt drömde jag ju om detta förbannade tuggummi igen. Ja ka inte i vaket tillstånd tänka mig att tugga tuggummi. Å jag förbannar mig själv att ja tappat bort min drömtydare.

I natt kom drömmen om att packa igen.... å den drömmen vet jag vad den betyder.

FÖRÄNDRING

FÖRNYELSE

Men jag kan inte tyda den vad det menas just nu. Men ett är säkert å det är att jag behöver just detta å det verkar vara i antågande... Vi får se om det kan bli något som kan ge mig den positiva anda som jag så väl behöver. Det är så jag ser det. INte att det ska komma en förändring i det negativa.... Aldrig för de acepterar inte jag.

**************

Min underbare unge kom hem förrut. De har kulturdag å nu skulle de vara kulturella på lunchen å dra iväg å käka Pizza allihopa. Jag e så glad att han har hittat sitt gäng i skolan.

När ja släpper av honom vid pizzan så kommer två ädre "gubbar".... jag ser hur de tittar efter min grabb. Ser att den ena säger något till den andre. Jag vet inte vad men den andre skrattar å skakar på huvudet. Jag antar att de kommenterade hur dagens ungdom ser ut å hur det var på deras tid.

Just där å då skulle ja kunnat hoppa ur bilen å skrikit:

- DET ÄR MIN SON Å JA E SÅ GLAD Å STOLT ÖVER HONOM!!!!!

För de e ja... fan vilken kille som vågar vara sig själv. Han skäms inte en tum. Något har ja gett dom... å de e ja stolt över.Kommentera här 4 st

Ny vecka...

Datum: 2009-03-30 Klockan: 11:13:43 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det var oerhört segt idag å kansek beror de på att man ställt om klockan trots allt. August var inte heller han lätt å få å vakna.... han ville sova vidare.

Efter att barn var iväg till skolan å hunden rastad kröp jag tillbaka ner i sängen. Jag kan säga att ja behövde de. SOVA. Den expert jag går till hon menar att jag ska lyssna på kroppen å vila... för är ja sådär trött ja då e de vila som behövs. Det går inte att rycka upp sig då. Kroppen säger nej.

När ja sedan vaknade å fick ett samtal från min underbara arbetskamrat återvände livsandrana en aning och jag har sedan städat av lite. Det tog emot. Inte för att jag inte ville städa utan för att kroppen inte vill. Psyket vill inte heller men JAG ville... å jag är starkast.

***********

Fick en underbar kommentar idag... några ord var:

Det är ingen annan som har gått i dina fotspår

Det var så sant. Ingen annan har ju gjort detta så man kan inte säga att man förstår hur andra har de.... ingen.

***********************************************************

Kvällen igår var helt okej. Jag var iväg till byn. Som vanligt ser man inte någon på samhället när man far igenom. Det ekar ganska öde. Man ser någon av de utslagna...

När ja väl kom till mitt jobb så kan ja säga att hela schema systemet gjorde mig ännu argare. Jäkla skit. Det gick inte lägga in det förbannade schemat. Men som tur e så ger ja mig aldrig. Så efter att ha kommit in i administrationssystemet så va de bara att fast ja inte alls har utbildning för detta klicka sig runt å jämföra allt för att till slut hitta felet. Det tog någon timma men ja fixade de så jag sedan fick in mitt schema.

Väl hemma blev de lite teve å sedan diskutera lite saker jag känner är av vikt för att ta sig vidare. Jag vet inte om de leder någnvart men jag försöker ju.

******************************************************************************************************************

Jag fyller händerna till bredden med sand
Jag sitter på en sandstrand och hör vågorna skvalpa mot kanten av stranden
Jag ser ner på mina händer å den lena sanden
Den sipprar lite ur mina händer
Sakta rinner den igenom
Om jag öppnar mina fingrar rinner sanden fortare
Så som livet kan göra
Rinna förbi som en stril ström av sand genom mina fingrar
Jag sluter händerna om sanden och håller den kvar
Vill stanna livet
Vill stanna i det sköna lugnet som stranden å havet ger mig
Sedan släpper jag taget
Jag släpper sanden
och ja släpper livetKommentera här 6 st

Nu säger jag GOD NATT

Datum: 2009-03-29 Klockan: 22:50:12 Kategori: Allmänt

Å imorgon ska ja vakna upp till en ny dag å NYA MÖJLIGHETER.

OM ja råkar må lite illa när ja vaknar ska ja genast tänka att ÅÅÅÅ va bra idag kommer ja spy.... det gör säkert att jag går ner några kilon i vikt. Nya möjligheter.

OM jag får ångest ska ja tänka ÅÅÅÅ va bra att jag får ångest det gör att min kropp kommer strejka och jag kommer få sån panik att jag kanske hyperventilerar å jag tuppar av å slipper resten av min dag. Nya möjligheter!

OM någon förälder tycker att min son är jobbig ska ja TACKA denna för att jag ÄNTLIGEN fick veta att jag inte har uppfostrat honom å genast se det som att han förstör för alla andra barn å ska nog fixa ett byte till en annan skola så denna förälder får som den vill. NYA MÖJLIGHETER ÅÅÅÅ va POSITIVT!

OM jag är trött ska ja genast tänka ÅÅÅÅÅ va tur jag har som är trött då får ja ju veva upp ögonlocken så ja inte somnar bakom ratten när ja kör mina barn till skolan.... å sedan kan ja sova resten av dagen så får de klara sig ensamma. För SÅÅÅ trött brukar jag vara. Å det är POSITIVT å en NY möjlighet... ja brukar sällan krocka....

OM jag inte har någon matlust imorgon ska ja genast tänka att det var ju en möjlighet.... jag behöver inte laga mat å de är ju tur eftersom jag inte har någon mat hemma, jag slipper ut å köra eftersom ja e så trött och jag behöver inte få panikångest eftersom ja inte behöver gå ut å svälter jag så överlever jag kanske inte å då slipper andra ha sån förbannat magknip över att just jag e så irreterad på folk som inte förstår hur andra kan ha de....


IRONI.... eller en möjlighet att se nya saker??


********************************

Jaaaaa ja blir ARG.... å LEDSEN.

MIN LISTA på fullaste allvar.

Hjälp mig imorgon att vakna till en dag som jag klarar av
Hjälp mig hitta livet och det som är positivt

Jag är så tacksam till ALLA er som åtminstonne försöker förstå.
Jag är tacksam över denna dag... JAG har klarat av den å jag har mått ganska bra

Jag är en som klarar att lösa problem
Jag vågar
Jag duger som den jag är
Jag kan njuta av de lilla
TACK August för att du får mig att TRO på framtiden
Kommentera här 3 st

Fy faaan

Datum: 2009-03-29 Klockan: 20:47:09 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Hur en del kan sänka en DIREKT.

Alltså vissa som läser denna blogg kan klicka er vidare.... om ni tror att ja inte försöker må bättre å få hjälp å bara tycker synd om mig själv å tror allt i livet är enkelt..... ALLTSÅ..... ni känner inte mig å vet inte min bakgrund.... ni vet inte vad å hur ja haft de i livet. Ni vet inte hur enkelt eller svårt jag har de.

Många av de som mått skit de vet däremot at vi alla är olika å vet oxå att vi reagerar olika. De som ses som baggisar för någon är ett helvete för andra å de är de inte för att vi valt att de ska vara så.. det bara är så.

Jag kan oxå tycka att mina problem är baggisar om ja jämför vad andra gått igenom men mina problem behöver inte vara mindre jobbiga för mig. Vi är olika individer å det har ja respekterat. Jag är inte inne hos andra å säger att de ska rycka upp sig eller bara ser allt i svart.

Ibland är allt svart hur fan man än gör... Det är inte så lätt att ta sig ur en depression. OM man inte var i den skulle man ju inte må s¨å dåligt å ha de så jobbigt. Jag går väl för fan inte omkring å tänker nej men nu ska ja se allt i svart å tycka synd om mig å inte orka med vardagen. Ja bestämmer här å nu att jag tycker allt e tufft å jobbigt å sedan ska ja va så in i helvetet trött oxå å få ångest så fort ja sätter ut näsan utanför ytterdörren.... DET ska ja göra för de verkar såååå kul.

Nej fan ja orkar inte med folks åsikter snart....

Va e de med en del??? Har de aldrig mått skit eller va e de??? Eller tror de att de är så lätt bara för de va så för dom???

Over and OUT....

Kommentera här 5 st

Att man ska...

Datum: 2009-03-29 Klockan: 16:43:25 Kategori: Kropp å själ/ADHD

.... känna sådan bävan för att åka ner med de där sjukintyget till chefen. Jag begriper inte varför. Detta sjukintyg e de värsta ja fått, alltså på de viset så ja känner att de tar emot å lämna de. Givetvis pga innehållet.... Men de är ju sanningen som står... URK.

Tror ja pker ner nu.... när ingen är där å ja kan klistra igen ett kuvert... springa därifrån innan någon ser mig. Va enkelt. Då slipper jag stå till svars för de innehåll jag inte vill kännas vid. Innehållet som är jag....

Jag ska lägga in 18 veckors schema med.... hade tänkt åka imorgon för ja måste lämna igen böcker på biblioteket oxå... men de kan ja be någon annan göra i å för sig.... Jag lånar ju alltid böcker på de bibliotek jag alltid gjort. Har inte ens besökt det vi har här. Servicen där hemmavid e enorm... kanske även här men ja trivs med de ja gått till... ja känner mig hemtam,, ja känner igen personalen å de känns tryggt.

Ju äldre ja blitt så vill ja ha de som ja e van. Det är helt otroligt att ja vågade flytta... å va ja e glad för att ja gjorde de. Men Daniel ger mig så mycket mod... han ger mig kraft å han gör så ja vågar ge mig ut på nya äventyr. Men ja vill ha honom med.... hi hi.... så riktigt så tuff som ja en gång va de är ja inte längre.

Jag borde spara turen till imorgon men ja ska ta den nu.... bara för att slippa ångesten som ja tyvärr känner för så mycket. Jag kan inte rå över de... de e bara så. Det har ja accepterat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Varför känner vi skam? Varför?

Kommentera här 4 st

Söndag

Datum: 2009-03-29 Klockan: 12:00:12 Kategori: Allmänt

Vi fortsätter att ta de lite lugnt idag.

Har handlat nu å väntar på att hämta August som ska på kalas å simskola... Så eftermiddagen lär gå undan i vanlig ordning när barnen återkommer hem, om så bara ett.

Jag är så glad att han är bjuden på kalas. Inte för att kalas e viktigt för de är inte alls de för mig men de är skoj att någon bjuder honom.... det tycker ja är skoj. För tyvärr så är det få som vågar, de tror väl han är en oupfostrad unge bara....

Nu ringde han å vill att ja kommer snart så han får något SNYGGT att ta på sig ha ha ha.... go han e...Så nu ska ja ta fram lite snyggt...


Kommentera här 5 st

Nu ni...

Datum: 2009-03-28 Klockan: 21:44:26 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tar ja kvällen.

Jag är trött å lägger mig för att vänta in Daniel. Tar väl några timmar ännu.

Jag är TACKSAM för denna dag...

Glöm inte ställa fram klockan nu go vänner....


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Min älsklingar... två av dom i alla fall..

Jag kommer att klara motgångarna och jag kommer att ge mina barn allt de någonsin behöver i tid och kärlek. Jag visar alltid de mina mycket kärlek och omtanke. Ett gott ord på vägen och ett leende det ger mycket. Omtänksamhet och någon som lyssnar är en uppskattad gåva. Allt är inte pengar å materiella saker. Glöm inte att ta vara på varann och visa känslor och bry er om era medmänniskor istället för att leta fel.

DU duger som du är och JAG är jag å det är jag stolt över. Med mina fel å brister så står ja i alla fall för dom och kan rätta till om de blir fel.

Å glöm inte att skratta varje dag vad du än varit med om. Vi får skratta och vi ska vara glada och vi ska vara tacksamma för det som var bra varje dag för varje dag finns något om så väldigt litet att vara glad och nöja samt tacksam för. Glöm inte de.

Tänk va värdefullt med någon som älskar just dig.

TACK Daniel för att du kom in i mitt liv. Du gör mig till en bättre människa å du är UNDERBAR.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Kommentera här 6 st

Lördag å ensam

Datum: 2009-03-28 Klockan: 17:44:56 Kategori: Allmänt

Ibland förstår jag mig inte på människor.

Jag har alltid fått lära mig att man slänger skräp där skräp ska vara. Inte direkt på backen. Jag har även lärt mina barn att man stoppar skräpet i fickan om det inte finns någonstans att kasta de.

Nu när ja körde Daniel till bussen så kommer en mamma som ska hämta ett gäng ungdommar som varit iväg på nått. Ut ur bilen hoppar hon med ett antal petflaskor i famnen... skrattar å skackar lite på huvudet å slänger dom i en snödriva bredvid bilen.

ÖÖÖÖÖ??? Rakt över gatan finns en soptunna.

Varför liksom??? Sedan hoppar FEM halvstora ungar in i bilen... fyra i baksätet å den egna dottern med all säkerhet i framsätet. Fy fan om ja skulle krocka å hade barnen obältade i bilen. Hur säkert man än kör själv finns ju andra som kan få sladd eller kör som idioter.

Nej fy va lär den mamman sina barn?

Att de e okej att bete sig så.... inte konstigt att de ser ut som de gör ibland även om vissa kanske tycker de e baggisar men vissa regler finns av någon anledning. OM alla åkte utan bälte skulle fler dö i trafiken å skulle man klara en sån sak om man själv överlevde?  Å om alla slängde skräp i naturen skulle vi få en förbannat skitigt samhälle.

*********************

Idag kom det även fram att skådisen OLA RAPACE åkt dit för narkotika innehav å missbruk... ja har han som en väldigt personlig favorit i skådespelarlistan å blev fan så besviken på att just HAN gör nå så dumt... FAN OLA!!!! Nu skönk du lågt...Älskar Ola i rollen som Hoffa å Stefan Lidman...

**********

Igår tog min man mig på en underbar kväll i Karlstad. Först fick ja hämta honom efter Tentans slut å så åkte vi ut till Bergvik å gick runt å tittade lite. Intresset för affärer har svalnat enormt men att kika lite på folk å sådär de e kul. Sedan åt vi en underbar middag på en Kinarestaurang. Det va så gott. Sedan bar de iväg för å äntligen se MÄN SOM HATAR KVINNOR. Rekomenderar varmt MEN läs böckerna innan... bara för att...Ja hade grymt svårt att se Nomi Rapace som Lisbeth Salladner men hon va som klippt å skuren för rollen... Det mesta hade de fått med även om ja blev lite fundersam över vissa bitar på slutet... MEN se den å läs böckerna. Michael Nykvist e grymt bra å var verkligen Mikael Blomkvist.... Måste säga att karaktärerna i dessa böcker har tagit mitt hjärta med storm.

Väl hemma så va de gottis att krypa ner i sängen med våra nya kuddar ;-D

**************

Idag har vi haft en underbar dag i vilans tecken. Daniel åkte å köpte nybakt bröd på Ejes å så åt vi en härlig frukost för att sedan gå ut å ta en långpromenad med Isak i kramsnön å slasket. Det va så skönt. Vi har sedan legat i soffan å sett på teve å sånt vi hade inspelat å film. Ätit korvlåde mat å bara rått om varann. Jag har mått skapligt men ja har en del besvär men ja e nöjd ändå.

Nu är han iväg på fest med klassen å jag själv ska krypa upp i soffan med godispåsen å se Robinsson när de e dax. Ska försöka svara på era kommentarer men just nu ligger bloggen inte på prio ett jag mår för dåligt för det tyvärr. Men TACK för alla goa kommentarer de gör mig GOTT!!!

Daniel OUTFIT ska ja bjuda på,,, min underbara man.. TACK för att du älskar mig!!!
Kommentera här 6 st

Från VÅR till full VINTER...igen...

Datum: 2009-03-27 Klockan: 16:20:38 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ja nu e de vinter. Snön fortsätter yra ner och det är verkligen värsta snöovädret. Jag ångrar att vi bestämde bio just idag för vägen är inte kul nu. En olycka eller ja långtradare har stått fast uppe på E18 flera timmar även om de va åt andra hållet. Barnens pappa har stått fast ett bra tag å jag fick åka ner å hämta August.

Men Daniel når ja ju inte nu..... kanske skulle knalla ner sedan å ta buss istället men med min ångest inför saker jainte gjort tidigare skrämmer massor....

Det ser inte heller ut som om de ska ge sig...

**********

Sitter här i mitt sovrum med Lavendel ljus brinnande för att känna doften å få lite lite avslappning. Jag mår sådär nu. Jag somnade en stund eftersom jag inte kunde koncentrera mig på en bok.

Jag hade lika svårt igår att koppla av. Det kröp i kroppen och en oro finns hela tiden å värken i kroppen har tilltagit.

Natten har ändå varit okej men någon större lust för något det har ja inte. Vädret gör ju egentligen inte heller de bättre men jag gör ändå det ja vet ja mår bra av i längden.

Igår kom mitt sjukintyg oxå. Jag bävar att åka med det till jobbet men på måndag måste jag. Jag måste om inte annat lägga in mitt schema. Jag bävar för de mesta just nu. INte för att jag inte kan stå för de som står där utan för att ja skäms. Jag skäms för att jag inte orkar. Att jag är så pass svag. För jag är svag. Nu betalar jag för all belastning som hänt å jag inser att jag skulle varit hemma längre förra gången.

Men man visar sig stark.... å duktig.

Varför är vi så många som mår så dåligt? Varför ser samhället ut som de gr å varför har vi alla dessa krav på oss själva?

Allt jag har som jag är så tacksam för gör mig inte bättre. Varför ser jag allt å svart å grått när jag har de så frbannat bra? Va e de för fel på mig egentligen?

************Jag vill möta min man ikväll å jag vill att han ska känna glädje å stolthet när han ser mig. Jag vill utstråla styrka å jag vill le å skratta. Jag vill vara någon som mår bra. Som känner att livet är värt att leva. Som har saker att se fram emot utan att känna rädsla för morgondagen. Jag vill att mina barn ska må gott och inte ha en mamma som alltid mår skit. Å jag vill ha förståelse för vad jobbigt det kan vara att "plocka" upp en son som rasat för att det inte blev som han trodde när fritids är slut.... Jag vill ORKA och jag vill att Daniel ska fortsätta orka för ja älskar honom över allt annat på jorden.

**********Kommentera här 17 st

Snön yr ner från en grå himmel

Datum: 2009-03-27 Klockan: 13:16:55 Kategori: Allmänt

Och jag vaknade som vanligt tidigt. Långt innan klockan ringt för att gå upp. Daniel sov tungt bredvid och katten kom upp för sitt dagliga morgon gos.

När vovve var rastad å barn körda till skolan så sänkte sig lugnet här hemma och jag känner mig alltid väl till mods när Daniel finns där. Att jag skriver att jag inte tycker om ensamheten betyder inte att jag måste vara varje ledig stund med Daniel men ja tycker om att han finns här hemma.

Pratade bort lite tid med Anna i telefon sedan har jag å Daniel myst. Vi har tittat på Familjen Annorlunda å fortsatt att förundras över va lätt allt fungerar för tio barns familjen medan fem barnsfamiljen inte klarar mycket alls utan massa hjälp. Tiobarnsmamman åker å shoppar ENSAM med buss med nio barn å dom klarar inte att åka med tre barn till affären. Ja ni man ser va olika vi e och vad många gör sig problem innan dom ens finns. Jag beundrar dom hur som helst.

Daniel har ju sin tenta snart... mellan två å sju. Jag körde ner honom till bussen för att sedan åka ner på stan för attinfrskaffa lite bättre sovkuddar till oss båda. Jag har ju så stora problem med kroppen å ja börjar införskaffa diverse hjälpmedel för att de ska bli lite lite bättre. Väl hemma har jag å Isak tagit en promenad i snöyran och till slut hade ja knappt sikt... hi hi hi MEN de va härligt ändå. Dagens dos av DAGSLJUS samt luft är införskaffad.

Nu ska ja lägga mig på nya kudden , jag ska värma min riskudde å läggaom nacken å ja ska läsa... mysa å njuta av lugnet. När Daniel är klar ikväll/eftermiddag ska ja ta bilen in till Karlstad å beroende på tiden så ska vi äta å äntligen se MÄN SOM HATAR KVINNOR. Vi ska njuta lite av en kväll tillsammans.

Idag e de ganska bra.Kommentera här 4 st

Att sluta kämpa

Datum: 2009-03-26 Klockan: 18:53:02 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Läste en boktitel nyss.... Sluta kämpa å börja leva.

Jag skriver varje dag att ja kämpar för att kunna just leva. Kanske just de ja inte ska... ja kanske ska just bara LEVA....

Vill bara skriva att jag på intet vis bara ligger i min säng å deppar. Jag gör saker varje dag även om jag inte orkar så gör jag det man ska,,, och ibland får jag även lite lust å gör lite utöver det man ska.

Å jag har inga måsten så och jag gör saker som är avkopplande för mig.

MEN jag hade inte varit sjukskriven om jag mådde bra. För då hade jag jobbat. Min önskan är inte att vara hemma utan det är min läkares beslut efter de besvär jag lider av.

Jag behöver inte medlidande men ja skulle uppskatta lite förståelse för att vi alla är olika och tar oss igenom problem på olika vis. Sedan tar jag mer än gärna em ot goda råd.

Men ibland får man känslan av från vissa att man inte gör något för att bli bättre. Jag trivs inte med att må skit... så jag gör och provar allt ja kan för att en dag må bättre. Det är mitt mål och det har de varit under tio år tid.

Jag har valt att inte skriva om allt här.....

Å jag njuter av de små stunder jag får som är bra. För dom finns å jag är tacksam för så mycket men ibland tar liksom det dåliga och negativa över. OM ja kunde vända allt till positivt å verkligen känna det i mitt hjärta hade jag inte mått så dåligt. Önskar jag hade trollformeln för hur ja ska få ihop mitt livspussel.Titta han ler å njuter,, önskar ja vore mera som Isak ja...


Kommentera här 13 st

Konstig dag

Datum: 2009-03-26 Klockan: 13:07:46 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Igår mådde ja verkligen jättedåligt. Idag mår ja mycket bättre men ändå får ja inget gjort. Ensamheten tär på mig och ändå tar jag mig inte före att få sällskap... nåja....

Tänka positivt de ska man å bör man...

Lunchen i all enkelhet är intagen...Tankar...

Jag har hela mitt liv haft svårt med ensamheten. Mina arbetskamrater pratar glatt om när maken ska åka bort så de får egen tid ÄNTLIGEN kan de se vilken film de vill å göra vad de vill.
Jag kan se vilken film ja vill när ja vill å för all sin dag göra vad ja vill när ja vill, även när min käresta är hemma. Men när ja e ensam vill ja inte se den där filmen, ja tappar lusten. I vår familj är valet av film inga större problem om vi bara ser till oss två vuxna. Vi kan ge å ta å passar de inte med valet kan den andra göra någt den hellre vill utan sura miner.
Men ja gillar inte ensamheten. Jag njuter inte av den... jo givetvis gör ja de ibland. Å jättemycket vissa stunder men i de stora hela har ja inte det behovet. Ja trivs i flock... men ändå är ja ensam.
Ensam på ett annat sätt.
Å den ensamheten har ja inte valt å den trivs ja inte alls med. Jag skulle önska någon att fika med, att ringa.
Jo jag har vänner absolut. Å de är ja både rädd å öm om men ja har inte så många å framförallt ja har dom inte så nära.
Vårt problem är väl att vi sällan har tid för varann. Vi tar oss inte tid för dessa möten. Möten mellan oss människor sker så sällan. Vi rusar omkring i livet, det är jobb, det är barnen å aktiviteter å ska vi ses ja då måste de planeras och det ska innehålla så mycket. Kanske fika och mat. Istället för att vi bara möts och umgås. Och framförallt detta behöver inte ta så mycket av DIN tid.
Ibland önskar ja mig tillbaka till min barndom när mamma fanns där hemma och andra mammor oxå.. å barnen var just hemma så de fanns kamrater nära.
Tänk va roligt vi hade å vad människor möttes, varje dag.
Just nu ser jag en dag i ensamhet, morgondagen i ensamhet och även en lördag. Jag har svårt att se positivt just nu, hitta de små kornen av glädje som passerar.
Jag ser solen å jag inser att det enda sällskap jag har nu är mina djur å de ser på mig i en tyst samförstånd å älskar sin matte för att hon finns just här för dom.

   

En sann livsnjutare... min Isak


Kommentera här 14 st

Så trist, hundpromenad

Datum: 2009-03-26 Klockan: 09:13:08 Kategori: Allmänt

Har precis kommit in från en timma ute med hunden.

Efter att vi borstat pälsen å gått en bit träffade vi en annan hundägare som är väldigt trevlig och vars hund Isak brukar leka mycket med. Hon ser efter ytterligare en hund så vi slog flje med dom. Kände åååå va kul ja får sällskap och någon att prata med. Även om hon e pensionär så ja de är ju faktiskt trevligt med sällskap. Efter en bit kommer ytterligare två hunägare å tre nya vovvar slår följe.

Tyvärr äger den ena en stor Kungspudel å för en tid sedan anföll just en sådan hund Isak helt oprovocerat... denna Pudel gör exakt samma sak... gör utfall direkt å går sedan å morrar på Isak. Isak är ju lugnet själv å har plötsligt inte alls lust att gå överhuvudtaget. Jag gör mitt bästa för att vi ska fortsätta gå denna promenad men då möter vi givetvis även den andra Kungspudeln å vips går inte Isak en meter längre.

Så det är bara å vända av hemmåt. en besvikelse då ja såg fram emot detta sällskap och att lite tid av dagen skulle passera.

Det är ju hemskt långsamt. Jag sitter ju här hemma ensam å har inte nån att åka till så detta va en ljusglimt som fort försvann..... tyvärr.

Men vi har varit ute en timma å Isak har fått lekt rejält den första biten så de e skönt.

Jag har även hunnit duscha å äta frukost samt kört mina barn till skolan.

Nu får ja försöka få timmarna att gå...... ska lyssna på min bok en stund så får vi se om jag får någon lust att grejja här hemma. Det är ganska kallt ute så de är inte läge för fönsterputs å ja känner av ryggen. Så vi får se..... det blir väl en dag i vilans tecken va de ser ut. Arwen har i alla fall slagit sig ner i mitt knä å njuter av lugnet...

Kommentera här 4 st

Tacksam

Datum: 2009-03-25 Klockan: 22:48:49 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Listan

Hjälp mig orka ta dessa promenader som ger mig kraft även imorgon
Hjälp mig få krafter för dessa små stunder av känslan av att orka
Hjälp mig våga tro på framtiden

^

Jag är tacksam för all den tid jag mått bra idag
Jag är tacksam för att jag kunde koppla av till slut
Jag är så tacksam för dig Daniel som stöttar mig så
TACK till DIG

^

Jag är envis
Jag tar mitt ansvar
Jag ser framåt
Jag duger precis som jag är
Jag är värd ett bra liv

^


Daniel ska på tenta fest på lördag..... önskar även jag skulle på något. Men ack så fel man kan ha.... Det blir väl ja å djuren å mina egna löss....

Fy ja hatar å va ensamKommentera här 6 st

Färjestad match på webben

Datum: 2009-03-25 Klockan: 19:49:28 Kategori: August/barnen/Autism

Vi ville ju se fjärde matchen i elitserien,, så de slutade med att vi får kika över webben... Nu blev de väl inte som vi trodde... Skellefteå spräckte Gustavssons nolla... å de va ju de vi ville se va länge han skulle fixa. Tyvärr leder de nu med ett noll....

Man får hoppas att inte Färjestad hade drabbats av högmod... man får aldrig tro att man e oövervinnerlig...

Två perioder kvar... vi sitter uppkrypna i sängen... Daniel tog sig visst en lite wirre nu hi hi hi... ja ska nog ta mig en cola...******************************

När ja hämtade sonen idag stod en av mammorna jag misstänker ha ringt å klagat på min son utanför dörren till fritids. Att dömma av hur hon betedde sig när hon såg mig förstår ja nu att mina misstankar va sanna. OM ja inte mått så dåligt som ja gör just nu skulle ja ha konfronterat henne.... Men nu orkade inte jag å hon hälsade inte ens utan låtsades om att hon inte såg mig... vilket ja såg att hon gjorde.

Sånt där tycker ja e så otroligt dåligt... har man sagt nått å klagat kan man fan stå för de. Men ja antar att hon kanske själv har fått klagomål nu efter att jag pratat med rektorn så nu skäms hon kanske??? Men som sagt kan man inte stå rak å se mig i ögonen kan hon fan va tyst nästa gång eller va så rakryggad å ta de med mig.

Annars fick ja beröm för August idag... det har gått jättebra både på skolan å fritids... de har fungerat så bra å han har klarat sit arbete galant. Skoj när de kan vara så med när man hämtar....

Därför va de inte speciellt svårt att välja att åka å köpa fixa tillsammans å fira lite. Sedan e de ju alltid en seger när man ser att folk e så ynkliga så de inte kan stå för sina åsikter å se folk i ögonen.

***********************************************************************************************

Hockey igen.....

UPDATE

Efter tre perioder blir de förlägning eftersom de står 2-2

Färjestad spelar inte bra ikväll... de blir inte nå bra spel alls...


UPPDATE II

De satt långt inne men nu e FÄRJESTAD I SM FINAL....

***********************************************

Natti gott folk
Kommentera här 12 st

Daniel hade rätt

Datum: 2009-03-25 Klockan: 14:36:13 Kategori: Allmänt

Att ta en promenad gav ju lite mera energi. Jag orkade till och med få bort de mörka gardinerna o sovrummet som gör att det blev så ljust å härligt.

La mig efter detta och läste och lysnade en stund på en bok. Sedan kunde ja koppla av så pass att jag slumrade in ungefär en halvtimma innan ja skulle hämta August.

Han å jag bestämde oss för att åka ner till Ejes å köpa semla. Deras semlor e lite annorlunda å mycket goda... så nu har vi fikat. Nu ska vi nog ta med oss Isak ut så vi får ännu mera sol innan den försvinner för dagen.

TACK Daniel för att du peppar mig så jag mår bättre!!!!

Denna bukett kom min mamma med igår så ja skulle piggas upp. ÄLSKAR dig mamma!!!!! Det finns ingen bättre mamma än min för mig... Hon finns alltid där. TACK för att du finns.Kommentera här 6 st

Underbart vårväder

Datum: 2009-03-25 Klockan: 11:34:35 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det är verkligen jättehärligt ute. Solen gnistrar i snön. Jag kunde inte koppla av fast tröttheten biter sig fast i kroppen. Daniel tyckte ja skulle försöka gå ut lite. Så jag å Isak tog ytterligare en promenad runt i kvarteret. Stegen var tunga och det var jobbigt. Men som Daniel säger de känns bättre efteråt. Håll ut.

Efter promenaden stod mat på schemat. Mat som inte smakar när man är ensam. Maten man inte orkar tillaga när man sitter själv. Så mot demoner å ångest for ja ner till affären för att köpa lite lätta saker att tillaga så jag får i mig något. För utan mat vet även jag att man inget orkar.

Nu har jag ätit lite, jag har varit ute och nu har jag lite lite kraft att byta sängkläder. Sedan hoppas jag att jag kan koppla av med en bok en liten stund innan jag ska hämta August.

   

   

Jag fyller bloggen med bilder som gör mig glad... därför alla bilder som hoppar in här å där... Detta ger mig lycka.

Kommentera här 1 st

Tröttheten är total

Datum: 2009-03-25 Klockan: 08:46:17 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Även fast jag varit hemma många dagar nu så är tröttheten och känslan av att inte kunna koppla av hemsk. Det kryper i kroppen och oron stiger och sjunker under hela dagen.

Jag mår allt annat än bra hur mycket positiva tankar jag än försöker frambringa. Jag tar mig i kragen och jag försöker verkligen men jag är så orkeslös. Matlusten har oxå försvunnit. Orken att göra något alls.

Varför drabbas jag av detta? Vad har jag gjort för att under så många år drabbas? Varför ger inte min kamp mig lite längre perioder av lugn å lycka? Lycka är fel ord men ja hittar inget annat just nu.

Jag känner mig så ensam. Otroligt ensam. Ingen annan förstår.... kan hjälpa... Bara jag å jag har ingen lösning.

Fast att tröttheten har naglat sig fast kan ja inte sova. Kan inte koppla av. Fast att jag försöker vila, koppla av på alla tänkbara sätt går de inte. Jag tar promenader jag försöker att fixa lite granna hemma men kroppen lyder mig inte. Jag pallar inte.

Snälla jag skulle bli så tacksam om så bara en liten liten stund få må bra i kropp och själ.. Ge mig bara ett uns så ska ja vara så njd man kan bli.
Kommentera här 6 st

Ansvar

Datum: 2009-03-24 Klockan: 19:08:31 Kategori: Kropp å själ/ADHD

En del menar att vi har vissa RÄTTIGHETER..... vi har rätt att få tycka vad vi vill... säga vad vi vill och skriva vad vi vill....

Men med RÄTTIGHETERNA följer något som heter SKYLDIGHETER oxå.... att tex ta hänsyn till andra, inte såra osv.

Att KRITISERA gör man på goda grunder, för att en annan människa ska förbättra eller förändra.... att utvecklas. Men om man kritiserar för att sänka någon som inte handlar om att ge denne en chans till utveckling blir det till att KRÄNKA istället. Alltså att KRÄNKA är att nedvärdera en annan människa utan sakliga själ.... En kränkning förstör istället för som kritik utvecklar.

När man genom ord och handling nervärderar någon annan för att göra denne ledsen och få henne att känna sig dum och mindre värd har du gjort en kränkning inte gett kritik som ska leda framåt. Kritik kan svida men ska skapa något utvecklande...

Så tänk på att RÄTTIGHETEN till din egen åsikt faktiskt följs av SKYLDIGHETER oxå...

**********************

För många är detta självklart... för andra tar de längre tid att lära å mogna... å för vissa slutar det med en dom i förtal.
Att alltid yttra sin åsikt kan kosta.

*****************************************************Ibland ska man tänka till innan. Innan man sårar... å fundera på vad min sanning verkligen har för nytta för både en själv å den man angriper. Man kan göra stora sår som är svåra att läka. Är det något man vill ha på sitt samvete? Man kan säkert skydda sig med bortförklaringar i mångt å mycket men till slut kommer alltid samvetet tillbaka.

*******************Livet är inte ett lätt pussel att finna bitarna till. Just nu lämnar ja in....

Trevlig kväll.

Kommentera här 7 st

F kassan ta er där bak

Datum: 2009-03-24 Klockan: 13:27:40 Kategori: Allmänt

Återigen har ja fått papper hem där man undrar om jag verkligen ska jobba HELG eftersom jag ansökt om VAB.....Ja herrejisses.... Detta är ANDRA gången... förra gången undra de om ja verkligen jobbar JULDAGEN...

ÖÖÖÖ JAAAAA läs pappren jag är UNDERSKÖTERSKA.... men si ni vet alla Uskor jobbar inte helg... nej förvisso men om man tar VAB skulle man väl för fan jobba....

Men icke.... å jag har ju redan upplyst om detta....

Människan menade att de kan ju inte veta... folk fuskar... Jo visst sa ja men de kan bara ringa min arbetsgivare.... Men de har de inte resurser till men skicka ut papper de har de tid med.

Å sedan sa ja ju som så att deras nya metod inte har tagit några fuskare... men de kunde man ju inte veta innan nej men man hade tid å råd med en urdum metod som inte gett något.... Hon menar att folk ändå kan fuska mmm EXAKT varför införa ideen då om den inte är tät.... JÖSSES

Nu skulle hon skriva in att jag skulle ha jobbat å givetvis att mormor skulle ha sett till honom om han va frisk... hoppas de tar sig tid att ringa min arbetsgivare oxå...

SUCK!!!

SPY KASSAN


Kommentera här 7 st

Dagen går...

Datum: 2009-03-24 Klockan: 12:43:48 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Å det är en strålande vinterdag ute.

Kyklingen står i ugnen å tvättmaskinen snurrar....

Jag avslutar lite böcker medan ja vilar....

Och dagen fylls av besvikelse. Stor besvikelse. Förstår inte att det är som de är... svårt att acceptera och jag hatar å stå snällt bredvid.

Men sådan har ja väl blivit å de spelar ingen roll vilka medel man tar till, hur man försöker ställa till rätta. Det blir inte bättre än såhär. Jag begriper inte att ja gång på gång går på samma misstag. Att det alltid finns någon utanför som styr.

Urless.

********************************

Du finns inom mig
Alltid
Jag längtar efter dina andetag som sakta når mitt öra
Dina viskande lugnande ord
Som sakta går in och ger mig värme och stöd
Du försvann lika fort som denna viskning
Långt bort flög den iväg
För att aldrgi någonsin komma igen
Länge har du hemsökt mig
För du och jag är ett
Vi två är lika
Vi har levt ett liv tillsammans så länge ja kan minnas
Och hur du än flyr kommer vi en dag att mötas
Du och jag
För vi är ett

*************************************************************************


Kommentera här 0 st

Tisdag å vinter i sin bästa skrud

Datum: 2009-03-24 Klockan: 09:01:30 Kategori: Allmänt

Igår kväll började snön falla för att lägga sig kvar på marken. Idag vaknade man upp till ett soligt landskap....

Jag börjar känna mig redigt förkyld å har sovit hemskt i natt men upp ska man med barnen i alla fall.... å nu är dom iväg, jag har varit ute en stund å lekt med Isak som va galet glad i snön å var tvungen att rulla sig lite extra precis innan vi gick in.... :-D

Jag har precis tagit mig en varm dusch men inser nu att jag får lägga mig igen. Ska läsa lite å vila. Kroppen är helt slut och jag ska bara byta tvätt i maskin.

Blir så trött...... såg något ja inte skulle ha sett å ja blir så förbannad.... att folk ska gnälla på allt. På precis allt.... Måste visst tro att de e perfekta själva tror ja visst... Jag behöver inte sådant där å ändå så retar ja mig som fan.... Jäkla människa.Kommentera här 0 st

Tänkte ja skulle...

Datum: 2009-03-23 Klockan: 21:55:47 Kategori: Kropp å själ/ADHD

..... Avsluta dagen med min lista.

Det känns bra å skriva den här. Jag skrev den i min bok ett tag men nja ja gillar att den e ett inslag i min blogg... som en inramning av dagen.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

LISTAN:

Hjälp mig mot det dåliga samvetet som poppar upp
Hjälp mig sluta vara rädd mot den ångest som kommer
Hjälp mig mot mina svarta och mörka tankar å ge mig ljusa
Hjälp mig inse att jag inte måste ställa upp på allt å att jag å barnen å Daniel e de som kommer först, ALLTID

Jag är tacksam till alla er där ute som bryr sig,,, de betyder hemskt mycket
Jag är tacksam över mina underbara barn som faktiskt kommer till mig å sm vet att ja alltid finns för dom vad de än är
Jag är så tacksam över DIG Daniel... sträck på dig du e de bästa man kan leva med.... Du gör mig hel... varje dag.

Jag har nära till skratt även i detta mörker
Jag tar alla chanser till att vila och lyssna på kroppen
Jag duger
Jag känner empati för andra
Jag är stark
Jag är rädd om de mina
TACKSAM Å UNDERBAR

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^       

Kommentera här 4 st

Färjestaaaad

Datum: 2009-03-23 Klockan: 20:33:34 Kategori: Allmänt

Tre noll i andra perioden å ja får massage om fötterna... de e inte så dumt de.Å Gustavsson har hållt NOLLAN längst av ALLA!!!Färjestads hemma arena!Älsklingen tog ju med mig på hockey för ett tag sedan... som en liten bröllopspresent... Önskar vi hade råd att springa på hockey oftare men ja de funkar i soffan hemma med...

*****************************

Update

Färjestad vann igen med 0-6.... 14 de segern på raken.... ( tror ja de va??? )

Men måste ge Skellefte publiken å klacken en eloge. De stöttade sitt lag in i de sista. Inga utbuingar eller annat larv. De gjorde va en hemma publik ska göra... stötta!!!!


Kommentera här 7 st

Kvällen sänker sig....

Datum: 2009-03-23 Klockan: 18:32:06 Kategori: Kropp å själ/ADHD

.... å dagen har varit jobbig.

Jag har varit hemskt trött efter terapin. Men ändå har ja vilat och försökt landa i mig själv. Finna nya vägar och inte fastna i tankar jag inte behöver.

Jag känner att oron sprider sig i kroppen och att jag behöver komma bort. Alltid denna känsla av att vilja fly iväg. Men inte en sådan flykt... utan ja ja skulle behöva åka iväg å få vila. Om jag hade någon att besöka.... så man inte behövde det där med tvätt och städ....kanske åka ut lite å se sig om i en ny omgivning och shoppa osv.... prata bort lite tid.... men ja har ingen att åka till...... Jag har haft men har inte längre............Förr hade ja flera men eftersom de har tjejer idag så är man inte välkommen... å andra har ofta så mycket med sig själva så de har inte tid.

Jag tycker de e så syd att vi inte har tid för våra medmänniskor idag.... vi har så fullt upp å stannar sällan upp å njuter. De e verkligen inte bra alls. Varför gör vi inte de? Varför tar vi oss inte tid till möten med andra människor? Varför har vi så brott med allt som vi tror vi måste hinna?

Nej fy ja..... Önskar någon räckte ut en hand å bjöd hem mig ;-D inte för att passa upp på mig utan för att få en egen liten paus i livet.......

Terapin ger en del.... men de e tungt. 

 Nu ska ja försöka mig på lite mat..... de e inte heller så kul just nu att äta... de e mycekt som tar emot.Men ja kan ju alltid vicka lite på tårna.... hrm......

****************************************************************************************

När ja hör din röst mjuknar jag
När jag ser dina ögon vila på mig så känner jag mig vacker
Ser dina läppar röra sig och jag vill känna dess smak
Ser din kropp röra sig och jag vill känna din hud
Känner dina händer på min kropp och jag kan i tanken sväva iväg
DU gör mig hel
DU gör mig levande
Du ger mig meningen att leva vidare

********************************************************************************************Mattias å Ingrid.... ni finns alltid i mina tankar å i mitt hjärta.


Kommentera här 7 st

Boktips

Datum: 2009-03-23 Klockan: 12:00:28 Kategori: Böcker
"Det är lätt att ta av sig offerkoftan i sällskap med Jacquemot. Forskningen om positiv psykologi och de handfasta tipsen gör det motiverande att börja tänka och handla annorlunda. Och man har roligt under tiden."

Mia Törnblom, vägledare och författare

I Vad optimister vet och du kan lära dig utforskar Nicolas Jacquemot hemligheterna bakom det snabbt växande forskningsfältet positiv psykologi: positiva känslor, lycka, optimism och "flow".

Istället för att uppehålla sig vid sådant som har gått fel i livet-- sjukdom, personliga svagheter eller misslyckanden-- handlar det om att rikta uppmärksamheten mot våra positiva egenskaper.

Alla har vi en stark inneboende kraft och, faktiskt, oändligt mycket större potential än vad vi ofta tror, det gäller bara att använda den på rätt sätt. Att finna de där sakerna i vardagen som gör att man känner hopp och glädje. En djupare och mer balanserad glädje, en glädje oberoende av tillfälliga motgångar.

Vad optimister vet och du kan lära dig synliggör hur våra personliga styrkor och värderingar kommer till uttryck i våra handlingar och visar oss vägen till hur vi kan få "flow" i tillvaron.

*******************

Denna bok bestälde jag. Jag läser mycket sådana böcker nu å hoppas ja ska hitta små frön som gör att jag mår bättre....Kommentera här 3 st

Dagen har börjat.

Datum: 2009-03-23 Klockan: 11:19:05 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Som så många andra dagar är dom inte problem fria.

Men ja kämpar... som bara den.

Att komma ut till Marieberg idag var inte så behagligt som det brukar vara. Även om platsen andas massa oro så brukar jag finna en tröst och ett lugn. Idag möttes jag av en förskräcklig oro som gav mig kalla kårar. Mina blockar fördes bort mot den gamla kyrkbyggnaden.... jag var plötsligt inte ensam på väg mot mottagningen.

Det var heller ingen bekant följeslagare. Men de var kanske någon som kände min oro... min förtvivlan.

Det var lugnare när ja lämnade och hade jag haft orken så hade ja behövt vandra runt på området för att kunna känna mera detaljer kring den oro som platsen gav mig.

       

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Nu är ja hemma och har grejjat. Jag har bland annat tagit bort holken för det kärlekskranka fågelparet och hoppas de kan vila lite från att lägga ägg. Ungen lämnade holken igår och den är bedårande... jag är så glad för jag kan se att honan å hanen har vita anlag då denna har mycket vitt.... VITAN får stanna.....

*****************

Oskar e hemma och ja ska ta med honom ut och äta lunch om en stund. Han å jag. Ibland e de tufft å va tonåring oxå.... å man kan behöva lite tid med sin mamma. Det ska vi ta oss idag.

^^^^^^^^^^^^

Idag saknar jag dig!!!!
Kommentera här 0 st

Denna låt e fan de finaste ja vet....

Datum: 2009-03-22 Klockan: 12:13:18 Kategori: Musik
Den väcker så mycket tankar.... den rör om i mitt inre

Musik och texter har alltid intresserat mig och inspererat å fått mig läka. de sista åren har det dock blivit mindre musik i min själ... Jag kanske ska börja lyssna mer igen. Det ä är helande....


Kommentera här 22 st

Då....

Datum: 2009-03-22 Klockan: 12:06:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Var barnen hemma... å vi har handlat. Snön faller ute.... de e sånt som måste ner för att vi ska få vår på allvar. Bara å bita ihopa. Köttgrytan puttrar på spisen och ja tror de kan bli lite rosa hår framöver.... måste bleka utväxten på grabben å lägga i mera rosa å ja tror ja ska slå i lite rosa även ja... så vi kan matcha varann.... å eftersom vissa tycker ja e så förbannat färglös ska de bli klös i kärringen... ja som ser ut som 40+ menar ja.... GAPFLABB...Att ha känslan av att livet har passerat och är slut är inga trevliga tankar. När man har svårt att få ihop sitt livspussel då lämnar andarna kroppen för att ge sig ut på en färd över molnen. Själen seglar iväg och man får känslan att över dessa underbart fina duniga moln finns friden man söker. Enkelheten och livskraften. Livskraften som lämnat kroppen för att ge utrymme för tomheten och mörker. Mörkret som har ätit upp livet och ljuset, gett en tyngd åt kroppen som inte vill släppa och segla iväg mot avgrunden där den hör hemma.

Hur får man tillbaka detta ljus och livsanda och glädje. Hur når vi bergets topp utan att bli andfådd. Hur når vi livets glädje?

Det dåliga samvetet över känslan är hemsk att bära. För jag har så mycket att vara tacksam för så mycket att vara nöjd med. Jag har så mycket att glädjas åt. Varför blir de då så tungt och mörkt?

******************************************************************************************************************EGOISM

Hellre ett liv i en skog med dig där man är gömd
Än ett liv bland alla där man är glömd
Hellre en regnig morgon med ditt ljus
än en solig morgon alla utom du
Hundra tårar i min hand från dig
än att du skrattar i nån annans famn
Hellre hundra mil bort och jag vet var du är
än att du är nära ändå inte här
Jag vill att du tror mig en endaste gång
försök förstå mig
Du gör dagen så lång så ändlöst lång
Jag kan höra dig skratta
 se din mun le
Dina ögon lever
Åh säg att du är med
Att vi delar samma resa
Och styr mot samma mål
KOm ta min hand
Vi gör världen till vår
Säj att du smeker min kind
För att du tycker om
Att ja kan ge av mig själv
till den ja tycker om
För du kom med livet
Du ger och jag tar
Du kom med sommarn
Du är allt jag har

************

Denna låt sjöng min klasskamrat Linda på mitt första brölopp. Eva Dahlgren.

Kommentera här 1 st

Full fart SÖNDAG

Datum: 2009-03-22 Klockan: 09:20:37 Kategori: Allmänt

Då ska vovven rastas sedan bär de av mot byn.... hämta barnen.Kommentera här 2 st

Robinson....

Datum: 2009-03-21 Klockan: 21:44:38 Kategori: Allmänt

Då va Robinson igång..... å ja har inte sett detta sedan de gick i SVT.....

Det blir väl som vanligt... den som intregerar mest vinner inte överlevaren. Men ändå gillar ja programmet. Det finns de där man gillar å sedan de man kan reta sig grön på. Som hon som direkt tar komandot å bestämmer sig för att INTE bo i huset... NOLL där uppe i skallen... hon glömde högvattnet ha ha ha.... ibland undrar ja när de gnäller att de e så jobbigt å tungt. De vet va de söker till.... men ändå tror de att de ska till vita sandstränder på SEMESTER...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Erik i Robinsson.. sorry de va visst några som hette de men han med ROSA tuppkam... alltså.... tankarna för mig till Helsingborg å en viss kille som ja SAKNAR så mycket.... FAN M!!!!!! Hör av dig du vet var ja finns å nå....Den dialekten gör mig KNÄSVAG!!!!!!!! Å ja saknar alla våra samtal. Du känner mig utan å innan å du vet va ja går igenom.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Jag har snusat på Alexander någon timma... underbart de där små luktar...mmmm..... Underbart att mötas i dörren av en nybliven mamma som e så nygg å fräsch!!!! De lyser om dig Annica å du e skitfin....

De va ju kul å träffa Elinan.... å att Johanna kom förbi.... har inte sett henne på flera år å hon är ändå GUDMOR till min August. Ja Elina å Johanna för å va exakt ju... Pontus skulle ha varit men han vägrade.... Dumma han...

Det va skönt att åka ut lite även om de blir lite kluvet av saker ja inte vill gå in på här men ja de e avkoppling att sitta i bilen å lyssna på favvolåten om å om igen å sjunga med som värsta rockartisten ;-D.... IDOL here I come....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Färglösa jag i min nya morgonrock... visst e ja färglös som använder ROSA ;-DKvällens outfit..... Jäkligt färglöst... VITTSexiga ben,,, säger både min man å andra ha ha ha.....

Jodå så sant som de e sagt.

^^^^^^^^^^^^^^^^

Listan

Hjälp mig klara ytterligare en dag i vilans tecken
Hjälp mig känna glädje i det lilla

Jag är tacksam över denna dag. Att jag har njutit av ensamheten utan att lida för mycket av just detta
Jag är så tacksam för de möten jag har

Jag är nöjd med det som är
Jag är ärlig
Jag visar uppmuntran till andra
Jag är jag och det duger långt

Kommentera här 5 st

De e seeeegt

Datum: 2009-03-21 Klockan: 15:53:13 Kategori: Allmänt

På bloggen idag. Undrar just va alla gör???? Glömmer ni att kommentera eller e de så trist så man inte orkar skriva ett litet litet hej???  hi hi hi......

Sovit en stund å här står de i stort sett stilla. Ska gå och käka igen å ut med Isak å sedan ska ja duscha å fixa till mig för att åka iväg på HEMEPARTY hos Annica ( http://spoile.blogg.se ).... jag ska ORKA.....

Det är alltid såhär när ja ska iväg... men om ja bara tar mig i kragen så blir de ju bra de vet ja ju.... panikångest är inte skoj varje dag...

Får direktrapportering från simtävlingen med.... huga ja e nervös här hemma till å med....
SNÄLLA ge er till känna ni som kommer in å läser här å scrolla.... de finns många inlägg att läsa.... ;-D

Kommentera här 9 st

Njuta

Datum: 2009-03-21 Klockan: 11:44:11 Kategori: Allmänt

Hur ska man njuta å vila på bästa sätt utan att sova?

Har ni några bra tips på just detta ämne? att koppla av å vila på lite annorlunda vis? eller hur gör ni helt enkelt när ni ska samla krafter?

Jag tvättade de där fönstren bara för att de tar så lite av min tid. Har ju inga fönster som ska tas isär... det är fort gjort. Jag va urlesspå julgardinerna även om de vare sig va röda eller innehöll några tomtenissar.Sedan satte ja mig ute.... i solen. Men vinden va kall och solen värmde föga. Tog med den kaxiga katten ut för första gången å HERREGUDARS va hemskt de va.... hon va som en låg remm efter backen å jamade... till slut hittade hon in i panik. När ja sedan gick in flydde hon när dörren gick upp... Lillan säger ja bara hi hi hi,, men att sitta inne å fräsa åt katterna ute innanför en glasruta de e tufft de å tassa till Isak så fort han ligger där de inte passar henne de går,, men att vara ute i solen med matte de va förenat med livsfara.

  

Isak och jag tog en promenad istället. Å de e som sagt inte sådär hemskt varmt men skönt. Många är ute nu och grejjar med att tvätta bilar och sopa och städa lite i sina trädgårdar.... ja ska snart börja ja med men lite lite tidigt de e de.... men mina krokusar e på väg upp i alla fall...Inga blommor ännu.....

Kommentera här 7 st

Vård av barn= VAB

Datum: 2009-03-21 Klockan: 09:17:10 Kategori: Allmänt

Kan inte annat säga än att jag LOG när ja hörde på nyheterna om Statens och Försäkringskassans STORA satsning för att STOPPA fusket vid VAB.

Man införde som ni alla vet en liten lapp där fritids skola och dagis personalen ska intyga att vi varit hemma med våra barn.

Jag sa redan då att detta INTE tar bort ett eventuellt fuskande då ja anser att det är min arbetsgivare som bäst kan intyga att jag INTE varit på mitt arbete när ja tar VAB. Som det är med nya reglen kan ja fortfarande OM jag är en fuskare lämna barnet till någon vem som helst å sedan åka och jobba.

Givetvis har resultaten inte varit till Statens fördel. De har på detta kastat alla pengar i sjön de. För de blev INGEN som helst minskninga av VAB dagar.... de har inte kommit åt eventuella fuskare.... KANSKE är de till å med så att de inte är folk som fuskar.... men oavsett lyckades de inte ta en enda eftersom antalet VAB dagar var de samma....

Ja va säger man... de på sina höga stolar med sina höga löner..... Hade de frågat oss på "golvet" hade vi kunnat säga HUR de skulle ha gjort DIREKT.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Ikväll e ja bjuden till denna lilla raring på HOMEPARTY.... mamma Annica ska bli säljare å ja blev så glad då ja blev bjuden och kunde vara med.

Annars vaknade ja tidigt med spänningar och kryp i kroppen. Så jag tog en promenad med vovven. Solen lyser än så länge med sin frånvaro och jag ska grejja lite med fönstren i vardagsrummet. Fast lusten försvann då jag rev ner en blomma de första ja gjorde.... hrm.... Men vi får se... kanske fortsätter jag senare eller imorgon. För allt ska tas i otroligt lugnt tempo och nu ska ja nog lägga mig att läsa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Kommentera här 3 st

THE list.... hrm LISTAN

Datum: 2009-03-20 Klockan: 21:40:58 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Då kommer den med dunder å brak,, blixtrar å dunder.... å SEDAN ska vovven ut å SEDAN ska ja lägga mig med min bok om krimmarna uppe i Sundsvall...


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Hjälp mig att verkligen vila,,, jag menar får ja lite lite energi nu kommer ja börja grejja.... hrm byta gardiner verkar väldigt lätt hänt att ja tar tag i direkt helst NU... HJÄLP MIG LÅTA BLI
Hjälp mig stå på mig,, ingen annan förstår ändå hur skit du mår

Hjälp mig VILA å sluta ha dåligt samvete

Jag är tacksam för alla er som finns där!!!!!!!! Som försöker förstå för ni finns ju å de e ja så glad för
Jag är tacksam för min underbara man å våra barn som e de bästa vi har
Jag är tacksam för att jag får den vård ja behöver å att de TROR mig

Jag är duktig på att lyssna till min kropps begränsningar
Jag bryr mig inte om att andra tycker att jag är ynklig
Jag är stark och jag ska fan visa detta på mer än ett sätt
Jag är en kämpe och mitt liv ska gå ihopa...
Jag är en livsnjutare
Kommentera här 3 st

Lugnet sänker sig

Datum: 2009-03-20 Klockan: 19:35:53 Kategori: Allmänt

Daniel å jag åkte ner på stan på eftermiddagen. Jag behövde efter mitt läkarbesök till apoteket. Vi kikade runt lite och införskaffade lite annat oxå. Jag hittade bla så fina shorts till grabbarna men köpte bara till min äldsta till att börja med.... Daniel köpte sig lite strumpor å kalsonger med Färjestads logga... hi hi hi ..... KOLLA STEFAN!!!!! ( http://jalonen.blogg.se )

PS.... tänk er Stefan gå på TIMRÅ med FÄRJESTADS kalsonger... jeansen med häng så kallingarna syns hi hi hi hi... en syn de...Daniel fick även en skitsnygg t shirt. Själv köpte ja mig lite strumpor å så tyckte min man att jag behövde en ny fin morgonrock nu när ja skulle vila...

Så de känns skönt... vi köpte även lite goda ostar... mmmm.

Sedan blev vi faktiskt utbjudna av Daniels föräldrar på lite mongolisk mat.... SÅ gott.... Så vi har precis kommit hem å nu står Daniel å förbereder den sallad de ska ha med sig imorgon på simtävlingen....

Det blir snart Lets Dance här ska bara gå å tända lite ljus...

NJUTAKommentera här 0 st

Ja visste de....

Datum: 2009-03-20 Klockan: 14:52:35 Kategori: Allmänt

.... Daniel Da Silva skiljer sig.....efter sju månader.

Kan inte säga att ja blir chockad.

Kan de bero på denna skönhet?

************************************

Om ni inte har läst Magdalenas bok rekomenderar jag den. DET SKA BLI ETT SANT NÖJE ATT DÖDA DIG

**************************************************************************


Nu ska ja vila. Nu ska ja lyssna på min kropp. Jag blev sjukskriven och de blev itne som ja tänkt mig utan på heltid ett tag framöver. Med tanke på min situation så var de väntat. Med tanke på mina tankar var det ännu mera tänkvärt att de faktiskt blev så.

Nu får ja ta tag i vilan å att återhämta mig för att kanske mera lagomt återgå till livet.

******************

Nu har mina barn åkt iväg. Jag hoppas de ska få en underbar helg hos sin faster å farbror samt de två kusinerna. Ikväll blir de nog Lets dance för vår del å tända ljus å mys i soffhörnan. UNDERBART de. Nu tror jag att jag ska ta maken med mig ner på stan å kika lite. Kanske man skulle orka de.... få lite luft å kanske få köpa den där goa morgonrocken att mysa lite i???? mmmm nice nice.... vi får se.

Va har ni för fredagsplaner?

   

Längtar efter sommaren å värmen nu...
Kommentera här 5 st

Ber om ursäkt

Datum: 2009-03-20 Klockan: 09:48:09 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Är ja bra på..... å nu ber ja om ursäkt för att jag inte orkar. För jag orkar inte just nu. Jag orkar inte alls.

Jag la mig kl fyra igår när ja kom hem och orkade inte upp mera.

Har nyligen pallrat mig upp nu och måste ta tag i mig själv.

Och NEJ ja är inte piggare och så efter alla timmar och NEJ ja har inte sovit för mycket. Jag är helt slut bara. Och NEj ja kommer inte må bättre om en stund för just nu är ja krd i botten.

Och NEJ NEJ NEJ ja behöver inte tyckas synd om....

Men om någon vill byta en liten stund för att få mera förståelse för hur ja har de så varsegod för nu e ja lite trött på de som säger att de inte förstår å att ja ska rycka upp mig eller frågar för hundrande gången vad de e som e fel NU??? de e samma som de alltid är... de e ingen skillnad från gårdagen.
Kommentera här 3 st

Jobbar

Datum: 2009-03-19 Klockan: 10:49:38 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag är de sista dagen med jobb innan en ledighet på tre dagar.

Jag har bestämt att inte följa med till Eskilstuna med Daniel å tjejerna utan vara hemma å bara ta vara på min lediga tid. Är de fint ute ska ja vara ute med hunden å sitta mot en vägg å sola. NJUTA vet ni.... grejja med lite små saker som ja själv har lust med.

Grabbarna åker ju till sina kusiner i helgen å det är ja så hemskt TACKSAM för.... de tycker de ska bli så kul.

Imorgon är barnen lediga... Daniel ska plugga så ja e själv med barnen under förmiddagen. Ska bara ta de lugnt å så ska ja till min läkare klockan ett. Får se vad hon säger. Jag tycker hon är jättebra men sedan hänger de ju på F kassan om man kan få igenom något. Men som vanligt har väl våra läkare fel å sjukskriver fast vi patienter är fullt friska å arbetsförda.

***********************************

För er som är nya.... jag skriver min lista på nätet ibland. Ideen bakom denna handlar inte om att andra ska se va duktig jag är. Det är ett sätt att jobba med sig själv som jag lärt mig i Mia Törnbloms böcker om självkänsla. Det är att affirmera är inte alls så dumt....

***************************************************************
Kommentera här 9 st

Jag har ingen ork

Datum: 2009-03-18 Klockan: 19:26:38 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Så därför lägger jag ingen energi på något djupare inlägg..

Har tänt lite ljus i vardagsrummet å har satt mig i soffan för att se på RENT HUS i brist på annat. Har ingen lust att lägga ner någon tid på nått, har legat å läst en stund i alla fall å en promenad med stavar har ja tagit. En skön ddusch... mat fixade Daniel å han sköter även tvättstuga samt skjutsande till trumlektionen för Albins del.LISTAN

Hjälp mig sluta ha dåligt samvete för att ja inte orkar
Hjälp mig återfå orken och livsgnistan

Jag är tacksam för Daniel som hjälper mig
Jag ärr tacksam för att jag vågar

Jag är stark som vågar ta tag i detta
Jag står för vad jag säger
Jag är positiv och glad
Jag kan se ljuset i tuneln

Kommentera här 12 st

Det är en ny dag

Datum: 2009-03-18 Klockan: 10:52:02 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Och det är härligt väder ute. Tyvärr får man ju säga då jobbar man hela dagen. Det är ju dessa dagar man önskar att man fick vara ute.... men ja hoppas å tror att det blir någon stund som e åtminstonne ljus när ja kommer hem så man kan ta den där underbara promenaden som man så väl behöver.

Tröttheten gnager å det blir ju lite bättre om man faktiskt går ut lite... den underbara luften gör gott och ja blir underbart lycklig när ja ser mina krokusar titta upp, när ja ser vad solen åstakommer.

Samvetet över fredagen är tung. Jag förstår itne varför jag inte kan tycka det är okej att gå ner i tid när kroppen skriker NEJ och jag ser varför.... varför e de sånt nederlag??? Jag vet inte varför jag får den känslan för ja vet å inser att den är fel. Det handlar inte om att vara duktig..... för jag kan vara just duktig i alla fall... men känslan att inte bli trodd är väl den största biten och den bidrar ju alla runt om med. Ja de gör dom alla dom som säger att man ska rycka upp sig och bita ihop. Alla dom som tycker att jag har en oupfostrad son, att jag är svag, att jag bara gnäller..... Att det bara är att lämna bort min son så jag får vila. Jag har inte skaffat mina barn för att de ska lämnas bort. Jag vill ha mina barn hos mig. Jag Får naturligtvis hjälp ibland men ja man undrar hur andra tänker.

Men barnen är mitt ansvar... jag måste ta tag i det som ska göras. Och just nu orkar inte jag.... jag är slut. Jag behöver tid att vila... att landa med August.... sedan att få tid att återhämta mig.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

MEN försäkringskassan KAN tycka annorlunda. Jag begriper inte hur läkare runt om i Sverige kan acceptera detta. HUR kan de låta läkare på F kassan som aldrig har träffat personen i fråga säga att man e frisk och arbetsför. Enligt f kassan sjukskriver läkare runt om i Sverige fullt friska å arbetsförda personer varje dag...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Kommentera här 2 st

En tuff dag men ändå positiv anda

Datum: 2009-03-17 Klockan: 20:02:21 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag har ja haft en tuff dag.

Tänk att de ska vara så svårt för andra att förstå hur jobbigt denna kamp är med att komma iväg på utredning, andra föräldrar som inte förstår, människor med fördommar å att de tar massa tid och kraft... på alla sätt i vis.

MEN vips så förstod faktiskt den som kan hjälpa mig något så på fredag ska ja till min läkare så får vi se vad som kan göras. För ja vet att fortsätter ja såhär så kommer ja braka ihop snart. Kroppen skriker NEJ NEJ NEJ.

Massagen va skön MEN den löste upp en hel del spänning som gav en enorm trötthet och huvudvärk. Men kvällens jobb har gått bra och jag har en så duktig elev med mig idag som jobbar på bra.

Sedan fick ja ett mess idag från barnens faster å farbror som vill att de kommer i helgen till dom. Det var som en skänk från ovan.... som om de hörde min bön. Å barnen ville iväg. August e så glad å ser fram emot detta... så nu ska vi förbereda honom för detta så hoppas ja de ska gå bra. De ska iväg och bada på lördagen. Å sedan blir de väl massa mys å lek tänker ja med kusinerna. KUL.

Ja e så glad å tacksam för detta blir å är ett andrum för mig... jag får chansen att pusta ut för ja vet att de är i trygga händer.

Daniel ska iväg med en av tjejerna på tävling i Eskilstuna och just nu har ja bestämt att jag ska vara hemma å bara ta igen mig. Njuta av lugnet och gå ut å promenera och bara vara.... hoppas på lite sol med så man kanske kan sitta ute med näsan i vädret.... men ja e bara glad att få njuta... vila.... å vara.

*******************

Hi hi hi..... ibland vinner den trägne..... å just nu känns de lite mera hoppfullt.


Kommentera här 3 st

Tisdag

Datum: 2009-03-17 Klockan: 07:55:02 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Nu e de dax.....

Massage å terapi.....


***********************************************

Barnen är lämnade å katten e tokig... GOS....

Polisen ringde nyss. Eftersom jag har varit så smart å sparat allt man kan tänka sig så kommer detta inte vara några som helst problem att få ordning på sa den som håller i utredningen. Och han menade oxå att sådant här är allvarligt och ska inte ses med milda ögon heller.

Man kan säga att det kommer reda ut sig till vår fördel som han sa. Nu rullar de.

**********************

Att duscha,,,,

Att duscha är för mig inte bara att tvaga sig.För mig är de inte bara.....för det tar en stund för mig att just duscha. Jag tvättar inte bara kroppen rakt av. Det ska skrubbas,,, den ska skötas om. Vid varje tillfälle så skrubbar jag min hud med underbara produkter å masserar den..... får bort allt gammalt som bildats. Jag rakar alltid benen å på alla andra intima ställen som ja valt att inte ha hår.

Håret vårdas med både de ena å det andra å kroppen ska sedan omsorgsfullt smörjas in så den är len å mjuk och framförallt doftar gott å underbart för alla sinnen.

Håret ska sedan borstas å fixas i den frisyr man nu har klippt sig i.... å klipper sig de gör man med jämna mellanrum. Jag har aldrig varit sådan att ja klippt mig någon gång per år. Färgar för lysterns skull å för att ja inte vill vara blond. Inte ETT grått hår.... GLAD!!!!

Men rynkor å gråa hår de kommer med tiden... för alla oavsett hur man vårdar sin kropp å det handlar ju även om arv. Ett arv vi inte rår över.

Skulle gärna vilja bjuda er alla på en underbart vacker bild på mig..... men den passar sig inte här i detta forum då den e i just duschen. Har ju förmånen att ha en duktig make som fotograf.....Men när man gjort den där duschen då känner man sig så fräsch... som en nyutslagen knopp å man förstår ju att vissa njuter lite extra av en när man lagt lite tid på sig själv. Visst e vi värda den lyxen en dusch medför???

*************************

Såg att de krokusar jag satte i höstas har börjat komma upp... MERA lökar ska ner i backen under nästa höst. Ja älskar vårblommorna...
Kommentera här 13 st

Jag tar kvällen....

Datum: 2009-03-16 Klockan: 21:10:48 Kategori: Fåglar

Kroppen säger NEJ NEJ NEJ.... å ja inser att ja måste lägga mig.

Jag har sett Familjen Annorlunda å skrattat å förfasas som vanligt.... de e härligt å se programmet.

Lämnar mina åsikter för ett annat tillfälle....


,,,,,,mmmmmm,,,,,,,,,, en karl i kalsoner gick förbi.... wooohooo.... mmmm nice.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Listan:

Hjälp mig att orka ytterligare en dag
Hjälp mig få fram det jag faktiskt måste imorgon
Hjälp mig se saker så positivt ja bara kan
Hjälp mig LYSSNA bättre på kroppen

Jag är tacksam för att jag gjorde schemaväggen
Jag är tacksam för allt idag.... glädjen i att få må ganska bra

Jag är stolt över det jag åstakommer
Jag är bra på att stå på mig och visa vem som har rätt,, att jag inte ger mig och är för snäll
Jag orkar mycket mer än somliga tror
Jag är underbar vet ni de???

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Min fågelunge.... så fin...


Kommentera här 3 st

Kålpudding

Datum: 2009-03-16 Klockan: 17:36:09 Kategori: Recept

Då kommer ett recept på kålpudding... taget ur skallen...

500gr fläskfärs

Lägg 1 dl vatten och 3 msk ströbröd i blöt i en bunke och låt svälla en liten stund.
Riv en lök och häll i detta.

Lägg i färsen.Ta dessa kryddor,,,,, ja kryddar efter smak... på en höft... men ja skriver ungefär på en del kryddor

1 krm kryddpeppar
salt å peppar
grillkrydda 1 tsk
1 tsk salladskrydda

Blanda allt till en smet och lägg i en eldfast form som du smörat.

Grovhacka vitkål. Värm stekpannan med smör och fräs kålen tillsammans med vanlig ljus sirap. Ca två matskedar. Bryn detta och häll sedan över köttfärsen.Ställ i ugnen på nedre falsen 200 grader.

Slå lite vatten i stekpannan å vispa runt och lös upp en köttbuljongtärning.

När kålen fått lite färg inne i ugnen tar du ut den och slår vattnet över uddingen som du har i stekpannan å lägger en folie över.

Kålpuddingen är klar efter ca 45 minuter.

Spadet som blir runt om puddingen slår du sedan i en gryta och reder av med mjöl och slår i 2 dl vispgrädde eller mjölk  samt 1 msk soya.

Koka potatis till och servera med lingonsylt.Kommentera här 5 st

August schema vägg

Datum: 2009-03-16 Klockan: 12:48:45 Kategori: August/barnen/Autism

Då har ja äntligen gjort de bilder som passar å vidare gjort denna vägg.

August är nu på G att sitta sin stund vid datorn men lägger in några bilder så ni ser...
Kommentera här 8 st

Solen lyser med sin frånvaro

Datum: 2009-03-16 Klockan: 10:11:45 Kategori: Allmänt

Men jag vaknade utvilad. Det är så skönt. Å det trots att jag haft både KATT, gubbe,, unge med en hög elefanter i sängen. Elefanterna va nog värst att sova ihopa med ;-D men de trodde itne August på ett ögonblick ha ha ha....

Bilen fick sig en automattvätt eftersom de är milt men lite ruggigt så man inte direkt står ute å tvättar. Jag har även handlat de viktigaste å det är så skönt när affären i stort sett är tom. Å att jag fixar de själv. Det är ju så sent sedan när Daniel kommer hem å man ska köra barn på olika aktiviteter.

Jag har även gått en rejäl promenad med stavar å Isak så nu e han skitig å ja e nöjd å dammsög för att sedan bestämma att nu kan ja VILA.

Jag har även köpt lite material som ja ska börja fixa iordning för August schema vägg.... ska leta bilder att plasta in snart, men va tvungen att ha lite tjockare papper osv...JO ja måste ju bjuda på en bild på den man ja sov med i helgen oxå...PEPSI


********************************************************************************************************************

Jag vill även bjuda på bilder från min systers sovrum... gud va bra smak hon har.

De blev bara sååå SNYGGT...

Nu ska ja vila.... å leta bilder.
Kommentera här 3 st

Nu ni....

Datum: 2009-03-15 Klockan: 21:50:01 Kategori: Kropp å själ/ADHD

..... tar ja kvällen.

Ska bli underbart skönt att sova i sin egen säng...

hrm... eller inte??? Katten har visst placerat sig där å Daniel sover visst redan.... de va de ;-D

Ja ska nog läsa lite ja....

Å imorgon ska ja njuta av min lediga dag på mer än ett sätt..... blir de riktigt fint kanske man skulle ta å tvätta bilhelvetet..... om den går att få ren.... hrm.

**********

Ja kör lite lista på bloggen...

Hjälp mig att få kraften att orka en ny morgondag med allt va de innebär
Ge mig mod att ta tag i allt som kommer i min väg
Hjälp mig vända allt negativt jag mter till något som blir till något positivt

Jag är tacksam för allt stöd jag får
Jag är tacksam för att jag orkar denna kamp
Jag är tacksam för mina härliga å underbara ungar å min Daniel

Jag är en stark tjej som orkar det jag företar mig
Jag lyckas bara jag lyssnar innåt
Jag tror på min innre styrka
Jag är omtyckt och jag tror på mig


Jag är STOLT över min människosyn och det människovärde jag ser i alla.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^

NJUTA

Kärleken....Att vårda sitt yttre.....Att finna sin kraft

Höga kusten bron.... en dröm som blev sann....
Kommentera här 4 st

Att vara KAXIG

Datum: 2009-03-15 Klockan: 18:34:13 Kategori: Hemmet

Hrm.... man undrar va KAXIG man e när de väl gäller....

Ja e så glad att jag vidtagit vissa åtgärder å att detta kommer leda till att någon får sig en redig tankeställare.

Minns hur de gick sist ja ringde Polisen... de tog skruv å ja vi har inget ångrat...

*********************


Både Daniel å jag är trötta. August sitter oxå å gnider ögonen så nu ska vi strax mysa med lite mat å sedan lovar ja att sängen kommer bli vår lilla vän tidigt. Ibland saknar ja teve i sovrummet. Inte för att ja ofta ser teve men just ikväll skulle ja gärna se en rulle i just sängen...

Å visst ja har väl nån burk ja skulle kunna ställa in men ja tror de blir att kramas å läsa istället.... Efter en go dusch.

Mådde inget vidare när ja kom hem idag. Det blir så många timmar å så mycket tunga moment så ja e helt slut i kroppen. Jag håller tummar för fint väder imorgon så ja kan ta en härlig promenad å träna lite. Njuta av solen å göra semlor... mmmm....

Sedan ska ja nog göra kolpudding för de har ja varit sugen på ett bra tag. GOTT.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Hittade före bilder på vårt vardagsrum....

   

Såhär ser de ut nu:

     


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Mat va de...

Kommentera här 7 st

Ärlighet

Datum: 2009-03-15 Klockan: 12:37:56 Kategori: Allmänt

Jag tycker man ska vara ärlig.

MEN jag tycker inte alltid man måste säga vad man tycker om ingen har bett om dennes åsikt.

Alltså gömma sig bakom att jag är bara ärlig och jag får säga vad ja tycker.

JAAAA givetvis men om ingen har frågat efter vad du tycker kanske man inte behöver ut med någon sanning...

Men om jag frågar rakt ut ja då vill jag ha ett sant och ärligt svar annars hade jag inte frågat och då får man vara beredd på att sanningen var någon som sved.


Kommentera här 5 st

Magnus Samuelsson

Datum: 2009-03-15 Klockan: 11:54:59 Kategori: Allmänt

Ser lite på reprisen av Lets Dance å han gör mig GLAD!!!!

Jag har bestämt mig,, han ska vinna årets Lets Dance även om ja även tycker både Morgan å Bagge e grymma så e denna jätte så underbart duktig som kan vara så mjuk trots denna stora kropp med BARA muskler...

Kommentera här 4 st

Det är en ny dag

Datum: 2009-03-15 Klockan: 09:35:38 Kategori: Allmänt

Idag jobbar jag som alltid.... hrm typ. Men snart är de klart för denna gång å ja får ge mig av hemmåt. SKÖNT. Nog för att det är både trevligt å gott att vara hos syrran så är det skönt när man får komma hem. Sova i sin egna sängen å framförallt ligga på armen på gubben ;-D å dela sängen med den egna katten.... höra sina fåglar om morgonen som kvittrar å Isak som suckar djudligt på golvet....

************

Gissa om jag e TACKSAM för all den kärlek familjen ger mig. All den närhet och värme. Tänker på alla dom som lever i en rellation eller i en familj som inte ger detta. Eller de som ofrivilligt lever ensamma.

Tänker just på de som under helgen när man ska vara tillsammans inte har någon. Jag är lycklig som har detta. Och jag är tacksam och visar de mina detta både mycket och ofta.

Att visa tacksamhet och ömhet handlar inte bara om materiella ting. Det ska vi komma ihåg att när en människa mår dåligt och man ska hjälpa denna så hjälper inga saker i världen att få en att må bättre. Men att ge sin tid, att lyssna och att finnas och ge ett vänligt ord det ger så mycket mera.

Någon sa till mig att innan man säger något till någon annan ska man tänka igenom detta noga.... minns inte exakt orden. Men man kanske ska tänka om det är nödvändigt att säga sin åsikt även om man har rätt till den. Ger det MIG eller PERSONEN jag säger detta till något. Kritik är bra och nödvändig för att komma framåt i livet men VISSA saker ger ingen något mer än någon annan blir ledsen och den andra sjunker i sin egnen självkänsla. Att slänga skit som inte är befogad mot andra bottnar allt för ofta i en dålig självkänsla. Det finns det mycket litteratur om.

Man får säga vad man tycker.... jag är själv uppfostrad så. Att man ska få ha sin åsikt även om den inte är som andras. MEN en viktig sak jag fick lära mig av min mamma och pappa att man ALDRIG får SÅRA någon. Sådant är inte sånt man ska vara stolt över eller gömma sig bakom att man får ha sin EGNA åsikt.... å säga va man tycker. Men de finns gränser för VAD man säger.

Jag är stolt över min mamma å pappa som har lärt mig att ta hänsyn till andra. Att inte klnaka ner på andras utseende eller klädel. frisyrer eller olikheter. Alla är vi lika mycket värda oavsett detta.
Kommentera här 3 st

Önskeschema???

Datum: 2009-03-14 Klockan: 18:20:23 Kategori: Allmänt

Nej fy fan rent ut sagt. De ger inte mig ett skit....

De behövs inget för att man ska tappa lusten...... skitschema kan man kalla de för istället....Kommentera här 4 st

Snygg kille!

Datum: 2009-03-14 Klockan: 16:10:39 Kategori: Allmänt

När ja va liten... yngre eller va man nu vill kalla de hade min syster en  massa kompisar. Killar. Som man såg upp till å tyckte va sååå SNYGGA.

Det fanns speciellt en kille. Han var egentligen ingen svärmorsdröm men han va fin. Han såg ut som en kille SKULLE i mina ögon.

Jag smög mig in på syrrans rum när hon inte va hemma å tittade på hennes foton.... på HONOM.

Å man tappade andan när man såg honom på samhället...... speciellt på sommaren...

Han va lång. Brunbränd... lååångt mörkt hår och bar överkropp,, slitna ljusa jeans å barfota. Å fina ögon,,, Å han va de snygaste ja visste. SÅ skulle en riktig kille se ut.

Å nu har ja precis kört just DENNA kille på fest..... å jaaa han har otroligt fina ögon men allt de där andra är tyvärr ett minne blott. Håret är borta.... likaså solbrännan ( jaaaaa ja vet att de e vinter ;-D ) å den kropp som en gång va har blivit bra mycket äldre....

Men jovisst charmen sitter nog i som ja inte kände då.....

Vilka minnen???


Kommentera här 7 st

Lördag

Datum: 2009-03-14 Klockan: 10:36:12 Kategori: Kropp å själ/ADHD

I natt har ja sovit i en annans katts famn,,,, ha ha ha. Pepsi ligger alltid i gästsängen i källaren hos syrran.... En dubbelsäng å när ja kom ner igår jaaa då såg han allt lite sur ut. Men verkar ha tyckt de varit helt okej att ligga på mig där han kanske normaltsätt ligger,, kliva omkring å grejja.... hrm. TUR man inte störs av så mycket. hi hi hi. En natt sedan e vi bästisar han å jag.

Va helt gudomligt att komma till syrran igår.... TACCOPAJ å sallad å lite gott vin. mmmm NJUTA.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

LIte speciell dag blev det idag på jobbet. Men det flyter på.

^^^^^^^^^^^

Tankar......

Man ska ALDRIG glömma dom man älskar. Man ska ta vara på varje enskilt ögonblick å visa all den kärlek vi känner för varandra. Livet är så otroligt sårbart. Det förändras så snabbt. Vi ska inte skiljas som ovänner,,, Och vi ska vara tacksamma för det fina vi har runt om oss. Se allt vi faktiskt har att vara stolta över och glada för att vi har.

Varje dag vaknar jag och försöker vända allt som känns tungt till något positivt. Allt för att orka,,, att försöka le när jag egentligen bara vill gråta. Att försöka tänka att smärtan ja känner är ett bevis på att jag ska vila. Jag får vila för att orka senare. Vi ska ta vara på varje ögonblick å hälsan är viktigast. Å det måste jag oxå lära mig.
Kommentera här 4 st

Då ni....

Datum: 2009-03-13 Klockan: 11:37:24 Kategori: Allmänt

... kan ja åka till jobbet med gott samvete... ;-D

Jag har fixat de ja skulle innan ja ger mig av å sedan stannar ja hos syrran. NICE. Världens bästa syrra med så ......

Ringt Polisen som sagt å sedan har vi ansökt om en grej Daniel å ja så de har vi plitat på under morgonen här. Ansökan e iväg nu å nu ska vi hålla tummar å tår att detta kan bli verkligehet. Chanserna är enormt små men man ska aldrig säga aldrig.hi hi en gammal bild som togs när syrran fyllde... de e nu tre år sedan. Dricka dricka på fest ni hi hi hi...

På tal om FEST så fyller vi "jämt" både Daniel å ja igår... 35. Å jaaa va ska man säga. Ja e inte mycket för kalas.... men vi tar nog å har lite grillfest skulle ja tro. För de närmaste bara. För något stort partaj de vill ja ärligt inte ha.Den här underbara UNGEN hon har nu fått eget i Norge å ja hoppas att ja ska kunna ta med mig barnen under påsklovet att hälsa på.... VI SAKNAR DIG GUMMAN!!! Mosters stolthet!
Kommentera här 17 st

Polisen...

Datum: 2009-03-13 Klockan: 08:47:23 Kategori: Allmänt

..... Har ja ringt denna okristligt tidiga morgon.


Idag faller snön. Mig gör de inget för ja vet att de ska ner för att sedan kunna bli vår. Allt har sin tid.

Igår hade vi en galen katt. Många har velat att ja ska fånga nått galet på bild vilket inte alltid e så enkelt. MEN nu har ja gjort de. INte de galnaste men ändå. Arwen har sovit på RYGG på husses arm. HELT normalt tycker Arwen.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Dagen kommer gå i vilans tecken fram till ja börjar jobba. Jobbar i helgen igen, men de fungerar ju. Sitter å minns massa saker genom åren å blev så glad när E hörde av sig igår att de e dom som flyttar ner i vår. KUL!!!!! Fasen va många goa fina år vi hade då vi jobbade ihop på Patrullen. Vilket gäng vi var å alla säger att de va den bästa tiden vi haft. Sedan började E å jag på det ställe jag jobbar nu men sedan skilldes våra vägar jobbmässigt. Men nu kan vi återigen mötas i korridorerna. De ser ja fram emot.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Har även ägnat hela morgon till att förbereda lillen på pappa helg.... å att de e fritids idag. Merarbete? E de va de kallas? För mig e de vardag.
Kommentera här 8 st

Jag reagerar....Jennie

Datum: 2009-03-12 Klockan: 21:49:11 Kategori: Allmänt

Idag reagerar ja på dessa anonyma kommentarer som inte är anonyma för mig. Jag vet vem som skriver dessa.... vi kommer från Degerfors båda två.

Jag vet att många läser min blogg och tex tycker om att jag skriver om mina recept, att jag delar detta med mina barn gör jag för att kanske hjälpa någon annan, att någon ser att de inte är ensamma i deras kamp.

Att jag är snygg och ser ung ut har ja aldrig någonsin sagt, jag tycker inte ja ser bättre ut än någon annan utan snarare sämre, och att jag tror mig veta allt har ja inte heller påstått, eller att mitt liv är speciellt.

Detta är bara MIN blogg... som ja skriver för min skull... å jaaa Jennie du får rätt jag är en skitmänniska å du är perfekt utan att ja känner dig. Jag tycker bara det är så hemskt när du ibland har skrivit skit om Degerfors. Jag är inte stolt att komma därifrån jag VET hur de är där. Men att ALLA är idioter samt knarkare är å ta i... de vet både du å jag. Din familj är inte sån.... inte min heller.

Jag försöker bara vara JAG.... och jag började läsa den här tjejens blogg för att jag tyckte den stack ut. Den skapade tankar å funderingar. Jag kommenterade som jag brukar göra i bloggar. Jag tyckte inte alltid som henne, men jag tycker det är skoj att läsa andras åsikter och så kan det bilda en dialog.

Det var ett stort misstag. Jag valde fel blogg.

Idag har bla denna kommentar kommit till mig:


Jag läser inte mkt, läste nåt inlägg i början och hela din situation du visar genom din blogg är tråkig, du ser tråkig ut, du formulerar dig hemskt tråkigt o värst av allt är att du verkar vilja få människor tt tro att du är någon sorts "hyvens tant"... men egentligen så är det bara trist att läsa om fåglar, djur, din mat och dina ungar=) inget som lockar mig, så jag kommer inte heller i fortsättningen läsa din blogg.

Detta är mitt svar i hennes blogg. Detta blir oxå mitt sista. Ja kommer fortsättningsvis inte publicera flera av hennes kommentarer i bloggen heller. Inte av feghet utan för att hon inte står för sina kommentarer eftersom hon inte länkar tillbaka till sig själv. Och för att jag inte tänker lägga den energin på detta.

Ja du det är tur att vi är olika och ja tycker du verkar ha fått med en hel del av vad ja skriver om. Men som sagt du får tycka precis vad du vill om mig,, det är ett fritt land men jag förstår inte vad det ger dig att säga dessa elaka saker om bla mig? Vad jag har gjort just dig som gör att du tex säger att jag tex ser tråkig ut? Vem har sagt att du själv ser så perfekt ut? å då säger jag inte att JAG tycker du ser tråkig ut osv. Jag minns dig bara sedan du va yngre. Å jag brukar inte se på andra så, att de är fula feta tråkiga osv.

Jag skriver i min blogg för min egen skull och många som följer den verkar tycka om den å det räcker för mig. Å det är ju va de själva väljer att skriva i sina kommentarer till mig. Jag vill inte uppnå något med den att någon ska tycka den är något mer än andras eller så. Jag behöver ingen annans beröm eller godtycke jag förstår bara inte varför du skriver så?

Men kanske mår du bättre av att trampa på andra å ja hoppas att du kan se mig i ögonen den dag vi kanske ses där på byn.... du e ju trots allt inte anonym för mig även om du är det i bloggen då du inte länkar hit.

//Tess


Ja just nu blir ja faktiskt ledsen.... för jag mår inte bra. INte pga detta utan för andra saker. Man är inte stark varje dag å idag är ja inte stark.

Detta är nästa av hennes kommentarer till mig:


Jag trampar inte på folk, jag säger vad jag tycker, och tycker jag illa om någon eller något säger jag det, sen så är det ni/de som tar åt sig som får skylla sig själva om de tolkar det på något negativt sätt...så är det med den saken. Är inte mitt problem så att säga. Har heller aldrig påstått mig vara vackrast i världe, men jag försöker hålla håret i trim, när jag blir några rå äldre kommer jag börja använda antirynkkräm och dessutom skulle jag ha linser om jag nu var tvungen pga dålig syn. Det är det jag menar med tråkig, du ser liksom ut som du krupit fram från en garderob oh inte bortstat håret eller huden...hänger du med? lite mer färg i din tillvaro skulle garanterat göra dig 10 år yngre.

Du har hakat upp dig på Degerfors, bara en sådan sak är totalt patetiskt. Asså näst intill irriterande patetiskt. Jag skiter väl i dig, jag är så sällan bland befolkningen i Degerfors för att slippa just sådana som dig, med "sådana" menar jag givetvis "skvallriga småstadsmänniskor (nej jag bor inte i världens största stad), som itne har annat för sig än att lägga sig i andras liv".

Jag känner ite igen dig (thank God), och jag skiter väl i att du vet vem min mamma är, eller vem jag är eller om du skulle veta vem min kusin är. Finns ingen som helst poäng med det, försöker du dig på något typ av hot när du påpekar att du vet vem jag är...eller vad vill du få ut av det...?

Gosh hela du är patetisk=)

Tack för detta.... Klart man tar åt sig när någon säger att man e ful... är tråkig. Utan att ens känna mig. Jag kan inte hjälpa hur ja ser ut.. att ja behöver glasögon. Det är inte att säga vad man tycker,,, ja tycker det är påhopp och något som inte har med min blogg att göra.KOmmentarer ang detta UNDANBEDES.


Kommentera här 11 st

Bilder från dagen...

Datum: 2009-03-12 Klockan: 17:36:50 Kategori: Hemmet

Då kommer de lite bilder från dagen som gått....

              

Sockerkaksbak....Revbensspjäll,,,

   

Annan klädsel å ny svart matta....

  

Badrumsskåpet kommer på plats...Kommentera här 9 st

Katten....

Datum: 2009-03-12 Klockan: 11:23:22 Kategori: Kropp å själ/ADHD

...ligger å slickar sig mellan tårna å biter på klorna...

hrm kanske en trevlig sysselsättning för att vara katt?

Manikyr å pedikyr verkar vara ordet.
Tröttheten slog till.... ja e inte så stark som ja trodde. Fan att ja alltid ska ta ut mig så fort ja piggnar till..... INSIKT.... ja e utarbetad. Jag borde ta ledigt.

Kommentera här 6 st

Torsdag... å en UNDERBAR ny dag

Datum: 2009-03-12 Klockan: 09:15:28 Kategori: Allmänt

Vaknade återigen med att solen kikade in. Det är LJUST när man vaknar å man känner sig PIGG!!!!

Hoppas å tror att jag börjar bli piggare nu.

När barnen körts till skolan har jag å ISak tagit en promenad i det kalla å härliga vädret. Isak luktar runt som vanligt å jo minsann vi träffade Hilda å hon löper. Så nu förstår man ju att de doftar underbart i en liten vovvenäsa. ;-DIdag blir de Revbensspjäll å mos. Å ja säger bara de.... alla dessa halvfabrikat som många tillagar... de e inte bra. Tänk va tillsatser de e. Jag köper aldrig färdiga köttbullar eller pulvermos. Nej fy de e inte lika gott och ja tror inte de e bra eftersom de är så mycket tillsatser. Så hemlagat ska de vara.... mmmm GOTT.

August å ja ska baka med. Det står på programmet. ;-D Å jag MÅSTE börja göra hans schema..... ska nog åka ner till vår pysselaffär sedan för å se om de har någon bra material ja kan använda mig av. De skulle ja ju tro.

Soffan ska ändra karaktär å nya mattan ska på,, tvättmaskinen går MEN ja ska vila med.


Kommentera här 7 st

Kvällen e här...

Datum: 2009-03-11 Klockan: 21:22:22 Kategori: August/barnen/Autism

Såg att månen va stor ute... vet inte om de e fullmåne men de kan förklara att ja ha haft svårt att sova. Ja känner av de där ibland. Lite varulv kanske???

Men kan nu månen påverka ebbå flod så kan den säkert påverka även oss människor.

Jag e så TACKSAM.... idag har ja haft en dag full av energi. Jag har mått bra. Jag ser de inte ens som illa fast än att jag fick en lite tuff avslutning på dagen med huvudvärk å lite stridigheter att få lillen i sängen samt att få Oskar att ta tag i läxor som han inte gjort.

Jag är nöjd när ja har dessa dagar de känns helt okej att grejja. Jag har bakat å ja har dammat å grejjat å ja har fått undan massa med tvätt. Sedan så har vi varit in och hämtat Daniel på skolan å åkte till Ikea. Bara kände att jag ville ha nytt badrumsskåp. Å ny belysning då den gamla va så dålig. Skåpet såg ut som helvetet själv med. Daniel har väl å även ja tyckt de känns dumt att byta då man ska fixa det där badrummet va de lider. Just nu inser jag att de inte kommer ske ännu på flera år så varför inte byta de där man kan? Ingen säger ju att man inte kan använda detta sedan eller byta igen om man så vill.

Lovar att de blev stor skillnad å bilder kommer imorgon då allt e klart. De va oxå större så man får undan sakerna.

Jag har även handlat lite annat smått å gott så de blev bla en ny matta till vardagsrummet.... ska byta klädsel på soffan imorgon å då ska ja lägga på nya mattan så bilder kommer. Det blev en svar matta... lite ryamatta typ. Mycket snygg.

Det blev även en ny stekpanna... äntligen en gjutjärn...

**********************

Idag har vi haft besök av Maud från BUP å Familjestödet. Det känns bra. Hon ska göra ett besök i skolan och sedan kommer vi att börja med lite dag och veckoschema med bilder för August del så han kan planera sin dag å se mera överskådligt vad han har framför sig.

Hon berätta oxå att de yngre barnen brukar prioriteras eftersom tex en skolstart är viktig så ja hoppas det kan tryckas på. Sedan va de skönt att prata med nån som VET. Som SER å FÖRSTÅR. Hon tyckte min psykolog va lite klumpig som inte förstår att detta är en sorg.... att de är mer jobb än med andra barn. Jag kan när ja vill ringa henne å få tid för att komma dit å spy ur mig, få tips å råd eller bara gråta ut. Hon va en härlig kvinna.

Jag hoppas detta ska ge nått och att hon kan skynda på lite men annars menade hon att han borde få den hjälp de ser att han behöver även utan denna diagnos. Så ja får hoppas å tro.

Man måste tro....

************************************Idag käkade vi kokt potatis stuvade morötter med persilja och frukostkorv.... MIddagstips för er med idee torka???

^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Nu säger ja NATTI.

Kommentera här 3 st

Brödkakor

Datum: 2009-03-11 Klockan: 18:03:23 Kategori: Recept

2 pkt jäst
1 liter mjölk
100 gram smält smör

½ dl brödsirap
2 tsk salt

2 liter rågsikt
6 dl VETEMJÖL   (;-D )

Smula jästen i en bunke. Smält smör och värm mjölken till fingervarmt. Tillsätt övriga ingredienser och börja arbeta in mjölet. Ta så mycket mjöl så det blir en fin smidig deg. Ej FÖR mycket mjöl då du då får ett torrt bröd.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Baka ut tio runda kakor som du naggar med gaffel. Lägg på bakduk och jäs i ca en halvtimma. Ta upp kakan å vänd den sida du hade upp nedåt och så naggar du med gaffel igen.

Grädda i 250 graders ungsvärme tills fin färg.

Låt svalna under bakduk.
Kommentera här 5 st

Jag grejjar....

Datum: 2009-03-11 Klockan: 11:04:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

När SOLEN tittar fram finner man LUST.

Idag grejjar ja... å ja lovar August kommer bli underbart lycklig....

MAMMA HAR HITTAT FANTEN bakom sängen..... å damm å annat jox... ;-D

Å de blir bakat med.... ja har sån lust å den tar ja vara på.

Massa tvätt blir tvättad å massa damm försvinner. Solens inverkan e enorm för min del.En härlig sommarbild.... Albin fotade... ja springer ju alltid omkring i bikini... å maken la tak. Dagarna efter insjuknade han dock i hjärnhinneinflamation. De va en jobbig tid. Så man kan inte säga att de alltid i en dans på rosa moln inte.

Men idag NJUTER ja av orken.

Kommentera här 8 st

Ny dag.

Datum: 2009-03-11 Klockan: 09:09:50 Kategori: August/barnen/Autism

Idag vaknade jag efter en orolig natt av att solen faktiskt letade sig in i vårt sovrum.

Det är kallare idag men de är så skönt att solen skiner.

Mina planer var att jag skulle baka idag. Matbröd. Jag hade verkligen lust igår men idag inser jag att det är bättre att jag tvättar å städar lite. Inte för att ja bryr mig att det kommer en från Familjestödet men när solen skiner ja då ser man allt DAMM å allt hår som blir från djuren.... så Isak åkte ut idag å blev kammad. Han tappar sin vinterpäls nu å de kvittar nog om ja borstade honom HELA dagarna så skulle de lossa lika mycket hela tiden. Å jag fick mera lust att fixa å grejja lite å då ska man nog passa på.... lusten tappas så lätt.

Men efter att go ungarna blitt avsläppta på skolan har i alla fall Isak å jag gått en promenad i solen å nu har ja plockat å grejjat lite. Ska strax fortsätta. Baka,,, de kan ja göra imorgon. Tänk förr va ja bakade. Ja inte kakor å sådant men allt mitt matbröd bakade ja. Gud va mycket gott ja gjorde. Tyvärr råkade min fd man slänga fel papperpåse en gång å slängde alla min pärmar med bakrecept.... så mycket gick förlorat där. MEN ja har mycket i skallen... matbröd de kan ja baka i de oändliga med olika mjölsorter. Tänk va sånt ja hade hemma å svängde ihop än de ena än de andra.... hi hi.... De va då de.

August är så go..... igår när vi käkade lite Thai mat med grabbarna så fick han sin fiterade kyckling på tallriken.... ungen tittar på maten å utbrister:

-Mamma de e väl TIGER vi äter?

Hrm TIGER???? var fick han i allsindagar det ifrån? E de nån som ätit Tiger? hi hi hi...

-Jaaaha,,, va han avmätta svar då de BARA va kyckling.

När ja släppte av honom på skolan idag stannade undrade Albin om ja hämtade honom efter skolan,, ja svarade nekande då vi frå hem folk idag som ja sa. Han undrade VEM som kommer och jag sa att det är en kvinna som ska hjälpa oss hjälpa August.

August stannade till utanför bilen å öppnade dörren. Frågar vem hon är och vad hon ska göra. Jag berättar bara kort att det är en tant och att hon ska prata med oss lite bara. Han tittar på mig och ger mig en PUSS på munnen.... Dessa ögonblick gör mig tårögd då han inte ofta gör sådant,,, det är bara när de verkligen känns okej för honom på nå vis. Ja svårt att förklara så e de väl med de flesta men med han problematik så är det inte de naturliga för honom. JAg tror han visar att han VET att vi gör allt vi kan för att han ska få de bättre. Å detta var hans sätt att berätta de på. Denna puss. Sedan springer han iväg glad i hågen bara för att snubbla å slå händerna på allt grus...Men efter att ja blåst å pratat kunde han med lite saktare steg gå iväg å starta skoldagen som idag bara blir just skolan. Fritids är han ledig ifrån TVÅ dagar då jag är ledig. Vilken tur man har som inte jobbar hela dagar varje dag.

De e LYCKA!

                         Kommentera här 4 st

Hur ska ja orka kämpa?

Datum: 2009-03-10 Klockan: 15:47:17 Kategori: August/barnen/Autism

Hemma på en kort mellanlandning innan jag å August ska till skolläkaren på sitt besök. Detta läkarbesök ska vara med för utredningens skull.

Ringde rektorn idag för att höra hur långt de kommit. Han har inte hunnit med det möte med personal från Horisonten men det borde bli av till veckan. Så planering av skolgången i höst vet vi inget om. Grejjen är ju att egentligen ska de finnas en diagnos för att få gå i en annan skolform å jag vet ju att då kommer vi stå å stampa i höst OM de inte gör något undantag... Han kommer aldrig ha en diagnos innan skolstarten å ja e så ledsen så ja tjuter snart.

Jag ringde NP å de trodde itne han får någon tid före sommaren sedan tar själva utredning TRE månader.... VAD gör ja? Jag berättade om min förtvivlan och givetvis skulle de ta upp att jag är orolig å att han borde få hjälp snarast. Men ja vet ju att alla vi med dessa barn står i samma situationer....

Ringde vidare till BUP.... den hjälp ja kan få där får ja imorgon när Maud kommer. Men August behöver stöd NU i skolan. Klockan tio varje dag bryter han ihop å sedan når de inte han hur de än gör. Alla intryck fram till dess gör att han e helt slut. HUR ska ja som mamma hjälpa dom i skolan, hur ska ja hjälpa August?? VEEEEEEEET att de e skolans sak att hitta en lösning å tro mig de JOBBAR hela tiden med detta men de vet inte... när de inte vet de exakta orsaken vet man inte alltid HUR...

Jag känner mig maktlös och när fritidsfröken säger att JAG måste få hjälp innan ja bryter ihop så kommer tårarna... ja orkar inte. Men inte vet ja va ja ska göra för de??? Jag ser inte MIG i detta jag ser min son som inte kommer lära sig något om inte han får rätt hjälp i skolan å de ser mörkt ut för hösten....

NU blir de till å leta rätt på skolläkaren på skolan ja inte känner till....

UPPDATERING:

Hemma igen å det enda som gjordes nu var en kroppsundersökning med vikt längd samt lyssna på hjärta å lungor osv.


Kommentera här 18 st

Morgondagen

Datum: 2009-03-09 Klockan: 22:27:36 Kategori: August/barnen/Autism

Imorgon är en ny dag då man ska ta nya tag. Jag hoppas den ska föra med sig lite positiva andrar.

Jag har ikväll förberett August på sitt läkarbesök imorgon . Ja mig också ja ville åka förbi å reka var de va,,,, de gör mig lugnare. När ja inte varit där och inte hittar. Det blir mindre oro för honom om ja åtminstonne vet var ja ska. Han har frågat när han ska iväg och sådär. Nu vet han. Hade dock lite svårt att sova ikväll men det är säkert för detta.

Jag har för ovanlighetens skull tillbringat kvällen i soffan framför teven. Förundrats över FAMILJEN ANNORLUNDA som ja gör varje måndag. Hur man kan tycka det är en utflykt att i grådis sätta upp lappar med sex småbarn på stan i Stockholm även om de slutade i att måla på Kulturhuset....

Hur man inte inser att man får mera tid med sina barn om man går ner i arbetstid,,, men klart som de bor å åker i sina bilar så kostar de ju. Jag menar INTE att de inte ska ha avlastning för de begriper ja att man behöver MEN de skulle kunna avstå lite lyx kanske å jobba lite lite mindre å ta med ett barn hem någon timma från dagis för att få egen tid. Ja tycker den ena tjejen i familjen upprepar ord hon hört de vuxna säga många gånger... -Mamma å pappa pussas inte för de har inte tid för att de har trillingarna.... - mamma å pappa har inte tid för oss för de har trillingarna...

( jo ja vet att ja jobbar heltid,,, skulle aldrig göra detta om det inte vore för att en studerar. Man kan välja bort saker för att få de att gå ihop. man måste inte ha utlandsresor osv osv... men JA VET de e dyrt att leva å alla gör sina val men då ska vi inte klaga att vi inte hinner med barnen. Å ja vill inte att DAGIS ska uppfostra mina barn. Vet allt för väl hur många har de nuförtiden å hur pratet går,, barnen e så jobbiga så de lämnar allt mer å oftare på dagis å jobbar mer för att slippa dom . JA de e sant. Men hur vore de om man tog sig mera tid med barnen så kanske kanske de fungerade lite lite bättre. Barnen e små så kort tid...

Pga att en av oss bara arbetar och vi lever på en lön så måste en jobba heltid. Men vi pusslar varje dag för att våra barn ska slippa vara långa dagar på fritids. När de va små hade ja dom aldrig på dagis under tex graviditet eller när jag var mammaledig och har inte jobbat heltid när vi varit två som jobbat.

Det som försvårar det hela är att vi båda reser för att ta oss till skola och jobb, detta kostar oxå en hel del idagens läge och gör att det tar mera pengar än vad man skulle önska. Hade jag haft ett jobb på hemmaplan hade man givetvis kunnat gå ner motsvarande i pengar.

Jag har även lediga dagar mitt i veckan så mina barn har aldrig varit från tidig morgon till sena kvällen utan är väldigt lite på dagis/fritids., trots att jag jobbar just heltid. Men så snart jag kan så kommer jag gå ner i tid igen för att ha ännu mera tid med mina barn.

Jag anser att OM man KAN ska man vara med de barn som man skaffat. MEn alla KAN inte... å när ja ser denna familj som gnäller över för liten tid å som säger de jobbar så mycket å har allt materiellt så tycker man kanske att de ska tänka om. Men ja dömmer ingen.... men jag hade sett de som en möjlighet.)


De som verkar ha bäst koll å har de bra är tiobarnsfamiljen... de verkar mysiga å goa å får ihop detta livspussel.

Nåja ja e inte avis fast vi oxå somliga dagar å veckor har fem barn vi med....

Nu ska ja sussa å ja hoppas vid min gud att jag får en LUGN natt... fattar inte va de va med mig i natt....


Kommentera här 7 st

Tanke

Datum: 2009-03-09 Klockan: 16:06:03 Kategori: August/barnen/Autism

Fördommar föds i att man inte har kunskap och kännedom om saker å ting.

Bara å inse för oss alla.

Alla har ett lika värde oavsett kön, sexuell läggning färg eller religion. Yrke eller annat.
Alla är vi värdefulla individer som måste få ha vår egen syn på saker och vi ska även respektera varandras olikheter och synpunkter.

Tänk vilken mycket bättre värld vi skulle kunna få.DETTA längtar ja efter!!!! Husvagnsliv å grilla!!!
JÖSSES vilken ren bil ja hade här ha ha ha....Har precis suttit å skrivit till Sönernas lärare samt rektor. LIte saker ja behöver veta. E glad att man har barnen på så bra skolor med en underbar kontakt.

Imorgon väntar ju läkarbesök för August del på skolan. Eller en annan skola... huga hoppas bara ja hittar. Det är vanlig hälsokontroll tror jag som ska med in till NP enheten. Sedan på onsdag kommer de hem från föräldrastödet. Ska bli mycket intressant att se vad de har att erbjuda. Grejjen är ju att August fungerar skapligt bra hemma. Hans stora problem ligger ju i hur det är borta. Men jag är så glad att vi får denna hjälp. Alltid ger det något.
Kommentera här 9 st

Kroppen sa NEJ

Datum: 2009-03-09 Klockan: 11:37:55 Kategori: Allmänt

Har nu legat och försökt att läsa och vila. KÄnde yrsel och kunde itne fästa blicken. Givetvis kom migränen.....så ja blir hemma idag.

Så nu ska ja återvända till min säng och sova. Hoppas ja vaknar piggare och att jag då kan ta en promenad å hämta sonen.

TACK till er alla som läser min blogg och som ser mer än va andra tycks göra!!! TACK de värmer.hej hej!!!!


Kommentera här 5 st

Att ha en blogg

Datum: 2009-03-09 Klockan: 10:19:45 Kategori: Allmänt

Jag som så många andra följer ju bloggar. Och vi kommenterar i dessa bloggar. Önskar en trevlig dag, frågar hur man mår eller håller med om det som inlägget handlar om. Eller så skriver vi hur vi ser på saken, kanske helt annorlunda än vad den andra tycker.

Jag finner detta helt normalt då detta är meningen med en blogg ur min synvinkel. Att läsa och kanske få lite intresse i det personen skriver och få nya synvinklar i saker och detta kan i bästa fall skapa en debatt.... en härlig diskussion.

Just nu får ja skit från en person som jag följt ett tag. Som jag från början tyckte skrev härliga inlägg som skapade dessa nya vinklar och som jag kommenterade.

Nu har hon bestämt sig för att jag är en SKVALLER kärring och en STALKER.....

Trist... man får passa sig vilka bloggar man läser och kommenterar,,,,

**********************************

Idag är det en slaskdag efter gårdagens snyoväder.

Jag har haft en lagomt genomliderlig natt och har traskat ute med vovven. Han tycker de e underbart ute just nu å springer runt å LUKTAR omkring. Verkar vara goda dofter ute just nu. Han springer än hit än dit och lite hit å dit... fram å tillbaka.... hi hi hi...

Nu ska ja vila lite innan ja ska ge mig iväg för en kvälls jobb.


Kommentera här 11 st

Min kamp

Datum: 2009-03-08 Klockan: 21:08:44 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Nu har ja äntligen jobbat denna vecka färdig. NU återstår bara TVÅ dagar till innan jag har två ledigt för att sedan jobba helgen igen.

Just nu, efter EN veckas jobb är ja sjukligt trött. Jag går i stort sett på knäna men ja vet de hjälper knappast att gnälla.... så ja kämpar på med allt ja e värd för att orka.

Just nu finns ingen lösning utan jag förstår att de flesta tycker att ja ska bita ihop. Sluta klaga.

Ibland finns inga val då en av oss pluggar. Annars måste jag inte ha allt så det är därför jag jobbar heltid. Jag har lite för mycket i livet just nu och detta gör att jag inte orkar. Jag har inga som helst krafter men ja gör några saker för att må lite lite bättre.

Att röra på mig och få frisk luft varje dag kan vara motigt då man är så förlamande trött efter arbetsdagens slut. Men istället för att göra de ja VILL,, lägga mig direkt går jag en mindre promenad. Jag går med stavar för att öka min cirkulation i axlar å nacke där jag har ont. Jag tar en mindre promenad nu till att börja med istället för att göra som innan.... gå ut för hårt och få jätteont och inte alls få den effekt som jag eftersträvar. Att orka länge.

Jag använder mig av så mycket avslappning som ja kan och använder värme.

Jag försöker tänka positivt och jag har lagt ner massa tid att tycka de ja hinner duger och har inga stora och höga krav om MÅSTEN i livet.

JAg försöker att inte stressa upp mig och ja försöker lyssna NOGA på kroppen.

Jag äter även en bra kost och tänker på att få i mig sådant som är nyttigt.

*********************************************************************************************

Listan idag blir:


Hjälp mig orka ytterligare en dag av motion och arbete.
Hjälp mig vända det som är till något positivt. Tröttheten ja känner innebär att jag behöver VILA så mycket jag kan.

Jag är tacksam för Daniel som hjälper mig och som är så klok.
Tacksam för allt han gjort i helgen som innebär mindre jobb för min egen del. Få är förunnade en sån karl ;-D

Jag är trevlig
Jag visar förståelse för andra och visar alltid tacksamhet inför andra
Jag är en bra lyssnare och som alltid står för mina åsikter
Jag är stark
Jag duger precis som jag är

*******************************************************

Då ni go vänner ska ja göra mig klar å lägga mig i en nybäddad säng å läsa en bok. AVKOPPLING

Kommentera här 4 st

De e söndag,,

Datum: 2009-03-08 Klockan: 09:01:20 Kategori: Trädgården

,,och den åttonde mars. Det går så fort. Aldeles för fort. Snart har halva månaden gått. Vi går mot våren fast det idag ser ut att bli snöstorm väder... kallt.

Men vi går emot våren och ja ser fram emot blommorna som ska komma snart. Det är de bästa ja vet så är de när vårblommorna kommer. De e något speciellt med snödroppar krokus och tulpaner samt liljor. Senare när vi får sippor och tussilago samt liljekonvalj.

Min trädgård är väldigt ovårdad. Den är inte skött. Jag började förra året som var min första. Jag rensade ur växthuset och satte ner alla dom växter jag hade med mig. Jag grävde och jag slet. Jag är långt ifrån klar då ja inte visste vad som växte och många "ogräsblommor" knappt går att bli av med. Björnbäsrbuskar som sticks å växer vilt och andra buskar som ser förskrckliga ut samt gammla träd.

Samtidigt skulle vi byta fönster och fixa garagetaket... å så fick min man hjärnhinneinflamation och fick inget göra på många många veckors å ja fick försöka så gott ja kunde på egen hand.

I år vet jag mera vad ja ska göra. Vad som ska grävas upp och tas bort. Å vi får se vad mycket ja orkar å hinner. Men på våren e de de bästa ja vet att få gräva och klippa och snygga till de.... en dag kanske ja återigen har rensat upp i en trädgård....

***************************

Bilder finns under kategorin TRÄDGÅRD

Kommentera här 10 st

Sov gott....

Datum: 2009-03-07 Klockan: 22:30:18 Kategori: Kropp å själ/ADHD

... jag ska försöka.

Sova gott.

Önskar att jag mådde bättre men ja ska kämpa.

För morgondagen ber jag om hjälp med att orka, att få vara pigg. Utan värk och att jag får vara glad. Slippa vara så ledsen och känna att det är hopplöst.

Jag är så tacksam över det jag har. Tro inget annat. Bara för att man mår dåligt behöver det inte betyda att man inte är tacksam över det man har och att man värdesätter det. Jag är tacksam för mina barn och mitt hem och min man. Mina djur och mitt jobb och de nära å kära jag har. VARJE dag visar ja tacksamhet.

Jag vore bara lite mera tacksam om inte alla saker hände på en gång. Så man fick chansen att orka.

Alla kan inte le varje dag och allt i livet är inte enkelt å lätt. Vissa får mer av vissa saker än andra. Jag tror att alla får lika i slutänden men just nu hopar sig vissa bitar ihop sig.

Jag anser inte att jag inte kan eller inte är stark. Jag är en kämpe.... annars hade jag förmodligen inte varit där jag är idag med alla dom runt mig som faktiskt är gad att ha mig i sin närhet.

Men även om man är stark så betyder itne det att man får kämpa och att man tycker det är tufft.


Kommentera här 4 st

Lördagkväll...

Datum: 2009-03-07 Klockan: 19:03:23 Kategori: Kropp å själ/ADHD

-När Daniel kommer med pizzan å ja har ätit ska ja sova,, sa August.

Ja e beredd att hålla med min lill skit till unge... Ja e trött å har tre arbetsdagar kvar innan jag får två dagar ledigt.

Daniel har gett mig massage för ja har så grymt ont. Jag vet inte hur länge till ja ska orka..... ja kämpar verkligen. Att få en förändring är inte de enklaste även om man kan tro och man tycker de borde vara så.

Nya jobb växer inte på träd och jag vill inte plugga. Och även om ja ville kan ja inte göra de på tre år... två kan inte plugga. Ja skulle aldrig klara de med engelsk litteratur ens....LOVAR. De handlar inte om att inte tro på sig själv. Å ja va duktig i skolan å har höga betyg men när man inte vill då fungerar de inte.

Men njuta av de goa ja har de kan ja....Att få ihop de där livspusslet är just nu problematiskt.... Hade ja en lösning som sagt hade ja följt den.

Kommentera här 3 st

Jonas Moström

Datum: 2009-03-07 Klockan: 16:55:09 Kategori: Böcker

Då har ja börjat i Jonas Moströms nya bok.

Detta är en kriminalroman skrivande författatare som tidigare utgett:

Dödens Pendel och Svart cirkel. Denna nya å tredje bok heter Hjärtats mörker.

Några småpojkar som är ute och leker i skogen hittar en död kvinna. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och allting tyder på att det är ett sexmord.
Den enda ledtråden efter mördaren tycks vara den röda Golf som setts lämna området strax efter mordet. Kvinnans mobiltelefon saknas, och kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen har inte mycket att gå efter när de tar upp jakten på mördaren.

Samtidigt har Axbergs bäste vän läkaren Erik Jensen fått personliga problem. Äktenskapet med Sara har börjat knaka betänkligt i fogarna och Sara, som har tröttnat på att gå hemma och vara arbetslös, åker på skrivarkurs i Frankrike. Där har hon en affär med en annan, en affär som det visar sig kommer att stå både henne och familjen
dyrt
...

Historien är tät, språket rappt och det går knappt att lägga ifrån sig boken
Östersunds-Posten

När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg.

Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna.

När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen. Går en seriemördare lös i staden?

Dödens pendel är Jonas Moströms debut och en rapp och spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig.

En övertygande debut. Poliskollektivet är ledigt skissat, huvudpersonerna har karaktär och dialogen är otvungen, ibland till och med rolig.
Dagens Nyheter

"Få, om ens någon av alla debutanter jag läst i år, skriver dialoger lika rappt och äkta. Han upprätthåller spänningen boken igenom med en långsamt stegrad intensitet." 


                                                                                     
  Snön ligger tung i Sundsvall den Luciakväll när den före detta rockstjärnan Rick Johnson under mycket egendomliga omständigheter mördas på ett hotellrum. Kommissarie Johan Axberg inleder en utredning som visar att superstjärnans glättiga fasad dolde många obehagliga överraskningar, däribland nära kontakter med den ryska maffian. Det hela kompliceras av att det enda vittne som sett mördaren på nära håll ligger i koma på Sundsvalls sjukhus. Och samtidigt planerar mördaren att slå till igen...

Jonas Moström har gjort det igen! Dödens pendel, hans framgångsrika debutroman från 2004, som överöstes med beröm och där Dagens Nyheter konstaterade att det är "en övertygande debut som lovar gott för framtiden".

När han nu följer upp med sin nya roman Svart cirkel så möter läsaren på nytt Johan Axberg och hans utredningsgrupp i en skickligt sammanflätad historia.

Torsten Wahlund är urstockholmare med en lång teater-, TV- och filmkarriär. Han är en av de mest rutinerade, kanske den mest rutinerade ljudboksuppläsaren vi har i Sverige.************************************

Andra böcker ja tipsar om finner ni under Böcker i kategori raden.


Kommentera här 2 st

Lördag...

Datum: 2009-03-07 Klockan: 10:36:04 Kategori: Kropp å själ/ADHD

... Då har vi klarat av morgonarbetet å de e underbart att få jobba med Lotta. Just nu gör hon sina goda MOCKARUTOR.... de va inte igår vi bakade så nu gör hon de.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Något som inger respekt är att stå för vad man tycker. Att våga erkänna att man har fel ibland. Å att man fixar att andra tycker annorlunda. Det jag själv tycker får jag tycka men man måste respektera att andra anser annorlunda.

Man ska heller inte tro att det bara finns en enda sanning.

När man arbetar med människor måste man ha stor respekt och se att alla våra olikheter ger oss ett rikare liv. Tänk vad mycket man har lärt sig genom åren genom att se och lyssna på andras erfarenheter och ta del av deras visdom.

Sedan ska vi varje dag se på oss själva i vår egen spegel å tänka att vi faktiskt är bra och duger precis som vi är. Att vi faktiskt varje dag uträttar något bra och att vi är fina å underbara. Med alla de skavanker som vi har. Vi duger. Vi gör det som vi anser vara bäst för oss själva och våra barn.

Jag är jag å det är jag förbannat STOLT över....precis som just jag är för om inte jag vore jag då är ja ju någon annan. Trist.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ha nu en underbar lördag å var e alla kommentarer som ja saknar ;-D Visa att ni lever!!!


Kommentera här 11 st

Då va de nattning av lilla mig...

Datum: 2009-03-06 Klockan: 22:07:40 Kategori: Allmänt

... då har vi kikat på Lets dance med barnen. Lika skoj å se va duktiga de e å dansa.

Nivån på de runt om va mer mogen denna veckan oxå å de va väl ett gott tecken på att de tagit till sig kritiken om att ha gått för långt förra veckan. Men visst de va ju tvugna att tala om att man fick skämta i ett underhållningsprogram å de håller ja med om... men de finns gränser hur mycket... å att de inte blir till personangrepp som jag anser att de gjorde förra veckan.

Imorgon väntar jobb.... så ja tror inte ja hinner in här något förrän ja kommer hem. Tyvärr vet ja oxå att man brukar va rätt trött efter ett pass så vi får se om ja orkar kika runt men skriver de orkar ja nog framåt kvällen.

TACK till alla er där ute som e så underbart goa!!!!
Kommentera här 5 st

Vissa saker,,,

Datum: 2009-03-06 Klockan: 17:53:40 Kategori: Kropp å själ/ADHD

,,,,Känner jag att jag inte kan påverka.

Jag har vissa saker jag vill förändra som jag känner att jag måste. Men de sätt jag skulle kunna göra det på kan jag inte göra eftersom vår livssituation ser ut som den gör just nu. Det känns jobbigt. Jag känner mig instängd i detta, maktlös.

Varför är det inte så enkelt som man känner de i tanken??? Varför ska inte vi båda kunde förverkliga saker då detta gör att jag faktiskt inte mår bra?

Men jag har ju ingen lösning,,, för OM ja hade det skulle det va enklare. Jo en lösning finns som är genomförbar men ja det fungerar inte.Hur får vi ihop våra livspussel när vi känner att vi hamnat i en återvändsgränd där man inte kommer vidare utan känner att musten bara mer å mer går ur oss?

Just nu får man ta vara på varje liten stund av tid till vila. Denna tid har inte jag. Jag hinner inte. Vi hinner inte. Dygnet har för få timmar för jobbet, hemmet, barnen och fritid. Vad är fritid? Vad är den för er? HUr hinner ni andra med era livspussel? Det är inte så att man måste allt... för de måste inte jag i alla fall.

Mycket idag handlar om ekonomi. Samhället är uppbyggt av detta. Inte så att man måste ha allt i sin ägo eller göra allt som alla andra gör. Men mycket kostar oavsett hur vi bär oss åt. Mycket har blivit dyrare. Som bensin som jag är beroende av för att ta mig till mitt jobb,,, bilkostnaderna stiger i höjden... jag måste ha min bil för jobbet. Det finns nämligen inte några andra komunikationer som passar.

Det låter så gnälligt... ja kan sluta gnälla men dessa saker gör valen svårare för oss.

Nej ja ger mig... ja ska se detta positivt. UNDERBART att livet ser ut som det gör just nu. Det som gör att jag mår dåligt kommer att fortgå och jag kommer stå där om några år å vara stolt över att jag är en kämpe. En GAMMAL KÄRRING som ta me fan klarar allt.( ganska fräsch för en 34 åring.... inget häng... inga hängbröst å hängrumpa... inget onödigt fett som jag inte behöver å rynkor har ja inga å inte ETT enda grått hår. De e fan ganska bra.... ;-D Lyckligt lottade jag... )


Kommentera här 8 st

Så kan de vara...

Datum: 2009-03-06 Klockan: 15:52:44 Kategori: Allmänt

...... i livet.

Idag va de allt bra kallt de va... rått. Man vill krypa under täcket... å bara läsa.

Nej nu ska vi se Madicken... Älskar Astrid Lindgrens bäcker å filmer. De innehåller så mycket härlig humor.

**************

Vem avgör vad som e fult?
Har någon rätten att säga att DU e ful eller att dina barn är fula?
Att du e fet och äcklig?

Visst kan man tycka sånt men brukar man på allvar verkligen säga så till människor? Varför vill man göra någon så illa eller rent av såra någon så? Vad får man ut av sådant?

Är dom som följer en blogg STALKERS?

Va vet jag??? Men va anser ni andra som följer min blogg?


Kommentera här 4 st

Fredag HELA dagen

Datum: 2009-03-06 Klockan: 11:56:34 Kategori: August/barnen/Autism

å LEDIG...

Ska snart hämta min lilla juvel... ska bara ringa rektorn...

Sonen har pratat lite konstiga saker här så nu ska vi ta reda på om det ligger något bakom detta eller om de bara är sånt som barn pratar om...

Vill nämligen inte rota i de han säger genom att fråga honom OM de inte ligger något i de han säger... Tycker vi kan vänta lite med de...

RINGA va de. De e alltid något att ta tag i.Kommentera här 9 st

Tanke

Datum: 2009-03-06 Klockan: 11:08:11 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

Kommentera här 0 st

Luften gick ur mig TVÅ

Datum: 2009-03-05 Klockan: 19:46:40 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag begriper inte vad trött jag är när ja slutar jobbet.

Hela dagen löper i ett enda svep. Jag tycker om att ha att göra på mitt jobb så timmarna går fort. Det gör mig inget men jag är väl inte psykiskt stark på samma vis som jag borde vara. Jag är trött i själen. Å just nu är det väl tyngre och mera än vanligt vilket gör att man knappt hinner gå på toa.

Att gå på toa är något man måste och from nästa pass SKA jag ta mig tid till detta då det skapar vissa problem. Ja ja kissar inte ner mmig eller så men det är inte bra att hålla sig för mycket. Inte i mitt fall.

Idag har jag äntligen fått kontakt med min sjukgymnast. Jag kommer sakna Thomas stöd när han går på ledighet i sex månader för att förverkliga sig dröm,, att bygga sitt eget hus. Men jag är överlycklig över att jag får gå fyra gånger till på massagen. Vi kommer ta detta med två veckor emellan då jag är så pass bra, för att underhålla och se till att det inte blir värre igen. Detta gör att jag har två månaders hjälp till.

Jag har även ringt ett annat samtal idag som jag insåg att jag var tvungen att ringa igårkväll. Något som slog mig i backen igen. Jag tog tag i detta direkt då jag vet att ja gärna försöker dra på detta men att jag själv bara blir lidande. Jag bara tycker att det kunde vara bra någon gång... varför ska de återigen vara något med min kropp??? Det känns inte rättvist. Hoppas att jag kan få hjälp med detta och att jag sedan kommer att ha det bra flera år till...

När jag kom hem idag var jag mer än slut. Jag fick tvinga mig in i duschen å kände mig som en gammal människa som inte vill duscha för att det faktiskt kändes jobbigt. Och jag kände mig åter som den gamla människan när jag var klar för då tycker de i regel att det vara skönt å värt att just duscha hur dumt detta än kan låta. Sedan la jag mig, på min värmedyna under täcket. Tala om att vara trött och utmattad för jag hörde till slut inte hur barnen slogs å hade halvt ihjäl varann tills Daniel å några mera barn ur familjeskaran kom hem.

Vi har endast ätit en lättare kvällsmat då vi båda va mer än trött... å nu ska ja återigen krypa ner lite å lyssna på min ljudbok. Halsen e inte bra och ja ja vet inte ja e glad att jag är just ledig imorgon och jag ska BARA ta de lugnt. Inga måsten mer än nöden kräver... Jag behöver vila. Nästa vecka har ja massa mäten osv som gör att det inte blir mycket vila utöver jobb. Det är en krävande tid och ja måste hinna landa å vila och röra mig ute när det är dagsljus samt för att få friskt luft. Det är de viktigaste just nu... Hälsan....


Kommentera här 1 st

Luften gick ur mig....

Datum: 2009-03-04 Klockan: 20:08:12 Kategori: Allmänt

... å de e okej för nu e de kvällen.


Kommentera här 8 st

Ny dag,, ONSDAG

Datum: 2009-03-04 Klockan: 10:34:26 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag känner jag att jag måste fortsätta jobba stenhårt på att se allt från den ljusa och positiva sidan. Jag tar nu nya tag att inte se ner på mig själv och inte bry mig om dålig karma och energier och gnäll och skit runt om. Man ska avstå från sådant och LE och tänka att det KAN inte skada mig.

JAG vet vad som är sant när de gäller mig och mina nära och de räcker långt. Vad andra tror sig veta det skadar inte mig,,, för det är inte nära om ja avstår att ta åt mig. Lättare sagt än gjort men man måste överleva. Man kan inte pga andra som pratar skit om en låta det ta kål på en. Man får se det som så att dessa människor måste må sämre än jag som lägger all den tid och energin på MIG. Smickrande så säg men ärligt så är det ju ganska osunt att lägga den energin på andra. De måste ju ha mycket tid i alla fall. Jag tänker som Mia Törnblom att jag önskar dom ett gott liv och släpper de negativa tankarna så fort de kommer upp, så fort ja faktiskt blir ledsen för de elaka saker som når mig. Genast tänker jag..... JAG HOPPAS DU FÅR ETT BRA LIV OCG HAR DET BRA.... å så släpper vi tanken. Återkommer den tänker jag åter: HOPPAS DU LEVER GOTT OCH MÅR BRA.

Det gäller att göra sig lite inre bilder som man tar fram. Olika fraser man upprepar. Som till slut känns som en bättre sanning än att man är dålig som inte klarar av saker.

MEN sedan finns det fortfarande saker man jobbar hårt med.... som detta med min son. Jag behöver ingen klapp på axeln. Jag behöver inte medlidande. Det man behöver är förståelse. Även om du inte vet hur det är kan man försöka sätta sig in i och förstå. Man ska lägga fördommar åt sidan och försöka ta reda på fakta.

Men det är en SORG....

Likadant när de gäller hurdant JAG mår... med min panikångest. Jag kunde ha valt att inte berätta någon om vare sig min son eller min diagnos men ja skäms inte. Och jag anser att man kan få mera förståelse för hur saker och ting faktiskt ÄR om man inte gömmer undan. Jag har inte gjort det för klappen på axeln eller för att få medlidande. Eller att någon ska tycka synd om just mig. Jag gör de för att inte visa skam eller blygsel och söka förståelse. Sprida kunskapen för att slippa rädslan man möter.

Alla är inte lika. Ingen är normal... vem är normal. Och VAD är normalt?

Jag gör så gott jag kan och OM jag sårat någon så önskar man att dessa kommer så man kan ställa till rätta. OM dessa inte kan förlåta har i alla fall jag fått chansen att gottgöra och jag kan lära av mitt misstag. Men ja hoppas ändå att dessa kan förlåta om inte för att de inte sa ifrån tidigare. Det är inte bra att gå med hat eller andra ilskor inom oss. Släpp ut dom och vi kan prata ut än att vi går och ser snett på varann... vi måste komma vidare. Vi måste förlåta oss själva för saker vi råkat ut för som vi inte kan ta på oss skuld och dumma tankebanor för.

Sedan anser jag att vi alla har ett ansvar för vårt eget välmående. VI måste var och en ta ansvar för att vi känner och mår bra. Att vi inte mår bra kan vi inte enbart skylla på andra vi måste ändra på saker om vi anser att personer gör oss tex illa... då får vi välja bort och släppa taget och tänka,, denna rellation mår ja sämre av jag avstår. Men vi ska för den sakens skull itne titta snett och tycka illa om... det är ett val vi gör å då är bekymret borta och vi kan släppa detta.

Nej ni nu väntar jobb....


Kommentera här 14 st

Skitblogg

Datum: 2009-03-03 Klockan: 22:23:29 Kategori: Allmänt

Går inte att kommentera...

SKITBLOGG...

Nåja...

Ja ska krypa ner med min nyduschade make nu å DE ser ja fram emot.

Jag har haft en fullspäckad dag å på jobbet är de ju som de e. Men nu ska inte ja gnälla.... Ja e så glad över Anita....TUR ja har henne på jobbet annars skulle ja förgås... Nejdå men hon lättar upp min värld.

Vi har mastigt men från å med nu ska vi LEEE.... å jo man ska va TYST ibland för de e ingen men ing att säga något högt.

Jag e dock glad.... fick beviljat några gånger till med massage GLAD så imorgon hoppas ja att ja å Thomas får kontakt hi hi hi,,, vi lyckades inte idag å ja vill hinna med detta innan han går hem å bygger sig ett hus.

Listan å annat tänkvärt...


DU kan aldrig skada mig. HUr mycket du än försöker straffa mig för något jag inte kan rå över så är det du själv som hade största problemen. Jag kan kanske hjälpa dig reda ut dom men dra inte mig i skiten som inte är min!

DU kan inte göra mig illa.... för ja bryr mig inte hur mycket skit du än ger mig. Idag stängde jag av den kanalen. Den är inte längre öppen.

Hjälp mig vara glad och positiv imorgon och hjälp mig orka ytterligare en dag på jobbet.
Hjälp mig vara så avslappnad jag behöver för att hålla värken borta.

Jag är så TACKSAM för att jag får den hjälp ja behöver
Jag är så tacksam över mina underbara ungar å min familj

Jag är duktig som orkar stänga till och inte lägga energi på negativa saker.
Jag är bra som står emot saker jag inte mår bra av
Jag är stark som klarat detta
Jag är starkare än på så länge och jag behöver ingen annan än mig själv för att nå dit jag vill
Jag är en vinnare..... tro mig.Tro kan försätta berg... men ja behöver bara tro på  mig själv för att bestiga mitt berg som når upp i himlen.Kommentera här 3 st

Dagen som börjat...

Datum: 2009-03-03 Klockan: 10:19:03 Kategori: Allmänt

..började sådär... Man sover ju bäst närman ska upp på nå vis...
Kan KNAPPT skriva KATTEN SKA HA GOOOOS å har huvudet på händerna å petar med nosen på fingrar osv osv... GALEN totalt.

Ja känner att tröttheten är tillbaka. Det blev en chockstart på jobbet igår... och jag som inte hade haft ont i min rygg på en vecka då massagen verkligen börjat göra nytta fick genast ont igen.

Men igår när ja kom hem så tog ja stavarna å iväg DIREKT. Frisk luft och röra på lederna gör nytta och känns gott. Efter att ha fixatlite här hemma blev det ett varmt bad och vidare jobbade ja vidare med värme. Idag hade ja min sista massage och ja e mör MEN avslappnad. Känner att de e så skönt. Fick allt ge Jenny en kram som hjälpt mig så mycket. Jag har vidare frågat om ja får fortsätta ett tag till men inte fått något svar tillbaka så ja hoppas. Känner att ÄNTLIGEN börjar ja se resultat och med vårdtyngden på jobbet behöver ja detta.Nu ska ja iväg på terapi och idag står visst avslappning på programmet.... de blir ju bra så ja e lugn inför jobbet och mötet idag. JAg ska skriva några viktiga ord på vägen till mig själv,,,,,

DU SKA VA TYST!!!!!!

Ha ha ha....

Nej go folk... de e en tuff jobbvecka och jag har återigen en elev så de är mycket just nu. Sedanhar ja ju barnen hemma, hemmet osv. Ja hinner inte riktigt med men ja lovar jag kommer ju finnas här och ja SKA svara på era kommentarer de lovar ja...

Så KOMMENTERA!!!!


Kommentera här 6 st

Jag tar Paus...

Datum: 2009-03-02 Klockan: 21:05:18 Kategori: Allmänt

Jag har haft NOLL lust för bloggen... å ja har inte mer lust just nu....

Därför hoppar ja bara förbi å vidare ner i min säng för den LÄNGTAR ja efter.

Jag mår bättre i halsen min C vitamin bombning igår gjorde nog susen.... GOTTIS!

Återkommer go vänner å TACK för alla goa kommentarer, fortsätt med dom så svarar j så fort ja har lusten...
Kommentera här 3 st

Urk blä å fyyyy

Datum: 2009-03-01 Klockan: 17:03:15 Kategori: Allmänt

Sitter just nu å har liiite svårt att va positiv. Ja ska ju börja jobba imorgon å vva tror ni.. ja har plötsligt fått GRYMT ont i halsen... värker ända upp i öronen å de kom SÅ fort. Ja fick till å med lära min sjuksköterskestuderande å grymt duktige make hur VIRUS förökar sig å varför en förkylning av tex viruskaraktär kommer så FORT.

Ja trodde han visste de ja... men som han sa häromdagen:

-Du kan ju grymt mycket om detta TROTS allt ( anatomi och fysiologi ,,,, hrm ja E undersköterska å en förbannat kunnig sådan )................................. Direkt när han sagt detta säger han.....

-HRM HUR lät inte de där??? De va ju faktiskt inte så ja menade...

Sedan kom en lång förklaring om att de va ju länge sedan lilla ja läste å att ja jo ja kan ju grymt mycket. Jo TACK ja vet
;-D

MEN..... ja vill inte ha ONT i halsen... ja ORKAR inte bli sjuk. Jag har mått grymt bra i över en vecka... min rygg e så mycket bättre än den varit på flera år och ja ska höra om ja får fortsätta med massage via jobbet å så tänkte ja att detta bådar gott inför jobbet. Det är ju ingen hemlis att de e tufft på jobbet, tungt samt mycket gnäll å gnöl från vissa och det tar på en. Så ja kände mig så positiv när ja e PIGG, inte har värk osv och kände att ja nog orkar stå emot det negativa och vara positiv själv.

Men när ja får såhär då brukar ju knappast kroppen hänga med så bra heller....

Nåja de kanske faktiskt inte blommar ut.... Jag har prepparerat mig med citron och lime och så köpte ja citrus te ja ska slurpa ikväll. Ja dricker redan Aloe Vera och ja äter fiskleverolja... KANSKE tar ja död på skiten innan de får fäste???

Ska försöka ta en lugn kväll i soffan å se vad Gullefia, Tabita å de andra grejjar med i MIA Å KLARA.... Nu har vi precis varit iväg å kikat när barnen har simmat.

Eftersom ja lagade lunchen med kyckling i lergryta tar maken nu tag i kvällens LAX.
Kommentera här 19 st

"min" Wille.... som nu bor hos Maria...

Datum: 2009-03-01 Klockan: 13:24:07 Kategori: FåglarVarje morgon äter han ostmacka å dricker vaniljte.... udda men sant.

Kommentera här 7 st

Bjuder på bilder...

Datum: 2009-03-01 Klockan: 11:15:46 Kategori: Allmänt

Hej gott folk.. bjuder på lite bilder från gårdagen.

  En ny köttfärsrulle/köttfärslimpa med mozarella, parmaskinka å roukolasallad....

   

         Idag står de simskola på menyn å ja gör kyckling i lergryta till lunch idag...

Gör ni??? Kommentera!!!


Kommentera här 3 st